Late Present

Kia Ora!
Jag och hjärtat hade planerat att åka in till Wellington idag så efter frukost gjorde vi oss iordning. Min andra julklapp från hjärtat hade kommit också så medan jag sminkade mig åkte han till posten och hämtade det. Jag blev såå glad när jag öppnade det, detta är något jag kollat på och sakt att jag vill ha men har inte råd att lägga pengar på. Jag har verkligen världens bästa pojkvän!!!!! Det är nästan för mycket!
 
 
 
 
Inika Organic
Day to Night Eyeshadow Palette (Limited Edition)
 
 
 
 
 
 
Jag verkligen älskar Inika's smink. Det är så otroligt bra kvalitetsmässigt men även ekologiskt, veganskt och cruelty free. Just denna paletten innehåller alla färger jag tycker om att använda, de är så fiiina!! (๑✧◡✧๑) Tyvärr hade jag ju redan sminkat mig, med mina andra Inika ögonskuggor jag köpte på Vegomässan, men jag kommer definitivt använda de nya imorgon. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
I Wellington skén solen och vi hade en super härlig dag. Vi gick mest runt och kollade i lite olika butiker. Jag hittade Twilight shower gel på Lush för halva priset så självklart passade jag på. Den luktar ju sååå gott!! Mitt på dagen hade vi en mysig stund i solen nere vid hamnen (the waterfront) på vårt vanliga ute ställe där man kan sitta i gräset i saccosäckar. Hjärtat drack en öl och jag en väldigt god iskaffe med sojamjölk. (◠‿◠✿)
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt från saccosäckarna
 
 
 
 
 
Vi gick sen för lunch på ett café jag hittade via HappyCow. Det är helt veganskt och inte allt för dyrt, Sweet Release Cakes & Treats. De har mackor, bagels, sötsaker, shakes och annat gott på menyn. Denna gången testade vi varsin bagel; hjärtat åt en med seitan kyckling, vegansk cheddar och pickles och jag valde Elvis (jordnötssmör, banan och vegansk bacon).
 
 
 
Yum!
 
 
 
Vi gjorde sen bara ett litet ärende innan vi åkte hem. Så när vi kom hem kunde jag lägga ihop en smörgåstårta till imorgon. Rörorna hade jag i princip redan förberett, det ända jag behövde var tartex och vegansk creme cheese vilket jag kunde köpa i en speciell butik i Wellington. Tårtan står nu i kylen redo att dekoreras imorgon. 
 
Nu tar vi det bara lugnt och kommer fortsätta med det resten av kvällen. Vi får se om jag kommer blogga något imorgon, bli inte oroliga om jag inte hör av mig. Jag vill njuta till fullo av sista dagen på 2017 tillsammans med mitt hjärta. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Pancake, Potato, Temphebacon

Moshi Moshi!
Jag var lika trött imorse igen och hade problem med att vakna. Tur att jag kan sitta kvar i sängen tills jag känner mig vaken nog att gå upp, jag har ingen tidspress. (^   ^,) 
 
Efter frukost och några små sysslor tog jag en härlig dusch. Jag smörjde även in mig ordentligt och hoppas att det ska hjälpa med nässelutslagen. Jag gjorde sen en smoothie bowl med massor av spenat, kål, ingefära och lite gurkmeja tillsammans med banan och mango för att ge kroppen en vitaminkick. Det var väldigt gott! 
 
Jag har även promenerat till affären idag, som jag brukar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var skönt att få komma ut trotts att det kliar otroligt mycket på fötterna när jag har skorna på. Det går dock över efter ett tag och är helt klart värt det. Vädret har varit underbart idag, inte för varmt och inte för kallt. Runt 24 grader visade stadsklockan på. 
 
 
Hemma har jag sedan haft fullt upp i köket. Jag har gjort en cashew ost som står i kylen och stelnar och  hemmagjord refried beans. Detta är förberedelser inför nyårsafton. Till middag stekte jag temphen, som legat i marinad så den smakar bättre än bacon, och raggmunkar med både kumara (nz sötpotatis) och vanlig potatis.
 
 
 
 
 Recept på Temphen från ett äldre nummer av tidningen VEGO https://www.vegomagasinet.se och raggmunkarna är från Vegan på 21 Dagar
 
 
 
 
Jag har hittat en tranbärssylt som går att använda som ersättare för lingonsylt. Även om inget kan ta lingonsyltens plats så fungerar det. Jag har aldrig varit stormförtjust i lingonsylt, jag tyckte om det men inte mer med det, men efter att ha vairt på Nya Zeeland första gången utan tillgång till det blev jag galen i det. Det är ju sååå gott med lingon!!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Nu ska jag sitta ner och bara ta det lugnt. Det känns som jag varit på benen alldeles för mycket idag för nu är jag helt slut. Men jag är ändå nöjd för jag har fått gjort en hel del och middagen blev super god. Hjärtat tyckte lika dant, han har ätit mer än två portioner hihi!
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Cute Cuddles

Hi!
Jag hade lika svårt att vakna imorse med. Men jag har sovit riktigt bra, vilket känns som jag behöver. Jag lyckades ändå komma upp, med hjälp från kaffet hjärtat kommer med på morgonen hihi, för jag skulle skypa med mina underbara vänner. Jag har inte skypat med någon av mina vänner sen jag kom hit så det var så roligt att få se dem och prata med dem. Det var Limes, Evelina och Desirée; de gammla "korridors-tjejorna" hihi! (^    ^) De var alla sammlade så vi behövde bara ha två chattfönster, vad jag saknar dem. Men det är så skönt att veta att jag alltid har dem där, oavsett hur lång tid det går mellan de gånger vi ses. Jag verkligen älskar mina vänner och är så lycklig som har dem. 
 
 
Efter en något sen frukost gick jag på min dagliga promenad till affären. Det har varit kallare idag, runt 15 grader visade det när jag var vid centrum. Men på hemmvägen tittade solen fram och det blev varmare, så skönt för jag frös verkligen. 
 
 
 
 
 
 
Det är så sött när man möts av dessa små gullungar när man kommer hem.
 
 
 
 
Jag har inte varit på topp idag häller, tyävrr. Nässelutslagen ser likadana ut som igår och kliade väldigt mycket imorse (jag låter dock bli att klia). Sen har jag bara varit väldigt trött. Jag tror därför det är bra att jag haft en väldigt lugn dag här hemma. Det ända jag gjort är att röra ihop en ny granola som nu står i ugnen. Sen skivade jag upp lite temphe och la i marinad till imorgon. Annars har jag bara tagit det lugnt. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Så nu ska jag forsätta med att bara ligga i sängen och titta på Vampire Diaries till hjärtat kommer hem. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Red Itchy

Hej!
Vad svårt det var att vakna imorse. Men jag skulle skypa med mina föräldrar så med hjälp av det och lite kaffe vaknade jag till. Det var skönt att få prata med dem igen. (◠‿◠ )
 
Jag tog mig sen upp och kände då hur det ömmade under fötterna när jag gick. Ett minne av att jag kännt liknande igår kväll kom upp. Även mina handflator ömmade och både fötterna och handflatorna var röd-flammiga och svullna. Först trodde jag att vi haft något djur i sängen som bitit mig då hjärtat haft små bett på sina fötter. Så jag slängde allt i tvätten och hängde ut täckena för att luftas. Men sen kom jag att tänka på att jag äter antibiotikan och det kanske är någon biverkning, det inte liknar bett då områdena är så stora. Så jag googlade och mycket riktigt kan man få nässelutslag och feber av antibiotika. Eftersom detta var min sista dag med tabletterna har jag fullföljt dosen. Så förhoppningsvis är allt redan bättre imorgon. 
 
 
Efter att ha varit uppe och gått en stund kändes det inte lika mycket under fötterna så jag tog mig iväg på en promenad till affären. Sen har jag små-pysslat i köket. Jag gjorde först vita bönor i hovmästarsås (recept från tidningen VEGO) och sen en pumpa-hummus. Det blir middagen ikväll tillsammans med nybakat tunnbröd. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi har även kvar rödbetsallad och lite gravad morotslax som vi kan mummsa på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brödet blev så gott, som det alltid blir när jag steker det i stekpannan. (๑✧◡✧๑) 
 
 
 
 
Nu har vi en nybäddad säng också, hihi! Vad skönt det ska bli att få sova i den inatt. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


The Day After

Hej!
Nu känns det verkligen som att julen är över, vi har haft en sådan där lugn dag där vi inte gjort mycket alls. Hjärtat var lika gullig som alltid och kom in med kaffe på sängen imorse, men idag tog han även med en liten snickersbit och la bredvid. Sådanna små saker är vad som gör mig så otroligt glad, han är verkligen världens mest underbaraste! ♡✧( •⌄• ू )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bex kom förbi en sväng, vi åkte aldrig till henne igår då det blev sent och både jag och hjärtat var trötta. Men det var kul att hon kom förbi en stund. (^   ^,) När hon åkt hem åkte hjärtat och jag till the Warehouse så han kunde köpa Star Wars Battlefront II till sitt Xbox då det är på rea nu. Det gick väldigt fort då vi inte tittade på något annat, vi behöver ju inte köpa mer saker utan har det vi behöver. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Sen har vi bara tagit det lugnt. Jag har fortfarande min envetna förkylning så jag slummrade till lite på eftermiddagen (i sittande position, ligger jag ner kan jag inte andas med min täta näsa). När jag vaknade igen gjorde hjärtat kaffe till oss båda. 
 
 
Det har varit skönt att bara ta det lugnt idag, jag behöver det. Imorgon ska jag försöka vila också för att bli av med min förkylning. Förutom den har jag haft en så härlig långhelg med den jag älskar. Jag hoppas ni har haft en härlig jul full av glädje och kärlek. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Second Christmas

Kia Ora!
Eller jag kanske ska säga God Jul, igen! (^   ^,) Idag firar man Jul här på Nya Zeeland. Vi har dock inte gjort så mycket speciellt. 
 
Jag skypade med familjen imorse, vilket var Julaftons kväll i Sverige. Så jag kunde önska hela familjen, min farbror och hans familj och farmor och farfar God Jul! Det var så härligt att se dem och jag kunde inte låta bli att sakna den Jul jag brukar fira tillsammans med dem. ♡ 
 
Efter frukost duschade jag och passade på att använda mina nya produkter från Lush som jag fick av hjärtat igår. Tvålen, Twilight naken duschgelé, var hur härlig som hällst och luktar så gottt!! (๑✧◡✧๑) Jag vill aldrig använda någon annan tvål igen, hihi! Jag sminkade mig också eftersom vi senare under dagen skulle åka till Tim's syster och hennes familj. Men först hann jag med att göra en Janssons Frestelse och snickers
 
 
Hjärtats mamma kom och hämtade oss innan vi åkte till han syster. Där umgicks vi en liten stund, det var inte så mycket mer än att sitta ute och prata. Men det var ändå kul att se dem. (◠‿◠✿) Jag fick även en julklapp av hjärtats mamma, en Calvin Klein parfym. Den luktar gott, men tyvärr är jag den kräsnaste någonsin när det gäller parfym och använder bara de som luktar riktig vanilj. Men jag är fortfarande glad, det är så gulligt av henne att köpa något till mig. 
 
När vi kom hem behövde jag bara steka köttbullarna som var färdiga i kylen och värma Janssonen. Sen blev det middag med lite från det Svenska julbordet, allt veganiserat såklart. 
 
 
 
 
Solrosbollar
 
 
 
 
En super god och super krämig Janssons Frestelse på både kumara (NZ sötpotatis) och vanlig potatis. 
 
 
 
 
Min tallrik men gravad morotslax, solrosbollar, rödbetssallad, Janssons och spenat.
 
 
 
Yum!
 
 
 
 
 
Allt smakade verkligen som det ska göra, jul! Det var sååå gott! Till efterätt har vi massor av snickers hihi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tar vi det lugnt en stund innan vi ska åka till Bex och umgås en stund. Det har varit en riktigt bra andra jul tillsammans med mitt hjärta. Men nu är jag väldigt mätt och väldigt trött, haha!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Jul, Jul, Strålande Jul

God Jul allihop! 
Jag kunde inte somna om efter att ha vaknat vid fem imorse. Men jag låg kvar och halvsov fram tills hjärtat vaknade halv sju. Vi båda var rätt morgonpigga, haha! Men vi lämnade inte sängen förrän några timmar senare. Eftersom det är "Svensk Jul" idag (Nya Zeeland firar imorgon, den 25) så ville jag ge hjärtat sin julklapp. Han sprang då ut till bilen och hämtade en julklapp till mig. Det är tydligen en påväg, en som han beställt, men den har inte hunnit komma så han köpte något mer som han kunde ge mig idag. Han är världens gulligaste! Presenten från mig till honom är boken "the Art of Wolfenstein the New Order" som jag köpte på Science Fiction Bokhandeln i Göteborg innan jag lämnade Sverige. Han tittade på den när han var i Sverige och skulle köpa den sista dagen i Göteborg, men den var då slutsåld. Men det gjorde att jag kunde köpa den som julklapp, och han blev väldigt glad!
 
 
Min present från min underbara pojkvän:
 
 
 
 
 
Han fick hjälp på Lush och plockade ihop ett paket. Jag älskar det! 
Särskilt månen, Twilight Sparkle Jar, som jag tittat på länge. Den luktar så gott och man blir full av glitter! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
Efter en tur till affären började jag göra mina pepparkaks-dammsugare. Jag gjorde ju en mjuk pepparkaka tidigare i veckan som jag kunde använda itsället för sockerkakssmulor. Sen struntade jag bara i arrakaromen. Det blev så bra och jag är så glad för odense marsipanen jag hittade i affären igår! Dammsugarna blev så goda, det finns inte många kvar om jag säger så. (๑✧◡✧๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är så nöjd med både storleken och att jag lyckades temperera chokladen, utan termometer, så den blev ett krispigt skal. Yay!!
 
 
Sen har vi tagit det lugnt. Solen tittade fram mitt på dagen så vi la oss ute i gräset i värmen. Där hade vi en mysig stund som slutade inomhus... ♡ Jag har verkligen haft en så mysig och härliig lugn julafton tillsammans med världens bästa pojkvän. Vad jag älskar honom! 
 
Till middag blev det "trummvirvel"    burgare! Jag har gjort en julig variant där bröden har fått julkryddning, burgaren är ett veganskt recept på köttbullar och en hemmagjord rödbetssallad. Självklart serveras det med senap och grönkål. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
Burgarbröd med julkryddning, liknande vört men det är några kryddor som är nästan omöjliga att få tag på här.
 
 
 
 
Vegansk rödbetssallad med hemmagjord majonäs. 
 
 
 
 
 Yuuuuuum!!!! (๑๑)
 
 
 
 
Det blev sååå gott!! Både jag och hjärtat är så mätta nu efter två burgare var. Han älskade dem han med, detta kan komma att bli en ny jultradition tror jag. 
 
Nu ska jag göra mig iordning, krypa ner i sängen och sen ska vi se ett avsnitt av Stranger Things 2. Vi började se serien lite senare än alla andra, jag vet, men vi båda älskar den och får titta på ett avsnitt varje kväll. På så sätt har vi serien längre och behöver inte vänta lika länge på säsong 3. 
 
 
Imorgon är det Nya Zeeländsk jul och jag har planerat lite mer julmat då. Men ni får höra mer då. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Rolling some balls

Hi!
Mitt hjärta var lika pigg imorse som han varit de senaste mornarna, om inte ännu lite piggare idag eftersom hans helg börjar imorgon. (^   ^,)  Det är så härligt att vakna upp bredvid honom, han är mitt allt! 
 
 
Jag själv har kännt mig piggare idag. Näsan är fortfarande tät och snorig, men hjärnan är med. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Så jag har fått gjort de sista förberedelserna inför Jul, yay! Jag började med att baka burgarbröd som jag smaksatte med lite julkryddor. De blev super fina, som alltid när jag använder receptet ur Martin Nordins bok Gröna Burgare. Medan brödet jäste passade jag på att vaxa de delar av kroppen jag inte vaxade i onsdags. Så nu känner jag mig redo! 
 
Eftermiddagen gick åt till att göra Solrosbollar (recept från tidningen VEGO's julnummer). Denna gången gjorde jag en och en halv satts. Sen formade jag fyra stycken biffar av smeten, resten fick bli bollar. (✿◠‿◠) Jag har en liten kul idé om vad vi ska äta imorgon nämligen som ni får se då. Men vi kommer inte ha något traditionellt julbord, det är ju bara jag och hjärtat. På måndag den 25, som är dagen de firar julafton på i Nya Zeeland, kommer det bli lite mer vanlig svensk julmat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter allt detta är jag helt slut, men nöjd, så nu sitter jag och bara tar det lugnt. Värmen är tillbaka så jag har på fläkten inne i sovrummet. Men det är bara skönt, jag har saknat denna värmen. 
 
Imorgon är det julafton och jag känner mig äntligen redo. Även om det inte bakats några sötsaker över huvudtaget så har jag en kartong med pepparkakor som jag hittade bland de internatinella matvarorna på New World. Jag la all energi på att få till lite julig mat istället. Men det viktigaste är att jag får spendera denna julen med den jag älskar, mer kan jag inte önska. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


It's starting to look...

Kia Ora!
Att den här dumma förkylningen/öroninflammationen inte vill ge sig. Jag mådde inte alls bra när jag vaknade imorse... Men efter att ha fått snytit mig ordentligt, ett antal gånger, och hostat upp lite slem mådde jag bättre. (๑>ᴗ<๑) Så jag har lyckats ta mig ut på en promenad till affären. 
 
Jag började med den som ligger lite längre bort, New World. De är lite dyrare men har ett bredare sortiment så jag går bara dit om det är något speciellt jag är ute efter. På den internationella hyllan hittade jag något som gjorde mig väldigt glad; Odense Marzipan!! ヾ(*⌒ヮ⌒*)ゞ Så nu behöver jag inte trixa med att göra egen. Jag har fått dra ner mycket på vad jag vill göra för mat och sötsaker till jul eftersom jag blev sjuk och inte orkar göra allt. Men marzipan var något jag behövde då jag fortfarande vill göra dammsugare av den mjuka pepparkakan jag bakade tidigare i veckan. Så nu kunde jag använda den tiden, som annars gått till att göra marzipan, till något annat.
 
 
Efter en sväng till min vanliga mataffär, Countdown, kunde jag traska hemmåt. Hemma lyxade jag till lunchen lite och gjorde en smoothie bowl(๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
 
 
 
 
 
Smoothien är gjord av banan, mango, grönkål, spenat och lite av en Spirulina smoothie
från the Homegrown Juice Company jag hade kvar i kylskpet.
Jag toppade det sen med mer banan, mango, jordnötssmör, min hemmagjorda Luke Skywalker's Granola
och riven kokos. Yum!
 
 
 
 
 
 
Efter att ha ätit i lugn och ro och sen druckit en kopp te med ingefära kunde jag börja julstöka lite i köket. Jag prövar att göra egen gravad morotslax som nu ligger färdigskuren i en lag i kylen, vår får se hur den blir. Jag gjorde även rödbetssallad på hemmagjord majonäs. (◠‿◠✿) Den blev riktigt god! Äntligen har jag några saker förberedda inför julen, yay! 
 
 
Just nu sitter jag och bara tar det lugnt. Jag är ju trotts allt sjuk och har fått ta tabletter hela dagen för att orka med. Så nu ska jag vila. Hjärtat kommer hem sent idag då han ska göra några ärenden efter jobbet (någon är sent ute med julklapparna, hihi). 
 
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Smooth

Hello!
Jag mådde faktiskt bättre när jag vaknade imorse. Jag behövde fortfarande snyta ut halva hjärnan innan jag kunde känna smaken av mitt morgonkaffe, men idag kunde jag iaf känna smaken. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Igår kväll mådde jag verkligen riktigt dåligt och jag tror jag hade feber. Jag gick på tabletter resten av kvällen, utan dem mådde jag fruktansvärt illa. Men tabletter och en god middag hjälpte. Idag har jag inte kännt av någon feber alls. 
 
Så efter att ha ätit frukost i lugn och ro och sedan diskat kunde jag ta en riktigt härlig dusch. Jag lyckades även ha energi nog att vaxa mina ben, plocka ögonbrynen och överläppen. Yay! Nu behöver jag inte göra det något mer under 2017! (*^▽^*) 
 
 
Det är vad jag pysslat med idag. Sen har jag, förutom att tvätta, tagit det lugnt. Jag kom in för en liten stund sedan efter att ha suttit ute i solen och läst lite. Det har inte varit lika varmt de senaste dagarna, "bara" runt 20 grader och det gick även ner någon dag till 17. Men jag ska då inte klaga, jag har ju haft en sån tur med vädret sen jag kom hit och detta är bara början av sommaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag spela lite Sims tänkte jag fram tills det är dags att börja med middagen. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Cute Protection

Hi!
Tyvärr mår jag inte mycket bättre idag, snarare tvärt om. Mina smaklökar har bestämmt sig för att ta semester titt som tätt också, yay! Tur då att jag inte har någon större matlust. (๑>ᴗ<๑) Men jag har ändå lyckats få gjort endel idag. Jag tog en tablett efter frukost och diskade medan jag väntade på att den skulle sätta igång. Sen tog jag en promenad till affären. 
 
 
Efter det var jag rätt trött, men något som gjorde mig glad var att jag fått ett paket! Mina "sladd-skydd" har äntligen kommit. De är så sööta, och jag behöver dem verkligen då mina sladdar har sett bättre dagar om man säger så. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har även lyckats förbereda för middagen under dagen då jag fortfarande hade energi. Det blir Mannagrynsspätta (en vegansk variant av pannerad fisk) med potatismos och egengjord remouladsås. Receptet är från ett äldre nummer av tidningen VEGO. Jag hoppas det blir gott, det var svårt att smaka av när smaklökarna inte är på min sida. (^   _   -)
 
Nu tror jag det är dags för mig att ta en ny tablett, illamåendet börjar komma smygande vilket ofta betyder feber när det gäller mig. Snart borde hjärtat vara på hemmgång också och jag vill ha tillräckligt med energi för att steka mannagrynsfisken, koka potatisen och sen göra mos. Jag vet, jag borde igentligen bara ligga här och vila men det är inte min starka sida. Om jag inte mår bättre imorgon ska jag försöka ta det lite lugnare. (◠‿◠✿)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Good & Broken

Hej!
Jag vaknade mitt i natten av att jag inte kunde andas genom näsan. Jag har väldigt svårt att sova med öppen mun, om jag någon gång sovit med öppen mun så har det hänt efter jag somnat för jag kan inte somna om jag inte kan andas genom min näsa. Så jag fick gå upp och snyta mig och ta en ny omgång med nässpray. Sen somnade jag som en lite grisunge och sov gott hela natten. (^  ^,) 
 
Örat värker inte lika mycket idag, det började värka lite först nu men det är för att näsan är tät och det blir ett tryck. Jag har försökt ta det lugnt, druckit te med ingefära och lydigt tuggat i mig ingefärsbitarna efteråt. Men de som känner mig vet att jag kan inte sitta still en hel dag, isf måste jag vara riktigt sjuk. (๑>ᴗ<๑) Så imorse bakade jag en mjuk pepparkaka. Den blev så bra! Eller snarare insidan av kakan blev bra. Ugnen ville inte vara vän med mig idag (ni som följer bloggen vet att ugnen här är en gammal med elslingor i taket och botten och jag måste gissa mig till temperaturen) så utsidan av kakan blev bränd och fastnade i formen. Det gjorde att kakan gick sönder när jag skulle få ut den. Men jag kunde lätt pilla bort den brända skorpan och insidan blev så fluffig, saftig och fin. Eftersom det inte finns någon lingonsylt på Nya Zeeland ersatte jag den med tranbärssylt och det fungerade så bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tur att jag tänkt spara det mesta av kakan och göra en julig variant av dammsugare senare i veckan, så det gör inget om den är lite trasig. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Och den smakar så gott! Jag måste prova att göra den igen en gång, för jag tror jag vet hur jag ska ställa in ugnen nästa gång hihi!
 
 
 
Nu har jag precis kollat ikapp på julkalendern. Jag tycker de har lyckats riktigt bra iår, jag gillar den. Jag har även en plåt i ungen med granola som håller på att rostas. Det är samma recept som förra gången på Luke Skywalker's Granola från boken Food Pharmacy. Det tar ju några timmar för den att bli klar, men det gör den väldigt krispig och god. Jag har ett alarm varje halvtimma då jag kollar till den och rör om. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luften gick ur mig nu på eftermiddagen så nu ska jag bara ta det lugnt. Tur att jag har den senaste Skönheten och Odjuret som kan hålla kvar mig i sängen (utom när jag måste gå upp och röra i granolan såklart, hihi).
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


My Ear

Hi!
Jag vaknade inatt och hade ont i ena örat. Prefekt, en öroninflammation tänkte jag. (-  .  -') Jag lyckades somna om efter ett par timmar och det värkte inte lika mycket när jag vaknade. Men det kändes ändå svullet. Jag sa ändå att vi skulle fortsätta som planerat, jag och hjärtat, för att se hur jag kände under dagen. Vi åkte därför till Paraparaumu efter frukosten. (◠‿◠✿)
 
 
Där hade vi en dag tillsamman, bara strosade runt i några affärer och umgicks. Jag införskaffade lite ingredienser som är svåra att få tag på. Det finns en jättebra butik som hete Bin Inn och de har det mesta man behöver i bakväg. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag fick tag på bland annat vetegluten så jag ska försöka mig på att göra en seitan skinka till jul. 
 
Vi avlsutade med lunch på ett av mina favoritställen. Burgare med friterad potatis från en Fish & Chip shop. Det är lika vanliga som gatukök i Sverige och man äter ofta Fish & Chip's varje fredag här. Just detta stället har så goda burgare!! Och det ligger vid stranden så vi kan äta dem med en fin utsikt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem tog vi det lugnt en stund. Jag kände värken börja komma tillbaka och näsan började tätna. Så hjärtat var världen gulligaste och körde runt med mig till tre olika vårdcentraler innan vi fick en tid. För att jag skulle slippa gå och handla imorgon åkte vi till affären medan vi väntade. Han har varit med mig hela tiden och det hela har tagit nästan två timmar från att vi åkte till att jag fick se en doktor. Jag har en infektion i örat så jag fick medicin mot det. Även där är hjärtat mitt världens gulligaste och ska hämta ut mitt recept på fler tabletter under veckan, vilket han måste göra innan jobbet. Han frågar hela tiden om jag behöver något och har precis fixat middagen. Han är verkligen för bra för att vara sann min underbara pojkvän. 
 
 
Nu ska jag ta det lugnt, förhoppningsvis sova bättre inatt och försöka ta det lugnt så mycket det går. Jag är säkert bättre snart igen!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Pool-Day

Hej!
Det har varit så varmt och härligt idag. Hjärtat nästan hoppade ur sängen imorse, haha! Jag förstår inte hur han kan vara så pigg 8 på morgonen när han var uppe till efter midnatt (jag somnade innan det, hihi). Men det är skönt att ha honom hemma i två dagar. 
 
 
Vi hade en lugn morgon och jag tog sen en härlig dusch innan vi åkte och hälsade på hjärtats mamma. Det var roligt att se henne igen, hon är så snäll och gullig. (๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
Det har varit riktigt varmt idag och inte ett moln på himmlen. Så när vi kom hem hoppade vi i poolen. Där flöt vi runt ett bra tag, det var sååå härligt! Dave kom förbi också vilket var kul. Så efter ett litet tag förflyttade vi oss från poolen till framsidan av huset. En sån härlig dag vi haft!
 
 
 
 
 
 
 
 
När Dave åkt myste jag och hjärtat en stund. Vad jag älskar honom! ♡ Han är verkligen mitt hjärta. Nu dricker vi kaffe och tittar på twitch när de spelar ett av spelen hjärtat börjat spela på sitt Xbox 360; Playerunknown's Battlegrounds. Det verkar rätt roligt (jag har inte provat det själv ännu utan bara varit åskådare). 100 olika spelare släpps ner i ett område där de sedan ska döda varandra. Den som är kvar sisst vinner. Lite Hunger Games tema, men i militär stil. (◠‿◠ )
 
Nu ska vi bara slappa resten av dagen, så härligt! 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Warm Kitty, Soft...

Moshi Moshi!
Den här dagen började som de andra dagarna den här veckan: sätta på Musikhjälpen! Det är så roligt att följa och jag älskar att ha en bit av Sverige här under dagen. (^   ^,) Helt plöttsligt är det bara svenska program jag vill se på, i Sverige tittar jag knappt på TV alls utan följer bara några enstaka program ibland. Det är som jag alltid sagt; Sverige kommer alltid att vara hemma för mig, även om Nya Zeeland är som ett andra hem och jag trivs bra här med. Så kanske jag vill se svenska program för att jag saknar Sverige lite. Men jag trivs som sagt här, där mitt hjärta är hör jag också hemma. 
 
 
Dagen har sedan flytit på. Jag hann att ta min promenad till affären innan det blev för varmt. När jag kom tillbaka hittar jag de här två små sötnosarna liggandes så sött tillsammans. 
 
 
 
 
 
 
 
My little furry comapnions ♡♡♡
 
 
 
 
 
Jag började sedan experimentera lite i köket. Jag vill så gärna komma på ett sätt att veganisera äggost. Äggosten har alltid varit stjärnan på Julbordet, jag älskar det! Det är en tradition i vår familj och farmors äggost har alltid varit en favorit. Jag har läst om folk som har kokat soja- eller mandelmjölk med citron och det har sedan skärt sig och bildat klumpar (precis som när man kokar äggost). Det fungerade dock inte med den sojamjölken jag hade, jag tror jag behöver en fetare mjölk (läste någon stans att den ska vara minst 8%) och mer citron. Så det slutade med att jag gjorde en mannagrynspudding av "citron-soja-mjölken" som nu står i kylen och ska stelna till imorgon. Så det gör inget att det inte fungerade, vi får en god lunch imorgon istället och jag har ännu inte gett upp om att veganisera äggost. Det finns många fler idéer i mitt huvud som skulle kunna fungera. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Jag bakade även ut det sista av pepparkaksdegen när jag ändå var igång. Så nu har vi pepparkakor igen, krisen är över (jag åt den sista pepparkakan igår, hihi). Vad vore december utan alla pepparkakor? Jag vill alltid ha tillgång till pepparkakor under decemeber månad, det hör lixom till. Sen äääälskar jag julen, som alla som känner mig vet. (^  _  -)
 
 
 
Nu sitter jag och dricker eftermiddags-kaffet. Hjärtat är påväg hem redan, han kunde sluta lite tidigare idag. Nu blir det helg! 
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin