Moving with fire

Hello!
När jag lyckades ta mig upp ur sängen imorse hörde jag Caelan springa runt och väcka wwoofarna. Jag började fundera på vad nu som var på gång. Anette kom sen och knackade på min dörr och sa att hon glömt att det var idag vi skulle hjälpa Tash och Darren (några andra vänner till familjen) att flytta. Jag slängde därför på mig kläder och skyndade på med morgonrutinerna. Sen gick jag och åt en hyfsat snabb frukost, de andra var inte klara så jag behövde inte slänga i mig den. När alla var klar åkte vi. 
 
Tash och Darren bor inte långt från Apiti så det tog inte lång tid att komma dit. Jag har varit där en gång förut, första dagarna/veckan jag var i Nya Zeeland. Darren var där och tog imot oss och hjälpte till att lasta hästtransporten och säga till vilka saker han ville ha flyttat. Tash var redan i det nya huset med babyn (han var bara några veckor sist jag såg honom, nu är han över 6 månader) och Lilly. (^   ^,) Efter endel pusslande lyckades vi få in allt och kunde börja åka mot Whanganui som de flyttar till. 
 
 
 
Flyttar från detta huset
 
 
 
Detta är utsikten från gården. 
 
 
 
Påvägen stannade vi till i Feilding. Jag sprang snabbt in på Bin in och köpte lite nötter vi behövde och Anette åkte och köpte kaffe under tiden. Sen började vi bilfärden mot Whanganui som tog ca en och en halv timma. Att lasta ut allt gick väldigt snabbt och smidigt. Så vi kunde sen pusta ut och få lite mat som Tash hade varit snäll att laga. Det var en väldigt god quiche och ugnsbakad potatis med ost. ( ◠‿◠ )
 
 
 
 
Nya utsikten.
 
 
 
 
Vädret har fortsatt vara sådär underbart! Solen har skinit hela dagen. Påvägen hem stannade vi till och hälsade på Ian och Garry, som jag träffade påskhelgen då de var här och hälsade på. De hade det mest gulliga lilla hus jag sett på Nya Zeeland. Det var jättefint och hade en bedårande trädgård! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
Bilden gör det inte riktigt rättvist, men det är bättre än inget. (^_-)
 
 
 
 
Det var kul att se Ian och Garry igen, även om det bara blev ett kort besök då vi behövde åka vidare allt eftersom tiden gick. Nästa stopp var i Sanson då det finns en strand där som vi vill ta hästarna till. Det finns även en stor plantering av tallar, vilket de kallar skog och är det närmaste vi kan komma skog här. Anette ville kolla in det hela så vi vet vart vi ska åka om vi tar hästarna dit. Vi svängde in och följde en liten grusväg som vi tror leder till stranden. Men det tog stopp då sista biten var översvämmad och vi kunde inte komma längre med bilen. Så vi fick vända och åka hemmåt. 
 
När vi kom hem och tagit det lugn en liten stund gick vi ner i hagen för att tända en av våra stora högar med grenar som legat och torkat över vintern. Jag och Josefin stannade inne lite längre än de andra eftersom jag gjorde en bröddeg för att kunna grilla pinnbröd över brasan. Vi pratade en stund och gick sen ner till de andra som lyckats få igång elden. Vi satt sen där hela kvällen, pratade och grillade pinnbröd, marshmallows och banan med choklad. Så mysigt och väldigt gott! (⌒▽⌒)
 
 
 
 
 
 
Pinnbröd
 
 
 
Vi satt där tills det började bli mörkt, då packade vi ihop och gick in för att gå och lägga oss. Det har varit en toppendag, en helt underbar vårdag med första brasan efter vintern. Men nu är jag trött och vill krypa ner i sängen. (◡‿◡)
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Sunny Lemon

Hi!
Det är så härligt nu varje morgon när man drar undan gardinerna och möts av en klarblå himmel och solskén, idag var inget undantag. (◕‿◕✿) Jag kunde torka min tvätt ute i solen för första gången och kläderna luktar så gott nu! Jag skulle kunna gå och sinffa på dem hela dagen, haha. 
 
Jag och Josefin hjälptes åt att mata hästarna innan jag åt frukost. När man är två går det fort och när solen skiner har jag inget imot att börja dagen med att gå ut en sväng. (^    ^,) Efter frukost i lugn och ro gick jag ut och rensade ogräs i ett av växthusen som vi inte hann klart med igår. Det var därför inte jättemycket och det gick rätt fort. Jag passade även på att leta lite potatisar eftersom det växer mängder av potatis i det växthuset. När jag precis var klar och hade gett ogräser till hönsen kommer Caelan springandes och ropar: Elin, my mom says that we can do something that you think is very fun! Jag fick gå in och baka, hihi! o(^ ▽ ^)o Jag och Caelan bakade chokladbollar tillsammans. Caelan ville att vi skulle göra en med stevia så därför delade vi smeten i två och gjorde en vanlig med socker och en med stevia istället. Vi kunde nog haft mer stevia i den utan socker för den blev inte så söt. Men det blev gott ändå och väldigt omtyckt! (^ _ -) 
 
På eftermiddagen planterade jag ut två gurkplantor i växthuset. Det gick rätt snabbt och smidigt så jag kunde sen gå in och diska lite plåtar och ugnsgallret som behövde diskas. När jag var klar satte jag igång med att baka igen, denna gången en
citronkladdkaka med italiensk maräng. *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡
 
 
 
 
 
 
 
 
Den blev ruskigt god, nästan farlig haha! Receptet på citronkladdkakan hittade jag på tidningen Hembakats hemsida. Som vanligt var jag ju tvungen att ändra om lite i receptet, hihi! (๑>ᴗ<๑) Jag hade bara en deciliter socker istället för tre och tre citroner (skal och saft) istället för en. När kakan sen var färdiggräddad pressade jag över saft från yttligare en citron. Jag tror antalet citroner beror på hur stark smak citronerna man använder har, jag smakade av smeten för att få till den rätta smaken jag ville ha. Att ha lite extra citronsaft över kakan när den är klar gör att den blir saftigare och ger det där lilla extra smakmässigt. Den italienska marängen blev väldigt god att ha ovanpå! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Detta receptet kommer åka in i min receptbok. 
 
 
Nu har jag tänkt gå och lägga mig om en liten stund och läsa inna jag ska sova. 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


the Little Mermaid

Hi!
Efter frukosten imorse gick jag och Josefin ut och började rensa ogräs i växthusen. Under tiden gjorde sig Tessa och Nils klara för att åka, då de lämnar oss idag, och Jakob mockade i hagen. Det har varit fint väder idag också vilket har varit härligt. Det är skollov och Alex har varit här och lekt med Caelan hela dagen. (^  _  ^) Jag gick därför in lite senare och kokade upp lite spagetti och värmde några korvar i ugnen till killarna. De åt faktiskt rätt bra båda två, bättre än de brukar göra när de leker tillsammans. (^  ^,)
 
Tessa och Nils kom sen in och sa hejdå. De är har varit roligt att ha dem här då de verkligen är otroligt snälla och hjälpsamma. Men nu är det dags för dem att åka vidare och se mer av Nya Zeeland. När vi sagt hejdå kom Josefin in och vi hade lunch ihop. 
 
Veterinären har varit här under dagen också då Bart, en av våra hästar inte har mått bra. Bart har alltid varit en häst som man inte riktigt förstår sig på. Han har något fel som gör att han har brist på selen och man behöver därför alltid se till så han får det. Han kan inte äta gräs då han direkt blir dålig och har tendens till fång. Även om vi bara ger dem hö nu har han haft väldigt ont i sina hovar så idag fick veterinären komma och kolla. Tyvärr var det inget roligt veterinären upptäckte; hovbenet har roterat på flera av hovarna. De har inte roterat helt så det finns en liten sula kvar under hoven, men han har såklar väldigt ont. Vi kan ge honom mediciner så han inte har ont längre men han kommer aldrig bli bra, man kan inte rotera tillbaka ett roterat hovben. Därför är det ett jobbigt beslut som behöver fattas; är det snällt att hålla honom vid liv eller är det bättre att låta honom få somna in. Allting lutar nu mot att Bart kommer få somna in och slippa ha ont mer. Därför har stämningen inte varit på topp om man säger så här hemma. 
 
För att muntra upp oss tog jag, Anette, Jakob och Josefin en ridtur. Josefin och Jakob turades om på Páfi, Anette red Hrima och jag red Svans. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var så härligt att komma upp på hästryggen igen, det var ett tag sen. Svans stod stilla så jag kunde hoppa upp själv (med lite hjälp från ett dike). Sen var han helt otrolig hela ridturen, han är så härlig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solen fortsatte skina hela eftermiddagen så när vi kom tillbaka satt vi ute en stund och tog det lugnt tillsammans. Under tiden kom Kate och Leo för att hämta Alex, men de stannade och pratade en stund innan de åkte. Det var en härlig eftermiddag. (^    ^)
 
Jag gick sen in och tog en dusch innan middagen. Vi åt sedan medan vi kollade på film. Justin har varit så snäll och laddat ner Den Lilla Sjöjungfrun åt oss så vi kollade på den ikväll! o(*^▽^*)o Det är verkligen en av mina absoluta favoritfilmer och har varit sen jag var liten, jag verkligen älskar den! Men den var inte lika bra på engelska, den svenska är den som alltid kommer ha sin plats i mitt hjärta. ( ◠‿◠ ) Men det var ändå roligt att ha sett den på engelska åtminstone en gång. 
 
 
Nu har jag pratat med mamma en stund på skypa och ska krypa ner i sängen. Kanske jag kan få drömma om sjöjungfrur, hihi!
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


In the Summer Time

Moshi Moshi!
Inatt ställdes tiden om här, vi har nu sommartid! Därför förlorade vi en timmas sömn vilket gjorde att alla gick upp rätt sent imorse. När jag kom ut i köket var bara Josefin, Geoff och Caelan uppe. Caelan och Geoff hade börjat göra våfflor till frukost som överraskning
till alla! *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.*  Det var verkligen en otroligt god och härlig frukost eftersom alla, allt eftersom folk vaknade, satt och mummsade på våfflor och pratade. Att solen skén ute gjorde det hela ännu bättre och det var en väldigt härlig stämning! (๑•͈ᴗ•͈)
 
 
 
Våffla gjord på valnötsmjölk toppad med hemmagjord nutella (utan socker), banan och kanel.
Mumms.....
 
 
 
 
 
 
När alla hade ätit och var härligt mätta plockade vi undan och wwoofarna började sen skära upp morötter. Jag gick och bytte om och gjorde iordning för att vi alla skulle ut på en tur med hästarna i det härliga vädret. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Wwoofarna och Caelan fick alla turas om att rida medan jag, Anette och Geoff gick. Jag hjälpte till med Svans beroende på vem som satt på hans rygg. Tessa har ridit förut så hon och Svans klarade det jättebra utan att jag ledde honom hela tiden. Han var otroligt duktig och lyssnade bra på henne, och hon var duktig och snabblärd på klicker-träningen. Jag tycker det är så roligt att se när Svans sköter sig lika bra med andra ryttare, träningen vi gjort har verkligen gjort framsteg. Det var en helt underbar tur! (*⌒ヮ⌒*)
 
 
 
 
 
 
Vi avslutade med att gå ner till floden och låta hästarna få springa lösa lite vid vattnet,
rullar sig och bara ha roligt!
 
 
Det kändes inte som vi var borta jättelänge, men klockan hade ändå hunnit gå över lunch-tid när vi kom hem så vi var alla hungriga. Därför kokade wwoofarna upp mannagrynsgröt för att vi skulle kunna få en snabb och enkel lunch. (^  _  ^) Justin kom när vi åt, han kommer stanna här över natten igen då han varit i Hamilton denna helgen.
 
Senare gick jag och Josefin med Anette ut och flyttade staketet så hästarna fick mer gräs. Vädret var helt underbart så när vi var klara gick jag och hämtade en bok och satte mig på en av sofforna ute och läste i solen innan den började gå ner bakom tallarna nära huset. Då förflyttade jag mig in och läste till middagen var klar. Imellan hjälpte jag till med att gå ut och plocka grönsaker till middagen. Det var en helt underbar eftermiddag, att läsa i solen var så otroligt härligt och avslappnande! Jag hoppas på fler dagar som denna då jag kan ta det lugnt ute en stund och bara försvinna in i en bok i solskénet. (◕‿◕✿)
 
 
På kvällen kollade vi sen på en film; Anette, Justin, jag och Josefin. Justin gick efter ett tag, jag antar att han ville komma i säng lite tidigare då han brukar åka rätt tidigt på morgonen. Filmen vi såg var the Boat that Rocked, vilken jag har sett förut. Jag tycker den är väldigt rolig och bra, därför hade jag inget imot att se den igen. (^ _ -)
 
 
 
Nu börjar jag dock bli trött och ska krypa ner i sängen med en gång idag. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Moving

Kia Ora!
Det är tur att jag alltid går upp mycket tidigare än jag behöver när jag har en tid att passa. Jag försöker alltid ha gott om marginal så om något skulle hända kommer jag ändå inte bli sen, händer inget har jag bara gått om tid och kan ta allt i lugn och ro. Imorse var en sån dag då det var bra att jag gick upp tidigare för att få extra tid. Anette och Geoff ändrade tiden vi skulle åka för att hjälpa Kate flytta; vi åkte en halvtimma tidigare. Men jag behövde ändå inte stressa i mig någon frukost utan hann precis att äta och dricka mitt kaffe innan vi behövde åka. (^ _ -)
 
Anette och Geoff släppte av mig, wwoofarna och Caelan vid huset i Palmerston North som Kate flyttar från. Caelan lekte med Alex medan jag och wwoofarna hjälpte till att fylla en liten lastbil Kate hyrt för dagen. Alex och Leos pappa Doug var där och hjälpte till också vilket var bra eftersom allt gick fortfare. (^   ^,) Under tiden vi höll på att flytta möbler och kartonger åkte Geoff och Anette och
köpte en ny diskmaskin. o(^ ▽ ^)o
 
 
 
 
Det blir tomt när man flyttar ut alla möbler...
 
 
 
 
När vi fyllt både den lilla lastbilen och hästtransporten, som vi hade med, åkte vi allihopa till Kates ny-gamla hus. Hon har bott där tidigare tillsammans med Alex och Leos pappa, men flyttade ut när de gick isär. Nu har han flyttat ut och bor med sin nya flickvän vilket gör att Kate kan flytta tillbaka in i det huset. Det ligger i Kimbolton så det är nära till oss, vilket är jätteroligt eftersom vi kan se Kate och pojkarna oftare! (*⌒∇⌒*) 
 
 
 
Ny-Gamla huset
 
 
 
Efter att ha lastat ut allting in i det ny-gamla huset åkte jag med Anette hem. Hon fick en väldig pollenallergi och svårt att andas, därför behövde hon åka hem för att komma bort från all pollen och ta sin medicin. Vi hade den nya diskmaskinen med oss så efter att ha ätit och Anette tagit det lugnt en stund hjälptes vi åt att instalera den och få den på plats. Sen kunde vi fylla den med disk och höra det härliga ljudet (som var väldigt tyst på denna diskmaskinen) av disk som diskas. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag tror jag håller på att bli knäpp, hur kan jag bli så uppspelt och glad över nya dammsugare och diskmaskiner haha! Men det är härligt med bra saker som underlättar arbetet och jag kan göra allt rent och fint, hihi!

Senare åkte jag och Anette upp till huset i Kimbolton igen för att se om vi kunde hjälpa till. Vi fick uppdraget att ta med den lilla lastbilen tillbaka till Palmy och lämna tillbaka den till uthyrningsfirman. (^    ^) Det gick snabbt och enkelt och påvägen hem handlade vi lite matvaror. Vi kom hem när det redan mörknat, så vi var rätt trötta. Alla andra satt redan och åt middag. Vi avslutade med att kolla på en film som gick på TV; Bron till Terabitia. Jag har sett den en gång för längesedan och mindes bara att jag tyckte den var väldigt sorglig. Det var kul att se den igen, men den är fortfarande lika sorglig och mina ögon var fyllda av tårar mer än en gång. 
 
 
Nu ska jag sluta skriva så jag kan skypa lite med mamma innan jag kryper ner i sängen. ( ◠‿◠ )
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Food for many

Moshi Moshi!
Jag lyckades ta mig upp när klockan ringde imorse, wow bonuspoäng till mig haha! (^   ^,)
 
Det har varit rätt fint väder ute idag, men jag har mesta delen av dagen stått i köket. Först gjorde jag ett morotsbröd med havregryn. Jag satte även igång med lunchen till alla som blev tomatsås, salami-chips, korv, nudlar och surimi. Det blev lite ta vad du vill ha, hihi! (^_-) Under tiden jag gjorde lunchen gjorde jag även en bulldeg som fick jäsa i lugn och ro. På eftermiddagen bakade jag och Josefine ut den och gjorde kanelbullar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) De var lika populärt som vanlig och eftersom vi är åtta personer som bor här nu var bullarna borta i ett naffs. Det fanns en kvar nu på kvällen innan jag gick in till mitt rum, haha! Men det är bara roligt att det uppskattas när man bakar. Jag gjorde även en äpplekaka, glutenfri och sockerfri, som blev väldigt god. Den åt vi som efterrätt på kvällen, efter den god middag av pumpa soppa och Geoff potatis-pizza. Soppan gjorde Tessa under dagen och jag hjälpte till på något hörn. Även potatis-pizzan hjälpte jag till att förbereda och var ute i trädgården och hämtade grönsaker till. Jag har som sagt stått i köket idag, haha! 
 
När jag matar hönsen måste jag alltid gå genom fruktträdgården så jag stannar ofta till och kollar på hur träden ser ut varje dag. Nu har knopparna börjat slå ut och på fikonträdet kan man se att små fikon har börjat växa. (*⌒∇⌒*)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag verkligen ääälskar fikon så jag hoppas vi får mängder! Därför blev jag så glad när jag såg att de redan börjat växa! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ De är såklart väldigt små så det kommer ta ett tag innan vi kan äta fikon, men nu har jag ett litet bevis på att de är påväg. 
 
Wwoofarna jobbar på bra och är alla jättetrevliga. Jag kommer bra överräns med dem och de ser oftast vad som behöver göras och erbjuder sig att hjälpa till. Därför får jag mycket hjälp med att hålla det rent och diska, vilket är härligt! Diskmaskinen bestämmde sig för att strejka på eftermiddagen, den vill inte diska alls så vi har fått börja diska för hand.... Istället för att säga "typiskt nu när vi är så många och det är så mycket disk" säger jag "vad bra att vi är så många så vi kan hjälpas åt och turas om med att diska". Man får försöka se det positiva, även om jag gärna hade haft en fungerande diskmaskin. (๑>ᴗ<๑) Vi får vell se vad som händer och sker. 
 
Imorgon ska vi iaf hjälpa Kate att flytta. Hon flyttar till Kimbolton, till sitt gamla hus hon bodde i med Alex och Leos pappa. Han har flyttat därifrån så nu kan hon flytta in där igen med pojkarna vilket är toppen eftersom hon älskar huset och hon kommer bo närmare oss! (^  _  ^) Därför ser jag nästan fram imot att hjälpa henne flytta denna helgen. Ännu en gång är det bra att vi är många så allt går lättare och snabbare. 
 
 
Nu ska jag lägga mig och sova så jag har krafter till imorgon. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Pannekoek

Halli Hallå!
Jag gick upp lite senare idag då jag råkade somna om efter jag stängt av alarmet. Men jag var trött då jag mådde dåligt igår kväll och hade problem med att somna. Jag åt en chokladbrownie med glass och smält choklad ringlad över och till det drack jag en moccachino till lunch när jag var i Palmy igår. Jag tog min tablett mot laktos, men jag vet inte som jag kanske skulle tagit fler eftersom jag mådde illa av och till resten av dagen. Men det var igår det, idag har jag mått bra. (^ _ -)
 
När jag fått vaknat till, med en god frukost, började jag att göra valnötsmjölk och sen raw nutella på pulpan som blir kvar från valnötterna. Sen satte jag igång med lunch till allihopa. Vi hade ris från igår så jag kokade upp det med mjölk så det blev gröt. Eftersom vi är så många skulle inte det räcka med bara risgrynsgröten utan jag gjorde lite mannagrynsgröt också. Det är väldigt enkel lunch, men det är bra när man ska mätta många. (^  _  ^)
 
 
 
 
Bild tagen nere vid floden den 13 September.
 
 
 
På eftermiddagen har jag sen varit ute och planterat ut fler växter som blivit för stora för sina krukor. Jag har bland annat planterat ut mängder av bönor (olika sorter) och gurkor. ( ◠‿◠ ) Som det ser ut nu kommer vi få en härlig sommar med massor av olika grönsaker. 
 
Tessa och Nils gjorde middagen ikväll. Det blev en väldigt god sallad med betor och bladgrönsaker från trädgården. Sen gjorde de även holländska pannkakor som var väldigt goda. De påminner om svenska pannkakor bara att de gör dem med grovt mjöl och kanel. Jag har varit sugen på pannkakor länge nu så jag blev väldigt glad och det var väldigt gott! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Nu ska jag se om jag kan få tag på min kära mamma. Vi har inte skypat på nästan en vecka nu, så det hade varit skönt att få prata lite med henne. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


My Day

Hej!
Det var inte så farligt att ta sig upp ur sängen imorse, även om det var tidigt. Jag gjorde mig iordning i lugn och ro och gick sen för att göra en kaffe i min termomugg. Geoff och jag åkte sedan, runt sju tiden, in mot Palmerston North. Jag har varit ledig idag och åkte med in för att gå runt själv inne i Palmy. (^  _  ^)
 
Det var fortfarande tidigt när vi kom dit och affärerna öppnar inte förrän vid nio. Därför hade jag inte ätit frukost innan vi åkte, så jag kunde sätta mig på ett café och äta frukost i lugn och ro medan staden vaknade till liv och alla butiker öppnade. Det var mysigt! 
 
 
Granola med sojamjölk, blandade bär och till det en sojalatte. 
 
 
 
 
Jag hade med mig en bok också så jag kunde sitta och läsa en stund. Det var verkligen en mysig frukost. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Efter ett tag promenerade jag vidare till the Plaza, som är shopping-gallerian i Palmy. Det har regnat hela dagen så jag har hållt mig i gallerian. (^ _ -) Där har jag strosat runt i lite olika butiker och bara tagit det lugnt. Det har varit en härligt dag och att få vara själv lite. Misstolka mig inte, jag tycker om sällskap bara att ibland kan det vara skönt att få komma iväg och vara själv med sina egna tankar och kunna göra det man själv vill göra. Jag kunde inte ha ett bättre jobb än det jag har nu, men jag kan inte släppa allt på samma sätt om man är ledig hemma. Visst kan jag ta det lugnt där med, men det är ändå skönt att få komma iväg helt själv någon gång ibland. (^   ^,) Men en dag räcker gott och väl för ett bra tag.
 
 
Jag gjorde ju såklart lite shopping när jag var iväg, hihi! (^   ^) Det var lite hygienartiklar jag behövde och sen stötte jag på några söta toppar på K-marts avdelning för pyjamas. Även om det är tänkt att man ska sova i dem tycker jag om att använda dem till vardags då de har så härliga tryck. 
 
 
Linnet med ugglan kom med ett par shorts, jag kan säkert få använding för dem med. 
 
 
 
När Geoff hämtade upp mig hämtade vi även en ny wwoofer. Denna gången är det en tysk kille vid namn Jakob. Nu är verkligen hust helt fullt, fyra wwoofar tror jag aldrig vi har haft tidigare under min tid här haha! (๑>ᴗ<๑) Men förhoppningsvis kommer vi få en hel del gjort nu eftersom vi är många som kan hjälpas åt. 
 
Vi gjorde mathandling och hämtade Caelan från skolan påvägen hem. Sen har jag fortsatt ta det rätt lugnt på eftermiddagen och kvällen. När jag skulle städa undan lite i köket, som jag brukar innan jag går och lägger mig, blev jag utkörd av Anette och hon kallade dit wwoofarna istället så de fick göra det. Jag har ju en ledig dag, hihi! Därför kunde jag gå och göra mig iordning och gå in på rummet för kvällen med en gång, vilket kändes lite lyxigt. Det finns vissa fördelar med att ha huset fullt med wwoofar. (^_-)
 
 
Nu ska jag lägga mig och läsa innan jag försvinner till drömvärlden. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Shimmery Shell

Hello!
Äntligen har vi haft lite fint väder igen. Solen har skinit och det har varit varmt under dagen! (*⌒∇⌒*) Jag och Josefin har plockat hästbajs i hagen för att sen ta upp det till växthuset och fylla på. Tessa och Nils har grävt ut björnbärsbuskar. Vi har alla varit ute i solen och arbetat hela dagen, så härligt!
 
Mitt på dagen fick jag och Josefin en paus från mockandet då vi behövde flytta staket och arrangera om ena hagen så "non-fatties" kunde få mer gräs. Jag får riktiga vår- och sommarkännslor med den typen av jobb; gå i bara t-shirt i det gröna gräset och bygga hage. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var riktigt härligt!
 
På eftermiddagen, när vi plockat tillräckligt med bajs, planterade vi ut lite plantor som blivit för stora för sina krukor. Alla plantor växer så det knakat just nu, jag kan se förändringar på bara en dag. Om ett tag kommer vi ha mängder med zucchini då de redan har börjat växa några och det är fullt av blommor på de andra plantorna. (๑>ᴗ<๑) Men det är bättre att plantorna växer galet mycket än att de inte växer alls, haha! 
 
På kvällen har vi alla varit trötta efter en hel dags arbete ute i solen. Men det har varit väldigt roligt så det är en härlig trötthet! (^   ^,) Det har varit så roligt att jag glömt hämta kameran för att ta bilder, därför får det bli en bild från mitt rum istället. 
 
 
 
Snäckskalet hittade jag vid stranden i Wellington som jag, Sandra och Sven campade på.
Jag har sen rengjort det noga, efter instruktioner på nätet, och använder det som skål till mina smycken. (^   ^)
 
 
 
Jag ska strax lägga mig och sova för i morgon ska jag upp tidigt och åka med Geoff, som ska jobba, in till Palmerston North. Jag kommer ha en ledig förmiddag där och bara strosa runt. Det ska bli rätt härligt, det känns som jag behöver lite "egentid" och bara
kunna få gå runt själv. ( ◠‿◠ ) 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Talking with new

Hi!
Vad härligt det är att ligga och dra sig i sängen på morgonen. Jag har inte varit en person som gjort det innan, men jag antar att det är ett bra tecken eftersom jag inte är stressad överhuvudtaget. (^   ^,) Niels och Eike åkte imorse innan jag kom ut i köket, så det fick bli utan att säga hejdå den här gången. 
 
När jag fått undan lite av disken i köket gick jag ut och matade "non-fatties" som behvöde lite hö. De har fått gräs över helgen och har därför inte behövt matas, men nu har de ätit det mesta av gräset så idag fick de lite hö också. (^   ^) Sen gick jag in och fortsatte diska tills de nya wwoofarna rullade in, i sin bil, på gårdsplanen. Den här gången är det ett par från Nederländerna. (^   -  ^)
 
Anette mådde inte bra på morgonen och låg därför och sov när wwoofarna kom. Caelan var i skolan och Geoff på jobbet så jag fick bli den som tog imot dem och försökte berätta så mycket som möjligt om hur det fungerar här. De är väldigt trevliga så det var inga problem alls. Det ända tråkiga var att det har regnat hela dagen och det är redan städat inomhus så det fanns inte så många jobb jag kunde komma på som vi kunde göra. Därför satt vi mest och pratade hela dagen. Vi hämtade lite ved tillsammans för att hålla igång brasan då det varit kallt ute och hjälptes åt att torka av hundarna varje gång de ville komma in. När Anette kom upp fortsatte vi mest och pratade. Det har varit en såndär slapp dag då vi inte gjort mycket alls. Men jag tyckte det var härligt, bara kunna koppla av och lära känna de nya wwoofarna. 
 
 
 
 
 
 
 
Sent på kvällen kom Geoff hem och hade med sig yttligare en wwoofer. Den här gången en svensk tjej! (*^▽^)/  Jag, Tess och Nils (wwoofarna från Nederländerna) har suttit och pratat med henne en stund på kvällen för att få henne att känna sig lite som hemma. Anette och Caelan hade redan gått och lagt sig och Geoff behövde gå in för att säga god natt till Caelan. Men det var inte några problem med Josefin, som hon heter, heller då hon verkar väldigt snäll och trevlig. Det var härligt att kunna prata lite svenska med henne! (^_^) Jag tycker om att träffa folk från andra länder, men det känns verkligen härligt när det dykt upp en svensk till här (förutom mig och Anette). Det ska bli roligt att ha både henne, Tess och Nils här. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Nu är jag dock väääldigt trött och vill bara bege mig till drömmarnas land. Förhoppningsvis är vädret lite bättre i morgon så vi kan gå ut och göra lite jobb som behöver göras. ( ◠‿◠ )
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Two pieces of cake

Hej Hej!
Idag var det en sån dag då det var varmt och härligt i sängen och jag hade svårt att ta mig upp när klockan ringde. Men upp kommer jag alltid efter ett tag, det tar bara olika lång tid hihi! (^ _ -) Killarna hade redan tänt brasan när jag kom ut i köket, vilket var härligt! Så jag kunde börja gör frukost och kaffe med en gång. 
 
Regnet har bara öst ner hela dagen så vi har fortsatt städa inomhus, Eike och Niels har hjälpt till. Därför kunde jag få städat på mitt rum, vilket jag har behövt göra rätt länge nu då det blivit väldigt dammigt. (๑>ᴗ<๑) Eftersom jag alltid städar så mycket i resten av huset brukar jag inte ha någon mer energi eller ork att städa mitt eget rum, därför har jag skjutit på det. Men nu är det nystädat och härligt, till och med fönstren är puttsade på insidan. 
 
Anette, Geoff och Caelan kom hem idag. (⌒▽⌒)Jag har haft kontakt med dem hela tiden via iPaden och de sa att de önskade sig en kaka när de kom hem. De hade inga speciella önskemål så jag frågade wwoofarna om de önskade något speciellt. De tyckte verkligen om kärleksmummsen jag gjorde när vi åkte till Marens inflyttningsfest så de ville att jag baka kärleksmumms, däför gjorde jag det. ( ◠‿◠ ) Men jag har bakat så mycket veritioner av kärleksmumms och chokladkakor det sista att jag testade ett recept på blåbärsrutor med smultäcke också, hihi! 
 
 
 
 
 
Jag tror jag kommer hålla mig till att blanda kokos och hackade nötter när jag gör kärleksmumms hedanefter. 
Det lyfter verkligen hela kakan och gör den så god!
 
 
 
 
Anette, Geoff och Caelan mår alla bra och har haft en bra resa. Det är härligt att ha dem hemma igen, det blir så tomt när de är borta. Denna gången var det inte så många dagar som tur är. (^   ^,)
 
 
Nu ska jag avsluta så jag kan skypa med mina kära föräldrar innan jag går och lägger mig. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Almond ✿

Hi!
Brrr... jag hade nästan glömt hur kallt det är när man kommer ut i köket och ingen har tänt brasan ännu. Därför fick det bli det första jag gjorde. Medan jag försökte få liv i brasan kom killarna in, de hade varit ute och matat hästarna. (^ _ ^)
 
Under dagen har jag gått runt och småpillat lite inne, städat, sorterat pennor (de låg alla i en enda stor röra och många var utan kork), rostat mer valnötter och hållt igång brasan då det var regnigt och grått ute idag. Killarna har varit ute och gjort lite olika jobb under dagen. (^   ^,)
 
 
 
Mandelblomma
Bild tagen i torsdags.
 
 
Mitt på dagen började jag bli yr, det snurrade till i huvudet ett antal gånger så jag fick ta det lugnt. Jag fick även ett äckligt illamåeende över mig, men tvingade i mig lite lunch som jag åt väldigt sagta och lugnt. Det blev något bättre under eftermiddagen, det snurrade inte till någon mer gång förutom om jag ställde mig upp för fort. Tillslut blev jag så trött på det så jag tog en ibumetin för att se om det skulle hjälpa och efter någon timma mådde jag bra igen. Killarna hade då åkt för att hjälpa Kate, som ska flytta igen. Det var inte så mycket de behövde hjälpa till med då Kate hade fyllt transporten och bara ville ha hjälp att lasta ut allting. När killarna var iväg och gjorde det matade jag alla djuren och hämtade lite mer ved. Illamåeendet och yrseln är helt borta, så jag har ingen aning om vad det var för något konstigt. 
 
Middag blev nudlar, liknande glasnudlar, med kryddig surimi-tomatsoppa. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det blev faktiskt väldigt gott, även om det var väldigt enkelt och jag mest slängde ihop allt utefter vad jag hittade i kylen och skafferiet. 
 
Vi kollade på två filmer idag igen som ett avslut på dagen. Först såg vi Blended, som jag sett förut och tycker är väldigt rolig. (^  -  ^) Sen såg vi Madagaskar 2 som också är rolig på sitt sätt. 
 
 
Nu längtar jag efter att få krypa ner i min varma sköna säng och sova. (◡‿◡ )  z Z
 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Kumara Pie

Kia Ora!
Jag gick upp i lagom tid i morse så jag kunde säga hejdå till Caelan, Anette och Geoff. Det är tur att det inte är så länge de ska vara borta för jag saknar dem redan. Eike och Niel är fortfarande här så jag har mänskligt sällskap, hihi. De har varit ute och jobbat en hel del medan jag varit inne och fixat med lite av varje. Jag har bland annat städat (såklart), rostat valnötter och tvättat. 
 
Mitt på dagen gick jag ner och gosade lite med hästarna. Vi hade några morötter som var påväg att bli dåliga så jag tog med dem till hästarna. De blev väldigt glada, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Lilly, en av minihästarna, såg så ledsen ut när jag bara gick förbi henne och gav islandshästara och Tui morötter. Minihästar har lätt för att lägga på sig så jag tyckte det var bättre att ge "non-fatties" morötterna. Därför gick jag och gosade lite extra med Lilly efteråt som kompensation. Hon är verkligen otroligt gullig, jag undrar varför jag inte har några bilder på henne!? (o.O) Om vädret tillåter i morgon (det ryktas om regn) får jag gå ner och ta lite kort på henne och Chester, som är den andra minihästen. (^    ^)
 
På eftermiddagen gjorde jag en kumarapaj med pumpapaj kryddning (pumpkin pie spice), självklart utan socker, till middag. (^ _ -)
 
 
 
 
 
 
Nu när det går mot höst i stora delar av världen dyker alla goda pumpa recept upp överallt. Här går det mot vår och är helt fel årstid för pumpa. Jag som älskar pumpapaj kryddning var väldigt sugen på pumpapaj och kom därför på idén att använda kumara, som är en slags sötpotatis, istället. Det blev väldigt gott, särskilt med pajbotten jag gjorde på nötter och havregryn. *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡ Men suget efter pumpa-latte har inte stillats. Jag undrar om de kommer köra pumpa-latte på Starbucks här även om det är "fel" årstid. Jag håller tummarna, hihi! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Vi tittade på två filmer ikväll. Först Dumma mej och sen Dumma mej 2, de är väldigt roliga. Jag verkligen älskar minionerna (the minions), de är för söta och gör hela filmen! Även Agnes är väldigt gullig med sin fluffiga enhörning. ꒰ ◠‿◠ ꒱໊
 
 
Nu ska jag strax lägga mig och sova. Vi får se vad jag och killarna kan hitta på för jobb i morgon. Jag har iaf ett jobb som börjar på s och slutar på tädning, haha! 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Peach blossom

Hej!
Ni känner nog till mina vanliga rutiner jag har på morgonen vid det här laget, haha! (^ _ -) Jag åt frukost och drack mitt kaffe i lugn och ro och började sen ta itu med lite disk i köket. När jag var klar gjorde jag valnötsmjölk på valnötter jag låtit ligga i blöt under natten. Sen rörde jag ihop ett surdegsbröd också. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det är konstigt, när jag gjort detta fanns det mer disk igen så jag fick städa och diska igen. Jag undrar hur det kommer sig, haha! 
 
Vi hade några bananer som vi behövde äta eller göra något med. Därför bakade jag müslibars med banan i. Anette, Geoff och Caelan kommer åka iväg i morgon och är borta hela helgen. Müslibarsen är därför så de kan ha dem med sig. (^   ^) Anette önskade en choklad kaka med nötter också (den med minskad mängd socker och nötmjöl istället för vetemjöl). Därför bakade jag en stor satts i en långpanna så vi kunde provsmaka nu på kvällen. Den fick en härlig volym och var väldigt god tycker jag! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Men jag har inte stått i köket hela dagen, bara nästan hihi, utan har även varit ute och vattnat i växthusen och ställt ut fler krukor med plantor som växt så de får flytta ut till växthuset. (^ _ ^) Det är otroligt vackert i fruktträdgården just nu när alla persikoträden och peacherine-träden blommar. Peacherine är en korsning mellan persika och nektarin, den är lika söt som persika men är lättare att äta som nektariner då den inte är lika "luden" som persikor. De är väldigt goda! Men vem hade trott att persikoträd är så fina när de blommar!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man hör så mycket och körbärsblomningen hela tiden och hur fantastisk vacker den är. Jag tycker också den är vacker, men persikoblomningen är minst lika vacker. Dessutom tycker jag persikor är mycket godare än körsbär, hihi! ꒰ •ॢᴗ•ॢ ꒱   
 
Geoff och Caelan har varit iväg hela eftermiddagen och är inte hemma ännu. Geoff fick i sista stund prata/tala på ett möte via jobbet. Caelan fick följa med så det är bara jag, Anette och wwoofarna som varit hemma. Cedric åkte i morse så nu är det Eike och Niels kvar. (^   -   ^) På kvällen passade vi därför på att se en film som är mer för vuxna än för barn, en vi inte kan se när Caelan är hemma.
 
Filmen wwoofarna valde heter 21 Jump Street och handlar om två killar som blir poliser. Man får först se dem i skolan där en av dem är nörd och den andra är den coola, populära killen. Under polisskolan blir de vänner, men de är inte de bästa poliserna direkt. Därför hamnar de på 21 jump street där nya poliser får gå på undercover jobb som träning. De båda killarna hamnar tillbaka till high school där de ska försöka få fast en droghandlare. Filmen är en komedi och jag tycker den var riktigt rolig. Den var underhållande, så vill man ha sig ett gott skratt tycker jag men kan ge den en chans. (^    ^,)
 
 
Nu ska jag strax lägga mig och sova. Jag vill gå upp i tid i morgon så jag kan säga hejdå till familjen innan de åker. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Log-Day

Hi!
Jag väntade med att sätta i linserna i morse och gick först ut för att visa wwoofarna hur man städar hönshuset. (^ ^) Sen kunde jag gå in och göra mig iordning i lugn och ro. När jag ätit frukost och slängt in valnötter i ugnen på långsam torkning och rostning gick jag ut och hjälpte Niels och Eike med att flytta stora stumpar från en av tallarna vi fällde i våras. Mycket av trädet har vi redan använt som ved under vintern, men det finns flera stora runda stumpar kvar nere i hagen som vi inte huggit upp ännu då de var för blöta. Därför har vi börjat flytta upp dem på gräsmattan, under valnötsträdet, där de ska få ligga och torka fram tills nästa vinter. (^  _  ^) Det var ett tungt jobb, men härligt att få ta i lite med kroppen igen. Cedric var inte med just då därför han hade skype-date med någon. Han kom ut senare, men då hjälpte jag Anette med att flytta staketet till islandshästarna + Tui så de fick mer gräs. 
 
När vi var klara gick jag in och städade lite i köket och gjorde sen delvattenbyte av akvariet. Fiskarna ser inte så bra ut just nu, en av dem har dött och jag vet inte om det var någon sjukdom den hade med sig när vi köpte den. Vi får se om de sista två fiskarna överlever. Jag tror jag ska göra ett till delvattenbyte i morgon och tvätta av lite av inredningen i akvariet. Förhoppningsvis kommer det hjälpa. 
 
När Caelan kom hem hjälpte jag honom med att starta en egen blogg där han kommer skriva enbart på svenska (med hjälp från mig förståss). Ni kan kika in där genom att klicka här. Förhoppningsvis kommer detta hjälpa honom mer med svenskan så han lär sig mer. ( ◠‿◠ )
 
Efter middagen slängde jag snabbt ihop en biskvibotten. Kakan jag gjorde igår blev väldigt god, därför var den nästan uppäten på kvällen då alla började bli sugna på dessert. Eftersom jag hade lemoncurd i kylen var det därför enkelt att bara göra en biskvibotten och Geoff rörde ihop en vaniljkräm. Så det blev en enkel, men god efterrätt. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Jag har ingen bild från idag så jag slänger in en selfie från Turoa i måndags. (^ _ -)
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin