Bananpapper

Hello!
Efter ett långt, varmt bad så känner jag mig lite piggare. (^ ^) Det ska nog gå bra att åka till skolan imorgon!

Jag berättade ju att jag åt laktrits förut. Det var inget vi hade hemma utan vi fick åka och köpa det. I affären hittade jag ett nytt roligt och bra anteckningblock till skolan.





Detta blocket innehåller inget trä, det är helt gjort av bananskal. Super bra tycker jag som verkligen bryr mig om naturen och försöker göra så mycket som möjligt för den. Dessutom har blocket en söt design tycker jag.





För att läsa mer om bananpapper kan ni gå in på den HÄR sidan. (^_-)

Follow on Bloglovin


Grabben i graven bredvid

Hi!
Hemma idag med, men ska göra ett försök att gå till skolan imorgon. Man blir otroligt uttråkad av att vara hemma och jag bara längtar efter att få komma till skolan igen.

Jag har inte gjort så mycket idag, tagit det lugnt för magens skull. Mamma har varit hemma en stund på dagen, men åkte igen för en stund sen. Vi har kollat på en favorit i repris "Grabben i graven bredvid". Till film mys blev det söt lakrits, som tydligen är bra för magen, och proviva. Rätt gott faktisgt. (^ ^)




Detta är en film som alla borde se tycker jag.

Den handlar om Desiré som arbetar som biblotikarie i stan. Hennes man har nyligen dött i en cykel olycka. När hon en dag besöker hans grav så träffar hon Benny, en mjölkbonde som lever ensam på sin gård. De lever två helt olika liv, Desiré har årdning och reda i sin lilla lägenhet i stan medans Benny lever på sin gård i ett gammalt smuttsigt hus på landet. Men ändå dras dessa två människor till varandra...

Follow on Bloglovin


Möte med skogenskonung

Hello!
Jag som skulle varit i skolan nu sitter istället hemma i soffan och mår illa med datorn i knät. (>_<) Imorse gick jag upp och gjorde mig iårdning, precis som förra måndagen men det slutade med att jag fick kramper i magen igen och kunde inte åka. Eftersom jag började äta medecin-kuren igår så borde det vara bra om några dagar.

En annan sak som hände lite tidigare idag, jag skulle gå ut med vatten till kaninerna när jag fick syn på en stor älgtjur bakom vårat växthus. Den stog helt stilla och bara tittade på mig så jag tänkte att om jag skyndar mig så kanske jag hinner hämta kameran. Tro det eller ej jag hann hämta kameran och sen springa tillbaka och byta objektiv och älgen stog ändå kvar. Några kort hann jag få innan den sprang iväg upp i skogen.
I lördags såg jag en älg och i söndags såg jag en till så detta blir min tredje älg på tre dagar. (^ ^)


Ser ni älgen bakom grenarna?
Första objektivet kunde man inte zooma så långt med,
så jag sprang och hämta mitt teleobjektiv.



När jag kom tillbaka så flyttade älgen på sig vilket bara var bra för mig eftersom jag fick en bättre vinkel och fick se den mycket tydligare.


Jag tycker älgar är otroligt vackra djur och jag skiner upp varje gång jag sett än. Det känns så magiskt, som om tiden står stilla, när vi bara står där och tittar på varandra. Man förstår varför de kallas skogenskonung.

Follow on Bloglovin


Kladdig After Eight

Hi!
Jag har precis packat ner det sissta inför imorgon och tränat det sissta på läxan för idag. Om jag ska vara ärlig känns det lite nervöst för att åka upp till Dingle imorgon, kommer magen att vara på min sida eller kommer den krampa. Det återstår att se för imorgon blir det skola igen! (^ ^)

Nu ska jag bege mig ut till kaninerna och ta en promenad men vovvarna. Sen ska jag smaka en liten bit på brownien jag bakade förut. (^_-)



Denna är med kladdig after eight i, hoppas den blev good.

Follow on Bloglovin


Kanske blir bra nu

Nihao!
Jag skrev ju igår att jag blivit bättre och jag trode verkligen jag var frisk. Men nej då, jag fick kramper igår kväll igen. (>.<) Därför är jag påväg hem från doktorn just nu. Han sa att det antagligen är magkattar, som vi också trott, och skrev ut en medicin som jag ska äta nu. Äntligen kanske jag kan bli frisk!

Imorgon ska jag iaf upp till skolan igen, det ska bli riktigt skönt att få komma tillbaka. (^ ^) När man är borta länge så börjar man faktisgt längta efter skolan.

Har ingen bra bild eftersom jag sitter i bilen så jag lekte lite med kameran och tog kort på mina tajts, haha!



Follow on Bloglovin


Fruktigt gott

Hello!
Känner mig mycket bättre idag, äntligen har kramperna i magen slutat! :D  Ändå har jag varit rätt lat (förutom att jag gick upp tidigt och sålde lite GT) och tittat på "Äkta människor" halva dagen. (^ ^) Jag missade sesongstarten i söndags. Eller ja, jag låg i soffan och halvsov medans resten av familjen tittade, hihi. Men idag har jag alltså kollat ikapp.

Efter det har jag även hunnit med att baka en tårta. Erik fyllde ju 14 förra helgen och vi har inte haft något fika för släkten än nu.
Därför var farmor och farfar här förut och åt lite tårta. (^_-)





Det blev en fruktig blandning mellan morotskaka och jordgubbstårt.
Lite stolt blir man, hihi! (a)

Follow on Bloglovin


from me to you

Hej svejs!
Eftersom det inte händer så mycket för mig under dagarna finns det inte mycket spännande att läsa om på bloggen. Tänkte därför pigga upp med en liten rabattkod.

Fram till 9 februari får alla läsare 15% rabatt hos... Cocoo (!)
om ni anger koden:
bloggspecial



Kanske en sommrig glassdrink eller kanske ett gulligt hjärta till alla hjärtans dag.



Passa på att lyxa till det lite med nya smycken i vintermörkret. (^ ^)
Follow on Bloglovin


Make up kväll

God kväll!
Eller kanske snarare natt. Det blev rätt sent i säng för mig idag, jag skriver detta medans jag ligger i sängen. (^ ^)
Magen är fortfarande i obalans så det blir ingen skola för mig fören på måndag. :/ Men då ska jag vara frisk och kry med nya krafter!


Annledningen till att det blev så sent idag är för att vi har haft Make up kväll hemma hos oss. Mamma säljer ju, som ni kanske vet, LR (bland annat super bra skönhetsprodukter, parfym, smycken och mycket mer). På varje demostration blir en person sminkad och det är där jag kommer in i bilden. Jag hjälper alltid mamma, medans hon pratar så sminkar jag. (^_-)

Jag gick på fastande mage innan alla kom så jag det gick faktisgt bra ikväll, inga kramper under kvällen. Det är verkligen super roligt att sminka och sen få se däras reaktion när de får se sig själva i spegeln. Alla brukar bli jättenöjda, som sagt det är otroligt bra produker!


Detta var ett perfekt tillfälle att använde min nya "kofta" som jag köpte när mina föräldrar hällsade på den helgen jag var i Dingle.








Kjol från Cubus
Kofta från en affär som heter Eztrad


Ni kan läsa mer om LR på däras hemmsida (HÄR), jag ska också försöka få ihop ett inlägg imorgon där jag berättar mer om däras produkter. (^_-)
Men nu måste jag sova, jag är vkerligen jättetrött *gäsp*. 

Sweet Dreams!

Follow on Bloglovin


Bättre, sämre

Hej svejs!
Inlindad i en filt sitter jag på soffan och bara tar det lugnt just nu. Jag kände mig mycket bättre imorse så jag har hunnit med att duscha både mig och Keyla. Sen blev det lite klo-klippning och borstning, så nu luktar hon gott och är så fiin så. (^ ^)

Som sagt kände jag mig bättre och tänkte att jag skulle kunna gå till skolan imorgon. Jag började därför att förbereda med läxorna och läsa igenom för att inte ligga efter, men jag hann bara sätta igång innan kramperna var tillbaka. (>_<) Nu kan vi därför vara rätt säkra på att det är pressen och stressen från skolan som gör att jag mår dåligt.
Som tur är var mamma på apoteket igår och köpte tabletter, när jag tar dem mår jag bättre. De gör också att jag kan äta någorlunda normalt igen.


Har ingen passande bild, inte så roligt med bilder på sjuka mig. (^_-) Letade därför fram en bild på en av våra väggar, i rummet på Dingle, som vi klätt med djur-posters.



Follow on Bloglovin


Ressultat av stress

Hi!
Som jag skrev igår kom magkattarren tillbaka, jag kan inte äta något utan kramper en halvtimme senare. (>.<) Lever därför just nu på yoghurt och blåbärs- och nyponsoppa.

                                          Frukost, lunch, middag och kvällsmat. (^_-)


Magkattarr är något som man kan få ifall man stressar för mycket, vilket jag inte alls har gjort *host*. (A) Om ni läste förra veckan så vet ni att jag till och med blev tvungen att vara hemma två dagar p.g.a att jag stressat för mycket och min kropp sa ifrån. Jag trodde att det skulle vara över nu då, men nej jag ska få lite magkattarr också.

Tipps från mig: stressa INTE, ni lär få ångra det.


Follow on Bloglovin


Mys med vovven

Hello!
Magkattarren är tillbaka, ush! (>.<) så nu ligger jag på soffan och tittar på "Allt om Hundar" på Animal Planet. Men jag är inte helt ensam. Jag har en liten söt, sovande Keyla i knät. (^ ^) Hon får mig alltid att må bättre.

Follow on Bloglovin


Alltid jag

Hej på er!
När gick jag upp som vanligt och gjorde mig iårdning för att åka upp till Dingle. Men när det inte var långt kvar tills vi skulle åka fick jag väldiga kramper i magen. (>w<) det gick inte över vilket slutade med att jag fick stanna hemma idag.

Ibland känns det som att det alltid ska hända just mig. Som ni kanske märker blir jag lätt sjuk. Denna gången var det ju bara magkattar som, som tur är, redan har gått över.

Follow on Bloglovin


Lydnad med Keyla

Hello!
Jag kom precis med en trött men väldigt duktig hund. Idag började en kurs i grundlydnad som jag går på med Keyla, hon behöver träna på att träffa andra människor och hundar. Det gick jättebra, hon var så duktigt!

Vi tränade på att gå fint bredvid mig och inte bry sig om det runt omkring utan bara ha kontakt med mig. Om jag ska vara ärlig trode jag inte att hon skulla klara av att gå fint redan första gången, men hon var otroligt duktig och tittade på mig hela tiden. (^ ^) Stolt matte.


Bild ur arkivet, när Keyla precis kommit till oss.

Follow on Bloglovin


Tårta

Hi!
Nu har jag precis lagt sissta handen på Eriks tårta. Vi hade inte så mycket att dekorera med så jag fick ta lite olika saker jag hittade i köket, vilket ressulterade i små geléhallon, glitter-strössel och choklad sås. (^ ^) Men jag tycker det blev rätt okej ändå.


Denna är gjord av sockerkaka med mosade jordgubbar på första lagret och vaniljmousse på andra.





Nu ska jag gå och ta en smakbit, eller kanske två. Haha! (a)

Follow on Bloglovin


Låt det snöa

Hej svejs!
Utan för fönstret faller mängder med stora snöflingor just nu. (^ ^) Det började redan imorse när jag var ute och sålde GT. Sen har det bara börjat snöa mer och mer under dagen. Hoppas verkligen det får ligga kvar länge!


Min trogne arbetskamrat i snön.


Det blev inte så mycket mer uppdatering igår, min lillebror Erik fyllde nämligen 14 år! Det är nästan lite läskigt hur stor han har blivit. Han är min lillebror och är redan längre än mig. (o.O) Tiden går alldeles för fort ibland.
Vi firade iaf honom igår med semmlor och mys i soffan. (^ ^)

Nu står en sockerkaka i ugnen för senare ska jag baka en smaskig tårta till Erik. Jag tänkte passa på att använda en av mina julklappar, tårt frostingen, så det ska bli spännande att se hur det blir. Men först måste jag ta itu med läxorna. (^_-)



Så här ser det ut utanför mitt fönster nu.

Follow on Bloglovin