Gibraltar Monkey

Hi!
Det rullar på med djurhusturen, i dag hade jag inga lektioner jag behövde springa till eller ifrån vilket underlättar endel. (^   ^) Normalt sätt har jag en lektion på torsdagar, men vi hade eget arbete i dag så jag och mina gruppmedlemmar (vi håller på med grupp-projekt) satte oss i uppbehållsrummet efter att vi bytt om från djurhuskläderna. Som ni kanske förstår är det mina kompisar jag har både projektet med och djurhusturen. Det gör det mycket roligare att stanna här över helgen när man kan bo med sina vänner. 
 
Nu undrar ni säkert över rubriken, hihi! Jag kom på förut i dag att jag har väldigt fina bilder på makaker från Gibraltar (jag var där i maj 2013) som jag inte visat ännu. Därför var jag tvungen att leta reda på några som jag kunde visa. Jag har så otroligt många kort från den dagen, mest på makaker (ap-älskare som jag är, hihi), men jag valde ut två stycken på en mamma med sin unge. De var så söta tillsammans!
 
 
 
 
 
Åker ni till de södra delarna av Spanien någon gång rekomenderar jag starkt att ta en dagsutflykt till Gibraltar, det är otroligt vackert och mysigt där. (^ - ^)
Gibraltar bär även på en intressant historia bakom sig.
 
Man länktar verkligen tillbaka när man tittar igenom sina gamla bilder. Tur att jag då åker till Spanien om drygt en vecka! Jag ska praktisera i tre veckor på ett rescue center för hundar,
som heter SOS-animals. Det ska bli så roligt! I dag fick jag även veta att mitt resebidrag från skolan har blivit godkännt, de kommer alltså betala min flygbiljett dit och hem. Tjohoo! o(^   ^)o
 
 
Men nu ska jag gosa ner mig i sängen med en bok.
 
Sweet Dreams ❤
 
Follow on Bloglovin


Honey

Hello!
Nu luktar det gott av grönt te med bärsmak i hela rummet. (^  ^) Det är mitt favvo te för tillfället, det går i perioder vilket te jag helst dricker. Min halls har krånglat lite idag vilket gör att jag får en anledning till att ta en sån där härligt stor sked med honung i tet. Jag dricker alltid te med honung, men försöker minska på mängden hihi! (A)
 
Idag har det varit vanliga lektioner vilket betyder att jag fått springa mellan lektioner och djurhuset, eftersom jag har djurhusturen. (^_-) Men det har gått bra, jag tror inte jag har missat så mycket av lektionerna. 
 
 
Jag har ingen rykande färsk bild, därför får det  bli två från i måndags på pandorna på Nordens Ark. 
 
 
De blev väldigt nyfikna när jag kom gående. 
 
 
 
 
 
Snart är det dax för sängen, jag hoppas på att sova bort det onda i hallsen. (^ - ^)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Nöff

Moshi Moshi!
Jag har djurhusturen (sköter om djuren på skolan) i djurhuset den här veckan, men igår kunde jag inte eftersom jag var på Nordens Ark. Därför fick det bli min första dag idag, och det passade rätt bra eftersom jag inte har några lektioner. (^  ^) I morgon kommer det dock vara som vanligt med att springa mellan djurhuset och lektionerna, men det brukar gå bra det med.
 
Så det är ungefär det jag har gjort i dag, varit nere och skött om alla djuren. Här är bild på Tomas och Lena, våra minigrisar, som blev väldigt glada när jag gjorde rent hos dem. 
 
 
 
 
 
 
Och ännu gladare blev de när jag strödde ut lite äpplebitar i deras ensilage de får på eftermiddagen, hihi! Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för grisarna, och kommer nog alltid att göra. Självklart älskar jag alla de andra djuren också (bortsett från några insekter, hehe), men grisarna är speciella. 
 
Follow on Bloglovin


Ahlgrens Bilar Cake

Hi!
Jag satt och redigerade bilder igår på min födelsedagstårta som jag skulle lägga upp, men så försvann internett. (>.<) Därför la jag undan datorn och umgicks med familjen istället, och bilderna kommer nu;
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fyllde ju 19 år igår, därför blev det självklart fika med tårta. Tyvärr kunde inte så många från släkten komma då farmor och farfar är på semester och nästan alla andra är sjuka. Men Cissi och Leif (min farbror) kom och fick smaka min lilla tårta. (^ - ^)
 
Receptet kommer från Just Sweet, av Manuela Kjeilen (Passion for Baking). I receptet på frostingen ska man använda sig av godis, där kom jag på idén att göra tre olika frosting av Ahlgrens bilar där jag sorterade bilarna efter färg. Eftersom frostingen var gjord av godis ville jag att resten av tårtan skulle bli lekfull och nästan lite barnslig, därav allt godis. Hihi!
 
Den blev iallafall barnsligt-god och precis lagom stor = lagom mycket rester som inte kommer behöva slängas, men ändå så mycket kvar att jag kunde ta en bit tårta till frukost imorse. (^  ^)
 
Follow on Bloglovin


Matcha Boba

Moshi Moshi!
Här hemma har det varit en lugn dag med bakning. (^  ^) Jag har bakat tårtbottnar till min födelsedagstårta som jag ska göra i morgon (eftersom jag fyller 19, samma dag som prinsessan Estelle). Receptet kommer självklart från min favorit bok för tillfället;
Just Sweet av Manuela Kjeilen (Passion for Baking). 
 
Igår testade jag att göra eget bubble tea igen och lyckades mycket bättre än förra gången. Tapioca pärlorna blev söta och goda! (^ - ^)
 
 
Perfekt kokta
 
 
 
 
 
Även smaken på teet lyckades jag med. Det blev en "matcha-ingefärs-milkshake" beståeende av:
 
 Matcha Ginger Latte pulver 
 Vaniljglass
☯ Kokosmjölk
☯ Kokosvatten (bara lite för att konsistensen skulle bli rätt)
 
 
Yummie! 
 
 
 
 
När jag var med Carro i Göteborg passade jag på att springa in på Lagerhouse och köpa de största sugrören jag kunde hitta. Dessa duger fint till små tapioca pärlor, som jag använder mig av, men de skulle nog inte funka till den vanliga storleken på pärlor. 
 
Follow on Bloglovin


Snow or spring?

Konnichiwa!
Vädret har verkligen svårt att bestämma sig. Varannan dag snöar det och varannan dag är det vårväder. Idag var det vårväder så jag passade på att ta en promenad ner till vattnet med hundarna. 
 
 
 
 
 
 
 
Även om det inte blir jättebra bilder med mobilen är det alltid roligt att knäppa några bilder ändå, mobilen är ju något som man alltid har med sig. (^  ^) 
 
Follow on Bloglovin


Love your Zookeeper

Hi!
Hittade denna underbart söta video! (^   ^)
 
 
 
 
 
Kanske jag har detta att se fram emot när jag nu tar studenten som färdigutbildad djurvårdare i maj, haha! Troligtvis inte, men söt är den iallafall. (^_-)
 
Follow on Bloglovin


Morning reeding

Ohayo gozaymasu!
Jag tar en långfrukost idag. Igår kväll fick jag ett sånt sug efter pannkakor så till frukost gjorde jag chokladprotein-pannkakor med farmors äpplemos, mumms! Nu sitter jag och dricker kaffekopp nummer 2 medans jag läser en av mina favorit tidningar, Hemmbakat. (^ - ^)
 
 
 
 
 
 
Detta är en ganska ny tidning som jag fastnade för i höstas. Den är full med bra insperation, roliga recept och tips på redskap som kan underlätta och göra bakningen roligare. 
 
Follow on Bloglovin


Always searching

Konbanwa!
Jag är alltid på jakt efter nya roliga recept att testa när det kommer till bakning, därför följer jag många bakbloggar och linkande för att få inspiration. (^   ^) Det senaste har jag även kollat på olika matlagningskanaler på youtube och har hittat en kanal som jag verkligen har fastnat för. Ochikeron lägger upp många söta japanska och japan-inspirerade recept. Jag har hitills inte hunnit testa något ännu, men det är bara en tidsfråga!
 
Här är ett recept på Dorayaki! Jag blev så glad när jag hittade detta eftersom jag blivit helt galen i dem efter jag var i Tokyo i sommras. Yummy!
 
 
 
 
 
Tycker ni om att baka och var hittar ni eran inspiration? Lämna gärna en liten kommentar. ❤
 
Follow on Bloglovin


Bubble Tea

Hello!
Jag åkte in till Göteborg idag igen, men den här gången var det med Caroline som jag inte träffat på evigheter! Tur att vi är såpas bra kompisar att det inte spelar någon roll hur länge sen det var vi sågs, vi finns ändå alltid där för varandra och är nästan som systrar. ❤
 
Vi har strosat omkring i Nordstan, Linnégatan och Haga. Självklart blev det paus med god mat också, den här gången en japansk resturang, Yokohama
 
 
Min lunch, Yaki Meshi.
(stekt ris med räkor, bläckfisk och crabfish)
 

Innan vi skulle promenera tillbaka till centralstationen slank vi in i den asiatiska livsmedelsbutiken som öppnat i femman-huset, där jag var i måndags. Jag behövde kolla efter några ingredienser som jag behöver till en japansk middag jag tänkt laga.
 
Påvägen ut la jag märke till att juice baren (som man går igenom för att ta rulltrapporna ner till affären) hade stora sugrör och en bild med bubble tea. Stannade därför till och läste menyn, och jag hade inte sätt fel; de har bubble tea! o(≧◡≦)o  Jag var såklart tvungen att köpa och testa. Det blev en med banansmak, smakade nästan som bananmjölk med gelé-godis i botten. Det var verkligen jättegott, jag förstår varför det blivit så populärt! 
 
 
 
Yummie! (^   ^)
 
 
Bubble tea är te med tapioca pärlor i botten. Tapioca pärlorna har sugit åt sig vatten så de är som géle-aktiga i konsistensen. Innan man serverar tapioca pärlorna lägger man dem i en sirap för att de ska bli söta. Teet är oftast kallt och består mest av mjölk och valfri smak. 
 
Jag har små tapioca pärlor hemma och försökte mig på att göra bubble tea själv för första gången igår, men jag fick inte till någon god smak på teet. Nu vet jag dock hur jag ska göra, efter att ha smakat riktikt bubble tea en gång. Jag tror jag ska skippa teet och göra smoothie liknande drinkar istället att lägga "bubblorna" i. (^_-) Kommer lägga upp recept om jag lyckas! 
 
 
Follow on Bloglovin


Yammy Kitchen

Annyeong!
Igår åkte jag in till Göteborg där jag träffade mina underbara "internat-grannar" och bästa kompisar! (^ - ^) Eftersom jag fyller år på söndag passade vi på att fira mig igår när alla kunde. 
 
Inne i femman-huset, i nordstan, hittade vi en ny asiatisk livsmedelsbutik. Vi blev super glada och spenderade en hel del tid genom att strosa runt där inne och plocka på oss lite smått och gott till senare på kvällen. Jag tror jag skulle kunna vandra omkring där i timmar, haha! 
 
 
När vi var färdig-shoppade promenera vi bort till Haga där det finns en koreansk resturang, Yammy Kitchen. Där åt vi en väldigt god middag i asiatisk stil genom att smaka och plocka från varandras tallrikar. (^_-)
 
Det var otroligt god mat! Först beställde vi in två förrätter att dela på, sen varsin huvudrätt (där vi plockade och smakade från varandra) och sist mochikaka som jag och Linnea delade på. Jag har inte ätit mochi sen jag var i Tokyo i sommras så i min iver glömde jag fota efterrätten innan vi åt upp den, hihi! Den var så good!
 
Här kommer blandade mat-bilder från kvällen:
 
 
 Förrätt
 
 
 
Förrätt
 
 
 
Evelinas Huvudrätt
 
 
 
Min Huvudrätt
 
 
 
Linneas Huvudrätt
 
 
 
Desirées Huvudrätt
 
 
Hemma:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en riktigt lyckad dag som avslutades med snacks och To Cute på Animal planet. Jag lånade farmor och farfars hus, eftersom de är på semester, så vi sovöver där allihopa.
 
Nu är jag hemma igen och alla har åkt, det känns rätt tomt. Får se vad jag ska hitta på för något nu...
 
Follow on Bloglovin


Vanilla Muffins

Hi!
Regnet bara öser ner ute. Jag hann näst intill att ta en lång promenad med hundarna i morse innan ovädret, det började regna när jag inte var långt hemmifrån. Nu ska jag hålla mig inne resten av dagen, hihi! (^  ^)
 
Annat jag har gjort i dag är att baka vanilj muffins som i morgon kommer förvandlas till Tripple Vanilla Cupcakes, ännu ett recept från kokboken Just Sweet (av Manuela Kjeilen, Passion for Baking).
 
 
 
 
Dessa är bakade med både hemmkokt vaniljkräm, vaniljsås och frön från en vaniljstång. Alltså extra mycket vaniljsmak, mumms! (^ - ^) Jag har inte hunnit smaka ännu, men de blev väldigt jämna och fina. Toppingen i morgon kommer vara Vanilla Bean Frosting, en marräng-liknande frosting. 
 
Follow on Bloglovin


Beverly Hills Brownies

Hello!
Vad härligt med helg, och sportlov för mig. (^  ^) Det firas med att baka brownies! Man kan även säja att det blir en försenad alla hjärtansdag fika, hihi!
 
 
 
 
Passade på att använda mitt fina mått med inbyggd våg jag fick i julklapp.
Älskar den verkligen, tack mamma och pappa!! Denna kommer från cacas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa brownies heter Beverly Hills Brownies och receptet fick jag från Manuela Kjeilen's bok Just Sweet. Manuela har även en fin blogg där hon lägger upp mängder med söta recept,
klicka på Passion for Baking (som bloggen heter) för direktlänk. (^ - ^)
 
Som ni kanske kan se på bilderna fick det bli "kladd-brownies". De skulle varit inne i ugnen längre märkte jag när jag skärde upp dem. Det stod i receptet att de inte skulle vara inne längre än 30 minuter för det är inte gott med hårda brownies. Därför använde jag inte någon sticka för att kolla om den var klar den här gången (som jag alltid gör annars), dumt nog. Nu ser jag vad som kan hända om jag inte använder min prov-sticka, hihi! Men goda blev de iallafall och övning ger färdighet. 
 
Follow on Bloglovin


Me Today

Konnichiwa!
Tänkte slänga in en snabb bild på lilla mig idag innan jag lägger mig för att sova. 
 
 
 
 
Gammla kläder med min nya beanie beställd från ebay
Mobilskalet är också gammalt men kommer fron Cocoo
 
 
Follow on Bloglovin


Happy Valentines Day

Hello!
Ville passa på att önska allla en glad all ❤-dag! Att det är fredag gör det hela bara ännu bättre. (^   ^)
 
 
 
De sålde såhär söta äpplen på City Gross!
Har bara sett liknande i asien därför var det roligt att hitta det Sverige. 
 
 
Jag är inte i någon rellation, och firar som vanligt som singel. Men kärlek behöver inte alltid handla kärlek till en partner, vilket man ofta förknippar alla hjärtans dag med. Det kan även handla om kärlek till familjen eller en god vän. Därför kan alla fira, oavsett om man har en partner eller inte. Jag firar tillsammans med min familj som jag älskar mer en något annat!
 
Just den sortens kärlek tycker jag filmen Frozen är ett väldigt bra exempel på. De visar att inte bara kärlek till en partner är stark, utan även syskonkärlek kan vara minst lika stark. Om ni inte sett filmen; SE DEN! Älskar den verkligen, DIsney har gjort det igen. Jag kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna. Här kommer en av favoritlåtarna från filmen. (^  ^) Lyssna och njut...
 
 
 
 
Nu ska jag gå och mysa framför TV:n med min underbara familj!
 
Hur firar ni er alla hjärtans dag?
 
 
Follow on Bloglovin