Pancake, Potato, Temphebacon

Moshi Moshi!
Jag var lika trött imorse igen och hade problem med att vakna. Tur att jag kan sitta kvar i sängen tills jag känner mig vaken nog att gå upp, jag har ingen tidspress. (^   ^,) 
 
Efter frukost och några små sysslor tog jag en härlig dusch. Jag smörjde även in mig ordentligt och hoppas att det ska hjälpa med nässelutslagen. Jag gjorde sen en smoothie bowl med massor av spenat, kål, ingefära och lite gurkmeja tillsammans med banan och mango för att ge kroppen en vitaminkick. Det var väldigt gott! 
 
Jag har även promenerat till affären idag, som jag brukar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var skönt att få komma ut trotts att det kliar otroligt mycket på fötterna när jag har skorna på. Det går dock över efter ett tag och är helt klart värt det. Vädret har varit underbart idag, inte för varmt och inte för kallt. Runt 24 grader visade stadsklockan på. 
 
 
Hemma har jag sedan haft fullt upp i köket. Jag har gjort en cashew ost som står i kylen och stelnar och  hemmagjord refried beans. Detta är förberedelser inför nyårsafton. Till middag stekte jag temphen, som legat i marinad så den smakar bättre än bacon, och raggmunkar med både kumara (nz sötpotatis) och vanlig potatis.
 
 
 
 
 Recept på Temphen från ett äldre nummer av tidningen VEGO https://www.vegomagasinet.se och raggmunkarna är från Vegan på 21 Dagar
 
 
 
 
Jag har hittat en tranbärssylt som går att använda som ersättare för lingonsylt. Även om inget kan ta lingonsyltens plats så fungerar det. Jag har aldrig varit stormförtjust i lingonsylt, jag tyckte om det men inte mer med det, men efter att ha vairt på Nya Zeeland första gången utan tillgång till det blev jag galen i det. Det är ju sååå gott med lingon!!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Nu ska jag sitta ner och bara ta det lugnt. Det känns som jag varit på benen alldeles för mycket idag för nu är jag helt slut. Men jag är ändå nöjd för jag har fått gjort en hel del och middagen blev super god. Hjärtat tyckte lika dant, han har ätit mer än två portioner hihi!
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback