Moved Home

Hej!
Nu har det gått några dagar sedan jag bloggade igen. Jag ska försöka sammanfatta det viktigaste. (^   ^,)
 
I onsdags förra veckan var jag ledig så jag tog det lugnt. På kvällen åkte jag och pappa och hämtade en soffa jag köpt på blocket. Jag är så super duper nöjd med den! (*^▽^*) Det är en 3-sits Ektorp soffa från IKEA med tillhörande fotpall. Soffan är i super bra skick och i svart klädsel (vilket inte går att köpa just nu). Det som jag gillar med ektorp, förutom att de är super sköna att sitta i, är att man kan ta av klädseln och tvätta/byta den. IKEA kommer ut med nya stilar och färger på klädsel titt som tätt. 
 
 
 
 
 
Nu står den övertäckt i garaget tills jag flyttar till min nya lägenhet den 1 Mars. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
På tal om flytt så har jag flyttat hem igen. Igår gjorde jag sista städandet innan jobbet så jag bara kunde åka hem igår kväll. Jag har haft flera flytt-lass med mig sen tidigare så det var inte mycket kvar att ta med hem. 
 
 
 
Här har jag bott sedan 1 November.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det känns skönt att ha flyttat hem igen, trotts att jag nu måste pendla till Göteborg en månad. Men jag har saknat att ha ett ordentligt kök, kunna gosa med Keyla och Tuffsan och nu har jag tid att packa inför den riktiga flytten. (◠‿◠✿)
 
 
 
När jag ändå pratar om igår måste jag nämna att jag köpte de två sista Funko Pop figurerna i Mickey Mouse 90th anniversary som fattades i min samling. Nu har jag alla, oups! Men jag älskar dem och är så glad över att jag lyckades sammla alla (med lite hjälp av en viss person vars namn börjar på T). (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har vi kommit till idag. Jag hade en så skön sovmorgon och vaknade av mig själv. (◡‿◡✿) Det var så skönt att kunna ligga och dra sig. 
 
Jag har sen haft en lugn dag med dokration och sammansättning av en försenad födelsedagstårta till Erik. Bottnarna bakade jag i måndags när jag var hemma. Så nu var det bara att fixa fyllning, lägga ihop och täcka. Den blev riktigt fin tycker jag! 
 
 
 
 Chocolate & Coffee ombré cake
Recept från The Little Blog Of Vegan, ni hittar det här
 
 
 
Jag följer Holly (The Little Blog of Vegan) på instagram och verkligen älskar allt hon gör! 
 
 
 
 
Nu hoppas jag bara tårtan smakar bra. Vi ska äta den efter middagen om en stund. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag kommer lägga upp bild och skriva på min instagram om vad vi tyckte. 
 
Jag har en helg med jobb framför mig nu, men lite små roliga saker som händer imellan. Som exempelvis att skypa med mitt hjärta imorgon. ❤ 
 
 
Kram på er 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Muggs

Hej!
Mina dagar flyter på som vanligt på jobbet. Vi har haft både upp och ner med hur mycket det är att göra, men det är roligt. Vissa dagar är lugnare medan vi har massor av trevliga gäster nästa dag. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det är roligt och det får tiden att gå.
 
Idag är det två veckor sedan mitt hjärta flög från Sverige. Jag saknar honom fortfarande något enormt, men jag har lyckats hitta motivationen att blicka frammåt och tänka positivt. Det är så mycket som händer nu; jag flyttar hem den 31 Januari, hjärtat har sin intervju i Februari och förhoppningsvis tar det inte jättelång tid för dem att fatta ett beslut om hans visum efter det, jag flyttar till min nya lägenhet den 1 Mars och sen har vi en liten ny släkting planerad i början av Mars. Min kusin ska få en liten flicka!  Därför fokuserar jag på allt roligt som komma skall och jag hoppas att få vara tillsammans med mitt hjärta igen innan sommaren, och denna gången för alltid. 
 
 
Eftersom jag ska flytta till egen lägenhet snart har jag börjat samla på mig sånt som kan behövas. Idag ska vi hämta en soffa som jag hittade på blocket. (*^▽^*) Den ser toppen ut på bilderna så jag hoppas och tror den kommer bli perfekt. Jag har även blivit lite smått beroende av Disney muggar, hihi! Jag har två stycken som borde komma nästa vecka och sen ytterligare två som kommer veckan därpå, oups hihi! De släppte Disney Wisdom Collection den 18 Januari och kommer fortsätta med en ny release den 18 varje månad. Januari var Dumbo med ett citat från musen Timothy.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har bestämmt mig för att försöka samla alla muggar. Jag gillar formen på dem och det är roligt med upplyftande Disney-citat på dem. (✿◠‿◠) Så jag har första muggen påväg, yay! 
 
 
 
Nu ska jag strax göra mig iordning för att åka och hämta soffan (med tillhörande fotpall) jag nämnde. 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Puppy Love

Moshi Moshi!
Jag var och jobbade igår vilket gick bara bra. Dagarna är rätt lugna nu så det finns inte jättemycket att göra. Det blir mycket städning och piff på cafét, så har ni vägarna förbi Haga så kom in på en fika hos Café Husaren. (^ _  -) 
 
 
 
Äntligen kom det lite snö!! o(*^▽^*)o
Dock började det regna på eftermiddagen så allt är nästan borta igen. 
 
 
 
Det känns som det hjälpte att skriva av sig och bara gråta ut när jag skrev senaste inlägget. Visst saknar jag mitt hjärta något ofantligt, men jag börjar komma in att blicka frammåt istället och försöka se det positiva igen. Det går upp och ner, men just nu tampas jag inte med tårarna lika mycket varje dag. Istället känner jag mig så glad över att jag har honom och vi skriver med varandra varje dag (trotts att det mest blir mornar och kvällar pga tidsskillnaden.). Han är det bästa som har hännt mig! 
 
 
 
---
 
 
 
Idag har jag varit ledig så jag passade på att ta en ordentlig och härlig dusch. (◡‿◡✿) Jag är ju hemma på Orust igen så senare åkte jag och mamma till en kompis som har valpar just nu. Det var mysigt att fika, prata och gosa med både hundarna och valparna. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem gjorde jag kaffe och tog fram en bit bulle ur frysen som jag sen gick ner med till hovslagaren som var här. Eftersom mamma var ute och hjälpte till med hästarna städade jag i köket så det skulle vara klart när hon kom in. (๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
Resten av dagen har jag redigerat bilder och satt ihop en fotobok till mitt hjärta. Det var en av hans julklappar; att han skulle få en fotobok efter att han åkt hem med bilder från när han var här. Nu kände jag att jag hade kraften att gå igenom allt utan att bara börja gråta. Det var faktiskt roligt att se tillbaka på de dagar vi hade tillsammans. (✿◠‿◠) Och jag blev nöjd med boken. 
 
 
 
Nu är snart hela familjen hemma vilket betyder att vi snart ska äta middag. Imorgon åker jag tillbaka till lägenheten igen då jag ska jobba resten av veckan. Men det känns inte lika jobbigt, jag är tillbaka i min vardag och ser frammåt. Frammåt mot en framtid med den jag älskar mest av allt!
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Emotional

Hej!
Det har hännt mycket sedan jag skrev sisst. Jag jobbade på som vanligt första veckan av det nya året. Kvällarna och mornarna fick jag med mitt hjärta vilket var så härligt. När det började närma sig slutet av vecka 1 kände jag att jag ville ha en extra dag tillsammans med min andra hälft innan han flög tillbaka till Nya Zeeland igen. Så mina underbara kollegor jobbade för mig på tisdagen så jag kunde ha både måndagen och tisdagen med mitt hjärta, för onsdagen den 9 Januari flög han hem igen...
 
 
 
 
Pizza-kväll en dag efter jobbet. Pizzeria Roma som ligger 10 minuters gångavstånd från där jag bor har en helt vegansk meny och jättegoda pizzor. 
 
 
 
 
Mat och fika på Café St. Agnes en dag innan jobbet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndagen den 7 Januari åkte vi till Torp i Uddevalla för att kolla i lite butiker. Sen åkte vi hem till mina föräldrar en sista gång för att säga hejdå och fika. Jag köpte med så vi kunde göra semlor (vegansk till mig och hjärtat såklart) så mitt hjärta fick prova det för första gången. Han gillade det. (๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
 
 
 
Tisdagen var sista hela dagen hjärtat var i Sverige. Vi hade en lugn och mysig dag tillsammans och på kvällen avslutade vi med burgare på Göteburgare Vegan. (✿◠‿◠) Eller nästan avslutade, såklart hade vi mys sen hemma också och en sista natt tillsammans. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onsdag morgon vaknade jag vid fem och kunde inte somna om. Jag kunde inte hålla tårarna borta när jag tänkte att detta var sista morgonen jag vaknar upp bredivd mannen jag älskar. Jag vet inte när jag får se honom nästa gång. Så jag la mig och gosade med honom medan tårarna rann. Jag lyckades nog slummra till en liten stund innan det var dags att gå upp och göra sig redo för att åka mot flygplatsen. 
 
Har man aldrig sagt hejdå till den man älskar utan att veta när man ses nästa gång vet man inte hur ont det gör. Det är bland det värsta jag vet, som om jag ska slitas itu innifrån och knappt kan andas. Det gör så ont, jag älskar ju honom och vill bara vara med honom (tårarna rinner när jag skriver detta). Det blir inte lättare för varje gång, snarare svårare. Vi har varit tillsammans i över tre år och måste fortfarande gå igenom detta. Denna gången kunde inte äns mitt hjärta hålla tillbaka sina tårar (han brukar hålla igen och gråta när han är ensam). Men nästa gång han kommer till Sverige är det för att stanna. Vi bara hoppas att prosessen med hans visumansökan går sanbbat. Han har ju en intervju i slutet av februari så det måste ju vara ett gott tecken om allt går bra. 
 
Efter att han har åkt har jag bara försökt ta mig igenom dag för dag. Det har ännu inte gått en dag utan att jag gråtit av saknad och längtan. Jag känner mig halv utan honom, varje gång han åker tar han en del av mig med sig. Det har hjälpt att vara tillbaka på jobbet för då får jag tänka på annat. Men så snart jag är påväg hem kommer längtan igen. I lägenheten är det någon som saknas och det är ingen som väntar på mig vid spårvagnshållplatsen...
 
 
 
Idag har jag varit ledig första gången sen han åkte hem. Därför åkte jag hem till Orust direkt efter jobbet igår. Jag har haft en dag hemma med både Smulan och Tuffsan (katterna) och Keyla (min hund). Mamma har varit hemma till och från, hon har haft endel ärenden under dagen. Det kännns skönt att inte behöva vara själv. Jag började dagen med att skypa med mitt hjärta. Det är andra gången vi skypar sen han landade i Nya Zeeland. Det hjälper att få se honom och kunna prata, men saknaden förvinner aldrig ändå. När vi skulle säga hejdå kom tårarna igen... Annars har dagen varit ok. Jag har varit på flera promenader med Keyla varav Tuffsan följde med på en. Sen har jag fixat och donat med lite av varje här hemma. 
 
Imorgon ska jag jobba men är ledig på onsdag igen så jag kommer köra med bilen imorgon till och från jobbet så jag stannar hemma på Orust. Jag tror inte jag klarar en hel dag själv i lägenheten längre. Bara tanken på en hel dag själv skrämmer mig för det är när jag är själv som det känns som jag drunknar av saknad. 
 
 
Detta inlägget blev inte det gladaste, men jag måste vara helt ärlig. Jag behöver få ur mig allt detta som bara trycker i bröstet. Och det är inte lätt när man hittat mannan man vill dela sitt liv med och inte kan börja leva det livet när man själv vill. Men som sagt har vi ansökt om ett visum för att han ska få flytta så prosessen är igång. Vi får bara hoppas det går snabbt! 
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


2018 → 2019

Hej på er och Gott Nytt År! 
Jag och mitt hjärta hade en mysig sista dag i Stockholm i fredags. VI gjorde inte så jättemycket utan gick mest omkring på gatorna och tittade i butiker. Det fanns inte så mycket att skriva om och jag satte inte äns på datorn den dagen. Dessutom åkte jag på en förkylning så jag var väldigt trött när vi kom tillbaka till hotellet. Men vi hade ändå en härlig sista dag, här är lite bilder för er. (^  _  -)
 
 
 
Vi snubblade över en av TakuTakus restauranger som jag velat prova länge. Men vi var inte hungriga så vi köpte bara med den här supergoda chimichanga (en stekt rulle fylld med cream cheese, jordgubbar, kanel och socker) och sötpotatispommes. 
 
 
 
 
 
 
 
 
---
 
 
 
I lördags åkte vi hemmåt igen. Resan gick bara bra, även om jag var förkyld så det rann både från näsan och ögonen hela vägen hem. Vi stannade till på två olika köpcentrum, en ställe hjärtat ville se och några bensinsstationer för toalett stopp. (✿◠‿◠) Men det kändes ändå som det flöt på väldigt bra. 
 
 
 
Vi stannade till på IKEA för lunch. Vi ville prova deras vego korvar som var riktigt goda. 
 
 
 
---
 
 
 
I söndags åkte vi iväg igen, hihi! VI åkte till Torp i Uddevalla för att kolla i lite butiker. Vi träffade även Desirée innan hon skulle till jobbet. Det var kul att se henne igen. (◕‿◕✿) När vi var klara på Torp åkte vi till mamma och pappa i husvagnen för en fika och få umgås lite. Det var så mysigt! 
 
Innan vi åkte hemmåt den kvällen stannade vi till hemma för att lämna av och hämta några saker. Så vi var inte hemma förrän rätt sent, men det var en härlig dag. 
 
 
 
---
 
 
 
Och så var det nyårsafton. Vad snabbt detta året har gått och vad mycket som har hunnit hända! (o  . O) För ett år sedan visste jag inte att jag skulle vara tillbaka i Sverige nu, att jag snart ska flytta till min första lägenhet och att jag har ett nytt roligt jobb där jag trivs så bra. Att mitt hjärta och jag har ansökt om ett visum till honom och att vi redan har bokat en intervju för honom. Det känns som året inte kunde sluta bättre! 
 
Vi firade nyår på Gothia Towers tillsammans. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Så på morgonen var vi runt i lite butiker och köpte dricka och snacks inför kvällen. Vid tre var det daggs att checka in och få se vårt rum. Det var så fint och perfekt utsikt! Vid tolv kunde vi se raketer i alla vinklar från fönstret och hela Göteborg förvandlades till en sprakande, glittrande färgglad himmel. Vi hade en så mysig kväll tillsammans och lekte kanske lite väl mycket med att åka upp och ner i glas-hissarna, hihi! Vad jag älskar att få vara tillsammans med mitt hjärta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min nyårs-outfit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorse var hjärtat för trött för att följa med till frukosten så jag gick ner själv. De hade ett jättebra vegan-utbud med både ost, fler olika sorters yoghurt, flera olika sorters växtmjölk, tartex (typ leverpastej), frukt, granola, müsli och mycket mer. Så jag åt mig mätt och belåten. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom tillbaka till rummet hade hjärtat vaknat, druckit sitt kaffe och stog i duschen. Så vi packade sen ihop i lugn och ro och checkade ut från Gothia Towers. Jag rekomenderar verkligen att stanna där, det är ett av de bästa hotellen jag bott på. 
 
 
 
2018 har verkligen varit ett bra år för mig där jag bodde över halva året med mitt hjärta på Nya Zeeland. När jag sen kom tillbaka till Sverige har allt flytit på bra och det har hunnit hända mycket under den korta tiden. Jag ser fram emot att se vad 2019 har att erbjuda. Jag startar detta året med lycka och en vädligt bra kännsla av att allt är påväg mot det livet jag vill leva; tillsammans med mitt hjärta! 
 
 
 
 Jag hoppas att ni fick ett bra slut på 2018 och har en toppen start på 2019! 
 
 
 
 
Kram på er 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin