Courgette Pizza

Hi!
Jag lekte med Caelan imorse då Geoff och Anette har en hel del jobb att göra. Vi pysslade med papper och gjorde älgar och hönor med hjälp av våra händer och fötter. 。◕‿◕。꒱໊ Man använder sina händer och fötter som mall och klipper sen ut och klistrar ihop till olika figurer. Jag har inte gjort det sen jag var liten så det var väldigt roligt! Sen dekorerade vi dem med färg och glitter! Även Caelan tyckte det var väldigt roligt, och sa det flera gånger; This is fun! 
 
På eftermiddagen hjälpte jag Anette med att göra ett provisoriskt växthus av en ställning med nät vi redan hade. Vi häftade fast plast runt om så det sluter tätt vilket gör att det kommer skydda växterna och göra det varmare, precis som i ett växthus. Granny gjorde iordning och planterade ut fler grönsaker som vi sedan ställde "växthuset" över. 
 
Sen gick jag in och började med middagen. Idag blev det courgette (zucchini) pizza med ett nytt recept som Anette hittade häromdagen, där botten är gjord på courgette. Jag toppade sedan med bladgrönsaker från trädgården, salami, korv, ost, paprika och våra små gurk-liknande grönsaker (de tillhör gurkfamiljen och smakar som gurka). Det blev väldigt gott!!
 
 
 
 
 
 
 
Jag är fortfarande trött efter den långa dagen igår, så jag ska snart lägga mig och sova. 
 
Imorgon är det 1 maj, är det någon som ska göra något roligt? (◍•ᴗ•◍)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Wellington

Kia Ora!
Jag gick upp vääääldigt tidigt imorse för att åka med Geoff till Wellington, som jag berättade om igår. Han hade jobb att göra så jag tog dagen ledigt och passade på att följa med. Det är första gången jag varit i Wellington, det var väldigt vackert där! Solen har skinit från en klarblå himmel, men det har blåst kallt vilket Wellington är känt för. 
 
 
Jag ska berätta om dagen med hjälp av en foto-bomb. (๑>ᴗ<๑)
 
 
 
Morgon fika/lunch på mitt nya favorit café; Butlers Chocolate Café.
 
 
 
Soya-latte, triple chocolate mousse, vaniljglass på en bädd av krossad choklad,
varm chokladsås och en baileys chokladtryffel. Yummie!!! ॱ॰⋆(˶ॢ‾᷄﹃‾᷅˵ॢ)
 
 
 
 
 
 
 
 
Te Papa museum, som det är gratis inträde till. 
 
 
 
Djuravdelning, seaworld
 
 
 
En "konserverad" kolossbläckfisk. 
Jag vet inte om jag ska tycka det är äckligt eller häftigt....
 
 
 
 
I detta huset får man uppleva en jordbävning, hela huset skakar.
 
 
 
Sen tog jag en "cable car" (linbanevagn?), det är nästan som en spårvagn, upp till toppen av botaniska trädgården.
 
 
 
 
 
Man kunde inte klaga på utsikten direkt. 
 
 
 
Sen promenerade jag genom den botaniska trädgården ner till "city" igen.
 
 
 
 
 
Självklart fanns det en ankdam. (^    ^)
 
 
 
 
 
 
 
Rosträdgården och café.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av gatorna jag gick på många gånger, fram och tillbaka.
 
 

Jag har fortfarande bara sett en liten del av Wellington, det finns fortfarande mycket kvar att se. Jag höll mig på vissa gator och strosade mest runt och såg mig omkring. Jag hittade inga affärer som passade min stil, så det blev inte så mycket shopping. Men jag hittade tre anteckningsblock, som jag inte kunde låta bli att köpa, och några vykort. Det var roligt att strosa runt, gå på museet och se den botaniska trädgården så jag kände inget större behov av shopping. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Vi kom inte hem förän rätt sent eftersom det är cirka 2 timmar från Palmerston North till Wellington och sen yttligare 45 minuter hem till oss. Därför är jag rätt trött nu och ska krypa ner i sängen. ( ˘ ◡ ˘ )
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Granny

Nihao!
Det opålitliga vädret fortsätter. Ena stunden skiner solen för att det i nästa stund öser ner regn. Jag har hållt mig i köket nästan hela dagen och bakat! (^ ▽ ^) Vi har massor av zucchinis så jag har bakat zucchini brownies
 
På morgonen kom Geoffs mamma hit med sin husbil. Hon kommer bo här några dagar/nån vecka/några veckor. Vi vet helt enkelt inte hur länge hon stannar, haha! Det var svårt nog att få ett datum/dag då hon tänkte komma hit. Vi hade räknat med att hon skulle komma på eftermiddagen idag, men hennes husbil rullade in på gården imorse när vi var mitt upp i städningen av huset. (๑>◡<๑) Hon är jättesnäll, Granny eller farmor som hon kallas, och väldigt enkel som person. Jag gillar henne redan! (^_-) 
 
 
Eftersom hon kom så bakade jag även en baileys biskvitårta idag (och för att Anette så gärna ville ha en, haha!). Jag hade lite kaffe i fyllningen den här gången vilket gjorde den ännu godare! Jag älskar verkligen det receptet.
 
 
Baileys biskvitåra
 
 
 
Zucchini brownies med hackade valnötter.
 
 
 

När jag ändå höll på passade jag på att baka några "oatbars" som jag kan ha med som frukost imorgon. 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon ska jag åka med Geoff in till Wellington. Han ska jobba och jag frågade om jag kunde få den dagen ledigt så jag kan åka med och sen strosa runt i Wellington, Nya Zeelands huvudstad och tredje största stad. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det ska bli jätteroligt eftersom jag aldrig har varit där innan. Vi får vell se vad jag hittar på!
 
Vi ska upp tidigt för att hinna in till Palmy och sen till tågstationen. Det är därför jag bakade oatbarsen så jag kan ta med mig frukost, jag tycker inte om att äta alldeles för tidigt på morgonen.
 
Jag ska göra mg ioedning nu, packa väskan och hoppa i sängen. Vi åker runt halv fem-fem imorgon bitti så jag ska försöka få lite sömn innan dess. (-‿)
 
Kram på er ❤
 

Follow on Bloglovin


Birth and Birthdays

Moshi Moshi!
Vi hade planer att åka till några kompisar till familjen idag och hjälpa dem med att såga upp sin ved. Men det har blåst rejält hela natten och regnat från och till. På morgonen såg vädret inte ut att bli bättre så vi åkte in till stan istället. (^   ^)
 
Först gjorde vi ett kort ärende i Palmerston North innan vi åkte till Feilding och hälsade på några andra vänner (som jag för tillfället inte kommer på namnen på, förutom att kvinnan heter Steff). Jag har träffat dem förut och de är verkligen jättesnälla och trevliga så det var bara roligt att få komma hem till dem. Vi satt och pratade och bara umgicks. De bjöd även på en härlig lunch med bröd, kex, ostar, hummus, morotsstavar, gurkstavar, celleri och annans. Yummie!! (๑>◡<๑)
 
Innan vi åkte hem svängde vi förbi theWareHouse. Jag lyckades faktiskt fynda ett par häftiga leggings och ett par jättefina ballerina skor på rea! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det hela gick på ca 92 kronor totalt, om man omvandlar valutan till svenska kronor. 
 
 
 
 
 
 
 
Det är alltid lika roligt när man lyckas fynda något!
 
 
 
Hemma i Sverige har det skett något fantastiskt imorse.
 
 
 
 
 
 
 
En ny liten tjej har kommit till världen! o((*^▽^*))o  Jag är så otroligt glad att allt har gått bra, både Dokka och fölet mår bra. Magni, som är pappa, går fortfarande i samma hage bara att Dokka håller honom på behörigt avstånd. Men det är så gulligt att hela familjen går där tillsammans. Jag skypade precis med mamma när hon var nere i hagen så jag fick se den lilla tjejen. Hon är så fiin!! Detta är nog första gången jag får ett riktigt sug efter att komma hem, jag vill så gärna få hälsa på henne och gosa i hagen! Men jag får vänta, hon finns kvar där hemma när jag kommer hem. Och jag är inte klar med Nya Zeeland ännu, jag trivs så bra här och det finns så mycket jag vill se! 
 
Innan jag avlsutar för idag måste jag sända några andra gratulationer. Min egna lilla tjej, Keyla fyller 4 år idag!!
 
 
Grattis Keyla! Jag är ledsen att jag inte kan vara hemma hos dig, men jag lovar att jag inte kommer vara borta för alltid! Du betyder såå mycket för mig och jag älskar dig otroligt mycket!
 
 
Henne saknar jag också massvis, men jag vet att hon har det bra hemma med mamma, pappa, Erik, Elias, Alfred och alla de andra djuren. Mamma sa att hon ska åka och köpa några tuggben till henne senare! (^    ^)
 
 
Men nu ska jag lägga mig och sova. Jag hör hur vinden viner där ute, vilket bara är mysigt när man ligger inne i en varm och skön säng. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


In the garden

Hi!
Vi har varit ute och jobbat i trädgården hela dagen allihopa. Imorse började vi med att plantera ut potatisarna i växthuset där jag rensade för några dagar sedan. ^   ^ Det har varit så varmt under dagarna att vi inte har kunnat göra det (det blir väldigt varmt i växthuset då), därför passade vi på innan solen hunnit värma upp imorse. 
 
Resten av dagen har vi tillbringat med att fixa iordning rabatten på framsidan där jag rensat bort allt ogräs. Först fick vi komma överräns om vad vi skulle göra. För att göra det enklare att hålla reda på ogräset ville vi ha något som täcker marken runt om växterna vi redan har där. Anette kom fram till att vita jordgubbar passar bra eftersom de är tåliga och fåglar äter inte de vita jordgubbarna. Geoff var inte jättepositiv till idén till en början eftersom det skulle bli svårt att komma åt alla olika växter i rabatten utan att behöva kliva på något. Lösningen blev att vi har gjort en gång mitt i. Det blev jättefint!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
 
Passionsfrukten verkar trivas!
 
 
 
 
 
 
 
Kate, Leo och Alex kom mitt på dagen idag också. Det är alltid lika roligt när de kommer! Caelan får någon att leka med och Kate är verkligen jättehärlig.
 
Nu ska jag strax lägga mig i sängen. Det ska bli skönt efter en dag av bajsplockande (hästbajs till rabatterna och potatisarna) och planterande. (^    ^) Men det är bara roligt, det är härligt att få vara ute i solen och grejja. Vi får ju en belöning senare också eftersom allt vi planterar är ätbart, vilket gör det hela ännu roligare!
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Anzac Day

Kia Ora!
För 100 år sedan idag så landsteg Anzactrupperna i slaget vid Gallipoli under första världskriget. Det blev en kort strid då nyzeeländarna och australienarna blev "slaktade". Cirka 60 000 Australienare och 18 000 Nyzeeländare dog den dagen. Det minns man varje år genom Anzac day den 25 april, då man har minnesceremonier runt om i landet. 
 
Idag har jag varit med familjen till Apeti, den lilla byn där Caelans skola ligger, för att delta vid ceremonin. Det var många från Apeti som stred vilket gör att många som bor där idag har släktingar som dog i kriger. Därför är det en rätt stor händelse för den lilla byn. 
 
Jag tänkte berätta om allt i bilder. (^_-)
 
 
Först var det en parad med stridsvagnar och fordon.
 
 
 
Jag var tvungen att ta kort på några fina hundar som gick förbi, 
även om de inte hör till Anzac Day.
 
 
 
Efter stridsvagnarna kom en orkester som spelade säckpipa, följt av människor.
 
 
 
Alla sammlades framför en byggnad varje by brukar ha där man har högtider och annat.
Framför byggnaden hade man satt upp vita kors med namn på de som dog i kriget. 
Släktingar till de som dött gick fram och la stora blomsterkransar vid ingången.
 
 
 
Sen sköt de några skott med vapen och ett flygplan flög förbi.
 
 
 
När allt var klart ute sammlades alla inne i byggnaden, det var nästan som en aula. 
Många olika personer höll tal, några sjöng (som på bilden), vi sjöng psalmer och man bad. 
Det hela kändes lite som en gudstjänst vilket kändes konstigt eftersom alla inte är kristna.
Maorier, som ändå är urinvånare på Nya Zeeland, är inte kristna.
 
 
 
Caelans skola sjöng några sånger.
 
 
 
Efter att ha suttit och lyssnar länge var det "morning tea".
(men klockan hade redan hunnit bli långt över morning tea och var snarare lunchtid)
Det serverades kaffe, tee, wiskey till dem som ville, mackor och
de traditionella anzac biscuits som var väldigt goda och smakade som havrekakor.
 
 
 
Huset när alla "minglade" under morning teat.
 
 
 
Barnen fick åka på flaket på en av lastbilarna.
 
 

Efter detta skulle det även serverad en lunch. Men vi var trötta så vi åkte hem istället för att äta lunch. Minnesceremonin var fin, men det kändes väldigt kristet och engelskt alltihopa.
 
Många kallar Anzac Day för ett firande vilket blir helt fel betydelse. Man ska inte fira att folk har dött utan istället minnas för att något sådant hemskt aldrig ska hända igen. Man brukar även beskriva de som stred som hjältar vilket också blir fel. Det var England som sände ut australienare och nyzeeländare att strida för dem i kriget (både Nya Zeeland och Australien var engelska kollonier på den tiden) och de blev dödade så fort de steg i land. Det finns inget hjältemodigt i det, det är bara hemskt. Det bästa hade varit om de inte gjort någonting, att sända ut soldater för att kriga leder bara till mer krig och död. Ifall alla slutade sända soldater till krig skulle det inte finnas några krig överhuvudtaget. 
 
Efter hela ceremonin inne i "aulan" kändes det nästan som ett firande också. När vi var och frågade, en tjej vid pubben där lunchen hölls, vad som skulle hända härnäst sa hon att lunchen öppnade runt ett och baren var öppen så det var bara att "enjoy the day with the family". Jag tyckte bara det blev fel, visst är det mysigt och roligt att fira saker men man ska inte fira krig och att folk dör. 
 
 
Okej, slut med det tunga. Solen har skinit hela dagen så när vi kommit hem och fått mat i magen gick vi ut och började plantera ut plantor som blivit tillräckligt stora för att planteras ut. Det var bland annat mycket kålrabbi, broccoli och kål. ◕ ‿ ◕꒱  Vi har fått hem några tunnlar som fungerar som växthus som vi satt ut över de nyplanterade grönsakerna. Nu hoppas vi på att det kommer hjälpa dem att växa och skydda dem om det skulle bli frost någon natt. 
 
Nu ska jag kolla på lite olika recept med pumpor. Vi har flera riktigt stora pumpor som jag ska försöka baka något med imorgon. (^   ^)
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Walnut Milk

Hej hej!
Jag hade förmiddagen ensam hemma idag igen. Men här finns alltid saker att göra så man får aldrig tråkigt. (^_-) Några saker jag sysslat med idag är hänga ut och ta in tvätt, matat hästar, rensat ogräs, klippt ner en rosbuske och givit lite mer kärlek (bajs och ärt-halm) till några hasselnötsträd. (^   ^) 
 
Jag har också knäckt mer nötter som jag rostat.
 
 
En av våra två tunnor med valnötter,
förutom havet av valnötter vi har vid fönsret där vi lägger dem på tork. (^   ^)
 
 
 
Imorgon ska jag göra mer valnötsmjölk, vilket är super enkelt och gott! Receptet jag använder är en kopp valnötter som jag lägger i blöt under natten. Nästa morgon sköljer jag nötterna och mixar dem tillsammans med tre koppar vatten. Sen silar jag allt genom en duk (en sån man använder när man gör saft) och kramar ur all vätska. Klart! Jag brukar oftast göra en dubbelsatts så det räcker lite längre. Mjölken håller sig i ca 5 dagar i kylen, jag hinner alltid göra slut på den innan dess. Resterna, det av nötterna som blir över när man silar, slänger jag inte utan använder till något annat. Sisst gång gjorde jag en nyttigare nutella av dem. Vi får se vad jag gör med resterna imorgon. 
 
 
Nu börjar jag bli trött och ska strax krypa ner i sängen. Imorgon ska jag upp tidigare och åka med till Caelans skola. Det är Anzac day som är en helgdag då man minns de som stred i Anzac under första världskriget. Många från Nya Zeeland och Australien dog. Jag kommer skriva mer om det imorgon. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Earth Day

Hello!
Idag är det Earth day, jordens dag. Det är viktigt att vi tar vara på vår natur och vår planet, det är den enda vi har. Det är verkligen en helt underbar värld vi lever i, vi behöver bara öppna våra ögon och se vad som händer och sker runt omkring oss. I Sverige vet jag att blommorna börjat titta fram och allt vaknar till liv efter att ha vilat hela vintern. Här har löven precis börjat ändra färg. Naturen är verkligen fantastisk!
 
 
 
 
 
 
Jag har firat denna dagen ute i trädgården i solskenet. (。◕‿◕。)  Till att börja med rensade jag ur ett av växthusen vi har. Två pumpor skördades och några pumpaplantor åkte ur för att göra plats så vi kan plantera potatisar. Jag tog även bort lite ogräs, luckrade upp och jämnade ut jorden.
 
 
Såhär ser det hemmagjorda växthuset ut. Väldigt smart! 
 
 

Sen rensade jag ogräs runt våra hasselnötsträd, ja vi har hasselnötsträd också! o(⌒▽⌒)o Tyvärr så är de nerklippta och bär därför ingen frukt. Det är därför jag rensade undan ogräs och gav dem lite kärlek i form av häsbajs och halm gjort på restprodukterna när man skördar ärtor (det innhåller massor av näring som är bra för växter). 
 
 
De två träden jag tog hand om idag. 
 
 

Resten av dagen tillbringade jag med att rena bort ogräset i en av rabatterna på framsidan. Nu kan man se våra fina plantor igen! Imorgon ska jag ta hand om dem ännu mer genom att bland annat klippa ner rosbusken så passionsfrukten får mer plats att växa på. (✿◠‿◠)
 
Det känns i benen att jag arbetat hela dagen, mina knän är rätt ömma efter att jag har suttit på huk eller knä hela dagen i olika rabatter/trädgårdsland. Men det har varit roligt! Jag tycker det var det perfekta sättet att fira Earth day på; genom att ta hand om våra växter som sen kommer ge oss mat att äta utan att behöva fraktas eller besprutas. 
 
Ta hand om varandra och vår natur, inte bara på denna dag utan varje dag, så hjälps vi år att göra världen till en bättre plats!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Pumpkin Soup

Hej Hej!
Det var lite regnigt imorse så jag och Caelan tränade honom på sin svenska. Han börjar komma ihåg alla färgerna nu, vilket är det vi tränat mest på hitills. Sen kan han lite olika små ord så som "Tack", "Nej" och de vanligaste djuren. (^‿^)
 
Mitt på dagen ville Caelan ha pumpasoppa. Olyckligtvis spillde han ut det sista av soppan vi hade i kylen, det är ju sånt som kan hände vem som helst. Stackars Caelan blev väldigt ledsen, han ville så gärna ha pumpasoppa så vi böjade göra en ny satts. Det är ju väldigt gott så det är inte mig något imot att göra mer. Så idag fick jag lära mig receptet på pumpasoppa som är ruskigt enkelt,
och så otroligt gott! *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* 
 
 
Naturell
 
 
 
Men jag brukar toppa min såhär;
med pumpakärnsolja (som är otroligt gott, hade inte smakat det innnan jag kom hit)
och egenrostade pumpakärnor. Yummie! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
Caelan var väldigt snäll och hjälpte mig plocka valnötter senare på dagen. Eftersom det har regnat mycket inatt har det fallit många valnötter. Han var verkligen jätteduktig och hjälpte till att plocka ända tills vi var klara. Som belöning kollade vi på en film; Skattkammarplaneten. 
 
Geoff har hjälpt mig färga mitt hår nu på kvällen. Jag har haft jättesvårt att hitta en orange hårfärg här, vi har letat i nästan varenda affär, därför beställde jag en via eBay. Det ser ut att ha blivit rätt bra. Håret är fortfarande lite vått så man ser inte den färgen helt klart. Men Geoff gjorde ett bra jobb, hihi! (^   ^) 
 
 
Nu ska jag låta håret torka lite till innan jag kryper ner i sängen. 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Home Alone

Hi!
Jag lyckades sova till klockan ringde vid nio imorse, yay! o((*^▽^*))o  Å andra sidan kände jag mig som en levande död hela morgonen, som om jag sovit för mycket. Jag tror jag kommer hålla mig till att gå upp runt åtta hedanefter, hihi! 
 
Jag hade hela förmiddagen ensam hemma, Anette och Caelan var i skolan och Geoff var och jobba. Jag har rensat ogräs i en av rabatterna på framsidan och plockat mer valnötter. Det har inte hänt så mycket annat. (^    ^) När Anette och Caelan kom hem tittade vi på mer naturfilmer med Nigel Marven, vilket är väldigt roligt! 
 
Jag började kolla upp lite olika valsafaris som man kan göra på Nya Zeeland. Det är något jag känner allt mer och mer att jag vill göra. Jag har hittat en som låter bra nere på sydön. Har jag tur kan jag isf få se blåval, späckhuggare, kaskelotter, knölval, delfiner, vithaj, sälar och anndra sjödjur. Det hade verkligen varit väldigt roligt och jag får samtidigt en tripp över sydön. Men som jag säger för det mesta nu; vi får se vad som händer, jag tar en sak i taget. (-‿)
 
 
Jag har ingen rykande färsk bild från idag, så det får bli en bild från när vi promenerade hit med Kates hästar
 
 
Jag hade hört om hur mycket får det finns på Nya Zeeland,
men inte visste jag att det var så vanligt med kor också. 
 
 
 
 
Jag har knäckt lite mer valnötter och rostat nu på kvällen så imorgon ska jag göra med valnötsmjölk. Av resterna har jag tänkt göra en nyttigare nutella. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag och Caelan ska forska lite om gamla svenska traditioner också och vart de kommer ifrån. Bland annat ska jag börja kolla upp lite fakta om samer och deras tro och traditoner. Vi ska försöka lista ut vad vi hade för tro innan kristendomen, om det fanns något annat förutom asagudarna. (^  -  ^) Jag tycker det är jättespännande, särskilt om samerna. Då har vi en anledning till att lyssna mer på Jon Henrik Fjällgren också, hihi! Jag verkligen älskar hans jojkar!
 
 
Men nu ska jag strax lägga mig och sova. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Lugnt med små-plock

Hello!
Jag hade svårt att komma på en rolig rubrik till idag så det fick bli en rubrik med vad som stämmer in på vad jag gjort idag, haha! (^   ^) Anette och Caelan har varit i skolan och Geoff har jobbat mesta delen av dagen. Jag hade några småuppgifter som att mata hästarna, fylla jord runt träden där jorden hade sjunkit, sortera valnötter och såklart plocka mer valnötter. Så även om det varit rätt lugnt har jag haft lite smått att gå och pilla med. 
 
Efter lunch kom Anette och Caelan hem. Anette och jag hjälptes åt med att försöka identifiera ett av träden vi har. Någon har sagt att de tror att det är ett avokadoträd, men vi har ju inte fått någon frukt på det. Därför var vi tvugna att försöka ta reda på om det är ett avokadoträd och vad vi ska göra för att få frukt. Så vi frågade dr. Google, men kände oss ändå inte 100% säkra. Vi tog därför kort på trädet, sågade av en gren och åkte in till Feilding där vi gick till två olika blomsteraffärer och frågade om de kunde identifiera trädet. Antagligen så är det ett avokadoträd så vi ska börja lägga aska runt det var tredje månad för att ge det näring. Förhoppningsvis kommer det hjälpa så vi kan få egenodlade avokados! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
När vi ändå tog kort på träd så passade jag på att ta kort på vårt fantastiska valnötsträd!
 
 
Caelan står in under valnötsträdet för att man ska få en uppfattning om hur stort det är.
 
 
 
Valnötter i sina små gröna kapslar. 
 
 
När vi ändå var i Feilding köpte vi fler lådor att fylla med valnötter. Jag har redan fyllt upp två stora tunnor, och det är bara början. (๑>◡<๑)
 
 
Imorgon ska Caelan och Anette till skolan igen och Geoff ska jobba. Jag tänkte se om jag kan ha sovmorgon imorgon; jag försökte idag genom att ställa klockan på 09:00 men jag vaknade ändå tio i åtta och kunde inte somna om. Vi får vell se hur länge jag sover imorgon. Jag är iaf helt utvilad, det är vell helt enkelt så att jag inte behövde sova mer imorse. (^_-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Chocolate jet plane

Kia Ora!
Vi har haft Caelans födelsedagskalas här idag. Eftersom det är sista dagen på påsklovet här (de har påsklov i två veckor) så var det inte jättemånga som kunde komma. Men det gjorde inget, det var väldigt mysigt att vi "bara" var det vanliga gänget bestående av; Linda, Geoff och Lucas , Kate, Alex och Leo och såklart Justin. 
 
Dagen började därför med städning. Jag och Caelan hjälptes åt att baka några glutenfria och socker fria chokladmuffins.
Kate kom lite tidigare än de andra för hon och jag hjälptes åt att göra Caelans födelsedagstårta. Caelan har sagt att han vill ha ett jetflygplan som tårta så det är precis vad vi gjorde. Kate hade förberett och bakat två chokladkakor hemma som vi använde som grund att skulptera från. Jag gjorde en chokladfrosting som vi sen täckte flygplanet med. Det blev faktiskt rätt bra, och smakade väldigt gott! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är ingen traditionell svensk tårta direkt; det var inte olika lager i tårtan utan en "enkel" chokladkaka täckt med chokladfrosting. Men den blev rätt häfftig och smakade väldigt chokladigt och gott!
 
Annat kul som de gjorde på kalaset var en skattjakt. Caelan älskar att följa kartor och leta efter skatter så de brukar ha en skattjakt varje år när Caelan fyller år. Geoff hade ritat riktigt bra skattkartor så Alex, Lucas och Caelan fick varsin. De ledde dem sen till olika platser runt huset där de hittade små leksaker, t.ex. puttekulor, små leksaksbilar och studsbollar. Det var väldigt roligt! (๑^ں^๑)
 
 
Jag tror inte jag visat någon bild på huset i sin helhet så jag passade på att ta ett kort idag när det var fint väder:
 
 
 
 
 
Justin köpte några träd till oss igår så wwoofarna har planterat ut några av dem idag. 
Här är ett Yellow Cherry Guava träd.
Vi fick även två körsbärsträd och små blåbärsträd/buskar. ପ(๑•̀ुᴗ•̀ु)* ॣ৳৸ᵃᵑᵏ Ꮍ৹੫ᵎ *ॣ
 
 

Så det har varit kalas här hela dagen och solen har skinit. Nu på kvällen har jag suttit och sökt på lite olika sevärda platser på Nya Zeeland. Jag vet inte så mycket så alla tips är välkomna! Which places should I visit in New Zealand? Jag har hittat några platser som jag har skrivit upp, så vi får vell se vad som händer och sker. (^_-)
 
 
Nu ska jag snart ha en date med John Blund. (๑ᵕॢ૩ᵕॢ)*౨˚ൗ
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Gifflar

Hej!
Jag började den här dagen med valnötter, även bokstavligt talat då jag hade valnötter på frukosten. (-‿◕) Men det var inte riktigt det jag menade, haha! Jag har sorterat ut de torra valnötterna från vårt stora fönster för att sedan plocka fler valnötter som jag sen spred ut på golvet vid fönstret. Tur att valnötter är så otroligt gott så det är värt allt jobb med att "skörda" dem. På sätt och vis tycker jag det kan vara mysigt ibland att gå och plocka valnötterna. Jag tänker mig lite att det var så man gjorde förr, när människor var samlare som samlade mat. (^   ^)
 
Just att plocka sin egen mat är en härlig känsla. Jag har hjälpt till att plantera ut fler grönsaker i trädgården vilket jag tycker är roligt. Att veta att vi sen kommer äta av grönsaker som vi har hjälpts åt att plantera ut är verkligen underbart. Inget slår den känslan, och allt smakar mycket bättre än när de legat och urvattnats i flera dagar/veckor på hyllor i affärer. 
 
På tal om egenodlat så använde jag vår egenodlade spenat idag för att göra gifflar igen. Denna gången förbättrade jag receptet genom att fylla dem med salami, feta ost och vår egna spenat. Jag gjorde gifflarna större så det räckte till en var och hade massor av fyllning i. (^  -  ^) Det var väldigt gott och mättande!
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen avslutades med en mysig film; Saving Grace. Det var en väldigt underhållande film och jag tyckte den var mysig eftersom den är engelsk och jag gillar den engelska dialekten. (^   ^) 
 
 
Men nu börjar klockan bli mycket så jag borde försöka sova. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Daily life

Nihao!
Anette och Caelan åkte till Kate, Alex och Leo imorse så Caelan och Alex kunde leka. Jag passade på att städa här hemma och dammsuga de rummen vi använder mest. (^   ^)  Jag testade även att göra valnötsmjölk med valnötterna jag la i blöt igår. Det gick faktiskt bra och mjölken blev god!
 
Mitt på dagen tog jag det rätt lugnt, jag var rätt trött efter städandet och jag tror det sitter i lite från gårdagens slit med stubben också. Senare när Anette och Caelan kom hem började jag baka två biskvitårtor. De hade handlat påvägen hem så det var därför jag fick vänta med bakandet. Den här gången blev det mitt recept på Baileys-biskvitårta och sen testade jag ett lite nyttigare recept från Baka Sockerfritt. Jag bytte därimot ut mascarponen mot resterna från när jag gjorde valnötsmjölken (man silar ju mjölken så det blir som en nötmassa kvar). Dem smaskade vi på nu efter en sen, men god, middag bestående av pumpasoppa och hembakat bröd. Mumms....*.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* 
 
 
Jag ringlade lite vit choklad över biskvitårtan med baileys för att det skulle vara enklare att skilja på de olika biskvierna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den sockerfria var väldigt god också, men inget slår baileys-biskvitårtan(๑>ᴗ<๑)
 
 
Nu är jag väldigt mätt och rätt sömnig så det rä dax för mig att hoppa i säng. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Fight against the walnuts

Moshi Moshi!
Jag har hunnit med en hel del idag; bland annat plockat mer valnötter, knäckt valnötter och rostat valnötter i ugnen.  (。◕‿◕。 ) Nu har jag några valnötter som ligger i blöt så jag ska testa göra valnötsmjölk imorgon. Det hade varit bra om det blir gott och fungerar bra för då behöver vi inte köpa någon mandelmjölk till mig utan jag kan göra valnötsmjölk helt gratis istället. 
 
Jag har hjälpt till i trädgården idag också. Först planterade vi ut ett av plommonträden vi har köpt.
Sen var vi nere i fruktträdgården och la halm gjort av ärtstjälkar runt några av träden som behöver lite extra näring.
 
 
Plommonträdet
 
 
På eftermiddagen gav jag och Anette oss in i kampen mot de två valnötsträds-stumparna som vi vill ha bort. Det har varit två valnötsträd där innan som de har sågat ner, vi har ju ändå tre andra valnötsträd som ger mer valnötter än vi kan äta. (๑>ᴗ<๑) Men valnötsträd ger ifrån sig ett ämne som många andra växter inte tycker om så när de har försökt plantera i närheten av stubbarna är det inte mycket som velat växa där. Vi behöver alltså dra upp hela stubbarna ur marken. Det är lättare sagt en gjort, man måste gräva djupt och hugga av alla rötter. Det kan man kalla en workout, haha! (-‿◕)
 
 
 
 
 
 
 
Vi har lyckats få bort en av stumparna/stubbarna idag iaf! Tjohoo, nu vet vi att det faktisgt går att få bort dem. Mot slutet när stumpen var lös använde vi bilen för att dra upp den.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var rätt trött efter allt huggande och grävande, det känns i kroppen kan man säga. Vem behöver ett gym igentligen när man kan gå ut och arbeta i trädgården istället? (^   ^) 
 
 
Men nu ska jag göra mig iordning och sova. 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin