Easter

Glad Påsk!
 
Vi hade en mysig hemmdag igår. Hjärtat städade i garaget och jag tog en joggingtur på morgonen. Sen hade han och Dave, som kom hit en stund, kul med att elda gammalt skräp i en tunna hjärtat precis fått. Jag duschade under tiden. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
På eftermiddagen åkte vi till hjärtats systers hus. De är borta under påsk-helgen så vi hjälper till med att mata deras katter. Efter det blev det pommes frites och potato friters till middag från en fish and chip shop. Enkelt och gott! 
 
 
---
 
 
Idag var vi och matade katterna igen efter frukost. Vi åkte även och handlade så jag kunde baka en morotskaka när vi kom hem. Förutom morotskakan har jag även gjort en Jansson Frestelse. Det blir vår middag tidag tillsammans med en seitan skinka jag gjorde i torsdags. Det är en vegansk variant av julskinka som jag inte hann prova under jul då jag var förskyld den veckan. Därför bestämde jag att göra en till påsk. (◠‿◠)
 
 
 
 
Skinkan blev sååå god! Smakar som en julskinka ska, fast utan att behöva skada eller döda någon. 💚
 Recept från Awesome Vegan Dad och ni hittar det här
 
 
 
 
Janssons Frestelse, samma recept som jag gjorde på Julafton. Så gott!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morotskakan blev riktigt god, även om jag saknar en cream cheese frosting (vegansk cream cheese är så dyrt här att jag inte kunde med att köpa en). Men smörkrämen blev bra den med! Receptet är från Kakboken utna ägg och mjölk's facebook.
 
 
Nu ska vi ha en lugn kväll, inte allt för sen då vi ska upp tidigt imorgon. Tur då att vi ställer om klockan inatt och får en extra timma. Imorgon ska vi till Comic Con i Wellington, yay!!! (*⌒ヮ⌒*)Det blir nog ingen uppdatering då men jag ska försöka sammanställa allt på måndag. 
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Shepherd's Pie

Hej!
Tro det eller ej men eftersom vi åkte och handlade igårkväll då det skulle regna idag så har det inte kommit en droppe, haha! (๑>ᴗ<๑) Men det gör inget, jag tog min joggingtur och passade på att scrubba kroppen i duschen och klippa tånaglarna efter. Under eftermiddagen har jag gjort en ny omgång seitan. Jag är väldigt nyfiken på denna och har en del förhoppningar. Men mer vill jag inte säga, ni får se imorgon eller på lördag. (^   _   -)  Jag har inte hunnit med någon granola då min seitan skulle vara inne i ugnen så länge. Men jag har skärt upp pumpan, kokat den och gjort en puré. Så nu kan jag både baka och göra en pumpagranola när jag får lusst. (◠‿◠)
 
 
Kamerabatteriet har laddat under natten så det är fullt igen. Jag passade därför på när det var dagsljus att ta kort på den veganska Shepherd's pajen jag gjorde igår. Jag gjorde nämligen två så vi har en till idag med. Eftersom det tar en stund att göra seitan, det är enkelt och smidigt men tar sin lilla tid, så brukar jag inte vilja laga någon komplicerad middag. Ännu bättre är när vi har något färdigt så jag inte behöver laga någon middag alls utan kan koncentrera mig på min seitan. Med andra ord; perfekt att göra en stor omgång paj dagen innan så vi kan äta det dagen efter med. 
 
 
 
 
 
 
Recept från Vegomagasinet, ni hittar det här.
 
 
 
Den orangea färgen på moset kommer från att jag hade både orange kumara och pumpa blandat med röd kumara och vanlig potatis. Jag valde även att täcka hela pajen med med moset istället för att bara lägga det på kanterna. Yum!
 
 
Hjärtat kommer komma rätt sent idag då han har några ärenden att göra efter jobbet. Men sen är han ledig fram till tisdag, det är ju Påsk!! (*^▽^*) Det ska bli så härligt med hela helgen tillsammans. Vi har några få saker planerade, men inget större påskfirande. Dock kommer jag laga en god påskmiddag till oss på lördag. Kanske jag även hinner med att baka en kaka. (◕‿◕✿) Vi får se vad som händer och sker. 
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Don't move

Kia Ora!
Jag hade en liten sötnos som kröp upp i knät imorse och la sig tillrätta för att sova. Man vill ju inte flytta på sig när de ligger så sött, men tillslut behövde jag gå på toa. (๑>ᴗ<๑) Jag fixade en liten mysig hörna till henne med kuddarna som jag sen flyttade över henne till så hon kunde fortsätta sova. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit regnigt och grått ute idag, men ändå inte allt för kallt. Jag lyckades ta mig till både New World, Countdown och hem utan att bli allt för blöt. Men under min joggingtur gick det inte att undvika, haha! Men det gör inget, det är rätt skönt att springa i regnet när man fått upp värmen och kommit igång. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Under eftermiddagen har jag pysslat i köket. Middagen idag blir Vegansk Shepherd's Pie. Jag har varit nyfiken på det länge men aldrig provat så idag blir premiären. Receptet jag använde är från Vegomagasinet och ni kan hitta det här
 
 
 
 
Ni får ingen bild idag då kamerabatteriena är slut... (-   .   -)
 
 
 
Det blev såå gott! (๑✧◡✧๑) Moset gjorde jag på röd och orange kumara, vanlig potatis och lite pumpa då pumporna börjar komma i säsong och är billiga nu. Mumms! 
 
Innan vi åt åkte vi dock till affären så jag kunde köpa det jag behöver för att göra seitan imorgon. Det ska regna hela dagen och jag vill inte behöva gå till affären i regnet igen. Dessutom får jag mer tid till att göra seitan och förhoppningsvis en omgång pumpa-granola. (◠‿◠ )
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Cry-Baby

Hi!
Hjärtat är tillbaka på jobbet och jag är hemma. Min dag har sett ut som vanligt med en promenad till affären, en joggingtur och sen en härlig dusch innan en lugn lunch. (◠‿◠ ✿) Inget märkvärdigt, men ändå rätt skönt med mina små rutiner. 
 
Jag har sen förberett en vegansk kålpudding som jag ställde in i kylen så jag bara kunde sätta in den i ugnen när hjärtat var påväg hem. Jag använde mig, som vanligt hihi, av Gustav Johansson's (Jävligt Gott) recept, ni hittar det här. Till det blir det potatismos och en gräddsås. 
 
Så på eftermiddagen kunde jag ta det lugnt och tittade klart på första säsongen av the Originals. Jag var tvungen att kolla på två avsnitt då det slutade så spännande. Det sista avsnittet satt jag bara och grät. (T     T) Det var så bra, men ändå så sorgligt och jag kunde bara inte sluta gråta. Nu ser jag fram emot nästa säsong som jag kan börja titta på imorgon, yay! 
 
 
Här kommer blider på middagen förresten, när allt var klart. 
 
 
 
 
 
Moset är en blandning av orange kumara, röd kumara och vanlig potatis.
Jag hade även i lite babyspenat vi hade kvar i kylen. Därav färgen, hihi!
 
 
 
 
 
 
Det blev väldigt gott och smakar som kålpudding ska smaka. Yum! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det ända som saknades var lingonsylten, men jag hade lite tranbärssylt i gräddsåsen som gav den härliga söta med syrliga smaken. Jag hade även lite till maten. Men inget slår lingonsylt, jag kommer frossa i det igen när jag är tillbaka i Sverige haha! 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


No Computer

Hello!
Jag har inte äns startad datorn sen i lördags, vilket har varit rätt skönt. Men jag tänkte jag skulle berätta vad vi har sysslat med. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag kan ju börja med Cuba Dupa som vi åkte till i lördags kväll. Det var mysigt att gå runt och titta på alla festligheter, men vi stannade inte så jättelänge. Jag hade inte kameran med mig då det regnade när vi åkte, vi klarade oss dock från regnet hela kvällen, så här är några bilder jag tog med mobilen. 
 
 
 
 
Selfie innan vi åkte. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I söndags väckte hjärtat mig när han tyckte det var dags att gå upp, hihi! Jag vet inte hur länge han hade varit vaken men han brukar ju vakna rätt tidigt. Medan jag skötte lite sysslor i hemmet så var Dave här och hjälpte hjärtat med att tömma garaget från gammla möbler och skräp. Hjärtat hade fått låna ett släp så det kunde köra till soptippen med det. När jag var klar i huset hjälpte jag till med det sissta. (✿◠‿◠) Vad mycket plats det är i garaget nu!
 
 
 
 
Den här lilla damen måste varit ute i garaget och utforskat någon gång för hon om in med den här stora dammtussen och spindelnätet, hihi!
 
 
 
Resten av dagen tog vi det lugnt. Vi avlsutade med mys...
 
 
 
Igår, måndag, hade vi en härlig sovmorgon. Sen åkte vi till Paraparaumu då vi började få slut på vetegluten (till att göra seitan) igen. Vi kollade även i lite andra butiker innan vi åkte hem. Hemma tog vi det rätt lugnt. Hjärtat klippte gräset, jag diskade, tvättade och tog en dusch lite senare på dagen. Annars hade vi det bara mysigt tillsammans.
 
 
 
Det var min helg det, en dator fri helg. Hoppas ni också haft en härlig helg, det flesta har ju ställt om till sommartid nu. Vi har fortfarande någon vecka kvar, tror jag, sen ställer vi om till vintertid. 
 
 
 
Kram på er 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Relax

Hi!
Jag har tagit det rätt lugnt idag. Jag började med att skypa med mina underbara föräldrar. ❤  Det känns alltid lika skönt att få prata med dem. Jag älskar dem så mycket och skulle inte vara den jag är utan dem. De finns alltid där för mig.
 
 
 
 
Petunia i knät och Jeff tätt intill mina ben. Mina små sötnosar. 
 
 
 
 
Efter en något sen frukost tog jag en joggingtur och en härlig dusch. Sen har jag tagit det lugnt och kollat på the Originals medan jag målat mina naglar. Jag har inte målat dem på evigheter och har ofta inte tålamod då det tar så lång tid att torka (jag gör alltid ett underlack, färgen ibland två gånger och sen en top-coat). Men nu kände jag att jag ville ha lite färg på nagalarna då vi ska till Wellington ikväll på Cuba Dupa. (✿◕‿◕) Det är en festival på Cuba street, vår favorit gata.
 
Just nu verkligen öser det ner med regn utanför så jag hoppas vi får lite finare väder ikväll i Wellington. Det ska bli roligt i vilket fall som helst. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag sitter färdigsminkad och påklädd, har precis ätit en enkel middag och ska nu dricka en kopp kaffe. Hjärtat är påväg hem så han ska bara fixa till sig och äta något snabbt så åker vi sen. Yay!!
 
 
 
Kram på er 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Bad-Good Hairday

Kia Ora!
Jag tänkte börja med att berätta om gårdagen som gick både upp och ner. Det blev lite stressigt för mig på morgonen, inte jättemycket men jag hann inte dricka mitt kaffe i lugn och ro utan fick ta några stora klunkar innan vi åkte. Väl i Palmerston North kunde jag sätta mig och äta frukost i lugn och ro. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag kollade sen i lite butiker innan jag promenerade till the Hairdressing College där jag hade tid för att klippa mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De är verkligen så bra där! Jag blev väl omhändetagen då de tvättade håret innan, klippte med nogrannhet och hon som klippte mig rådfrågade sin handledare om hon var osäker på något. Hon klippte bara det som behövdes så det känns inte som om jag förlorat mycket lägnd vilket känns bra. Efter klippningen frågade hon hur jag ville att hon skulle blåsa och styla håret efter. Självklart blev det lockar! Allt detta för ett riktigt bra pris som är billigare än bara en klippning hos de billiga salongerna i Palmy. Jag var så nöjd och kände mig riktigt fin när jag gick därifrån!
 
 
 
 
 Settet jag har på mig är från Liz Lisa.
 
 
 
 
Fika på Café Royal efteråt. Jag kommer definitivt komma tillbaka dit då de var så otroligt trevliga där och hade mycket veganskt att välja på. Detta är en väldigt god Kaffe och Valnötskaka.
När jag kom tillbaka senare för kaffe kände de igen mig så jag fick två stämplar på kaffekortet de gav mig. 
 
 
 
 
 
Resten av dagen gick jag runt i lite butiker och kollade. Jag är ute efter ett par skor som jag kan använda under vintern här, mina ballerina läcker redan in vatten då de är så slitna. Men jag hittade inget som föll mig i smaken så det blev inga nya skor igår. Sissta timmarna satt jag hos hjärtat i studion och läste medan han tatuerade sina sista kunder. 
 
 
Hemma fick jag tyvärr en tråkig överraskning. Mitt kort ville inte fungera i en av butikerna tidigare under dagen (jag hade kontanter så det löste sig) så jag ville kolla så jag inte hade för lite pengar på kontot. När jag loggar in ser jag att det skett två stora transaktioner från mitt konto som jag inte gjort. Någon måste ha kommit åt mina kontouppgifter eller kortuppgifter. Så jag försökte ringa och spärra kortet, men självklart var saldot på min mobil för lågt. Eftersom jag inte hade pengar kvar på kontot kunde jag inte ladda på heller, men jag fick låna hjärtats mobil och ringde för att spärra kortet. Jag kunde inte beställa ett nytt där och då eftersom jag inte har några pengar kvar på kontot (man måste beställa över telefon). Tur då att man har sina underbara föräldrar. De hade inte fört över mina födelsedagspengar ännu så jag skrev till dem och frågade om de kunde föra över dem så jag kan beställa ett nytt kort. När jag kollade idag började jag nästan gråta. De har satt in mina födelsedagspengar pluss hur mycket det kostar att beställa ett nytt kort till utlandet. Mina föräldrar är verkligen helt underbara!!!! ♡ Tur i oturen är det också att jag ofta tar ut kontanter för en månad i taget och använder knappt kortet. Så jag har en del kontanter kvar och borde klara mig tills mitt nya kort kommer beroende på hur lång tid det tar. Jag har idag reklamerat transaktionerna och hoppas att de tror mig/beviljar det och att jag får mina pengar tillbaka. Tur också att jag har back-up, så det finns pengar de inte kunde komma åt. Lite kramar och gos med hjärtat gjorde att jag ändå kunde släppa allt och kunde somna gott. 
 
 
---
 
 
Idag har dagen varit som den brukar. Jag har varit i affären och sen varit ute på en joggingtur. Sen har jag tagit det lugnt med katterna. Det är skönt att bara har en hemma dag och mysa med dem. (✿◠‿◠) Petunia hade en ny look imorse också.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon är för söt, haha! Nu ska jag gå och lägga in lite grönsaker i ugnen. Vi har seitan kvar som jag ska steka och till det blir det ugnsrostade grönsaker och lite potatismos vi har kvar sen igår. Yum!
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


❤ Gluten-lump

Hej!
Det har varit regnigt och grått här idag, tur då att jag såg till att jag inte behövde gå till affären. Men jag tog mig ändå ut på en blöt joggingtur. Det var härligt trotts regnet och ännu härligare att komma hem och ta en ordentlig dusch där jag tvättade håret och skrubbade kroppen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
Resten av dagen har varit rätt lugn. Jag har testat ett nytt recept på granola med pumpa. Jag hoppas det blir gott, pumpa är en av mina favoriter och särskilt när det är smaksatt med pumpapaj-kryddor. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag har även förberett lite inför morgondagens middag då jag inte är hemma hela dagen imorgon. Jag har bokat tid för att klippa topparna igen. Så då är det skönt att ha mat som vi kan värma när vi kommer hem. Idag är middagen enkel också då vi har pasta kvar sen igår och jag bara behöver steka lite seitan till det. Jag verkligen älskar mina gluten-klumpar! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept hittar ni här
 
 
 
Efter att jag var klar i köket har jag kunnat sitta ner och titta på ett avsnitt av the Originals. Det är något jag försöker prioritera varje dag, att jag ska hinna med att sitta ner och bara kunna försvinna bort en stund. Jag har så mycket jag vill göra och stoppar jag inte mig själv räcker inte dygnets alla timmar till vilket slutar med stress. Men jag tycker att jag blir bättre och bättre på att pussla ihop allt och jag hinner ta det lugnt och göra allt i min takt vilket gör allt så mycket roligare! 
 
 
Nu ska jag gå och packa ihop lite saker inför imorgon eftersom det blir en hel dag i Palmy. T.ex. tar jag med frukost dit så jag kan äta där i lugn och ro, en bok för när jag blir uttråkad, paraply då det ska regna och lite snacks så jag orkar med hela dagen och inte köper allt för mycket mat/fika från caféer. (◠‿◠✿) Det ska bli roligt att få komma iväg en dag. 
 
 
 
Kram på er 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Pasta

Hi!
Hjärtat är tillbaka på jobbet och jag är hemma som vanligt. Men det har ändå varit en bra dag då jag fått mycket gjort. Mitt hjärta blev väldigt snuvig i helgen och nös massor. Det är inte som en förkylning utan mer som om han var allergisk mot något. Vi tror att det kan vara damm då vi tog fram överkastet i söndags och det har legat vid sidan av sängen ett tag. Jag har iaf tvättat alla sängkläder och överkastet, hängt ut mattor och täcken för att vädras och dammsugit ordentligt. Förhoppningsvis kommer det hjälpa. 
 
 
Annars har min dag rullat på som vanligt med en promenad till affären och en joggingtur. Sen har jag spenderat tid i köket då jag både förberedde för middagen och gjorde en ny omgång seitan. Men det är rätt mysigt när jag kan lyssna på en podcast samtidigt. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Idag blev det ett avsnitt av en av mina favoriter, Veganprat.
 
Eftersom jag gjorde seitan (den ska vila i kylen över natten innan för att gotta till sig) ville jag att middagen skulle vara ganska enkel idag. Så jag letade reda på ett pasta recept av Gustav Johansson (Jävligt Gott); Krämig Pasta med ärtor och champinjonsås. Som ni märker använder jag gärna hans recept, men det är för att jag kan lita på att det blir j*vligt gott. (^  _   -)
 
 
 
 
 
 
 
 
Hjärtat var hemma sent idag, han jobbade t.o.m. över. Så det blev en sen middag. Därför tänkte jag avsluta här och fortsätta äta min middag med mitt hjärta. 
 
 
Kram på er  
 
 
Follow on Bloglovin


Blueberry Vanilla French Toast

Hej på er!
Idag hade vi en härlig sovmorgon, vilket var bra då vi satt uppe till efter midnatt och kollade på en dokumentär om ett tyskt par som byggde om en gammal skolbuss och reste runt i Canada, USA och Mexico tillsammans med deras hund. Det var riktigt roligt att få följa deras resa och verkar som en så fantastisk grej att göra om man har möjligheten. Dokumentären heter Expedition Happiness och vi såg den via Netflix, om ni är nyfikna. (◕‿◕✿)
 
 
Vi har bara tagit det lugnt idag och inte gjort mycket alls. Vi köpte ett otroligt gott bröd igår med blåbär och vanilj.(๑✧◡✧๑) Det är så tjockt skivat att jag genast kände att jag ville göra french toast med det. Så det är vad jag gjorde till lunch till oss båda; Veganska French Toast gjort av blåbär och vanlijbröd toppat med kondenserad kokosmjölk (typ kålasås) och nötter. Yum!
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen har jag varit ute på en liten promenad för att få komma ut lite och röra på mig. (✿◠‿◠) Men nu är jag tillbaka i sängen igen med hjärtat, som spelar Xbox. Det har varit en riktigt lugn och härlig helg, vilket känns så skönt! De kommande helgerna har vi lite kul saker planerade så det var skönt med en helg bara hemma och ta det lugnt tillsammans. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Healthy Vegan Brownie

Moshi Moshi!
Vem är jag som trodde vi skulle ha sovmorgon, haha! Hjärtat vaknade efter sju någon gång vilket gjorde att jag också vaknade till. Jag kröp dock över och myste halvsovande en stund innan vi gick upp. Så härligt att kunna ligga kvar båda två! 
 
 
Hjärtat har haft en kompis över så jag har varit i köket och bakat lite. Jag följer en kille vid namn Arman på instagram, @thebigmansworld, och hans recept ser alltid så otroligt goda och enkla ut. Dessutom är de nyttiga! Så jag var tvungen att prova ett av hans recept på brownies med bara tre ingredienser: pumpapure/mosad banan/sötpotatis, nötsmör och kakao. Jag använde pumpapure då pumporna har börjat komma i säsong här.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den ser ut att ha blivit bra, men jag har inte smakat ännu så jag kan inte säga något om hur den smakar. Som ni ser la jag till lite mörka chokladbitar i smeten också. Om ni är nyfikan hittar ni hans recept på hans hemsida genom att klicka här(๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Annars har jag och hjärtat tagit det lugnt. Han spelar på sitt Xbox och jag har läst medan katterna ligger i sängen med oss och myser. Ett perfekt sätt att tillbringa vår söndag på. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Black Cutie

Kia Ora!
Lördag, yay!! (*^▽^*) Jag tror lördag är min favorit dag just nu för det är början på vår helg. När hjärtat kommer hem ikväll har vi två dagar tillsammans framför oss. 
 
 
Den här lördagen har rullat på som vanligt med promenad till affären och en joggingtur. Dock vaxade jag benen också efter att ha duschat. Jeff gjorde mig sen sällskap under tiden jag åt lunch. Han är på sitt mys-humör och är så gosig så!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annat än att ha tagit det lugnt och tittat på the Originials har jag bakat en pizzadeg och gjort en ostig-sås till kvällens
middag; Seitan Pizza!!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Ostsåsen är Gustav Johanssons (Jävligt Gott) recept som han gjorde till sin Philly Cheese Steak, ni hittar receptet här. Jag provade att ha det vi hade kvar av såsen på pizza förra gången och det var så gott att jag bestämmde att göra det igen istället för att köpa vegansk ost. Dessutom känns det nyttigare med hemmagjord, jag vet vad som finns i den och det är billigare. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
På min halva har jag (förutom seitan, grönkål, purjolök, babyspenat och ostsås) även banan, annanas, jordnötter och curry. Vi hade lite Peanut Satay sås i kylen också som jag ringlade över. Mummms!! 
 
 
 
 
 
Nu borde hjärtat vara hemma snart så vi kan börja vår lördagkväll och sitta uppe hur länge vi vill/orkar för imorgon kan vi ha sovmorgon. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Friday Pie

Hi!
Jag vaknade innan hjärtats alarm imorse, men kände mig ändå rätt pigg och utvilad. Dagen har flytit på i vanlig ordning; jag har gått på min lilla promenad till affären och sen joggat en runda. Mitt på dagen har jag alltid min lilla stund för att varva ner och ta det lugnt. Jag äter lunch och dricker sedan en kopp te medan jag tittar på insta-stories. (✿◠‿◠) Det får ta den tiden det tar, för då kopplar jag bara av. 
 
 
Annars har jag förberett för middagen som jag brukar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag missade den internationella paj-dagen i onsdags, men paj ska det bli idag. Hjärtat kom med förslaget att göra en paj med seitan i så det är precis vad jag gjort. Paj med hemmagjort potatismos, brunsås, champinjoner, purjolök, gröna ärtor och seitan. Jag gjorde även paj-skalet själv denna gången med ett recept som jag såg på facebook-gruppen "Vad lagar du för veganmat idag?". Man får så mycket insperation från den sidan och det är många gånger jag hittat bra recept andra delat med sig av. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den blev riktigt god! 
 
 
 
Imorgon är det äntligen lördag och sista dagen på hjärtats arbetsvecka. Vi har inget planerat inför helgen så vi får se vad vi hittar på. Oavsett vilket är det alltid lika härligt med helg och att få spendera tid med mitt hjärta. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Not Meat

Hello!
Jag har haft en rätt lugn hemma dag. Förutom att gå på en joggingtur så har jag bara stannat hemma. Idag var det dags för en ordentlig dusch med rengöring av håret och vaxning efter. Det är skönt nu efteråt, jag känner mig ren och fräsch igen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag föredrar att vaxa då jag har rätt mycket hårväxt och skulle behöva raka mig flera gånger i veckan om jag inte vaxade. Det är för min egen skull jag gör det då jag inte tycker om kännslan av hår på vissa ställen, jag känner mig så ofräsch då. Men jag tycker det är upp till var och en om man vill raka/vaxa bort hårväxt eller om man vill ha det kvar. Sålänge man inte gör det för någon annan, man ska göra som man själv vill och trivs bäst med. 
 
 
Resten av dagen har jag tagit det lugnt och tittat på the Originals. Det kan inte slå the Vampire Diaries, men den är väldigt bra! (✿◠‿◠) Jag skärde även upp seitan som jag gjorde igår och den ser riktigt fin ut! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet hittar ni här 
 
 
 
 
 
Det är nästan lite läskigt med hur likt kött denna omgången blev. Det är rödbetor i vilket ger den den där rosa färgen. Denna serverad ikväll med en varm kålrotssallad. Receptet på salladen är från ett av Vegomagasinets nummer. 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var otroligt gott!!!! (๑✧◡✧๑) Ni måste verkligen prova göra seitan om ni inte gjort det! Nu måste jag sluta skriva för jag vill bara äta och njuta av min middag, hihi!

 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Semolina, Almonds & Tofu

Moshi Moshi!
Idag strålar solen från en klarblå himmel med en frisk bris ute vilket gör det sååå härligt!! Det är som en av de varma härliga sommardagarna i Sverige. (*^▽^*)  Jag har varit på min lilla morgonpromenad till affären som vanligt och även varit ute på en joggingtur. Det är verkligen så härligt i det här vädret då det varken är för kallt eller för varmt. Jag har passat på att öppna alla fönster och dörrar för att få in den härliga friska luften i huset. Älskar det!
 
Resten av dagen har jag, tro det eller ej, varit i köket. (๑>ᴗ<๑) Det var dags för en ny omgång seitan och jag fick chans att inviga den nya formen hjärtat köpte i helgen, specifikt för att kunna göra större omgångar seitan. Den är toppen!! Denna veckans seitan är ett nytt recept där degen är korvformad och binds ihop med snören innan den åker in i ugnen. Det luktar och ser gott ut så nu hoppas jag att det smakar lika gott och att konsistensen blir bra. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Vi har rester kvar sen igår så det blir två rätters middag idag. Först resterna, som inte är tillräckligt för att mätta två magar, och sen har jag gjort mitt favorit recept på vegansk ostkaka (därav rubriken). Receptet kommer från Djurens Rätt's inspirationssajt Välj Vego och ni hittar det genom att klicka här
 
 
 
Yum!
 
 
 
 
 
Nu börjar det bli kyligare ute igen. Så fort solen försvinner blir det kallt, precis som i Sverige. Men jag klagar inte utan njuter av solen så länge vi får ha den här, det är ju ändå början på hösten. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin