2016 🔜 2017

Hello!
Först mĂ„ste jag bara fĂ„ ur mig in underbara, glada nyhet!! IgĂ„r kvĂ€ll bokade jag biljetter till Nya Zeeland!!! ☆*:.ïœĄ. (▜) .ïœĄ.:*☆ Jag lĂ€mnar Sverige den 6 Februari redan, anlĂ€nder till Nya Zeeland den 8 Februari (tidskillnaden skjutsar ju fram mig 12 timmar) och Ă€r tillbaka i Sverige den 1 mars igen. Det ska bli sĂ„ roligt, jag kan knappt förstĂ„ det Ă€nnu! Snart Ă€r jag och mitt hjĂ€rta tillsammans igen. ♡
 
Idag var jag och jobbade pĂ„ CafĂ© Oasen igen vilket var sĂ„ roligt. Jag trĂ€ffade tvĂ„ nya tjejer som jag jobbade med och de var sĂ„ hĂ€rliga! Att jobba kan vara sĂ„ roligt. (àč‘᎖◥᎖àč‘)
 
Nu Ă€r jag hemma och har precis Ă€tit en god middag med mamma, pappa och Elias (Erik har Ă„kt ivĂ€g för att fira det nya Ă„ret med kompisar och party). VĂ„rt nyĂ„rsfirande blir lugnt hĂ€r hemma. Just nu undrar jag hur jag Ă€ns ska kunna hĂ„lla mig vaken till 12 dĂ„ jag vaknade vid fem imorse och inte kunde somna om, hihi! (àč‘>◡<àč‘) Men det ska nog gĂ„ bra. 
 
 
 
 
2016 har verkligen varit som en berg-och-dalbana för mig. Det började jÀttebra pÄ Nya Zeeland med mina förÀldrar, sen blev det en dipp dÄ det hÀnde mycket pÄ gÄrden och hos familjen jag var au pair hos. Visst var det roliga och bra stunder dÄ med, men det hÀnde mycket pÄ en gÄng vilket fick mig att mÄ dÄligt. Jag flyttade sen in hos vÀrldens bÀsta pojkvÀn och allt blev sakta bra igen. Sen var jag ju ute och reste ocksÄ, först Seoul dÀr jag trÀffade Evelina och Linnea! Sen Äkte jag till Tokyo och fick Àntligen uppleva den fantastiska körsbÀrsblommningen. Jag fick Àven trÀffa min underbara vÀrdfamilj jag bodde hos sommaren 2013. Inte nog med allt detta, nÀr jag kom tillbaka till Nya Zeeland stack jag och Josefin ivÀg pÄ en super rolig road trip genom Nordön. 
 
NĂ€r jag sen var tvungen att lĂ€mna Nya Zeeland i maj började berg-och-dalbanan verkligen sĂ€tta fart. Jag var glad över att vara hemma men jag har inte riktigt kĂ€nnt mig helt hemma sen jag kom hem till Sverige. Jag lĂ€mnade ju en bit av mig pĂ„ Nya Zeeland. Att komma hem och bo hos mina förĂ€ldrar igen Ă€r ocksĂ„ en utmaning. Det har varit bra och dĂ„liga tider under hela sommaren och hösten. Nu mot slutet har berg-och-dalbanan börjat gĂ„ sakta men sĂ€kert uppĂ„t igen. Liseberg har varit en stor bidragande faktor till detta dĂ„ jag mött sĂ„ mĂ„nga hĂ€rliga mĂ€nniskor och haft sĂ„ kul pĂ„ jobbet. Året kunde ju inte sluta sĂ€mre heller Ă€n att jag nu vet att jag ska Ă„ka tillbaka till min andra hĂ€lft pĂ„ Nya Zeeland. 
 
Jag Ă€r Ă€ndĂ„ nöjd med 2016, Ă€ven om allt inte har varit toppen. Jag Ă€r tacksam för allt och gĂ„r in i 2017 starkare och med nya erfarenheter. Jag vill inte Ă€ndra pĂ„ nĂ„gonting, livet ska gĂ„ upp och ner för hur ska man annars kunna kĂ€nna sig lycklig nĂ€r livet verkligen gĂ„r bra? Man mĂ„ste ha de dĂ„liga stunderna ocksĂ„, man lever och lĂ€r. (◠‿◠✿)
 
 
 
 
HejdÄ 2016 och tack för allt!
 
 
 
 
 
 
VÀlkommen 2017, jag Àr redo för att se vad du för med dig!
 
 
 
 
 
 
 
Detta Àr det sista ni hör frÄn mig iÄr, nÀsta gÄng Àr det 2017. Visst Àr det spÀnnande! Man vet aldrig vad livet har att komma med. Vissa har redan firat sitt Är och Àr redan i 2017, jag hoppas ni vÀntar pÄ oss efterslÀntrare dÀr. (^   ^)
 
 
 
°*☆♡ Gott Nytt Ă„r till er alla och jag önskar er det bĂ€sta inför 2017! ♡☆*°
 
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
Follow on Bloglovin


Bye Liseberg

Hi!
DĂ„ har jag varit och lĂ€mnat tillbaka arbetsklĂ€der, nycklar och personalkort till Liseberg. Jag var ju tvungen att gĂ„ in en sista gĂ„ng i parken och riktigt sĂ€ga hejdĂ„ till allt och alla ocksĂ„, hihi. Jag kommer verkligen att sakna det och hoppas pĂ„ att jag fĂ„r chansen att jobba dĂ€r sommaren 2017! Det kan bara framtiden utvisa. Man vet aldrig vad livet har att ge och det Ă€r det som gör livet sĂ„ spĂ€nnande, man vet aldrig vad som vĂ€ntar runt hörnet. (àč‘᎖◥᎖àč‘)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HejdÄ Boden!
 
 
 
 
 
HejdÄ Mackasinet och PlÀttlagat!
 
 
 
 
 
 
Mamma var med mig in till Göteborg sĂ„ jag mötte henne i parken och vi gick en svĂ€ng tillsammans innan vi styrde fĂ€rden mot Frölunda Torg. Jag ville in och kolla i nĂ„gra butiker dĂ€r pĂ„ mellandagsrean. ꒰⁎ᔉ̷͈ ê’” ᔉ̷͈⁎꒱໊ Det blev ett sett nya underklĂ€der, yay! Jag har verkligen lĂ€ngtat efter att fĂ„ köpa nya underklĂ€der, jag vet inte varför jag tycker det Ă€r sĂ„ roligt men jag har alltid tyckt det sĂ„ nu Ă€r jag glad! SjĂ€lvklart blev det lite sushi ocksĂ„ pĂ„ Din Sushi som hade riktigt god vegansk sushi. ( ◠‿◠ )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi Äkte hem stannade vi till pÄ bÀsta Happy Vegan dÀr jag pratade lite med den trevliga personalen och köpe lite roliga produkter. Jag bara Àlskar den butiken! 
 
Det blev en lĂ„ng dag tillsammans med min underbara mamma! ♡ Jag Ă€lskar sĂ„nna hĂ€r dagar dĂ„ vi Ă„ker ivĂ€g sjĂ€lva och bara umgĂ„s hon och jag. DĂ„ mamma har mĂ„tt bĂ„de bra och dĂ„ligt till och frĂ„n det senaste Ă€r det alltid roligt de dagar dĂ„ vi Ă€r ivĂ€g och hon mĂ„r bra, hon Ă€r som min mamma brukar vara. Tack mamma för att du finns, jag Ă€lskar dig sĂ„ mycket! 
 
 
 
Nu ska jag snart gÄ och lÀgga mig i sÀngen och lÀsa lite. Imorgon ska jag faktiskt börja dagen med att jobba pÄ Café Oasen, men det ska bara bli roligt. Sen fÄr vi se hur jag firar mitt nyÄr. Det kommer i vilket fall som helst bli en lugn mys-kvÀll. (^    ^,)
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
 
Follow on Bloglovin


Last Day...

Moshi Moshi!
SÄ igÄr var det dags att sÀga hejdÄ till Mackasinet, PlÀttlagat, min fina lilla jul-bod och Liseberg. Jag gjorde min sista arbetsdag. Det kÀnns bÄde skönt att fÄ lite ledigt men Àven trÄkigt dÄ jag inte vet om jag kommer tillbaka till sommarsÀsongen som börjar i april. Jag kommer sakna det. Men mitt riktiga hejdÄ sÀger jag imorgon dÄ Liseberg Àr öppet sista dagen för iÄr och jag ska lÀmna in nycklar m.m.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag passat pĂ„ att sova ut ordentligt. Det var vĂ€ldigt skönt! (àč‘᎖◥᎖àč‘) Sen har jag bara tagit det lugnt, duschat och sitter nu och mumsar pĂ„ en knĂ€ckemacka med min hemmagjorda rödbetssallad och falafel. Imorgon Ă„ker jag in till Göteborg igen som sagt till Liseberg, och kanske blir det lite mellandagsrea ocksĂ„. 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
Follow on Bloglovin


My Christmas

Heej och God Jul pÄ er i efterskott!
Jag hade fullt upp dagarna innan jul med de sista julbaken och jobb. Men jag fixade det och har kul under tiden! ( ◠‿◠ ) 
 
Och igĂ„r var det dags, dagen vi alla vĂ€ntat pĂ„ och förberett oss för, Julafton!Â ăƒŸïŒˆ*⌒ー⌒*ïŒ‰ă‚ž Mamma mĂ„dde inte jĂ€ttebra och tappade nĂ€stan rösten fredagkvĂ€ll. PĂ„ julafton var hon inte bĂ€ttre sĂ„ det blev ingen jul pĂ„ förmiddagen hos mormor och morfar dĂ„ mormor Ă€r kĂ€nnslig för sjukdommar. SĂ„ vi hade en lugn förmiddag hemma. (^   ^,)
 
 
 
 
 
Mamma och Pappa fick sin julklapp, frÄn mig och mina bröder, pÄ morgonen. 
En munblÄst, handmÄlad ljuslykta. 
 
 
 
 
 
Strax innan Kalle Anka tog vi med oss vĂ„rt pick och pack och promenerade ner till farmor och farfar. DĂ€r hade redan min farbror Leif, hans fru Cissi, min kusin Victor och Cissis förĂ€ldrar anlĂ€nt. Vi satte oss alla och tittade pĂ„ Kalle Anka medan vi drack glögg och mumsade pĂ„ pepparkakor. (àč‘᎖◥᎖àč‘) Sen var det dags för maten! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min lilla del med all vegansk julmat jag gjort till mig sjÀlv och till dem som vill smaka. 
Griljerad rotselleri, Jansons, GrönkÄlssallad, Rödbetsallas, "Inte sÄ gubbig röra"
och Inlagd Tofu, Aubergine och Palsternacka.
 
 
 
 
 
"Inte sÄ gubbig röra", Rödbetsallas, Senaps Aubergine och Palsternacka,
SkÀrgÄrds Aubergine och Palsternacka och "klassisk inlagd Tofu". 
 
 
 
 
 
GrönkÄlssallad med Àpple, apelsin, granatÀpple, rostade valnötter och pecannötter. 
 
 
 
 
 
Jansons gjord pÄ mandelpotatis, morötter och rotselleri. 
 
 
 
 
 
Det var sĂ„ gott!! ꒰⁎ᔉ̷͈ à„Łê’” à„ąá”‰Ì·ÍˆâŽê’±à»Š Det Ă€r verkligen roligt nĂ€r man smakar det man gjort och det blir sĂ„ bra! Min första veganska jul och jag saknade ingenting, nĂ€stan. Den Ă€nda saken jag inte hittat nĂ„gon ersĂ€ttning för Ă€r det hĂ€r:
 
 
 
Äggost! Det Ă€r sĂ„ gott och en jultradition hos oss. Men iĂ„r fick jag stĂ„ över dĂ„ jag Ă€nnu inte hittat ett veganskt recept. Jag har dock tĂ€nkt experimentera lite framöver och se vad jag kan Ă„stakomma. 
 
 
 
 
 
 
SkÄl!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NÀr alla smÀlt maten var det dags för julklapparna! 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har ju inga smÄ barn som tror pÄ Tomten lÀngre sÄ det blev ingen Tomte iÄr. 
Men farfar gjorde ett bra jobb, med hjÀlp frÄn Victor, med att dela ut julklapparna i sin fina mössa.
 
 
 
 
 
Äntligen fick Victor sitt paket som ha gĂ„tt och tittat pĂ„ hela kvĂ€llen. Han fick ju det största!
Det innehöll en pulka, som han kan bÄde styra och bromsa, frÄn oss. 
 
 
 
 
 
 
 
Nu nÀr jag rÀknas till de vuxna blir det inte lika mÄnga paket lÀngre.
Men jag fick lakan och pÄslakan sett frÄn farmor och farfar
och tvĂ„ kokböcker jag suktat efter frĂ„n mamma och pappa! ♡
 
 
 
 
 
NÀr alla fÄtt sina julklappar var det dags för alla godsaker att plockas fram. Eftersom vi inte varit hos mormor och morfar som vi brukar sÄ hade jag med mig allt jag bakat. Veganskt sÄklart! (^  _  -)
 
 
 
 
Lussekatter och granar fyllda med chokladmandelmassa.
 
 
 
 
 
Mjuka pepparkakor med lingon toppade med en cream cheese galsyr.
 
 
 
 
 
Fudge gjorda pÄ Bubs Tomteskallar. Den ena Àr HallonknÀck smak och den andra Julmust.
 
 
 
 
 
Snickers
 
 
 
 
 
 
Mamma gjorde knÀcken iÄr, men jag bad henne göra dem veganska. Det blev sÄ gott!
 
 
 
 
 
 
Pepparkakor
 
 
 
 
 
 
Saffransmazarin
 
 
 
 
 
 
Raw saffrans chesse cake
 
 
 
 
 
 
Man var allt bra mĂ€tt efter detta, hihi! Men det Ă€r bara jul en gĂ„ng om Ă„ret och jag gĂ„r alltid "all in". Medan vi mummsade pĂ„ godis kom det alla lĂ€ngtat efter; Paket-spelet! VĂ„r slĂ€kt verkligen Ă€lskar det och allas tĂ€vlingsinstinkt kommer fram. Det Ă€r sĂ„ roligt, haha! ( ∇  )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KvĂ€llen slutade jag pĂ„ allra bĂ€sta sĂ€tt; skyp-date med den underbaraste mĂ€nniskan pĂ„ denna jord, min pojkvĂ€n Tim! Jag fick faktiskt en julklapp frĂ„n honom ocksĂ„, vilket var det första jag sĂ„g nĂ€r jag vaknade pĂ„ julaftons morgon dĂ„ han skickat ett gullgit medelande. Han har gett mig ett presentkort pĂ„ en webb-butik som har sĂ„ mycket söta japanska klĂ€der, helt i min stil! Han Ă€r verkligen bĂ€st! Att fĂ„ skypa med honom och visa honom hur vĂ„r jul ser ut i Sverige var sĂ„ roligt, det gjorde min julafton komplett. Även om jag önskar att han varit hĂ€r pĂ„ riktigt istĂ€llet. ♡ I Love You Tim! 
 
 
Nu sitter jag hemma och bara tar det lugnt. Idag blir det rester och bara slappa. (^    ^) Det Àr sÄ annandagen ska vara. Imorgon Àr jag tillbaka pÄ Liseberg igen för att göra mina sista tre dagar. Jag ser fram imot det men kommer Àven sakna det nÀr det Àr över. Kanske blir det en sommarsÀsong för mig dÀr 2017, vem vet?
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin


Getting ready for x-mas

Hej!
Jag har jobbat pÄ Ànda fram tills idag dÄ jag varit ledig. Men det Àr roligt att jobba och jag har sÄ hÀrliga arbetskamrater. (^   ^) Jag har fÄtt stÄ mycket i min favorit bod och myst med hÀrliga gÀster i julstÀmningen. 
 
Idag var jag ledig men behövde ÀndÄ gÄ upp tidigt dÄ det kom en man hit och rensade vÄra ventilationsrör. Ett av uttagen Àr i mitt rum sÄ det var bara att ta sig upp ur sÀngen klockan Ätta Àven om man inte kom i sÀng förrÀn strax innan tolv igÄr. Det har kÀnnts hela dagen men jag har ÀndÄ fÄtt gjort en hel del i köket av mina förberedelser inför jul. (^_^) Idag blev det bland annat rödbetssallad, smÄ mjuka pepparkakor, rostning av valnötter och en raw saffrans cheese cake. Allting veganskt sÄklart. (^_-) 
 
 
 
 
 
Raw saffrans cheese cake pÄ gÄng.
 
 
 
 
Äntligen fick jag mitt knĂ€ckĂ€pple!
Jag har ju sÄlt det nu hela julsÀsongen, och sÀljer det fortfarande nÀr jag jobbar,
men inte haft chansen att köpa och Àta ett sjÀlv.
Men igÄr smet jag in i parken efter jag slutat och köpte ett. Yum!
 
 
 
 
 
 
TyvÀrr sluta inte den hÀr dagen lika bra. Jag halv-ligger pÄ soffan och kan knappt röra mig dÄ det gör ont i magen. Det började mot slutet av min bakning med rejÀla magkramper sÄ jag fick gÄ dubbelvikt. (>   <) Jag har hittat en stÀllning dÀr det inte gör lika ont men sÄ fort jag reser mig eller försöker ligga ner gör det jÀtteont. Antagligen Àr det magkattarr som spökar dÄ jag har lÀtt för att fÄ det nÀr det Àr hektiska perioder. Jag överlever. (^  _  -) 
 
Ja ska fortsÀtta mitt tv tittande och bara ta det lugnt för imorgon Àr det tillbaka till jobbet igen fram till jul. (^   ^,)
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin


Gothenburg Theater

Hej!
Jag bakade hela onsdagen och hade fullt upp. (^  _  ^) Det blev inlagd aubergine och palsternacka och tofu (veganskt alternativ till sillen), pepparkaksgrottor med kola och lingonsylt och vegansk Jansons gjord pĂ„ mandelpotatis, morötter och rotselleri. Nu Ă€r frysen nĂ€stan fylld till bredden och jag börjar kĂ€nna mig redo för julen som jag ska försöka göra helt vegansk för mig iĂ„r. (àč‘᎖◥᎖àč‘)
 
Ondsag kvĂ€ll sĂ„ upptrĂ€de min lillebror Erik med sin skola, Rytmus Musikgymnasium, pĂ„ Göteborgsteatern. Det var sĂ„Ă„Ă„Ă„ OTROLIGT bra!!! Vilka röster de har! (àč‘âœ§â—Ąâœ§àč‘) De tolkade Ă€ven klassiska jullĂ„tar med en modernare twist och acapella, vilket var sĂ„ hĂ€ftigt. Man satt ju dĂ€r och fick gĂ„shud! Ni kommer fĂ„ se en film nĂ€r jag fĂ„r tid att klippa ihop det jag filmade, sĂ„ kan ni höra sjĂ€lva. Men sĂ„ lĂ€nge fĂ„r ni nöja er med nĂ„gra halvbra mobilbilder. (^ _ -)
 
 
 
 
Vi satt i mitten högst upp pÄ tredje balkong. HÀr gÀller det att inte vara höjdrÀdd, hihi!
Men man sÄg jÀttebra och ljudet var fantastiskt!
 
 
 
 
 
Taket i teatern Àr sÄ vackert tycker jag! 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick mitt Lucia tÄg tillslut, och vilket Lucia tÄg! 
 
 
 
 
 
 
Vid sidan sitter konferencieren och lÀser lite ur "Pettson fÄr Julbesök". 
Det gav det hela en mysig julstÀmning att fÄ höra sagan mellan de olika ensemblen.
 
 
 
 
 
 
 
Erik och hans kompisar upptrÀde mot slutet av konserten och de gjorde det jÀttebra!
Erik stÄr, med hatt, nÀst lÀngst till höger i bilden. 
 
 
 
 
Konserten varade rÀtt lÀnge, med en paus i mitten, sÄ vi var inte hemma förrÀn sent pÄ onsdag kvÀll. Jag var sÄ trött sÄ det blev raka vÀgen till sÀngen. 
 
IgÄr var jag tillbaka pÄ Liseberg och min lilla julbod igen. (^    ^,) Det var mysigt! Jag hoppas jag fÄr stÄ i julboden idag igen nÀr jag ska jobba. Parken öppnar ju inte förrÀn 15:00 pÄ vardagarna sÄ jag börjar inte förrÀn rÀtt sent och jobbar sen hela kvÀllen. Men det Àr bara mysigt. Har ni vÀgarna förbi som kom och sÀg hej. 
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
 
Follow on Bloglovin


Silver-Green

Mochi Mochi!
Jag gick upp rĂ€tt tidigt idag och var ute med hundarna nĂ€r det fortfarande var mörkt ute. Men har man reflexer och pappas super bra mössa med inbyggd ficklampa Ă€r det inga problem. (^  _  -) Anledningen till varför jag var uppe var för att fĂ„ skypa med hjĂ€rtat. Det kĂ€nns som det var evigheter sedan vi pratade sisst, vi skriver ju medelanden rĂ€tt regelbundet men skypa har vi inte funnit tid för dĂ„ vi bĂ„da jobbar. Men nu, Ă€ntligen, fick vi skypat och vad hĂ€rligt det var att se honom och fĂ„ prata med honom! ♡ Trotts allt vi gĂ„tt igenom, trotts avstĂ„nd, trotts all tid vi har ifrĂ„n varandra sĂ„ har han fortfarande mitt hjĂ€rta. Jag Ă€lskar honom!
 
Efter detta kunde dagen inte bli annat Ă€n bra. Jag och mamma Ă„kte in till Torp för att handla lite vi behövde. Vi passade Ă€ven pĂ„ att Ă€ta julbord pĂ„ IKEA. ( ◠‿◠ ) De hade faktiskt rĂ€tt goda sallader och vĂ€ldigt goda grönsaksbullar sĂ„ det fanns till mig att Ă€ta med. Vi fick Ă€ven se ett litet Lucia tĂ„g innan vi gick!
 
Jag har varken visat eller nĂ€mnt vad jag gjorde igĂ„r (jag ville överaska en viss person imorse, hihi). Jag blekte hĂ„ret. (àč‘>ᮗ<àč‘) Det skulle bli silverfĂ€rgat igen var tanken men det har istĂ€llet blivit en silver-grön fĂ€rg. Den Ă€r faktiskt rĂ€tt hĂ€ftig och alla som sett det hittills tycker det Ă€r jĂ€ttefint, sĂ„ varför inte? Jag har Ă€ndĂ„ köpt en Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver idag som jag ska testa om nĂ„gra dagar för att se om det kan framhĂ€va det silvriga. Men tills dess har jag gĂ€rna min silvergröna nyans. 
 
 
 
 
 
Me today! 
 
 
 
 
 
Nya strumpor jag fÄtt av mamma i julkalendern. Jag ÀÀÀÀlskar dem!
 
 
 
 
 
VÀl hemma var bÄde jag och mamma trötta sÄ vi satte oss i soffan och tittade pÄ Selmas Saga, julkalendern. Jag har ju missat sedan i fredags sÄ vi hade lite att ta igen. Den Àr verkligen jÀttebra och spÀnnande! Det var skönt att bara fÄ sitta och ta det lugnt en stund.
 
Jag hade tÀnkt baka pepparkakaor sen men nÄgot har gÄtt snett med degen jag gjorde igÄr, den bara smular sönder totalt. Jag var vÀldigt trött nÀr jag gjorde den igÄr sÄ det kan ha varit nÄgot jag missat/gjort fel sÄ jag slÀngde allt och gjorde en ny deg. Det betyder inget pepparkaksbak för mig idag inte. Men jag gjorde iordning tofu som nu ligger i lag i kylen sÄ jag kan lÀgga in tofu-"sill" imorgon. Pepparkakor kan jag göra nÄgon annan dag. 
 
Nu ska jag fortsÀtta med min lugna kvÀll.
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin


Yellow & Green

Hej!
Jag Ă€r ledig idag, det var skönt att fĂ„ sova ut ordentligt. Julen nĂ€rmar sig med stormsteg sĂ„ de dagar jag har ledigt nu innan jul Ă€r planerade med julbak och förberedelser. (àč‘᎖◥᎖àč‘) IĂ„r Ă€r det knepigare eftersom jag jobbar dagarna innan jul, dĂ„ jag vanligtvis stĂ„r i köket hela dagarna. DĂ€rför fĂ„r jag planera vad jag kan göra i förvĂ€g och frysa in. Idag var det lussekattsbak pĂ„ schemat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt Ă€r veganskt, sĂ„klart. Granarna Ă€r fyllda med marsipan och choklad-mandelmassa, sĂ„Ă„ gooda! (àč‘â€â—Ąâ€àč‘)  Det rann ut lite som ni kan se, men det Ă€r enkelt att bryta bort sĂ„ blir det finare. (^ _ -) Jag har Ă€ven rört ihop en pepparkaksdeg som fĂ„r stĂ„ och gotta i sig i kylen. 
 
 
Jag Àr ledig tvÄ dagar till vilket kÀnns vÀldigt lyxigt. Jag Àlskar att jobba, men det Àr skönt att fÄ nÄgra dagars
sammanhĂ€ngade ledighet. ( ◠‿◠ ) Imorgon Ă€r det Lucia, och jag har inget mer planerat Ă€n att baka lite pepparkakor. Vi fĂ„r vell se om jag fĂ„r se nĂ„got Lucia tĂ„g eller inte. 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
Follow on Bloglovin


the World of Glögg

Hello!
Jag har jobbat pĂ„ hela veckan med sena kvĂ€llar och det har inte funnits mycket att skriva om. (^  _  ^) Det gĂ„r bra pĂ„ jobbet och jag Ă€lskar fortfarande att stĂ„ ute i den lilla boden och sĂ€lja glögg, pepparkakor, kaffe och knĂ€ckĂ€pplen. ( ◠‿◠ ) Det Ă€r super mysigt! Men jag har Ă€ven varit inne pĂ„ Mackasinet och gjort baguetter vilket ocksĂ„ Ă€r vĂ€ldigt roligt. IgĂ„r var jag pĂ„ en annan enhet som kallas Glassen. Dock sĂ€ljer vi ingen glass dĂ€r nu under jul utan det Ă€r sockervadd och popcorn som gĂ€ller. 
 
 
Idag fyller vĂ€rlden underbaraste pappa Ă„r! Det finns inte ord för att beskriva hur mycket han betyder för mig, han Ă€r min trygghet och min klippa. En kram frĂ„n pappa kan fĂ„ det mesta att försvinna och det Ă€r honom jag gĂ„r till om jag vill ha goda rĂ„d. Jag Ă€r för alltid pappas lilla flicka. ♡
 
För att han fyller Ă„r, och att vi inte hade nĂ„got kalas för mamma nĂ€r hon fyllde i november, sĂ„ hade vi slĂ€kten pĂ„ fika hĂ€r nu pĂ„ kvĂ€llen. Jag har ju jobbat sĂ„ jag har inte hunnit baka mycket (och tyvĂ€rr hann jag inte göra nĂ„gon tĂ„rta vilket jag Ă€lskar att göra nĂ€r folk fyller Ă„r). IgĂ„r hann jag göra en saffransmazarin innan jag Ă„kte till jobbet och idag har gjorde jag nĂ„gra mjuka pepparkakor snabbt. Allting Ă€r vegansk sĂ„klart. (àč‘᎖◥᎖àč‘)
 
 
 
 
 
 
 
 
Min veganska mjuka pepparkaka fick sÀllskap av lite köpekakor och city gross goda lussekatter. 
 
 
 
 
 
Mamma gjorde tÄrtan den hÀr gÄngen. Det blev inget för mig dÄ den Àr gjord pÄ bÄde grÀdde och marrÀng. 
Men de andra tyckte om den.
 
 
 
 
Nu Àr jag mÀtt, go och trött Àven om jag sov riktigt lÀnge idag. Men det var min lediga dag sÄ jag fÄr passa pÄ, nu jobbar jag hela helgen men Àr ledig över Lucia. (^  -  ^) Om vi inte hörs innan dess fÄr ni ha det bÀst!
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Stars

Hi!
Det var skönt att inte ha nÄgon klocka som ringde imorse, dock sov jag inte sÄ lÀnge iaf. Jag har haft mardrömmar hela natten och nÀr jag vaknade imorse med tÄrar, igen, orkade jag bara inte somna om. Dock lÄg jag kvar och drog mig i nÄgon timma. (^  _  ^) 
 
Sen har jag tagit det lugnt under dagen, duschat och sjÀlvklart tittat pÄ julkalendern. (^ _ -) Det har inte hÀnnt mycket mer, men det Àr skönt. Jag gjorde middagen ikvÀll som blev grönsaker i ugnen, fisk till resten av familjen, falafel till mig och en kronÀrtskocksgratÀng med saffran. Det var riktigt gott alltihopa. 
 
 
Jag har ingen rolig bild sĂ„ tĂ€nkte bjuda pĂ„ Ă€nnu en fin bild frĂ„n igĂ„r dĂ„ nĂ„gra hade en vĂ€ldig tur. (àč‘âœ§â—Ąâœ§àč‘)
 
 
 
Pappa har precis vunnit stjÀrnvinsten pÄ Twist-hjulet och Elias vann tidigare under kvÀllen pÄ Geisha!
 
 
 
 
 
Nu Ă€r jag mĂ€tt och go och sitter med en söt liten vovve vid fötterna. Hon har varit sĂ„ gosig idag, imorse nĂ€r jag satt och försökte svara pĂ„ nĂ„gra mail skulle hon bara gĂ„ mellan mig och datorn hela tiden. Hon vill ha all uppmĂ€rksamheten, hihi! (✿◠‿◠) Det fĂ„r hon ocksĂ„ för jag kan inte motstĂ„ henne nĂ€r hon Ă€r pĂ„ gos-humör, min lilla Ă€lskling. ♡ 
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin


Family at Liseberg

Moshi Moshi!
Ja, idag har jag Àntligen fÄtt gÄ pÄ Jul pÄ Liseberg som gÀst tillsammans med familjen. Det Àr sÄ annorlunda Àn nÀr man jobbar sÄ jag tycker inte det kÀnns konstigt att vara dÀr min lediga dag, tvÀrt om. (^  -  ^) Vi har haft det jÀttemysigt och gÄtt omkring bland alla bodar, smakat pÄ gott och bara haft en hÀrlig andra advent tillsammans. 
 
 
HÀr kommer kvÀllen i bilder, det beskriver sÄ mycket mer Àn ord!
 
 
 
 
 
RedÄ och super glad inför Jul pÄ Liseberg!
 
 
 
 
 
Medeltidsbyn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GrÀnna Polkagrisar, yum!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lappland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fina, söta lilla bod jag Àlskar att jobba i!
 
 
 
 
 
Hos Sockerbagar'n fanns det massor av gott,
bland annat alla smaker du kan tÀnka dig pÄ chokladbollar (finns Àven veganskt)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt Àr gjort av choklad, sÄ otroligt bra gjort!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna kan tyvĂ€rr inte förmedla kĂ€nslan av hur mysigt det Ă€r att gĂ„ dĂ€r, men det visar lite av hur vackert det Ă€r. FörstĂ„r ni nu varför jag Ă€lskar min arbetsplats? (àč‘᎖◥᎖àč‘) Man kan inte annat Ă€n att vara glad pĂ„ Liseberg! 
 
 
 
Nu Ă€r jag hĂ€rligt trött efter en hĂ€rlig kvĂ€ll. Imorgon Ă€r jag ocksĂ„ ledig sĂ„ jag fĂ„r passa pĂ„ att ta det lugnt dĂ„. ( ◠‿◠ )
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin


Selmas Saga

Hej!
Nu sitter jag uppkrupen i sÀngen under tÀcket och ska snart sova. (^   ^) Jag hade en lugn och skön morgon hÀr hemma och kunde kolla pÄ julkalendern innan jag skulle till jobbet. Den hÄller fortfarande mÄtten för mig och jag Àr sÄ nyfiken pÄ vad som kommer hÀnda. Den Àr verkligen mysig och ger den rÀtta julkÀnslan! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PĂ„ Liseberg var det ocksĂ„ julstĂ€mning och fullt av folk. Vi har haft Ă„ göra hela kvĂ€llen, vilket Ă€r super kul! (^â–œ^) Jag började inne pĂ„ PlĂ€ttlagat och avslutade i julboden. 
 
Imorgon Àr jag ledig, men gissa vad jag tÀnker göra dÄ? Jag har tÀnkt Äka till Liseberg med familjen, haha! Det ska bli sÄÄÄ roligt att fÄ gÄ dÀr som gÀst en kvÀll. Jul pÄ Liseberg har varit nÄgot jag Àlskat och alltid lÀngtat till varje Är Ànda sedan jag var liten. SÄ imorgon blir det mys bland alla bodar och ljusen!
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
Follow on Bloglovin


Thank You Liseberg

Hello!
Jag hade en rĂ€tt lugn morgon hĂ€r hemma dĂ„ jag inte behövde Ă„ka till jobbet förrĂ€n strax innan tvĂ„. (^   ^,) Jag passade pĂ„ att ta en lĂ„ng hĂ€rlig dusch och bara ta det lugnt. Jag och mamma kollade sedan pĂ„ Selmas Saga innan jag Ă„kte, dagens avsnitt var ju Ă€nnu bĂ€ttre och spĂ€nnande. Hitills gillar jag vart Ă„rets julkalender Ă€r pĂ„vĂ€g. (àč‘᎖◥᎖àč‘)
 
PĂ„ jobbet fick jag en glad överraskning. Vi fĂ„r alla varsin julklapp frĂ„n Liseberg, sĂ„ snĂ€llt! ăƒŸïŒˆ*⌒ー⌒*ïŒ‰ă‚žÂ Har jag nĂ€mnt att jag Ă€lskar min arbetsplats? Hihi! 
 
 
 
 
Den Àr visserligen inte vegansk, vilket Àr synd.
Men jag tror inte jag kommer kunna lÄta bli att Àta ÀndÄ. Det Àr vÀrre att slÀnga det tycker jag, 
och jag Àlskar ju choklad & marsipan. 
 
 
 
 
  
 
Nu ska jag krypa ner under tĂ€cket, jag sitter redan i sĂ€ngen hihi! Jag kĂ€nner mig vĂ€ldigt taggad inför morgondagen pĂ„ Liseberg. Andra adventshelgen och prognosen ser god ut. ( ◠‿◠ )
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin


1 December

Hi!
Jag var pÄ arbetsplatstrÀff igÄr pÄ Liseberg. Det var vÀldigt intressant att fÄ höra om hur det gÄtt i sommras och vad som kommer hÀnda nÀsta sÀsong. Det Àr mycket som hÀnder pÄ Fast Food kan jag sÀga och jag tror det kommer bli jÀttebra! Vi avslutade med middag och under efterrÀtten hade vi ett roligt quiz. Jag tycker att jag och Zamuel lyckades riktigt bra, Àven om vi inte kom pÄ prispallen, eftersom vi var bara tvÄ i vÄrt team. (^  _  -)
 
Idag passade jag pÄ att sova lite lÀngre. Mamma hade lÀmnat en lapp om att hon inte hunnit mata hÀstarna sÄ jag fick mata dem innan jag och hundarna gick pÄ vÄr morgonpromenad. NÀr hÀstar, hundar och katt fÄtt sin frukost kunde jag sÀtta mig ner och njuta av min. (^   -   ^) Djuren kommer alltid först!
 
 
 
Det Ă€r första decemeber vilket betyder att man fĂ„r öppna första luckan om man har en adventskalender. Jag fick en pĂ„ Happy Vegan nĂ€r jag var dĂ€r i lördags, yay!*⌒ー⌒* Den var riktigt god ocksĂ„, hihi!
 
 
 
 
 
 
Mamma Àr för söt och har gjort en kalender till mig, Erik och Elias dÀr en av oss fÄr en pÄse per dag. 
Idag var det min tur och titta en sÄ söt ask jag fick!!
Jag ÀÀÀÀÀlskar den och chokladpengarna vill jag ju knappt Ă€ta dĂ„ de Ă€r sĂ„ fiina. ꒰⁎ᔉ̷͈ à„Łê’” à„ąá”‰Ì·ÍˆâŽê’±à»Š
 
 
 
 
 
Innan jag Äkte till jobbet idag kollade jag pÄ första avsnittet av julkalendern; Selmas Saga. Hitills tycker jag om den, den har den dÀr mysiga juliga kÀnslan över sig. 
 
 
PĂ„ Liseberg har det varit rĂ€tt lugnt idag, men julstĂ€mningen finns alltid dĂ€r och Ă€r hur mysig som helst. Jag har stĂ„tt i julboden hela kvĂ€llen, mitt favorit stĂ€lle! Nu Ă€r jag dock trött och ska krypa ner i sĂ€ngen sĂ„ jag sĂ€ger God Natt! (◡‿◡ )
 
 
 
 
Kram pĂ„ er ❀
 
 
Follow on Bloglovin