Away with Mom

Hej!
Jag har varit iväg nästan hela dagen med mamma. Vi åkte till Göksäter då vi behövde köpa nya adventsstjärnor. Eftersom vi var ensamma och hade ingen tid att passa så tog vi det lugnt och gick runt och tittade. Så mysigt! (^   ^) 
 
Sen åkte vi vidare mot Stenungsund där vi började med en fika på mysiga Café Oasen, där jag jobbar extra någon gång ibland. De har så mycket gott att välja mellan och det är verkligen en lugn och härlig atmosfär där. Ett super mysigt ställe att fika på i lugn och ro.  ( ◠‿◠ ) Sen gick vi åt varsitt håll då vi hade varsitt ärende. Jag behövde förnya receptet på p-piller. Det är skönt att ha det gjort i god tid så jag slipper stressa med det i mellandagarna då de pillrena jag har kvar är slut.
 
 
 
 
Granen är uppe mitt på torget. (^   ^,)
 
 
 
 
 
Vi kom hem för en stund sen. Jag sitter bara och tar det lugn just nu och har tänkt fixa med lite olika saker på datorn innan det är final i Hela Sverige Bakar. Det får nog bli lite glöggmys ikväll igen, hihi! Jag kan nog aldrig få nog av glögg (jag dricker alkoholfri). Julkryddor överlag är mina favoriter så nu kan jag frossa i allt gott under December. Julen är verkligen härlig, inte bara för maten utan även för värmen och all kärlek. Alla tycks vara mycket gladare i juletider, eller vad tycker ni? 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Juligt Mys

Hello!
Jag har jobbat hela helgen på underbara Liseberg. Fredag var jag där på eftermiddagen/kvällen med både lördag och söndag var jag där i princip hela dagarna. Man bli trött när det är sena kvällar, men det är så roligt! Julstämningen har varit på topp och vi hade fullt av härliga gäster i parken, särskilt i lördags. (◕‿◕ ) Det är verkligen sååå kul att jobba på Liseberg! 
 
 
 
 
Kort taget efter stägning, därför är gatorna tomma. 
 
 
 
 
 
 
Lördag morgon var jag förbi Happy Vegan innan jobbet då de hade sitt månadsevent. Månadseventen innebär 10% på allt i butiken, smakprover och annat roligt (följ dem på facebook för mer information om roliga event). Jag missade tyvärr när smakproven och det mesta drog igång (jag började jobba då), men jag fick köpt lite roligt och fick även en gratis chokladkalender på köpet!(*⌒ヮ⌒*)
Killarna på Happy Vegan är verkligen bäst! 
 
 
 
Imorse var hovslagaren här och vi behövde värka hovarna på båda småttingarna. Jag var med nere en stund och gosade med hästarna. Först fick jag hämta Sòley i hagen, vilket inte är så svårt. (^   ^) Jag går bara ut i hagen, möter henne och sen följer hon snällt med som en liten hund utan att jag har grimskaft eller håller i henne. Solfaxi och Dottla växer och är så söta nu i sina fluffiga vinterpälsar. Solfaxi är nog en av de coolaste och härligaste små hästar jag mött. Han är inte rädd för det minsta lilla och han är så lugn. Han älskar att gosa och pussade mig idag så som Vinur, hästen jag tränade med och blev förälskad i på Nya Zeeland, brukade pussa mig. ♡ Den lilla hästen har lyckats leta sig in i mitt hjärta, det ska bli spännande att se honom växa upp. 
 
 
Nu på kvällen har jag bakat lite och griljerat en julsk*nka, en av varona jag köpte på Happy Vegan. Det var spännande att testa!
 
 
 
 
Recept på griljering & tillagning fanns på sidan av paketet, vilket jag tycker var toppen! 
 
 
 
 
 
 
Utan griljering och med griljering innan ugnen. 
 
 
 
 
 
 
Efter ugnen, klar att skivas upp och ätas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker den smakade ok men det påminner inte alls om en "vanlig julskinka", förutom griljeringen som jag tycker är det godaste. Jag har tänkt testa mig fram till bästa veganska substituet för julskinka. Astrid och Apornas julsk*nka kommer inte bli min favorit så här näst ska jag prova griljerad kålrot som verkar vara populärt på det veganska julbordet. Jag vill även prova att göra min egan seitanskinka. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Ni kommer få höra om hur det går. 
 
 
Förutom att prova rumpfri julsk*nka har jag bakat lite bollar. ( ◠‿◠ ) Det blev inga vanliga chokladbollar, istället blev det saffransbollar och pepparkaksbollar. Vi ska ha lite glöggmys senare då jag känner att jag aldrig fick firat första advent ordentligt igår eftersom jag jobbade. Men man kan ha adventsmys mitt i veckan också tycker jag. (^  _  -)
 
 
 
 
Veganska såklart!
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax värma upp glöggen och börja förberda. (^   ^) Hoppas ni har en minst lika bra start på veckan som jag har!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Back in the car

Hej!
Ja, jag sitter bak i bilen just nu påväg hem. (^ _ ^) Jag följde med mamma och pappa för att titta på en ny hästtransport. Det slutade med att vi nu har en ny transport bakom bilen med oss hem. Den är jättefin, stor och rymlig. Toppen till hästarna! 
 
Efter en dusch imorse åkte jag med mamma och handlade. Det är ungefär det jag gjort idag. Vi var inte hemma länge innan vi skulle åka iväg igen. (^   ^)
 
 
 
 
 
Arkivbild från förra veckan då jag och mamma var och fikade hos Anna.
Hon har sockersöta små fluffiga valpar hemma just nu.
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta lyssna på min musik, luta mig tillbaka och dagdrömma fram tills vi kommer hem. Det är vad jag älskar att göra i bilen.
 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
 
Follow on Bloglovin


Movie kind of day

Hi!
Det var så skönt att kunna ligga kvar i sängen lääänge imorse. Resten av dagen har jag fortsatt att bara ta det lugnt, en riktig slappar dag. (^ _ ^) Jag och mamma började med att se på Legenden om Tarzan, den är ju sååå bra! Jag kan inte få nog av den filmen. Senare satte vi på Mike & Dave need wedding dates. Jag har aldrig sett den förut men den var riktigt rolig. Lite löjlig och överdriven imellanåt men det är ju en amerikansk komedi så man för vell förvänta sig det. (^ _ -)
 
 
 
 
 Keyla gjorde mig sällskap i soffan. Min lilla sötnos! 💖
 
 
 
 
 
Jag har ändå fått lagat ett linne idag så något produktivt har jag gjort, hihi. Men resten av kvällen tänker jag fortsätta vara oproduktiv och slappa. Sånna här dagar kan vara riktigt sköna ibland. 
 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


❤ From Seoul

Annyeong!
Jag vaknade tidigt imorse. Eller igentligen vaknade som jag brukar vid fem för att ta mina mediciner, men imorse lyckades jag inte somna om förrän strax innan jag skulle gå upp. Jag hade ställt klockan lite extra tidigt för att kunna skypa med hjärtat utan att han ska behöva sitta uppe så sent. Så vi skypade imorse och fick prata om allt som hänt under veckan, det som vi inte redan skrivit till varandra om vill säga. (^   ^,) Det var underbart att få prata med honom, just nu känns det väldigt tufft för mig och jag saknar honom något enormt (det är den tiden i månaden också vilket kan ställa till endel kännslomässigt). Jag saknar honom hela tiden, men ibland är det svårare. Förhoppningsvis behöver det inte vara såhär länge till, jag skulle ge så mycket för att bara få spendera några dagar med honom! ♡ ♡ Det var i vilket fall som helst härligt att få prata och jag blir alltid lika glad över att se och höra honom. Han är bäst!
 
Resten av dagen har jag varit väldigt trött och därför har jag mest tagit det lugnt. Jag har sökt och forskat lite om balsammetoden (när man tvättar håret med enbart balsam) med CF och veganska produkter. (◕‿◕✿) Jag tvättade håret enbart med balsam i många år men började använda silver shampo när jag blekte mitt hår i början av hösten. Nu vill jag börja med balsammetoden igen men denna gånger gör jag min research för att göra det på rätt sätt. Man ska ha ett tvättbalsam (som man först tvättar med) och sen ett återfuktande/vårdande balsam. Allt ska vara så naturligt som möjligt och man ska undvika vissa ämnen. Jag visste ingenting om detta så det var rätt intressant att läsa om. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Bästa tippset om ni är nyfikna är att kolla olika facebook grupper (jag kan rekomendera gruppen "No poo och Balsammetoden för veganer"), det är där jag börjar för att hitta min information och man kan alltid ställa frågor till andra om vad de rekomenderar. 
 
 
 
På posten kom det en glad överraskning idag som piggade upp! ヽ(*⌒∇⌒*)ノ
 
 
 
 
 
 
 
 
Linnea, som befinner sig i Seoul och pluggar, skickade ett jättefint vykort på Seoul Tower/Namsan Tower. Jag saknar hen och Desirée jättemycket så det ska bli så roligt när Linnea kommer hem i Januari!! När Dessie kommer hem vet vi inte ännu, det återstår att se. Oavsett vart vi befinner oss i världen vet jag iaf att jag har mina underbara vänner, ni är bäst! 
 
 
Jag har nog inte så mycket mer att säga om idag. Det blir en lugn kväll och senare är det Hela Sverige Bakar. ( ◠‿◠ ) Imorgon ringer inget alarm heller vilket är super skönt, jag ska passa på att sova ut!
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Old but New

Mochi Mochi!
Jag hade ställt alarmet imorse igen för att kunna skypa med hjärtat, vi brukar ha måndagar som vår skype-dag. Mamma skulle iväg så jag skulle även köra Erik till färgan vid elva. (^   ^,) Hjärtat var dock väldigt trött och höll på att somna, det är så när vi lever på varsin sida jorden och har varsin tidszon (12 timmars tidsskillnad just nu). Men det gjorde inget, mamma hade försovit sig så hon bad mig ge hästarna mat. Därför var det ju bara bra att jag gick upp i tid. 
 
Jag hade en stund själv hemma mitt på dagen så jag passade på att ta en lång dusch i lugn och ro. Sen satte jag mig och sorterade upp kläder vi fått. Det är en kompis till mamma som har gett oss kläder de växt ur eller inte vill ha längre. Jag tycker det är jättekul och har ofta fått ärva kläder när jag växt upp. Igår gick jag igenom alla kartonger och plockade ut det jag var intresserad av. Idag sorterade jag upp det och provade allt för att se om det passade och hur det såg ut på. 
 
 
 
 
 
Fick bland annat ett par skor som passar, yay! 
 
 
 
 
Jag hittade massor av kul som jag tycker om. Det är verkligen toppen när man kan ge bort något gammalt till någon annan som kan älska det på nytt. Jag försöker ofta göra det samma med mina gamla kläder. Så länge kläderna är hela och det inte är något fel på dem kan ju andra ha glädje av dem. Det ända problemet jag har nu är att jag ska få plats med allt det nya i garderoben. (๑>ᴗ<๑) Men jag ska nog hitta plats åt det, hihi!
 
På eftermiddagen åkte jag med mamma ner till mormor och morfar och fikade. Det var längesedan jag hälsade på dem så det var roligt. De mår bara bra, det är som det brukar. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
Imorgon ska jag och hjärtat göra ett nytt försök till att skypa så jag får ställa klockan igen. Men det gör jag mer är gärna då jag får prata med min underbara pojkvän. ♡♡♡♡ Jag har lättare för att gå upp tidigare och han har lättare för att vara uppe sent så därför har det blivit att vi pratar min morgon och hans kväll. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Early Christmas

Hello!
Jag har jobbat både igår och idag. Igår var jag på Liseberg och åh vad det var roligt att vara tillbaka!! ヾ(*⌒ヮ⌒*)ゞ Jag var på Plättlagat hela förmiddagen, men till min stora lycka har vi en bod ute i parken som hör till enheten där jag jobbar. Därför fick jag vara ute i boden på kvällen. Det är så super duper mysigt och jag blir så glad av att stå i bodarna (fast jag är alltid glad när jag jobbar på ett så härligt ställe som Liseberg). Julstämningen, musiken, alla människor och parken kommer närmare när man är i boden och man ser allt som händer. Jag älskar det! (*^▽^*) I denna boden säljer vi glögg, mjuk pepparkaka, pepparkakshjärtan, kaffe och knäckäpplen. Jag hoppas att få stå där mycket nu under Jul! 
 
 
 
 
 
Jälstämningen kom tidigt för mig iår, hihi!
 
 
 
 
 
Idag har jag inte varit på Liseberg utan på Café Oasen i Stenungsund. Det är också jätteroligt och mysigt! Att kunna bjuda folk på fika har alltid varit något jag tyckt om, det hör lixom till när man älskar att baka. Därför är det mysigt när man jobbar på café och får servera fika till alla. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Som ni kanske märker tycker jag verkligen om att jobba, hihi! 
 
Nu är jag ledig fram till på fredag då jag ska till Liseberg igen. De har inte öppet under veckorna ännu så än så länge är det bara helger. Jag får vell passa på att baka lite inför första advent som är om en vecka. Snart är det december och då tänker jag släppa lös allt vad julstämning heter, haha! 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Unicorn

Hej!
För första gången denna veckan hade jag sovmorgon, mamma är ju hemma igen så hon körde Erik till skolan och matade hästarna. Jag gick ändå upp hyffsat i tid för att duscha och kunna fortsätta med tårtan jag hållt på att baka och förbereda för i veckan. (^   ^,) Medan cream cheese frostingen stod i kylen och stelnade åkte jag med mamma hem till Anna, en gemensam vän till familjen, och fikade med henne och hennes dotter Astrid. Det var verkligen mysigt, de är så härliga människor! 
 
När jag kom hem fortsatte jag med tårtan och kunde täcka den, vilket jag tycker jag lyckades riktigt bra med denna gången trotts att det var längesedan jag gjorde det sisst. Jag gjorde fler dekorationer och färgade det som var kvar av cream cheese frostingen i olika färger. In i mellan åt vi middag då pappa och killarna kommit hem. Sen kunde jag sätta ihop det sissta på tårtan så vi kunde fika, det är mammas födelsedag imorgon men jag jobbar hela dagen så det blev tårta idag istället (och imorgon då över hälften finns kvar, hihi). (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Vegan Rainbow Unicorn Cake:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt är vegansk, såklart! (^  _  -) Det är första gången jag gjort en regnbågstårta, men jag är väldigt nöjd och det var
väldigt roligt.(*⌒ヮ⌒*)Jag smaksatte även de olika lagren; Lila = Svarta Vinbär, Blå = Blåbär, Grön = Äpple, Gul = Citron, Orange = Passionsfrukt och Röd = Jordgubb. Smakerna är inte jättetydliga när man äter allt tillsammans, men det gör att tårtan har en friskare smak. Mellan lagren och runt om har jag en cream cheese frosting, samma recept som för morotskaka. Den ger också tårtan en frisk smak så att den inte blir allt för söt. Blommorna är i marsipan och tårtan är täckt i sockerpasta. Den blev väääldigt god och jag är väldigt nöjd med utséendet. 
 
 
Idag öppnade Jul på Liseberg och imorgon ska jag dit och jobba! Det ska bli så roligt, jul på Liseberg är bland det mysigaste som finns. Men därför blir det ingen sen kväll för mig idag, jag lägger mig nog rätt tidigt och läser en stund. ( ◠‿◠ )
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Flowery-Day

Kia Ora!
Jag var uppe och körde Erik vid sju imorse, men jag var så trött att jag gick och la mig igen när jag kom hem. Klockan nio ringde alarmet på nytt, jag måste ju ge hästarna och hundarna frukost (och hundarna måste ut) så jag kan inte sova allt för länge. (^   ^,) Men jag trivs omgiven av djur och jag gillar att ha små morgonrutiner där man tar hand om dem först innan jag kan gå in och sätta mig och njuta av mitt morgonkaffe. Utfodring av djur är bland det mysigaste som finns, kanske inte så konstigt att jag valde att bli djurvårdare hihi! Vi hade precis kommit tillbaka från vår morgonpromenad och jag skulle servera hundarna deras frukost, innan jag skulle göra min egen, när mamma och pappa kom in genom dörren. De är hemma igen från Tyskland och de har haft det jättebra! Det är rätt skönt att de är hemma igen, även om det var rätt skönt att ha några dagar för mig själv (jag behövde det efter allt som hänt på senaste tiden). 
 
Efter min frukost, i sällskap av mina underbara föräldrar, satte jag igång med att baka igen. Jag bakade de sista tårtbottnarna och sen har jag gjort marsipan rosor. ✿ Det har tagit hela dagen, men det har varit roligt. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu på eftermiddagen rörde jag ihop en vegansk creme cheese frosting och la ihop hela tårtan. Den får stå och stelna under natten och imorgon är det dags för att täcka den och dekorera. Det ska bli riktigt roligt och spännande om jag kan lyckas få till den som jag vill ha den. Även att få smaka hur allt smakar tillsammans ska bli spännande. ( ◠‿◠ )
 
 
Men nu ska jag ha en lugn kväll. Tidigare idag kom äntligen sista boken ur Fifty Shades of Grey serien "Grey: Fifty Shades of Grey As Told by Christian". Vad jag längtat efter den, jag har redan läst klart Fifty Shades Freed. Men nu kan jag fortsätta försvinna in i Christian och Anas kärlekshistoria. ♡ Jag har även hört att E. L. James skriver ytterligare en bok; Grey: Fifty Shades Darker As Told by Christian. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Baking in the making

Moshi Moshi!
Jag har fått tvättat lite till idag, men inte lika mycket då jag stått i köket och bakat med musiken på hög volym. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det är där jag mår som bäst; när ingen stör mig, jag har ingen tidspress och jag kan baka hur mycket och precis vad jag vill samtidigt som jag sjunger med i låtarna. Mamma fyller år på lördag men det blir tårta på fredag då jag jobbar på lördag. Det kanske är lite tidigt att börja baka redan nu men då slipper jag stressa och kan bara dekorera på fredag. Bilden av tårtan jag har i huvudet är med många små dekorationer, vilket jag börjat pysslat lite med på kvällen. 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Mitt på dagen hade jag en paus och satte på en film. Jag har inte sett High School Musical 3 så jag tyckte det var på tiden. (๑>ᴗ<๑) Jag växte ju upp med filmerna, de kom när jag var i rätt ålder för att bli stormförtjust. Den tredje filmen var inte jättehändelserik utan handlar mer om kännslor när de ska ta examen. Valen om vilket universitet de ska studera vidare på är svårt då de ligger utspridda och deras vägar kommer skiljas. Valet är inte lätt, ska man gå efter hjärtat eller det alla andra förväntar sig att du ska välja. Jag tyckte den var bra med nya fina sånger, och tårar för min del då jag vet hur det är att skiljas åt. Denna sången fångade mitt hjärta, texten är så fiiin. ✿♬゚+.(。◡‿◡)♪.+゚♬✿。
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Japp, jag är för alltid en hopplös romantiker. (^ _ -) Jag kan inte få nog, hihi! 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Wash - Clean - Wash

Hi!
Dagens rubrik beskriver rätt bra vad jag pysslat med idag, hihi! (^  ^,) Fast jag var uppe tidigt så jag hann även prata med hjärtat efter att först kört Erik, gett hästarna mat och promenerat med hundarna i ösregnet. Har man hundar är man skyldig dem att gå ut, oavsett väder. Det är bara att ta fram några handdukar när man kommer hem så går det bara bra. (^ _ -) Sen är man ju svensk; det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. 
 
Att prata med hjärtat var så skönt. Han var inte alls bekymmrad över jordbävningen som varit. Det var skönt att se och höra honom, han är den som får mig att må bäst. När vår situation är som den är just nu så är skype bästa sättet att hålla kontakten. Även om man inte kan röra varandra är man ändå där. ♡ Konstigt nog så känns det som om vi ändå lyckast komma närmare varandra, trotts avståndet. 
 
Resten av dagen har jag som sagt tvättat, städat, satt på disk, hängt upp tvätt och vikt tvätt. Det låter kanske inte så roligt men jag tycker det är rätt avkopplande på något sätt och det håller mig sysselsatt. (๑>ᴗ<๑) Sen fick jag hem den här underbara julskivan som jag suktat efter sen förra julen när jag befann mig på Nya Zeeland och då bara kunde lyssna via spotify.
 
 
 
 
 
Yohio - Snöängelns Rike
 
 
 
 
Så nu är jag redo för december. Lyssnar ni på jullåtar ännu? Jag brukar vänta till december och sen köra dem om och om igen ända fram till jul. Nu kommer jag dock inte kunna undvika julsånger eftersom jag jobbar på Liseberg och Jul på Liseberg öppnar på fredag. Men denna CD:n får vänta till första december, sen kan jag lyssna på de underbara låtarna igen. Yohio har verkligen den mest underbara röst som har en förmåga att förtrolla mig. 
 
 
Det blir en fortsatt lugn kväll för mig, senare är det Hela Sverige Bakar! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Lucy

Hej!
Jag var uppe innan solen imorse. Jag ville hinna ut och mata hästarna, promenera med hundarna och göra kaffe innan jag skulle prata med hjärtat och sen köra Erik till färgan. Älskligen hade huvudvärk, stackarn, så det blev inget skypande ändå. Men jag hade en lugn frukost istället innan jag körde ner Erik till färgan. (^    ^,)
 
Sen har jag städat lite i köket, satt på en tvätt, haft en lång härlig dusch och hängt upp tvätten. Efter det har jag bara tagit det lugnt. Jag satte mig i soffan och tittade på en film; Lucy. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den handlar om Lucy, en tjej som råkar hamna intrasslad i en knarkaffär. När det går hål på en påse med knark, inplanterad i hennes mage, sprids det i hennes kropp med en väldig fart. Detta ändrar hennes kropp och syn på allt totalt...
 
Det var en väldigt annorlunda/märklig film men rätt spännande med teorier om vad vi skulle kunna göra om vi använde mer av våra hjärnor. Jag tycker den var bra och rätt häftig, men det är ingen wow film som jag vill se om och om igen. 
 
 
 
Jag har inte gjort så mycket mer, varit lite uttråkad faktiskt då det regnat och varit grått ute. Kanske jag kan hitta på något kul att göra imorogn. Vi får vell se. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Vacuumer Cake

Hello!
Det är farsdag! Grattis till alla pappor där ute som särskilt grattis vill jag säga till min underbara pappa som alltid finns där för mig. Du är fantastisk, min trygghet och min klippa. Jag vet att du alltid finns där och i dina armar känner jag mig alltid trygg. Jag kommer alltid vara din lilla flicka, oavsett hur stor/gammal jag blir, och du kommer alltid vara min pappa som jag älskar av hela mitt hjärta. ♡♡♡
 
Jag har tillbringat största delen av dagen i köket där jag bakat en lite annorlunda tårta/bakelse till pappa. Eftersom mamma fyller år snart och efter det är det inte långt kvar tills pappas födelsedag så tänkte jag att jag gör något annat än en vanlig tårta med lager (det kommer de ändå få när de fyller år). Därför blev det en stor dammsugare, vegansk såklart!(*⌒ヮ⌒*)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den blev jättegod och smakade precis som dammsugare ska göra, till och med lite bättre när det är hembakat. (^ _ -) 
 
 
Medan jag bakat har jag lyssnat mycket på radion och mina tankar går till Nya Zeeland som haft en stor jordbävning. Den inträffade klockan 12:00 Svensk tid (midnatt NZ tid) och mättes till magnitud på 7,8! Det hände nio mil nordost om Christchurch (som ligger på sydön) men de säger att de kunde känna den ända upp till Auckland (nästan längst upp på nordön). En tsunamivarning är även utfärdad för östkusten på både syd- och nordön. Jag hörde av mig till Tim för att se så han var ok. Även hans hus hade skakat rejält (även om han bor på Nordön, en bit ovanför Wellington), men han mår bra vilket var skönt att höra. Eftersom detta skett mitt i natten har de inga uppgifter om att någon undkommit/är allvarligt skadad ännu. Jag hoppas på det bästa och tänker på er på andra sidan jorden!
 
 
 
På eftermiddagen, efter att vi fikat, åkte mamma och pappa. De åker med färgan till Tyskland ikväll och är framme imorgon bitti. Denna gånger är det ingen dagstripp utan de kommer inte komma hem förrän på torsdag morgon. Jag och killarna får hålla ställningarna här hemma, vilket kommer gå bara bra. Erik och Elias går ju i skolan under veckan så det blir jag, hundarna, Pysen (vår katt) och hästarna som får parta loss. ♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪ Hihi!
 
 
Nu ska jag fixa lite middag och göra Keyla sällskap i soffan. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Just Being Home

Hello!
Idag har det bara varit en lugn hemma dag. Jag har mest suttit och skrivit, bland annat sorterat upp recept. Mitt på dagen kollade jag även på en film med mamma, som mår bättre idag fast hon är väldigt trött. Mycket mer har inte hänt idag. (^    ^) Gårdagens händelse tog på mina krafter kan jag säga, mer än jag kände då. 
 
I brist på annat får ni en bild från middagen. Jag skärde upp morötter (lila, gula och orangea) och blomkål som jag rostade i ugnen. Ett av de bästa tillbehören någonsin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag suttit och skrivit ännu mer på datorn, men det känns riktigt bra att få det gjort. (^ _ ^) Resten av kvällen ska jag fortsätta ta det lugnt. Ha en fortsatt trevlig lördag kväll, eller ha en bra söndag beroende på vart i världen ni befinner er. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Mediterranean Gratin

Hi!
Jag började dagen rätt bra med att ligga och dra mig i sängen lääänge innan jag gick ut i snön med hundarna för vår morgonpromenad. Tyvärr fortsatte inte morgonen lika bra...
 
Jag stod och gjorde frukost till mig när jag hörde hundarna skälla och stolen på altanen skaka. Jag sprang ut (ända sedan mamma var hade sitt krampanfall förra gången har jag varit mer lyhörd och rädd att det ska hända igen) och mycket riktigt halvlåg mamma i stolen och krampade. Denna gången kom det inte bara fradga/saliv ur munnen utan även blod (som de senare förklarade var för att hon förmodligen bet sig själv i tungan unden krampanfallet). Jag sprang in och ringde 112 och under tiden slutar kramperna. Mamma andas och jag blir något lugnare, men jag skakar som ett asplöv när jag pratar med SOS alarm. Ambulansen var inte långt borta som tur var och det tog inte jättelång tid innan de kom, mamma vaknade precis innan. Hon var dock borta längre den här gången vilket var lite läskigt och hon tittade på mig några gånger utan att jag kunde få kontakt med henne, innan hon försvann igen. 
 
Ambulansmännen gav mig lugn och att mamma var vaken gjorde mig även lugnare. Jag slutade skaka och kunde vara med och prata med dem, vilket jag inte kunde förra gången. Men denna gången var det bara jag hemma med mamma så jag var ju tvungen att ta det lugnt. Hon åkte med dem in till sjukhuset för att ta prover, även om hon mådde bra när de åkte. Jag gick och åt frukost innan jag tog en lång, varm dusch som var otroligt skönt. Det är som att tvätta bort all oro. 
 
 
 
Under dagen har jag sen kollat på film; Finding Dory (Hitta Doris). Den var faktiskt väldigt bra och det var kul att få återse både Doris, Marvin och Nemo igen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) De lyckades att göra en uppföljare till Hitta Nemo utan att det blev för mycket. Jag rekomenderar den! 
 
Sen satte jag igång med middagen, till hela famlijen idag. Det blev en vegansk medelhavsgratäng med havre, recept från senaste numret av tidningen Vego. Middagen var klar precis när mamma och pappa kom hem, perfekt! Den blev såååå god och var omtyckt av nästan alla i familjen (Elias är fortfarande svårövertalad när det gäller grönsaker). Det var roligt att se att nästan allt blev uppätet, det blev bara lite kvar som jag kunde lägga i en lunchlåda till mig att stoppa i frysen. ( ◠‿◠ )
 
 
 
 
 
 
 
Yammy!
 
 
 
 
 
Nu sitter vi och myser i soffan med smaksatta salmiak popcorn från Liseberg, mumms! Doobidoo började precis vilket betyder fredagsmys! Jag är så glad att mamma mår bra igen och hoppas verkligen att de hittar vad som är fel för jag vill inte vara med om några fler krampanfall. Men just nu är allt bara bra!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin