Crying together

Hej hej!
Det har varit en såndär lugn slappar dag idag. (^  ^,) Jag kände mig seg redan när jag tog mig upp ur sängen men gick ut på min vanliga morgonpromenad med hundarna innan jag tog en lång härlig dusch. Sen åt jag frukost med mamma och kollade på Reign. (๑>◡<๑) Jag vet att jag skriver mycket om den serien just nu, hihi! Men det beror på att jag och mamma kollar på den i princip varje dag och på något sätt lever jag mig verkligen in i den. Deras kärlek är så stark! Idag satt både jag och mamma och grät, tårarna bara fortsatte komma och jag kunde inte sluta gråta. När man lyckades sluta hände något sorgligt igen och man började bara gråta, igen. Mamma fick gå och hämta näsdukar till oss båda. Som sagt; jag känner verkligen med den här serien och lever mig in i den. Deras kärlek är fantastisk!
 
Nog om det nu, det är ju ändå bara en serie. (^  _  -) För att tänka på annat började jag sen städa lite i köket. Det började bli varmt så jag bytte leggingsen mot shorts och öppnade dörrar och fönster. Så härligt! Jag åkte med mamma lite senare för att hämta Erik vid färgan. Eftersom det var så varmt och härligt ute så stannade vi och köpte glass. GB har kommit med en ny laktosfri strut med lakrits smak. Yummie!! (๑✧◡✧๑) När jag sen kom hem tog jag med mig hundarna på en härlig promenad i solen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem gjorde jag en iskaffe och satte mig sen med mamma och kollade på En Prinsessas Dagbok. Det var så längesedan jag såg den och jag har varit sugen på att titta på den ett tag nu. 
 
Klockan börjar bli mycket och jag ska strax krypa ner i sängen. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Companions

Hej!
Vad skönt det var med sovmorgon imorse. Jag har sovit underbart gott de senaste nätterna. (^   ^,) Jag kunde bara ligga och dra mig en stund, men jag var rätt pigg när jag vaknade och gick upp och ut på morgonpromenaden med hundarna. När jag var ute mötte jag farfar som kom åkandes på gräsklipparen med ett flak fullt av gräs. Han skulle upp till hagarna och mata hästarna med nyklippt gräs. (^   -   ^) Så gulligt, haha! När jag kom hem satt jag sen och video chattade med hjärtat. Jag saknar honom så ofattbart mycket, men det känns alltid bättre efter att ha fått se och höra honom. ♡ Han finns alltid med mig i tankarna, ibland går det bra men ibland blir saknaden nästan outhärdlig. Men det är sånt man får ta, vi lever iaf och mår bra och detta kommer inte vara för alltid. (^ _ -) 
 
Jag och mamma kollade på Reign medan jag åt frukost. Den är ju så otroligt bra, men nu börjar det bli sorgligt så man sitter med tårar i ögonen över halva tiden. Tänk att man kan leva sig in så i serier. (๑>ᴗ<๑) När vi sett klart åkte vi ner till mormor och morfar för kaffe. Det var mysigt att sitta där och prata med dem en stund, jag tycker verkligen om det! 
 
 
Strax efter vi kom hem begav jag mig ut på en promenad ner till Hålebäcken med hundarna. Det är så soligt och härligt ute. Den promenaden är en av mina favoriter under sommaren, då jag kan se havet. 
 
 
 
 
 
 
Mina bästa vänner som alltid lyssnar på allt jag har att säga och finns där för mig. 
 
 
 
 
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på resten av eftermiddagen. Det blir nog till att ta det lugnt och ordna med lite olika små saker som behöver göras. (^  _  ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Carrots, rhubarbs and flowers

Hi!
Då var ännu en dag på jobbet avklarad, och jag trivs verkligen. Jag håller fortfarande på att lära mig så det blir lite stressigt ibland, men det går frammåt. (^  -  ^) Man kan ju inte kunna allt från första stund. Solen tittade fram mitt på dagen och det blev jättehärligt väder med många lunch- och/eller fikagäster på bryggan. Så mysigt!
 
 
 
 
 
Hälleviksstrand
 
 
 
 
 
 
 
Idag firas mors dag i Sverige. Jag har dock inte varit hemma för att kunna göra min mammas dag speciell. Men jag tycker inte att en dag är nog för att visa min uppskattning och hur mycket jag älskar min mamma. Inte äns om jag spenderade varje dag i resten av mitt liv för att göra hennes dag speciell skulle det kunna visa min kärlek till henne. Hon är en del av mig och jag är en del av henne. Hon finns alltid där för både mig och mina bröder och vi kan alltid lita på henne. Ibland gör hon för mycket, tänk lite på dig själv också ibland mamma. Ta hand om dig och var rädd om dig, det är allt jag begär av dig. ♡ Fick jag önska mig en ända sak här i livet skulle det vara att du blev frisk från din ångest och alla sjukdomar du tampas med. Jag vill att du ska vara frisk och glad! Du är min mamma och jag älskar dig mer än det finns ord att beskriva! Tack för att du är du!
 
 
 
 
 
 
♡ ~ Mamma och lilla jag ~ ♡
 
 
 
 
 
 
Nu har jag varit ute på en promenad med hundarna och ska bara ta det lugnt resten av kvällen. (^    ^)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


First day at work

Moshi Moshi!
Jag har haft första dagen på jobbet idag. Jag gick upp, gjorde mig iordning, tog min promenad med hundarna och åt frukost i lugn och ro innan jag åkte mot Hälleviksstrand. (^   ^)
 
Mia's Sjöbod heter det gulliga cafét jag börjat jobba på. Det är verkligen ett supermysigt café som ligger i en gammal sjöbod. De har behållt sjöbodskänslan och har även en uteservering på bryggan. Jag gör lite allt möjligt där som t.ex. hjälper till i köket med bakning, matlagnig, diskning, servering och annat. Det är jätteroligt, men jag känner mig helt slut nu efter jag kommit hem. (๑>ᴗ<๑) Men det känns ändå bra att jag har gjort något under dagen, och jag har haft kul. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem satte jag mig bara ner en stund och tog det lugnt. Det slutade med att jag kröp upp i min fåtölj på rummet och läste lite. ( ◠‿◠ ) Nu sitter jag i soffan istället och väntar på att lördagsfilmen, Avatar, ska börja på TV. Sen blir det sängen, jag har en känsla av att jag kommer sova väldigt gott inatt. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Tasty Red

Hi!
Det var en sån där lugn och härlig morgon imorse. Jag gick min morgonpromenad med hundarna och åt sedan frukost medan jag och mamma tittade på Reign. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi tittade klart på andra säsongen, vilken tur att det finns en tredje säsong. 
 
Mitt på dagen satte jag sen igång med att städa kylen. Tanken var att jag skulle städa frysen och baka bullar. Men av någon anledning började jag med kylskåpet. En plastpåse senare var alla utgågna varor borta, hyllplanen diskade och kylen avtorkad invändigt. (^   ^) Vad skönt nu när det är klart, och vad bra det blev! Efter det tog jag en lång promenad i skogen med hundarna. Solen tittade fram på eftermiddagen så det var super häligt! 
 
Efter en lång och underbar dusch började jag hacka grönsaker. Mamma var så nyfiken på linsgryta så jag gjorde en linsgryta på röda linser. Mamma kom efter en stund och gjorde lite spagetti och köttfärssås också eftersom hon var tveksam till om killarna skulle äta linsgrytan. (๑>ᴗ<๑) Det gör dock inget, det blev mer till mig och mamma som båda tyckte det var jättegott. Till och med pappa åt endel av linsgrytan och tyckte om den. Men Erik och Elias var mer svårövertalade. (^ _ -)
 
 
 
 
 
Innehåller bland annat lök, paprika, morötter, röda linser och krossade tomater. 
 
 
 
 
 
Nu sitter jag i bara nattlinnet i köket, det är så mysigt att bara dra på ett nattlinne och ett par raggar-sockar efter att ha duschat. ( ◠‿◠ ) Kaffet är klart och jag ska gå in och göra mamma och pappa sällskap i tv-soffan för fredagsmys. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Fur-Babies

Hi!
Jag låg och läste till strax efter midnatt igår igen, hihi! (^    ^) Ändå vaknade jag rätt tidigt imorse. Därför hade jag gått om tid att gå på promenad med hundarna och göra mig iordning innan jag skulle åka till Stenungsund med mamma. Jag hann till och med chatta lite med Josefin, vilket var härligt! 
 
Sen åkte jag som sagt till Stenungsund tillsammans med mamma. Både hon och jag hade tid hos optikern. Jag trode bara jag skulle göra undersökning för linserna idag men det slutade med att mina underbara föräldrar är helt fantastiska och lägger ut för mig, tills jag fått min första lön, så jag kunde beställa nya glasögon. Ibland är de bara för snälla! ♡♡♡♡
Så jag fick beställt både nya linser och glasögon idag! O ( *⌒ヮ⌒* ) O
 
Vi stannade till och handlade påvägen hem och åkte sen hem till Anna och fikade. De har fått små söta kattungar som vi självklart var tvugna att hälsa på. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Och de har fortfarande kvar valparna så man fick gosat lite med dem med. Så mysigt! Och fikat med Anna såklart, vilket alltid är lika trevligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är dagens händelser. Nu sitter jag i köket och bloggar efter att ha varit ute på en längre promenad i skogen med hundarna. Vädret har varit helt underbart idag, sol och varmt! Sommaren är inte långt borta. ☀ 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Proud Sister

Hej!
Nu har jag äntligen lyckats ladda upp videon från konserten. Det är alltså bland annat min lillebror Erik som framträder på musikgymnasiet rytmus i Göteborg. De var jätteduktiga allihopa så jag var tvungen att filma endel. Själva bilden är super dålig, men man kan höra sången och musiken som ändå är huvudsaken. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är de duktiga!? Det var ännu bättre live och det var så mysigt att sitta där och lyssna. Jag hoppas på fler konserter, Erik har ju två år kvar innan studenten. (^ _ -)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


My Place on Earth

Hej!
Jag stängde av alarmet imorse och somnade om en timma, så härligt! Jag var trött efter att vi kom hem så sent igår och sen låg jag och läste till strax efter midnatt. (^    ^) Men är man ledig så är man.
 
Min dag började annars som den brukar, jag tog en promenad med hundarna förbi hästarna och åt sedan frukost när jag kom hem. Det var rätt blåsigt och grått ute så sen kollade jag och mamma på några episoder av serien Reign. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi kollade fram till det att mamma skulle rida med en av tjejerna som kommer och rider en gång i veckan. Då passade jag på att ta en lite längre promenad med hundarna. Solen började titta fram och det blev riktigt härligt ute. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Keyla
 
 
 
 
Alfred
 
 
 
 
 
 
 
Senare på eftermiddagen åkte jag med mamma ner och handlade, Sen har jag inte gjort så mycket mer, mest tagit det lugnt. (^  ^,) Jag har redigerat ihop ett litet klipp med låtar från konserten igår på Eriks skola, rytmus. Tanken var att klippet skulle laddas upp i detta inlägget men just nu tar det otroligt lång tid att ladda upp, därför laddar jag upp det lite senare eller imorgon. (^ _ -)
 
 
Nu ska jag gå och hämta mig en kopp kaffe, sen är det inte långt kvar innan jag kryper ner i sängen. Och nej kaffet påverkar inte min sömn, jag brukar dricka kaffe på kvällarna. (๑>ᴗ<๑)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Songs and singing

Moshi Moshi!
På min morgonpromenad med hundarna idag så kom alla hästarna fram. Till och med Sóley fick med sig lilla Solfaxi, som vi döpt honom till, över en järsgård. Solfaxi var namnet jag och mamma enades om och det betyder "häst med fuxfärgad man". Det passar in på honom och är samtidigt fint. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var framme och klappade på dem över stängslet och Keyla fick hälsat på Solfaxi för första gången. Det gick jättebra!
 
Sen har jag tagit det rätt lugnt resten av dagen. Jag glömde inloggningen till min spotify och upptäckte att jag har haft tre olika konton. Jag kom in på två gammla konton men inte det kontot jag ville åt. Därför har jag suttit och återuppbyggt mina spellistor i ett av spotify-kontona som jag vet att jag inte kommer glömma. Det tog sin lilla tid om man säger så. (๑>ᴗ<๑)
 
När jag äntligen var klar var det dags för mig att ta en dusch och göra mig iordning, för när pappa kom hem skulle vi bara äta och sen åkte till Göterborg. Erik går på rytmus, ett gymnasie med sång och musik, i Göteborg. Ikväll hade de en konsert som vi var och kollade på, och oj vad duktiga alla är!! (O.O) Vilka röster de har! Det var jättekul att vara där och lyssna, det höll på i nästan två timmar. Påvägen hem stannade vi till och köpte kaffe och svenska jordgubbar som färdkost. ( ◠‿◠ ) Klockan var rätt mycket så det blev som kvällsmat. 
 
 
Nu är jag jättetrött och ska krypa ner i sängen så fort jag fått borstat tänderna och tvättat bort sminket. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Tooth, Blood and Body

Hello!
Jag började denna veckan med ett tandläkarbesök. De ringde mig i förra veckan, jag har ju fortfarande gratis tandvård (vilket jag inte visste om, hihi)! Jag blev jätteglad och de hade tid till mig redan idag för vanlig kontroll. Toppen! Så jag har gjort en genomgående undersökning och allt såg bra ut. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vad skönt att ha det gjort.
 
Jag åkte sen hem och hämtade mamma så åkte vi vidare till Stenungsund. Jag behövde gå till läkaren och ta lite prover för både järnvärdet och mitt låga värde på köldkörteln. Så nu var det avklarat. (^  -  ^) Jag fick även pratat med dem om kramperna jag får i magen ibland, de tror att det bara har att göra med allt som händer just nu... Jag har ju nyss kommit hem från 14 månader på Nya Zeeland, sökt jobb, har min pojkvän och bästa kompis kvar på andra sidan jorden och annat som händer i livet nu. Så det kommer nog gå över, särskilt nu när jag fått ett jobb. Kommer jag igång och börjar jobba tror jag det kommer bli bättre för då har jag något att fokusera på. (^    ^,)
 
 
 
 
 
 
Jag går runt med glasögon för tillfället då mina sissta linser gått ut och jag behöver göra en ny undersökning innan jag beställer nya.
Bokade tid idag så jag kan göra en undersökning på torsdag. (^    ^)
 
 
 
 
 
 
När vi var klara åkte jag och mamma och fikade. Jag har längtat så efter Lejonet och Björnen glass, min favorit, så vi åkte såklart till glasscafét i Stenungsund. Mumms!! De har en ny smak för i år som heter Hasselnöt Bueno och den smakar precis som nötkräm! (๑✧◡✧๑) 
 
Efter det gick vi och handlade och gick även i lite affärer. Det var mysigt att vara iväg med mamma, jag har saknat det. Vi köpte även en kartong med svenska jordgubbar som vi åt upp i bilen påvägen hem, såååå gott!
 
 
 
Hemma tog jag en promenad med hundarna. En lite längre den här gången då jag först gick till slutet av vår väg, sedan tillbaka förbi vårt hus och vidare förbi några sommarstugor och slutade med att gå till stora vägen och sen hem. (✿◠‿◠) Det var härligt då solen började titta fram. Hemma åt jag en enkel, men otroligt, god middag.
 
 
 
 
 
 
Baby spenat, grönkål, rivna morötter, gurka, tomat och gravad lax. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
Nu sitter jag och tar det lugnt efter att ha städat lite i köket. Jag, mamma och Erik tänkte kolla på ett avsnitt av Shannara. Kaffet är precis klart så jag ska ta en kopp och gå in och sätta mig. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Rainy and warm

Hej!
Jag hade satt ett alarm för imorse men stängde av det och somnade om en timma till. Har man ingen tid att passa eller något man måste gå upp till får man göra så ibland. (^ _ -) Annars brukar jag ha ett alarm som väcker mig bara för att jag inte vill sova bort halva dagen. 
 
Jag chattade lite med Josefin innan jag gick upp. Det behövdes kan jag säga och jag har mått bättre sedan dess. Hon säger alltid rätt saker och förtstår mig, på samma sätt som jag förstår henne. Efter att har pratat med henne lyckades jag ta mig upp och ut på en promenad med hundarna innan frukost. 
 
Mamma hade planerat barnridning här idag för dem som vill så när jag ätit gick jag ut till henne och hästarna för att hjälpa till. Tyvärr öste regnet ner så det kom aldrig någon, vilket är förståligt. Vi planerar därför att testa igen en annan gång när vädret är bättre. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och mamma gick upp och släppte ut Dokka och Dökkvi i hagarna igen och passade på att gosa lite med tjejerna och hälsa på lill-killen, som inte fått något namn ännu. 
 
 
 
 
 
Jag och nyfikna Dirfa som alltid vill vara i centrum. 
Dokka kommer gåendes i bakgrunden och vill också vara med.
 
 
 
 
 
 Bebis låg och sov när vi kom.
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem igen fikade vi allihopa och Erik som vaknat åt frukost. Erik har fått jobb på samma ställe som mig, Grattis Erik! Vi kommer båda jobba på Mia's Sjöbod under sommaren. Det är ett gulligt litet Café som ligger på västra Orust. Erik är glad och satt och berättade om hur det var när han provjobbade igår. (^  ^,) Vi förflyttade oss sedan ut på altanen då det var så härligt väder ute. Det har varit grått men ändå varmt och härligt i luften som är sådär frisk som det bara är efter regn. 
 
Sen gick jag och mamma in och bakade. Jag ville testa ett mjölfritt bröd gjort på keso som jag varit nyfiken på. Jag tycker det blev bra! Receptet kommer från tidningen hembakat och ni kan hitta det här
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma bakade tomtebullar, mumms! Det är en slags muffins med kardemumma i. Jag vet inte varför vi kallar dem tomtebullar eller vart receptet kommer ifrån från början, men det är ett av recepten i mammas receptbok. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Sen började mamma med middagen medan jag hjälpte till med att hålla ordning på plåtarna i ugnen. 
 
Min mage har varit lite upp och ner det sista och det är inte ovanligt att jag har kramper under dagen. Under eftermiddagen idag fick jag några väldiga magkramper som inte ville släppa, så jag satt uppkrupen i soffan med mamma och kollade på ett avsnitt av Reign. Jag mådde något bättre sen så jag tvingade mig själv ut på en promenad med hundarna. Efter det har jag kännt mig bättre. Jag ska till läkaren imorgon för att ta prover för att bland annat järnvärdet och annat så jag ska kolla upp detta också när jag ändå är där. Det är nog inget farligt, men kan ju vara bra att kolla upp. 
 
 
Nu sitter jag ute på altanen igen men ska strax gå in och sätta mig i soffan med mamma och pappa. (^   ^) 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Welcome to the World

( ´͈ ॢꇴ  `͈)੭ु⁾⁾·°˖  Min bebis har blivit mamma!! 
 
Sóley, min lilla häst, har blivit mamma under natten. Jag åkte ju imorse så jag visste inget och mamma har inte mått bra så hon har legat i sängen hela dagen. Men grannarna ringde och grattulerade nu på eftermiddagen. Mamma kom och hämtade mig medan jag satt och redigerade bilderna till det förra inlägget. Jag slängde på mig en jacka, hämtade kameran och åkte med mamma upp. Ett gulligt litet hingstföl blev det, han är otroligt söööt!!!(*⌒ヮ⌒*)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sóley kom fram och hälsade på mig när vi kom, vilket värmde i hjärtat. Jag har ju varit borta ett åt och var rädd att hon inte skulle vilja ha mig nära fölet. Men hon kom fram till mig självmant, med fölet bredvid sin sida, för att hälsa. Visserligen går jag förbi varje dag med hundarna och pratar alltid med hästarna, även om jag inte alltid går fram och hälsar. Jag är så glad att allt gått bra och att både ser friska och välmående ut! Så underbart!!! 
 
 
Välkommen lilla vän! ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Memories

Hi!
Jag var uppe hyffsat tidigt idag och duschade och gjorde mig iordning. Sen pratade jag med hjärtat ett tag. Det var så skönt att få se och höra honom igen, jag behövde det. Jag saknar honom något otroligt... ♡
 
Men det var inte därför jag hade gått upp och gjort mig iordning. Det var för att jag och Desirée skulle åka till Dingle, vårt gamla naturbruksgymnasie, på öppet hus. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vilka minnen man har från där. Jag hämtade upp Dessie i Uddevalla så åkte vi tillsammans till Dingle. Det var roligt att få se skolan igen, gamla klasskamrater och lärare. Även endel av djuren kände man igen, men det är så många djur som inte finns kvar. Vår gamla skola hotas ju av nerläggning och har gjort sedan vi gick där. Det gör att mycket har avverkats som t.ex. korna finns inte där mer, hästanläggningen är inte i bruk och det är inte många elever eller djur kvar. Det är tråkigt att se... Men det var ändå roligt att få åka dit.
 
 
 
 
Lena gick och beta i "djurparken".
 
 
 
 
 
 
 
Där fanns små chinchilla bebisar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomas tyckte det var godare gräs i hagen.
 
 
 
 
 
 
Alpackorna som jag glömt namnen på finns fortfarande kvar.
 
 
 
 
 
 
Getterna Ida och Takida med en av deras döttrar finns kvar.
 
 
 
 
 
 
Detta var något nytt, de har fått axolottler.
 
 
 
 
 
 
 
Inget kosläpp, men traktorparaden finns iaf kvar haha! (^ _ -)
 
 
 
 
Efter att ha strosat runt och hälsat på både folk och djur kände vi oss klara. Vi åkte därför in till Torp och gick runt i lite butiker och avslutade med fika på Espresso House. ( ◠‿◠ ) Det var mysigt!
 
 
 
Jag idag med ny tröja jag fått från Dessie. Tack!!
 
 
 
You  -  Me
 
 
 
 
 
Nu sitter jag hemma. Jag har några roliga nyheter, men det kommer ett nytt inlägg om det. ヾ(*⌒ヮ⌒*)ゞ
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Rainy horse training

Hejsan!
Jag vaknade av min lillebrors alarm imorse vid åtta. Det var en sån där morgon när man vaknar segt ur en dröm vilket gjorde mig väldigt trött. Jag kom mig därför inte upp ur sängen förän runt tio. (๑>ᴗ<๑) Jag satt sen och chattade med hjärtat en stund innan jag gick på morgonpromenaden med hundarna, i duggregnet. Det var inte så farligt, har man bara rätt kläder på sig så stör inte regnet mig något och det var skönt att få komma ut i friska luften och rensa tankarna. 
 
När jag kom tillbaka åt jag frukost och började titta på en ny serie med mamma. Serien heter Shannara och utspelar sig i framtiden. Världen vi känner finns inte mer, den förgjordes i ett stort krig. Nu lever alver, vandrare, druider (magiker), dvärgar, gnomer, troll och andra fantasivarelser på jorden som förändrats sedan det stora kriget. Serien handlar om att alvernas stora träd håller på att dö vilket kommer frigöra demoner som hotar att föstöra deras värld. Men det finns hopp då några utvalda ska försöka föra trädets frö vidare. Vill ni veta mer får ni kolla in serien själva. (^_-) Första säsongen släpptes 5 Januari iår och de har börjat spela in en andra säsong. Allt spelas in på Nya Zeeland, vilket jag tycker är lite kul.
 
 
Efter att ha kollat på de två första avsnitten så gjorde jag och mamma oss iordning då mamma skulle på kurs med Dökkvi, Dokkas äldsta son. Vi var på Säve travbana där vi ofta är när det är tävlingar och ibland på träningar. Stackars mamma fick rida i ösregn, men annars såg det bra ut. Dökkvi var lite hingstig men inte så farligt, och han är jättesnygg! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Vår lille pojk har verkligen växt till att bli en flashig hingst. Jag måste erkänna att jag blev rätt ridsugen, även om regnet öste ner i sidled tack vare vinden. 
 
 
 
 
 
 
Eftersom det regnade så mycket fick jag inga bra bilder, men jag tog några med mobilen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi får vell se om jag kan våga mig upp på Dökkvis rygg. Men först vill jag göra lite markövningar med honom och lära känna honom mer, där kommer klicker träningen väldigt bra till hands. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Många skulle nog se mig som feg eller mesig, men efter mitt år på Nya Zeeland har jag fått ett helt nytt sett att se ridningen på. Jag vill lära känna en häst och känna mig helt trygg innan jag sätter mig på ryggen. Jag ska kunna slappna av och lita på att hästen lyssnar på mig. Klicker träning är det allra bästa sättet att lyckas med detta på, man arbetar tillsammans med hästen och har dens fulla uppmärksamhet. 
 
Träningen gick iaf bra, även om stackars mamma var blöt precis överallt efter. Vi lastade Dökkvi och åkte hemmåt. Vi kom hem rätt sent så vi åt kvällsmat och kollade på yttligare två avsnitt av Shannara. Alla har redan gått och lagt sig och jag sitter i sängen just nu. Snart ska jag också lägga mig och sova. (◡‿◡ )
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Just one dot

Hej!
Jag vaknade rätt tidigt imorse men låg bara kvar och gottade mig i sängen. Keyla kom in och gosade ett tag, så mysigt. Men tillslut var jag tvungen att gå upp och göra mig iordning. Jag och mamma hade redan planerat att åka iväg för att göra några ärenden idag. Vi började med frukost på IKEA. (๑ᴖ◡ᴖ๑) De har fortfarande en frukostbuffé, det var min och mammas grej innan jag åkte till Nya Zeeland. 
 
Vi åkte sen till Överby där jag hade några saker jag behövde ordna med innan vi åkte och handlade och sen åkte hem. Vi gjorde igentligen inte jättemycket men det va roligt att få vara iväg med mamma. 
 
 
 
 
Några bilder på lilla mig jag tog när vi kommit hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem plockade vi upp alla varor och tog det lugnt en stund innan vi satte på Reign som vi äntligen fått att fungera igen. Senare åkte jag och hämtade Erik vid färgan. Resten av kvällen har jag fortsatt ta det lugnt, jag var rätt trött efter att jag och mamma varit iväg och saknaden efter Tim och Josefin var stor. Men jag sysselsatte mig med lite småsaker för att komma på andra tankar. Nu känns det ok igen och jag tittar på Det Stora Tårtslaget. (^   ^,) 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin