Två veckor kvar...

 
       
 
 
...Till TOKYO!!
 
Jag längtar så otroligt mycket, det ska bli så roligt!! Samtidigt känns det pirrigt, jag ska ju bo i värdfamilj. Men roligt ska det bli. Tänk att jag ska få se staden jag drömt om i så många år nu, jag kan inte riktigt förstå det. 
 
 
 
Jag undrar varkligen hur det kommer att bli. För att få ut så mycket som möjligt har jag bestämmt mig för att inte prata någon svenska, om det inte blir nödvändigt. Jag ska använda mig av den lilla japanska jag kan och använda den mer allt eftersom jag lär mig. Jag vill verkligen kunna japanska och kommer försöka hitta ett sätt att hålla japanskan vid liv sen när jag kommer hem till Sverige. 
 
För er som missat det så kommer jag försöka blogga så mycket som möjligt när jag är i Japan så ni kommer kunna följa mig under min resa. (^ - ^)
 
 
Follow on Bloglovin


LINE camera

Moshi Moshi!
Nu är jag påväg hem igen efter en helg i Lysekil. Tiden har bara flugit iväg, det känns som om vi nyss kom dit. (^ ^)

Det är helt underbart väder idag och jag har inget speciellt planerat. Det får bli en "ta-dagen-som-den-kommer-dag".

Ibland när jag har tråkigt är det roligt att leka runt med bilder. Här är en från imorse.

Follow on Bloglovin


Farfar 70

Hej!
Det blev en sen kväll idag med, det var mysigt att träffa farmor och farfar och deras vänner. (^  ^) Resturangen vi åt på var verkligen i min smak och hade fantastiskt god mat.
Här kommer kvällen i bilder.
 
 
Innan vi gick till resturangen träffades vi i farmor och farfars båt
där vi fick jordgubbs-champagne, kex med ost och jordgubbar. 
 
 
Här är kära farfar och båten Mona.
 
 
Allihopa påväg in till resturangen NH-5.
 
 
Förrätt: Halstrade Pilgrimsmusslor med baconströssel och sallad
 
 
Varmrätt: Skaldjur- och fisksoppa
 
 
Efterrätt: Mjölkchokladsmousse med amarettomarinerade jordgubbar och valnötter
 
 
Drink till efterrätt: Irish Coffee
 
 
Jag med min egen-sydda klänning
 
 

Nu ska jag börja bädda ner soffgruppen där jag, Erik och Elias sover. Sen ska jag lägga mig och läsa tills de andra kommer in och gör mig sällskap. För tillfället sitter de ute i förtälltet och babblar. (^_-)
 
Sweet Dreams 
 
Follow on Bloglovin


New nails

Hello!
Farfar har fyllt 70 år nu i veckan så idag blev vi bjudna på resturang i Lysekil. Jag sitter för tillfället i farmor och farfars båt efter att ha varit på NH-5 och ätit en fantastigt god middag. (^ ^) Regn har vi faktiskt sluppit, det slutade lagom tills vi åkte iväg och sen har det klarnat upp. Ibland har man tur.

STORT Grattis till världens bästa farfar! Hoppas du får leva många fina år till.

Jag bloggar från mobilen så för tillfället har jag bara en bild på mina nya naglar jag slängde ihop strax innan vi åkte. (^ - ^) Jag är riktigt nöjd med dem faktiskt, vad tycker ni?

Follow on Bloglovin


Rainy Day

Nihao!
Regnet smattrar mot taket och radion spelar på låg volym i bakgrunden. Det verkar tyvärr som om det kommer fortsätta regna ända tills imorgon.
 
 
 
 
Men man får göra det bästa av sittuationen, nu kan jag krypa upp i soffan och läsa. (^   ^) Jag håller just nu på med en manga-serie som heter Sugar Sugar Rune. 
 
 
 
Det är en sockersöt serie som handlar om två häxor, Chocolat och Vanilla, som båda är drottningkandidater. De skickas till jorden för att samla hjärtan och den som samlar flest hjärtan kommer sen att bli drottning. För att samla hjärtan måste de få killar att bli kära i dem och sen kan de ta killarnas hjärtan. 
 
Vi får vell se om vi hittar på något annat idag, annars är jag rätt nöjd med att försvinna in i sagornas värld en stund. (^_-)
 
Follow on Bloglovin


Campa på stranden

God kväll!
Jag sitter i förtälltet just nu efter att ha ätit jordgubbar med grädde. (^  ^) Det är fredag och jag fick sluta tidigt på veterinärpraktiken. Solen har skinit så det blev cykeln till och från praktiken idag också, det är super härligt! 
 
När jag kom hem åt vi en liten lunch med matjesill, ägg, gräddfil och gräslök. En otroligt god lunch för en sill (fisk och skaldjur överlag) älskare som mig. (^_-) Sen hoppade jag in i duschen och packade ner det viktigaste i husvagnen, för sen bar det av mot Lysekil. 
 
Campingen vi är är inget speciellt i sig, den fungerar bra för bara en helg. Men vi har fått super fiina platser så nära stranden man bara kan komma. Se själva:
 
 
 
 
 
 
Pappa var tillochmed tvungen köra ut på stranden för att kunna backa in husvagnen på plats, haha! (^ - ^)
 
Det är en jättefin typisk väskust omgivning med mycket berg runt omkring, så jag tog med Keyla på en liten "upptäcksfärd". Keyla tycker, precis som jag, att det är jätteroligt att klättra runt i bergen. Hon är matte uppidagen. Dricker tillochmed kaffe när hon kommer åt, hihi!
 
 
 
 
 
 
 
Men nu börjar klockan bli mycket och jag ska krypa till kojs. 
 
Oyasuminasai! 
Sweet Dreams! ❤
 
Follow on Bloglovin


Revolution PV

Hej svejs!
Jag är hemma efter ännu en härlig dag på veterinärpraktiken. Det är verkligen jätteroligt att praktisera där och jag lär mig så mycket, även om det mest är vaccinationer och kontroller. (^  ^) Idag har jag även fått packa upp varor, bland annat foder som de säljer och lite annat som kan vara bra att ha hemma. På eftermiddagen gjorde vi några hembesök också vilket var roligt och intressant. Det är en helt annan sak när man inte är på själva veterinärpraktiken utan hemma hos kunden. 
 
Jag har inga roliga bilder för tillfället, därför blir det Yohios nya PV till Revolution som släpptes igår
 
 
 
 
Jag tycker den är väldigt bra gjord, beröm till Yousef Bilal som har regisserat och filmat den! Han är verkligen duktig på att göra videos. Min favorit är fortfarande Our Story, men denna var också otroligt bra gjord. 
 
Nu ska jag gå och sätta mig och kolla på Sommar med Ernst. (^ - ^)
 
 
Follow on Bloglovin


Pink raincoat

Hi!
Det har regnat precis hela dagen idag, himlen är alldeles jämngrå. Därför tiggde jag till mig skjutts, av mamma och pappa, både till och från veterinärstationen idag. (^  ^) 
 
Innan jag åkte hemmifrån släppte jag in Pysen som gick raka vägen in och la sig i min säng. Han såg så perfekt ut där han låg på min bäddade säng att jag tycker han kan ligga där lite oftare och se söt ut, hih!
 
 
 
 
 
På veterinärpraktiken har det varit en förmiddag inne på operationen. Sen har det varit en lugn eftermiddag. (^ - ^)  Jag gillar kläderna jag fick idag, de andra låg i tvätten. Det var gamla hederliga veterinär-gröna byxor med mudd ner till och en grön t-shirt. De var bekväma och jag såg nästan ut som en riktig veterinär, haha! 
 
 
 
 
 
Trotts det regniga vädret tog jag en promenad med hundarna när jag kom hem, de måste ju ut och rastas oavsett väder. (^  ^) Men det var roligt för jag och Keyla passade på att inviga hennes nya regnkappa. Jag köpte den när vi var på Ullared i påsk men har inte fått chansen att prova den på henne. Jag kan inte säja att hon älskar den, men hon accepterar den iaf. Det är så skönt att slippa ha en pisseblöt hund när man kommer in. (^_^)
 
 
 
 
Visst är hon söt? Hon har haft ett Hurta täcke innan, men det vägrade hon gå i. När jag sen hittade detta, som är tunnare och på så sätt lite mjuka/rörligare, på Ullared kunde jag inte låta bli att köpa det. 
 
 
Follow on Bloglovin


Break the Border - Platinum

Hi!
Det har varit fler patienter på veterinärpraktiken idag vilket har varit väldigt roligt! (^  ^) Det är ju inget roligt att djuren är sjuka, men det är roligt att få hjälpa dem att bli bättre och jag lär mig massor. 
När jag kom hem var jag jättetrött, trots att det inte är så mycket fysiskt arbete. Därför har jag inte gjort så mycket mer än tagit en lång härlig dusch. 
 
 
Från det ena till det andra, idag släpte Yohio en ny CD; Break The Border - Platinum Edition. Det är innehåller samma låtar som Break the Border CD:n pluss Himlen Är Oskyldigt Blå, Last Kiss (Japansk verision) och Revolution (Japansk verision).
 
 
 
 
Jag är osäker på om jag ska köpa den eftersom jag redan har Break the Border och ska leta reda på den japanska verisionen av skivan när jag åker till Tokyo. Men det är lockande. (^ - ^)
 
Här kommer en av mina favoritlåtar från Break the Border skivan, jag älskar budskapet. 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Inga avgaser här

Ohayo gozaimasu!
Jag tog cykeln till veterinärpraktiken idag. Det är nog det bästa med den här APL platsen, att den ligger så nära. (^ - ^) Det tog bara cirka tio minuter att cykla hit så nu är jag här för tidigt, haha! Jag har inte cyklar hit förut så jag fick ta tiden idag.

En liten morgonbild innan jag börjar jobba. (^_-)

Follow on Bloglovin


Orust Veterinärpraktik

Hej svejs!
Idag påbörjade jag mina två sista veckors APL som kommer vara på Orust Veterinärpraktik. Det var en lugn och skön första dag där jag mest fick genomgång på hur det mesta fungerar och var allt finns. (^  ^) En bra start med andra ord. Tyvärr kommer ni inte att få veta allt jag håller på med på dagarna eftersom jag har tystnadsplikt, vilket är förståligt. Men det kommer inte hindra mig från att blogga om annat skoj. (^_-)
 
 
Kolla gärna däras hemsida och facebook.
 
 
Trotts att jag inte gjort jättemycket idag känner jag mig otroligt trött. Det blir slapp dag här hemma och tidigt i säng för att orka med imorgon också. (^_-)
 
Follow on Bloglovin


Babies

Jag åkte med till mammas kompis och hällsade på hennes föl och valpar. Det är två olika kullar med valpar, en äldre och en yngre, men med samma blandning. Visst är de söta?

Follow on Bloglovin


After Earth

Moshi Moshi!
Jag sitter hemma hos Desirée, där jag sovit inatt. (^  ^) Gårdagen blev riktigt lyckad med bio i Göteborg. Det var roligt att träffa Evelina och Linnéa igen, även om det var synd att de inte kunde följa med hem till Dessi efter bion. 
 
Filmen vi såg var som sagt After Earth
 
 
 
 
Filmen utspelar sig i framtiden då människan har lämnat Jorden, som blivit obebolig. Kitai, en 13-årig pojke, tränar för att bli en ranger precis som sin pappa, General Cypher Raige. När Riage kommer hem från ett långt uppdrag försöker han få kontakt med sin son. Han tar därför med Kitai till ett träningsläger där de ska kunna lära känna varandra. Påvägen dit blir deras skepp skadat av ett asteroidbälte och de tvingas nödlanda på närmaste planet som är Jorden. Skeppet kraschlandar och de ända överlevande är Kitai och Raige. För att kunna skicka efter hjälp måste de försöka hitta en sändare, men Raige är skadad och kan inte göra det själv. Det blir Kitai som får bege sig ut och leta efter sändaren på planeten där allt vännt sig mot människan...
 
Det var en bra film, inte den bästa jag sätt men ändå väldigt bra! (^ - ^) Gillar man action och science-fiction tror jag man kommer älska den här filmen. Den är riktigt bra gjord! 
 
Follow on Bloglovin


G:mormor

Hej!
Jag gick upp rätt tidigt imorse och åkte hem och duscha för att sen åka med mamma och mormor ut till Hönö för att hällsa på g:mormor. Hon är rätt gammal nu och efter senaste stroken har hon inte mått så jättebra. Det är inte kul att se hur mycket hon krymper för varje gång man är där, men det är ändå härligt att träffa henne. <3 Än är det iaf lite krut kvar i henne, hon bor ensam och har bara hemtjänst som hällsar på någon gång om dagen.

Jag har alltid haft en bra relation till min g:mormor. Hönö har kännts som ett andra hem även om jag aldrig har bott där. Jag hoppas hon blir bättre snart! <3


Nu sitter jag i bilen påväg in till Göteborg. Jag och "korridor-tjejorna" (de jag bor med på Dingle, mina kompisar) ska se på "After Earth". (^ - ^) Efter filmen åker jag med Dessi hem ich sover över till imorgon, så om det inte blir så mycket uppdateringar vet ni varför. (^_-)

Jag har ingen passande bild för tillfället så här kommer instagram-bild från igår.

Follow on Bloglovin


Jordgubbar och regn

Glad midsommar allihopa! 
Trotts att jag hade sovmorgon imorse så vaknade jag klockan sex och kunde inte somna om, det är till och med tidigare än vad min klocka har ringt under APL:en. (o.O) Men jag låg ändå kvar och drog mig tills klockan var närmare nio, härligt! (^  ^)
 
Solen sken imorse så det blev en härlig frukost på altanen. Sen har jag stått i köket och bakat. (^ - ^) Här kommer bild på en av de saker jag bakade:
 
 
Citronmuffins med marängsmörkräm och jordgubbar.
  

Dessa har vi avnjutit hos Leif, Cissi och Victor (min farbror, hans tjej och hennes son), där jag sitter just nu, efter att ha ätit en god midsommar middag med sill, gräddfil, gräslök, svampomelett, ägg, potatis, sill cheese cake och lite annat smått och gott som hör midsommar till. 
 
 
 
 
 
 
Strax efter vi hade kommit hit började det regna, igen midsommar utan regn. Det har även varit varningar för åska, men hitills har vi inte hört någon. Hoppas det åskar inatt, vi ska sova i husvganen och det är så mysigt att somna till ett riktigt åskoväder! (^  ^) Bara det inte är precis rakt över oss är det okej. Vad tycker ni om åska?
 
 
 
 
Nu sitter vi och myser med musik medans regnet öser ner utanför. Vi får vell se vad vi hittar på mer ikväll. Om vi inte hörs igen så önskar jag er en fortsatt trevlig midsommar!  
 
 
Follow on Bloglovin