Weekend

Hej!
Nu ska vi se om jag kan lyckas sammanfatta de senaste dagarna. (^_^)
 
I fredags kom Josefin hit igen och umgicks en stund. ❤️ hade jobb han skulle göra så jag åkte sen med Josefin och Amaia, som var med denna gången också, till Peka Peka och fikade på ett mysigt café där. Vi pratade på som alltid, nu har vi ju massor att berätta när vi inte träffas varje dag längre. Efter ett tag åkte vi hem till Josefin och var där en stund. Jag fick träffa pappan i familjen hon jobbar hos och senare kom Tai Mana hem, Amaias storebror. Han är verkligen jättesöt han med. (^   ^,) Tai Mana är tre år och Amaia fyller 1 år om lite mer än en vecka. Både är verkligen i härliga åldrar. 
 
Josefin körde mig hem senare på eftermiddagen och Tai Mana följde med för att hälsa på ❤️ katter. De stannade en stund innan det var dags för dem att åka hem. När ❤️ var klar med jobbet åkte vi och köpte fish and chips vilket är väldigt "kiwi" på fredagar här, nästan som taco-fredag i Sverige. (^_-) Det blev sen rätt tidigt i säng då vi båda var trötta och ❤️ skulle upp och jobba på lördagen. 
 
Jag skulle ha sovmorgon igår (lördag) men jag kunde inte somna om efter att jag tagit min medicin 05:00 (som jag gör varje natt). Jag brukar inte ha några problem alls med att somna om, men igår gick det bara inte. När ❤️ hade åkt, strax efter 08:30, orkade jag inte ligga kvar längre så jag gick upp och duschade. Jag skapade sen med Linnea för att boka hotell då vi åker till Korea i mars. Det ska bli så roligt! o(^▽^)o Vi hittade ett bra hotell så när jag var klar gjorde jag mig iordning och väntade sen in ❤️ kompis som skulle köra mig in till Palmerston North. Det var verkligen jättesnällt av henne. 
 
Så lördagen spenderade jag sen inne i Palmy. Jag klippte bland annat håret, vilket var på tiden då det nästan är ett år sedan förra gången. Jag fixade sen med lite olika saker, gick några ärenden och strosade runt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mot slutet av dagen gick jag till ❤️ och hängde där medan han gjorde sista arbetet för dagen. Påvägen hem handlade vi sen och köpte veganska burgare till middag, vilket var väldigt goda. (^   ^) ❤️ kompis kom sen på kvällen och umgicks en stund. Det var mysigt. Det blev en lite senare natt då jag och ❤️ spelade Mario Kart på Wii igen, när hans kompis åkt. Jag tror vi släckte lampan mellan midnatt och ett-tiden fast vi somnade ju inte direkt...
 
 
 
Idag hade vi härlig sovmorgon och vaknade till strålande sol och klarblå himmel. Jag stekte veganska pannkakor till frukost som vi sen åt i sängen, hihi! (*^  ^*) Vi äter inprincip alltid i sängen då den ligger på golvet så det blir som att ha picknick. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tvättar ❤️ bilen efter att han klippt gräset. Jag har diskat och städat lite till i köket. Vi planerar att gå en promenad lite senare och vi har även lite andra saker vi vill göra idag. Vi får vell se vad som händer och sker. 
 
 
Kram på er 💖
 
 
 
Follow on Bloglovin


Success

Hello!
Det blev inte så jättemycket gjort igår som jag förutspådde, hihi! Men det var mysigt ändå. (^_^) ❤️ tog mig på en "guidad" tur efter vi varit på vår dagliga mathandlingstur. Han visade sin gamla skola, vart han brukade bo och lite annat. Det var roligt att få komma ut en sväng innan vi kröp ner i sängen igen och kollade på Coupling, haha! (^_-) Jag har fått ❤️ att bli smått beroende av den serien han med, precis som jag och Josefin. Det blev sen en tidig säng, jag tror jag somnade runt åtta. (O.o) Kanske beror på att jag inte sov många timmar natten innan, hihi! 
 
Men det var skönt att somna tidigt eftersom vi skulle upp hyfsat tidigt idag då vi hade en tid att passa i Palmy för några saker vi behövde ta itu med. Stämningen var vell inte den bästa då detta inte var några roliga saker vi behövde göra, men allt slutade väldigt bra tillslut. Det är härligt att se ❤️ så glad igen, det var verkligen hemskt att se honom så nervös och hur dåligt han mådde innan... Men som sagt, allt är bara bra nu och allt har löst sig. Mer än så kan jag inte säga. Vi mötte upp med en av ❤️ kompisar, hon är verkligen super härlig! Så vi tog en fika och gick runt i Palmy lite innan vi åkte tillbaka hem och hon gick tillbaka till jobbet. Resten av dagen har vi slappat, i vanlig ordning. (^   ^) Men det är verkligen skönt att bara göra ingenting och ta det lugnt tillsammans med den man älskar, jag behövde verkligen den här veckan. Tack för att du är du!
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram på er 💖
 
Follow on Bloglovin


Baby-sick and ...

Kia Ora!
Tisdag morgon kom Josefin förbi en sväng. Hon hade varit och lämnat ett av barnen, som hon är au pair till, på dagis. Men den yngsta, Amaia, var med. Hon sov i bilen när Josefin kom så vi satte oss ute och pratade en stund. När Amaia vaknat fick hon vara med, äta lite "morning tea" och sen åkte vi in en sväng till centrum för en fika. Det var jättemysigt och Amaia är världens charmigaste! Hon är så sööt och jag blir alldeles bebis-sjuk! Jag fick bära runt lite på henne och busa påvägen till bilen. o(^▽^)o Det var självklart härligt att få sitta och prata med Josefin med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är hon ett litet charmtroll!?
 
 
 
 
När vi kom tillbaka hade ❤️ vaknat till lite mer. Vi pratade lite till och busade innan det var dags för Josefin och Amaia att åka hem. Jag och ❤️ hade några ärenden i Palmy så vi åkte dit en sväng. Påvägen hem stannade vi till hos ❤️ syster och hennes familj. De var trevliga och det var roligt att äntligen få träffa dem. Resten av kvällen tog vi det lugnt och spelade Mario Kart på Wii. Det var riktig roligt, särskilt eftersom jag slog ❤️ inprincip hela tiden, hihi! (^   ^,)
 
Nu sitter vi båda och bara tar det lugnt igen efter en sen, men underbar, natt. Det regnar så jag tror den här dagen kommer bli rätt lugn och spenderas mestadels inomhus. Inget mig imot, hihi! (^_-)
 
 
Kram på er 💖
 
Follow on Bloglovin


Night Out

Hi!
Nu var det några dagar sedan jag skrev. Jag har haft det super! I fredags tog jag och ❤️ det bara lugnt. Vi åkte och tittade i lite second hand butiker (jag hittade en ny klänning som jag tycker om ännu mer efter att ha använt den), handlade mat och gjorde oss sedan iordning i lugn och ro för på eftermiddagen kom Josefin och hämtade oss. Vi åkte sen allihopa in till Wellington för att gå ut och festa! Vi började med att gå och äta något litet, och jag fick en kaffe för att piggna till. (^_-)
 
Resten av kvällen var vi på två olika barer och sen till en club med 80-tals musik. Det var superkul! ❤️ fixade så de spelade ABBA, hihi!  När jag och Josefin släppte loss på dansgolvet fans det säkert folk som undra om vi var lesbiska, haha! Men vi hade stört kul! 
 
Josefin blev dock väldigt full och stackarn var uppe och spydde halva natten. På lördagen spenderade hon dagen i bilen då hon fortfarande spydde och mådde dåligt. Hon drack inte så mycket att hon skulle må så dåligt så det måste ha varit något annat.... Jag och ❤️ strosade runt på stan under tiden, han mådde vell sådär han med. Det är det positiva med att inte dricka, jag mår inte skit dagen efter. (^   ^,) Det slutade med att ❤️ fick köra hem senare, Josefi var inte i kondition till att köra. Hon piggnade dock till när vi kommit hem och fick lite att äta. Efter att vi suttit och pratat en stund var hon såpass ok att hon kunde köra hem till sig. Jag och ❤️ tog det lugnt resten av kvällen, han mådde inte jättebra heller. Hans kompis kom förbi en sväng och pratade vilket var kul. Hon är super snäll! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår (söndag) hade vi en lång härlig sovmorgon. Sen åkte vi till floden i Levin. Det var varmt så det var väldigt skönt att svalka sig i det härliga vattnet. (^_^) När vi kom hem tog jag en dusch och hjälpte sen ❤️ raka sidorna av sitt hår. Resten av dagen tog vi det lugnt och gjorde inte så mycket. ❤️ kusin kom förbi och pratade en stund på kvällen. 
 
 
Idag hade vi ännu en härlig sovmorgon. Vi har sen bara tagit det lugnt resten av dagen, det har inte hänt så mycket. (^_^)
 
Vi får se när jag har tid att skriva nästa gång. Jag tillbringar gärna all den tid jag får med den underbara person som sitter bredvid mig just nu. Du är bäst!
 
 
Kram på er 💖
 
Follow on Bloglovin


Veggie Day

Hej Hej!
Jag har spenderat mesta delen av denna dagen i trädgården och pratat med plantor. I växthuset var det en hel del som behövde pratas med också; bland annat tomater, pumpa och caigua. (^   ^,)
 
 
 
 
Caigua



 
 
Jätte corgette




 
Pumpablomma





 
 
När jag var klar i trädgården gick jag och Caelan och plockade loquats. Jag ställde mig sen i köket och började rensa/kärna ur. Jag frös endel och gjorde en kräm på resten. (^_^)


När jag var klar i köket gjorde jag och Caelan lite scrapbooking. Det blev inte så länge denna gången då jag sen skulle börja med middagen; pumpa paj. Tyvärr var pumpan dålig så det blev en mix av courgette och kumara som fyllning. Det smakade ändå lila bra som pumpa paj, det är ju kryddorna som gör pajen. (^_-)

Efter middagen började jag göra mig iordning och packa det sista. ❤️ kom sen och hämtade mig och nu sitter jag hemma hos honom. Det är så härligt att vi ska tillbringa en hel vecka tillsammans! o(^▽^)o Ikväll blir det film innan vi lägger oss för att sova. Och imorgon blir det sovmorgon! 



Kram på er ❤️

Follow on Bloglovin


At the Pool

Moshi Moshi!
Imorse när jag gick upp var det första som behövde göras städa. Vi hade några som skulle komma och hämta en säng familjen sålt. De regnade för någon dag sedan och hundarna blir oftast väldigt smutsiga då vilket betyder att vi behöver städa. (๑>ᴗ<๑) Så vi hjälptes alla åt imorse. Jag började må sådär efter en stund, illamående och huvudvärk, så jag smet in på rummet och tog en värktablett. Det hann sedan att bli bättre och jag kunde äta frukost och få mitt kaffe, vilket också hjälpte. (^  ^,)
 
Senare hängde jag lite tvätt och satte på en ny tvätt. Jag var också nere hos hönsen och fyllde igen yttligare några hål längs staketet till hönsgården. Vid förmiddagsfikat frågade Anette och Geoff mig om jag hade lusst att ta med Caelan in till Feildings simbassäng. Självklart, det var inga problem för mig. Så vi packade, gjorde oss iordning och åkte iväg. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var rätt mysigt att vara iväg bara jag och Caelan. Han är så duktig och klarar sig själv i omklädningrummet och allt så jag behöver bara följa med och hålla ett öga på honom. Hade det inte varit för att det är "den tiden i månaden" för mig hade jag också badat. 
 
 
 
 
 
 
 
Nej, han är inte död. Han bara spenderade mer tid under ytan än över. (^ _ -)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Caelan hade jätteroligt så vi var där i några timmar. Jag satt mest och tittade på, tog kort och gjorde lite annat. När Caelan sen kände sig färdig packade vi ihop, gjorde några ärenden när vi ändå var i stan och åkte hem. Väl hemma hade Geoff börjat med middagen. (^   ^) Det blev fyllda "patty pan squash". Det var väldigt gott!
 
 
 
 
 
Vi åt inte med "hattarna" på.
Det såg bara så roligt ut att vi var tvugna att sätta på dem för att ta kort.
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi ätit och låtit maten sjunka gick jag ut och tränade Svans. Vi tog en promenad tillsammans upp och ner (♪ "ner och upp..." ♪  Kunde inte låta bli, hihi) längs vägen. Det gick jättebra idag, han följde mig jättebra och gick på i en rask takt. Det var även inga problem att få honom från gräset. Det var ett fåtal gånger då jag gick ifrån honom eftersom han stannade för att äta gräs, men då kom han strax springandes efter mig "vänta på mig, jag kommer nu". ( ◠‿◠ ) Han är verkligen för härlig min fina kille. 
 
Resten av kvällen har jag spenderat med att börja packa då ♡ kommer och hämtar mig imorgon kväll. Sen kommer vi spendera en hel vecka tillsammans! o(*^▽^*)o Det ska bli så roligt, särskilt eftersom vi börjar med att åka ner till Wellington med Josefin på fredag och övernattar där till lördag. Jag tror jag har lyckats få ner de kläder jag behöver/vill ha med mig. Vi får se hur mycket det blir imorgon när jag packar ner det sista, hihi! 
 
 
Men nu ska jag försöka avsluta och gå och lägga mig. Antagligen kommer jag ligga vaken ett tag och gå igenom packningslista i mitt huvud, haha! (๑>ᴗ<๑) Sån är jag...
 
 
 
 
Passar på att slänga in en grattis hälsning också till min lillebror Erik som fyller 18 år idag! ❤❤❤
 
 
 
Elias till vänster och Erik till höger,
mina älskade lillebröder! 
 
 
 Din stora syster älskar dig och hoppas du har en fantastisk födelsedag. Jag förstår inte riktigt hur du blivit så stor, för mig kommer du alltid vara min lilla lillebror. Jag vet att jag kan vara tjatig och gnällig ibland men det är för att jag älskar dig, även om jag kanske inte alltid är så bra på att säga det. 
❤❤❤ Många kramar från Nya Zeeland! 
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Flowers in the River

Hej!
Jag har haft en jättebra helg! I söndags åkte vi hem till en gemensam vän allihopa. Men först åkte vi och mötte upp Josefin i Otaki. (^_^) Vi kollade i lite affärer, pratade massor och åkte sen vidare hem till vännen. Jag och Josefin stannade där ett tag. Men efter någon timma åkte jag och hon iväg och fika och sen tog Josefin med mig hem till hennes nya hem där hon nu jobbar som au pair. Det var jättehärligt att få vara med Josefin och bara prata av sig massor! Stället hon bor på nu är jättefint och Sara, mamman i familjen, var jättesnäll och trevlig. Även barnen är jättegulliga, även om den minsta sov när vi var där. Vi var där i några timmar innan det var dags att åka tillbaka.
 
 
Jag stannade sen hos ♡ fram tills idag. Igår hade vi en låååång sovmorgon och åkte sen till floden i när där han bor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var jättemysigt där, synd att vi inte hade badkläder med oss. Men det var skönt att svalka fötterna i vattnet, det har varit rätt varmt de senaste dagarna. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag klagar dock inte, jag älskar det! Senare på kvällen öppnade sig himlen och det började åska. Perfekt film och mysväder! 
 
Idag åkte jag med ♡ in till Palmy eftersom han skulle jobba. Det passade därför rätt bra att köra mig in så kunde Geoff hämta mig när han slutat jobbet. Under tiden strosade jag runt i lite butiker, tog en kaffe och skickade lite mail och annat under tiden.
 
 
Nu är jag hemma på gården igen och allt är som det ska vara här. (^   ^,) Jag har inte gjort så mycket annat än att packa upp allt och städa undan i köket, sen har jag varit väldigt trött. Därför tog jag en dusch när de andra gick ut och tränade hästarna och nu sitter jag här. (^  -  ^) Jag ska se om jag kan orka fixa med lite andra saker på datorn innan jag går och lägger mig. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Loquat

Hi!
Dagens uppgift; koka sylt på loquats (Japansk mispel). Men först gick jag ut och fyllde igen hål runt staketet till hönsgården (råttorna försöker fortfarande ta sig in) och vingklippte de yngsta eftersom de börjat flyga rätt högt nu. Det gick bara bra och jag passade på att gosa lite med hönsen. Vem hade trott att jag skulle bli en sådan hönsmamma, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Sen gick jag ner till fruktträdgården och plockade loquats. Jag fick till och med klättra lite för att komma åt de som växer högre upp, yay! o(*⌒ヮ⌒*)o Det var längesedan jag klättrade upp i något träd, och när det är ett fruktträd är det dubbelt så roligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det bara till att ställa sig och rensa och kärna ur dem. Sylten kokade jag med loquats och lite äpplen för att få det att stabilisera sig bättre. Istället för socker använde jag som vanligt stevia. (^ _ -) Jag tycker det blev jättegott, loquats är otroligt goda! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Senare gick jag ut och pratade lite med en pumpa som växte helt fel; rakt över potatisarna. Jag pratade även med en annan planta som behövde rättas till och visade vägen vart den ska växa. (^  ^,) Sen gick jag ner och plockade fler loquats för att göra en paj senare med loquats, rabarber och blåbär. Medan jag hämtade rabarber såg jag att det fanns några jordgubbar färdiga och vita smultron. Så jag gick in och hämtade en skål och plockade det med. De vita smultronen fick också komma med i pajen. 
 
 
 
 
 
 
 
Pajdeg gjord på nötmjöl, mestadels valnötter eftersom vi fortfarande har massor av valnötter kvar. 
Fyllning gjord på rabarber och loquats, som fått koka ihop försiktigt med vanilj och sötning,
blåbär och vita smultron.
 
 
 
 
Pajen var inte klar förräns nu på sent på kvällen. Anette hjälpte mig färga mitt hår in imellan så pajdegen fick vila i kylen under tiden. Nu är håret oranget igen, precis som jag vill ha det. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Imorgon ska Anette göra sin tatuering så jag kommer åka med och sen stanna hos ♡ i några dagar. Jag kommer även träffa Josefin imorgon!! o(*^▽^*)o Därför ska jag gå och lägga mig nu så jag är pigg inför morgondagen.
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Giant Head

Hello!
Det här är en såndär dag då jag inte riktigt kommer ihåg allt jag gjort, haha! (๑>ᴗ<๑) Vi får vell se om jag allt kommer tillbaka nu när jag skriver. 
 
Efter att ha ätit frukost och pratat en stund med Anette gick vi ut och rensade ogräs i nätträdgården. Det gick rätt snabbt så sen var det dags att rensa i rabatterna framför köksfönstren. Solen har skinit och det har varit varmt, men jag tyckte det var rätt härligt att sitta och rensa ogräs med lite musik på. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Sen tänkte jag att jag skulle göra ett av växthusen innan det var dags för lunch, så jag gick bak och satte igång. När det var mindre än halva kvar tänkte jag att jag kanske borde gå ut och ta lite luft, folk brukar ju klaga på hur varmt det är i växthusen så man ska ta regelbundna pauser. Jag tyckte inte att det var så varmt där inne, trodde jag. När jag kom ut kände jag svetten börja rinna, hela jag var kokhet. Men det var inte mycket kvar så jag gjorde klart det sista och gick sen in för att ta en kall dusch, hela jag var full med jord och svett... Efter det hade jag en välbehövd lunch-rast. ( ◠‿◠ )
 
När jag fått vilat en stund gick jag med Anette och Pipar på en promenad ner till floden. Det var härligt att få svalka fötterna i det kalla vattnet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka satte jag mig och knäckte valnötter. Sen har jag gjort lite av varje under eftermiddagen. Jag har bland annat hängt och tagit in tvätt, rensat undan gamla majsplantor, städat i köket och sen gjorde jag middagen. Vi hade ett gigantiskt blomkålshuvud som vi behövde skörda så jag gjorde blomkålsmos med spenat, ugnsrostade grönsaker och stekte rödkål och lök. Det blev lite av varje med andra ord, men det blev gott! (^  _  ^)
 
 
 
 
Jag la ett äpple bredvid så det blir lättare att se hur stor blomkålen var.
 
 
 
 
Efter middagen, och efter att jag städat undan i köket, tog jag en promenad med Svans upp och ner längs vägen. De andra var ute på en ridtur men jag ville hellre ta en promenad. ( ◕‿◕ ) Vi avslutade denna kvällen med att kolla på ett gamalt avsnitt av the Graham Norton show. Jag har sett detta avsnittet förut, men det var rätt roligt och jag målade tånaglarna under tiden så det gjorde inte så mycket. 
 
 
Nu är det dock läggdags och jag känner hur hela min kropp längtar efter att få lägga sig i sängen och sova. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Hearts and Stars

Kia Ora!
Morgonen idag spenderade jag med att städa endel och gå runt och småpilla. Det kom en man på besök för att hjälpa mig med några personliga saker jag behövde ta tag i. Men det gick bara bra och vi var klara fram till lunch. Sen var jag helt slut... Därför var det rätt skönt att hänga lite tvätt, ta in tvätt och sen sätta sig och göra scrapbooking med Caelan. (✿◠‿◠) Anette var snäll och skrev ut bilder till både mig och Caelan så jag kunde göra i min scrapbook och han i sin. Det är verkligen roligt att sitta och pyssla med honom! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av dagen har jag sysslat med lite av varje. Jag har "pratat" lite med pumorna och vinrankorna (flyttat grenarna/rankorna så de växer åt rätt håll), hängt ut och tagit in mer tvätt, plockat grönsaker med Caelan, kollat upp recept och varit ute och mockat en full skottkärra i hagen. Det var soligt och varmt så en skottkärra var vad jag klarade av innan jag behövde gå in och sätta mig en stund. Klockan var rätt mycket också så Geoff kom hem från jobbet strax efter det, då hjälpte jag till med att plocka in matvaror han köpt. Sen tog vi det lugnt en stund, Geoff var snäll och lagade middagen. När vi ätit gjorde vi oss iordning och gick alla, förutom Caelan, ut för att träna varsin häst. Jag tog Svans på en promenad upp och ner för vägen. Det är faktiskt riktigt härligt att gå en promenad med honom, särskilt när det går bra så man kan få gå på lite. (^   ^,) Jag ska försöka komma ut och gå lite oftare, med eller utan häst. Det känns som jag behöver få komma ut och röra på mig mer och rensa tankarna. 
 
När jag kom tillbaka hjälpte jag Caelan lite med att skriva på datorn. Han klarar det så bra själv så jag behöver mest finnas i närheten, därför kunde jag börja ta ut linser och tvätta ansiktet. Nu ska jag fixa med lite olika saker jag behöver ordna med på datorn och sen ska jag lägga mig för kvällen. (◡‿◡ )
 
 
 
Kram på er ❤ 
 
 
Follow on Bloglovin


Missed you!

Hej!
Idag var en sån dag då jag låg kvar i sängen lite längre, det var både kallt och jag var trött. Men jag lyckades ta mig upp tillslut. (^_-) 
 
 
 
Blåbärsfrukost!
 
 
 
 
 
När jag ätit och städat undan i köket kom Josefin! ☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆  Vad jag har saknat henne! Hon och jag har haft en hel dag tillsammans idag. Först satt vi, alla tjejer, och pratade om hur hon har det i den nya familjen där hon jobbar som au pair och allt annat som hänt sedan hon var här sisst. Jag och Anette visade henne sen runt för att visa hur vi bytt de olika rummen. (^  -  ^) Sen har vi mest gått runt och pratat hela dagen. Vi tog en promenad med Svans också längs vägen. Han tyckte det var roligt att få komma ut en sväng och ville inte stanna för gräspaus, hihi! 
 
På eftermiddagen åkte vi in till Papaioea. Först smet vi in hos ♡ för att säga hej och jag kunde stjäla en puss och kram, hihi! (^   ^*) Sen gick vi runt i några butiker och avslutade med en lååång fika där vi satt och pratade länge. Jag har verkligen saknat Josefin massor och det var så skönt att få spendera dagen med henne. Vi kunde verkligen få prata av oss om allt! Det värsta är sen att säga hejdå när det var dags för henne att åka hem igen till familjen där hon jobbar nu. Men vi ses snart igen. 
 
 
 
 
 
We are the children who never grow up!
 
 
 
 
Eftersom vi var borta till sen kväll har jag bara kommit hem och packat upp shoppingpåsarna (det blev nya underkläder igen, hihi) och sen var det dags att börja göra sig iordning för att gå in på rummet för kvällen. Jag tänkte dock se om jag kan få tag på mamma och skypa, jag har inte pratat med min familj sen vi sa hejdå i Rotorua. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Blueberries all day long

Hi!
Jag har varit med Caelan mesta delen av idag. Anette har jobbat hemifrån och Geoff har varit i stan och jobbat. Första jag och Caelan gjorde var att gå ut och mata hästarna och sen gå ner till hönsen för att vingklippa mellankycklingarna. Snövit, som en av dem heter, flög över staketet imorse så det var dags att vingklippa dem. När vi ändå var där nere gosade vi lite extra med dem, de är så söta allihopa! 
 
 
 
 
Snövit och Dumbina.
Hon kallades Dumbo från början då hon hade problem med att gå, men då viste vi inte vilket kön hen var ännu.
Så när jag könsbestämde dem fick vi döpa henne till Dumbina istället. (^   ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Caelan hjälptes sen åt med att flytta in en bokhylla på hans rum och ta kort på hans gamla säng som ska säljas. Vi redigerade sen korten tillsammans och gjorde ett collage för annonsen. Caelan var väldigt hjälpsam och tog flera bra bilder. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När vi var klara satte vi oss och gjorde scrapbooking. Det var allt för längesedan vi gjorde scrapbooking tillsammans så det var verkligen roligt! 
 
 
Nu glömde jag att vi hade ju "morning tea"/förmiddagsfika också in imellan. Då fick vi smaka rabarber- och blåbärspajen jag gjorde igår. Den var jättegod och inte så onyttig eftersom den inte innehåller något socker (sötade med stevia) och istället för vetemjöl malde jag ner havregryn och använde som mjöl. Jag bytte även ut hälften av oljan (vi hade slut på olja så det var inte planerat utan fick bli en nödlösning) mot äpplemos vilket fungerade toppen bra.
 
 
 
 
Mumms...
Jag har ätit fler än bara en bit av denna idag, hihi!
Och när man har massor av blåbär i kylen kan man ju inte låta bli att lägga på några nävar extra. 
 
 
 
 
 
Resten av dagen har varit ganska lugn. Det regnade så det vi planerat att göra ute gjorde vi aldrig. Jag hjälpte Caelan att skriva ett nytt blogginlägg på sin svenska blogg och sen började jag förbereda för att baka med en av våra jätte-courgetter. Caelan ville göra en chokladkaka. Geoff kom hem mitt i allt så han och Caelan gick och satte sig för att bygga med lego. Därför slutade det med att jag bakade själv; en vegansk chokladkaka som jag ändrade om lite och gjorde till veganska chokladmuffins istället. De blev väldigt goda! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är roligt hur man kan baka med vissa grönsaker utan att det märks på slutressultatet. Innan jag kom hit hade jag nog aldrig kommit på tanken att ha courgette (zucchini) i kakor eller muffins. Men det blir verkligen saftigt och gott.
 
 
Klockan visar på läggdags nu för mig så jag ska göra mig iordning och lägga mig. Konstigt nog piggnade jag till nu på kvällen, hihi! Men jag tror ändå jag kommer somna gott när jag väl lägger mig på huvudkudden.
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Blueberry Forest

Hi!
Hoppsan sa, det blev visst inget skrivit igår. Hela morgonen höll jag på och rensa ogräs, tvätta fönstren ordentligt och sen stod jag i köket och bakade medan jag väntade på att ♡ skulle komma. (^_^) Jag hade lite smått att pyssla med med andra ord. 
 
När ♡ äntligen kom gjorde vi oss alla iordning och gick ner i hagen för att träna hästarna. Jag hade med mig kameran för att försöka ta fler bilder på alla, så jag tränade inte Svans hela tiden. Dock var han jätteduktig när jag väl tränade honom och han har börjat lyssna/förstå när jag vill att han ska springa bredvid mig. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Han såg så glad ut! Även träningen att kunna hoppa upp från en grind går framåt. Under tiden jag tränade red ♡ på Paufi med Caelan gående bredvid hållande i grimskaftet. De såg verkligen söta ut och ♡ var jätteduktig, hihi! (^   -   ^)
 
 
 
 
Några söta bilder på Caelan och Paufi.
 
 
 
 
 
 
 
 
♡ sov över så senare på kvällen kollade vi på film. Jag har ju TV på rummet nu också så vi kunde kolla på film i sängen med. (^_-) 
 
 
Imorse blev det ingen sovmorgon, vi skulle alla iväg och plocka blåbär på ett "självplock" (odling). o(*^▽^*)o  Jag vet inte varför men jag hade förväntat mig att det ser ut som när man åker och plockar t.ex. jordgubbar i Sverige; en åker med små blåbärsplantor i fina rader. Men det är inte samma sorts blåbär de har här utan här växer blåbären på stora buskar! Det var som att gå runt i en liten blåbärsskog, det var hur mysigt som helst! Detta gör jag gärna om fler gånger, det var jätteroligt! Och det bästa är att man kan äta medan man plockar, haha! (๑>ᴗ<๑) Blåbären är större än i Sverige, mer som Amerikanska blåbär, men smakar lika gott. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lyckades plocka 10 kg tillsammans allihopa, så nu har vi blåbär för ett tag framöver. (^   ^) Innan vi åkte hem åkte vi och hälsade på Kate, Alex och Leo hemma hos Nick och hans två söner. Jag har aldrig varit där förut men det var ett mysigt ställe. Jag satt och målade en del med Leo, han pratar bara mer och mer för varje gång jag träffar honom nu. Han är verkligen jättecharmig precis som de flesta barnen är i två-årsåldern (fast det är möjligt att han kanske är en av de charmigaste tvååringarna, hihi). Det är härligt när de börjar prata och man ser hur de lär sig mer och mer. 
 
Hemvägen blev sen en väg med vacker omgivning och utsikt. Jag har aldrig åkt den vägen förut, men det är verkligen jättevackert! Väl hemma tog vi det lugnt en stund och sen behövde ♡ åka hem till sig. Det var roligt att ♡ var här sina lediga dagar, även om det sen är svårt att säga hejdå. Men vi ses nästa helg igen. 
 
Resten av dagen har jag varit jättetrött. Det var som all energi bara försvunnit. Jag lyckades dock städa i köket för att sedan rensa och skölja alla blåbären innan jag la dem i portionspåsar i frysen. Fast ungefär en fjärdedel hällde jag i en matlåda och ställde i kylen
så vi kan äta dem. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag bakade även en rabarber- och blåbärspaj men den sparar vi tills imorgon. Klockan blev mycket och vi var alla trötta. Jag och Anette satt dock uppe och kollade på en ny film; The Sapphires. Jag tycker den var rätt bra, ingen ny favorit men den var underhållande. 
 
 
 
Nu längtar jag bara efter att få krypa ner i sängen och sova så jag ska sluta skriva. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


It's raining balls

Hejsan!
Vi fortsatte med flytten av rum idag. Jag gjorde klart de sista små förändringarna på mitt rum och hjälpte till med att flytta de sista sakerna från det gamla kontoret in till det nya. (^_^) Det blir verkligen jättebra alltihopa! Särskilt Caelan är nöjd och har sovit hela natten i sitt egna rum, alldeles själv.(*⌒ヮ⌒*)
 
Under tiden vi flyttat har vi även rensat och sorterat grejer och även städat. Jag kanske borde förklara rubriken idag, hihi! Vi hällde över de små flörtkulorna från en trasig saccosäck in till två andra saccosäckar och det var inte lätt att pricka så det blev en hel del små vita kulor över golvet. (^ _ -) Jag och Anette hade rätt roligt åt det och lekte med engelska och svenska ord, hihi!
 
Geoff hjälpte mig att få upp en ny gardinstång på mitt rum också då den gamla ramlat ner från tygnden av gardinerna. Så nu är allt helt klart, jag har tillochmed fått tvättat utsidan på fönstrena! Här kommer några bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är nöjd. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Detta är andra gången jag flyttar runt allt och byter rum, men det är roligt med lite förändring tycker jag. 
 
När vi var klara med allting har jag rensat lite i kylen och tagit hand om endel disk. På kvällen gick vi allihopa ner och tränade hästarna. Vi har börjat träna dem i "the scary-cow-paddock", som är en hage intill tomten där det går kor, för att vänja hästarna vid korna och korna vid hästarna. Det var inga kor som kom fram idag, vilket kändes rätt skönt tycker jag hihi! Svans följde mig lika bra som han brukar och var helt underbar. Jag kunde inte låta bli att bara stå och gosa med honom imellanåt och känna lukten av häst. (^    ^) Men vi tränade ju såklart också, bland annat på att ställa upp vid en grind så jag kan klättra upp på grinden och så småning om kunna komma upp på honom från en grind. Det var lite otäckt tyckte han, men det gick ändå bra. 
 
 
När vi var klara gick jag in och tog en härlig dusch. Det var skönt att få bort allt damm från när vi flyttat runt alla möbler och städat. (^  -  ^) Sen tittade vi Arthur och minimojerna 3 - De två världarna. Jag har inte sett den förut och tyckte den var rätt rolig. Arthur och minimojerna filmerna brukar vara rätt roliga, även om jag fortfarande tycker den första är den bästa. 
 
 
 
 
Nu ska jag gå och krypa ner i min härliga säng och sova. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Out of the wordrobe

Kia ora!
Jag var ute först i köket imorse, vilket inte händer ofta! Och ändå tyckte jag att jag legat kvar i sängen rätt länge, haha! Men det var skönt att ha en lugn morgon och alla vaknade i sin takt. (^_^)
 
Geoff och Caelan åkte till stan senare på dagen men jag och Anette stannade hemma. Istället började vi flytta runt möbler då jag flyttar ut till "uterummet" igen. Vi har sen fortsatt med flyttningen hela dagen och har bärt möbler hit och dit. Jag har torkat av alla skåp och lådor när vi ändå höll på så det har blivit en hel del städning också. Mitt förra rum skulle först bli arbetsrum åt Geoff och Anette, men sen kom Anette med den bra idén att ge det rummet till Caelan så kan han ha det rummet och "the nutroom" som ligger vägg i vägg med ett fönster imellan. Han klättrar ändå genom förnstren så det måste ju vara roligt att ha två rum med ett fönster imellan. (^  ^,) Så då började vi flytta saker från Caelans gamla rum in till det nya och alla kontorsmöbler in i Caelans gamla rum. Jag fixade och donade inne på mitt rum och hjälpte de andra när det behövdes. Men vi har hållt på hela dagen så man är rätt trött nu. (^  ^) Men det blev väldigt bra tycker jag. 
 
 
Här är en liten smygtitt:
 
 
 
Jag flyttade om lite nu på kvällen så det ser inte riktigt ut såhär längre. 
 
 
 
 
 
Efter middagen gick alla ut i hagen till hästarna. Jag gjorde lite träning med Svans i hagen och gick sen för att hämta kameran och ta kort på de andra. Svans var för härlig och följde mig hela tiden, han är verkligen världens sötaste och gosigaste!
 
 
 
 
Geoff på Hrima och Caelan på Paufi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det började mörkna så det var svårt att få ett bra ljus samtidigt som man inte kunde ha för långsam slutartid då hästarna var i rörelse. Men det gick ändå! (^ _ -)
 
Vi har precis kollat på ett gamalt avsnitt av the Graham Northon Show vilket var rätt roligt. Det är mysigt att sitta och kolla på Graham Northon igen med Geoff, Caelan och Anette. Nu ska vi dock alla gå och lägga oss, jag är jättetrött! Första natten i uterummet igen. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin