Kärleksmums, eller?

Hej Hej!
Det blev, som igår, en väldigt lugn dag med inte så många händelser. (^ ^) Det är bara härligt att vara hemma och kunna göra ingenting.

Mamma fick sitt examens-papper idag så för att fira gjorde jag en av hennes favorit kakor, Kärleksmums. (^_^)


Jag upptäckte att vi inte hade kokos försent så det fick bli pärlsocker istället. (a)


Kärleksmums är det namnet jag änvänder på denna kakan. Men den har många namn och det är olika från person till person vad man kallar den. Några av namnen jag känner till är snoddas, mockarutor, mormorsrutor eller sararutor.

Vad brukar ni använda för namn? (^ ^)

Follow on Bloglovin


Sovmorgon

Hi!
Jag har haft min första sovmorgon på länge idag! Det var så härligt att kunna ligga kvar utan att någon klocka ringde, så jag låg i sängen till tolv. (a)

Sen har jag inte gjort så mycket. Pratade med en kompis som jag inte träffat på evigheter för en stund sen. Det är så många som man inte hinner träffa nu för tiden, får passa på nu när det är lov. (^_-)


Jag hade ingen bild till detta inlägget så fick bli en ur arkivet. Jag saknar verkligen sommaren! (^_^)


Vad har ni för planer på erat lov?

Follow on Bloglovin


Choklad <3

Moshi Moshi!
Jag har verkligen inte gjort någonting idag, bara slappat och tagit det lugnt. (^ ^) Men nu kände jag att jag behövde pyssla med något så jag baka en kladdkaka.

Choklad är verkligen bland det bästa som finns! (a)




Snart blir det mys med kaffe och kladdig kaka! (^ ^)

Follow on Bloglovin


HöstLov

Hi!
Äntligen så har jag också höstlov, och det kom rätt lägligt kan man säja! (^_^)

Tyvärr så fick jag inte njuta så mycket första natten på lovet pga av ett litet gulligt troll vid namn Keyla, haha!  
Hon är ju fortfarande valp och därför inte 100% rumsren så inatt hände det en liten olycka i min säng, dessutom var hon otroligt pigg och hittade nya saker att tugga på hela tiden. Men det är så det är att ha hund och jag älskar ju henne otroligt mycket ändå! <3 




Jag kunde ju inte ligga kvar i sängen häller imorse för jag skulle upp och sälja GT. Men nu är det gjort och jag kan börja njuta av lovet. (^_-)
Follow on Bloglovin


Öppet Hus på Dingle

Hi!
Det är lördag och ändå var det en skoldag för oss som går på Dingle. Skolan började vid 08:30 som vanligt och då sammlades min klass ute på parkeringen. Där blev vi uppdelade i grupper och tilldelade ställen vi skulle stå på som parkeringsvakter.
Jag hamnade med två kompisar alldeles vid infarten där vi fick peka och dela ut kartor/program. (^_^) Det var otroligt kallt men vi höll humöret uppe, haha!


Tidigt på morgonen innan alla började komma.



"Traktor-paraden" tittade förbi, haha! (^ ^)



Vid 1 fick vi äntligen sluta och gå på Höstlov! :D Men innan jag åkte hem så gick jag och familjen, som gått runt och kikat på skolan medans jag stog som parkeringsvakt, på tournerspelen.









Det är ju Haloween så det blev en pumpa riddarna fick klyva/krossa. (^_-)





Nu ska jag ta "ledigt" från datorn för ressten av dagen. Jag är otroligt trött så tänker sätta mig i soffan och bara slappa, hihi! (a)

Follow on Bloglovin


Skördefest

Hej Hej!
Det har hännt en hel del nu på eftermiddagen.
Först efter Lunch så gick alla bort till ridhuset för att titta på hästinriktningens generalrepetition inför Öppet Hus imorgon. Det var ett rätt bra program som var både rolig och underhållande. (^ ^)
Sen fick vi äntligen se våra nya klasser, även om det bara var en kortis. Vi blev, som förutspått, väldigt många djurvårdare. Men jag tror det kommer bli bra. (^_^) Jag har redan pratat med några från klassen och de verkar jättesnälla.

Nu kom jag precis tillbaka från Skördefesten. Den började med en god middag som bestod av kyckling och rostade rotfrukter. Såklart var det efterrätt också, kladdkaka! Mumms... (^w^) När jag gick därifrån så var kareoken i full gång. Stämningen var väldigt härlig men jag är otroligt trött efter gårdagen så jag gick därifrån tidigt, det är ju en dag imorgon också. (^_-)

Så nu ska jag krypa ner i sängen och sova!! Men först bjuder jag på en video från igår:




Sweet Dreams <3
Follow on Bloglovin


Cocoo

Hej!
Nu när det börjar bli kålsvart om kvällarna och allmänt ruggigt ute så tänkte jag lysa upp med en liten rabattkod. (^ ^)

Denn gången gäller rabattkoden på Cocoo.se som säljer massor av fina smycken! Jag själv har beställt därifrån en gång och är super duper nöjd.
Detta köpte jag:

   


Från och med Nu och fram till 10 November får du 15% rabatt om du anger
rabattkoden: bloggspecial
Follow on Bloglovin


Ulrik <3

Halloj!
Jag är tillbaka i skolan och har haft de sissta lektionerna innan lovet. (^_^) Det känns skönt men jag får inte lämna skolan ännu.
Vi gjorde våra inriktningsval imorse så i eftermiddag ska jag träffa alla som har valt djurvård (samma som mig). Sen imorgon är det Öppet hus på Dingle så alla elever måste vara här och hjälpa till, därför får jag inte åka hem fören imorgon. (^_-) Ikväll är det även något som kallas för Skördefest på skolan. Det ända som jag vet händer då är att vi ska äta en trerätters middag, ressten får jag vell reda på ikväll.

Som jag skrev igår så var konserten helt FANTASTISK! o(^▽^)o Jag längtar tills nästa gång det blir ett konsert tillfälle med Ulrik som jag kan gå på! (^_-)

Här kommer lite bilder från igår:


Jag och Eve (^ ^)




Man blir glad när man får Ulrik att titta rakt in i kameran, som på detta kortet! (^▽^)











Det var många som ville ha autograf efteråt. Men som tur är hade de bra struktur på det hela så det tog inte lång tid att komma fram och få sin autograf. (^_-)




Snart min tur... (^ ^)


Jag filmade även några gånger så filmer kommer dyka upp på bloggen. Så håll utkik! (^_-)

Follow on Bloglovin


Fantastisk

Hello!
Konserten är slut och jag är påväg hem, men jag vill bara tillbaka. (^ ^) Ulrik Munther är helt fantastisk!! Vi fick super bra plattser, det var bara en tjej framför mig och jag stog mitt framför Ulrik. Jag fick även en ny autograf av honom, denna gången på ett skivfodral. (^_-)

Han gjorde en otroligt bra konsert och jag ville som sagt att den aldrig skulle ta slut! <3

Follow on Bloglovin


Pic?

Hej igen!
Om ni undrar varför jag inte alltid lägger in bilder till inläggen längre beror det på att appen krånglat och har inte velat publicera mina bilder. (-.-')

Men jag gör ett nytt försök med en bild jag tycker passar rätt bra till idag. (^ ^)

Follow on Bloglovin


Mot Göteborg

Hi!
Det var så härligt att komma hem och träffa Keyla igår att jag inte hade en tanke på dator eller blogg. (^ ^) Keyla blev verkligen glad över att se mig och det har varit mysigt att ha henne sovandes vid mig hela natten. <3

Nu sitter jag på tåget med Evelina påväg mot Göteborg. Ikväll ska vi se Ulrik Munther! o(^▽^)o Det ska bli så kul!!
Vi får se om jag skriver något mer idag, troligen inte. Men jag kommer ta mängder med bilder ikväll så ni kommer både få läsa och se imorgon. (^_-)

Follow on Bloglovin


Regnigt och trist

Hello!
Som ni ser på rubriken så är det inget vidare bra väder idag. (>.<) Jag som blir så påverkad av vädret känner mig som om jag inte sovit en blund inatt, ändå sov jag som en stock. Men man får göra det bästa av situationen. (^ ^)

Vi har haft biologi nu på morgonen och ska ha idrott snart som sissta lektion. Sen får jag åka hem och träffa Keyla igen! o(^_^)o  Jag undrar hur hon kommer reagera.


Kortet tog jag i söndags kväll. <3

Follow on Bloglovin


Prov

Hello!
Jag har precis haft mitt andra prov för dagen, men detta provet var inget vi behövde plugga till. (^_^) 

När vi började skolan så fick alla varsin svart anteckningsbok (kallad "svartaboken"). Den har vi haft med oss varje dag när vi har varit ute på inriktningarna och antecknat.
Idag hade vi då provet om allt vi gjort/lärt oss och vi fick då ha med svartaboken. Så hela provet hängde på hur duktig du har varit på att anteckna. (^ ^)

Jag tycker det gick bra, jag har varit duktig och antecknat det messta. Hihi! (a)


Här kommer några bilder från dagens traktor lektion vi hade tidigare idag:


Vi körde på en liten utflyckt runt tossekulle. (^ ^)





Så nu har jag slutat för dagen! (^_^) Får se vad jag kan hitta på, tror jag ska fortsätta läsa i min bok, Northanger Abbey.

Follow on Bloglovin


Funny

Hej Hej!
Jag har precis haft prov och som alltid fick man sluta efter provet, så nu har jag en lång härlig rast. (^ ^) Jag tror provet gick hyfsat bra, några små saker som jag var osäker på.

Men nu ska jag läsa en stund tänkte jag innan det är dax för nästa lektion. (^_-)


Lekte lite med kameran, haha! xD

Follow on Bloglovin


Kladdigt

Hello!
Jag har haft sissta "prova-på-inriktningen" idag vilket var djurvård. (^_^)
På lördag är det öppethus så allt ska vara rent och snyggt, därför har vi skrubbat ankburarna. Det tog rätt lång tid att få bort all skit från väggarna och spindelväven från alla vrår. (-.-') Men fint blev det!

För en liten stund sen kom jag tillbaka från Kyrkans hus. Jag och några kompisar gick dit och baka kladdkaksmuffins. (^ ^)



Tyvärr kunde jag inte stanna kvar tills de var klara, vi har ett prov imorgon som jag måste plugga till. Men göra smeten fick jag iaf och det var super kul! (^_-)

Nu måste jag fortsätta lite till med läxan.

Follow on Bloglovin