Long time no see

Hej!
Vi har haft rekord-vecka och slog, i onsdags, bland annat "all time" rekorden på Mackasinet och Sjöboden. Plättlagat slog sitt säsongsrekord och hela Fast Food slog sitt all time rekordet. Det var verkligen crazy hela den dagen, men otroligt roligt! Resten av veckan lugnade det ner sig lite men det har ändå funnits att göra. (✿◠‿◠) Det har varit så roligt, vi jobbar på så bra tillsammans allihopa och peppar varandra. Men idag var det skönt att ha en dag ledigt efter flera långa dagar. 

Jag började dagen med en dusch och skypa med min underbara pojkvän. Vi räknar fortfarande ner dagarna till när han kommer hit, jag längtar! Sen åkte jag in till Göteborg, Josefin var här!!!! ( ´͈ ॢꇴ  `͈)੭ु Det var såååå roligt att se henne igen!! Vad jag har saknat henne, vi har inte träffats sen Nya Zeeland första gången jag var där. Vi satte oss på Condeco och där satt vi och pratade på om allt som hänt. Vi glömde totalt av tiden så tillslut såg vi på klockan, den hade redan hunnit bli 17:45 så det var dags att börja dra sig hemmåt. Jag hoppas vi ses snart igen min underbara, tokiga, bästaste vän! Du betydet sååå mycket för mig! 
 
 
När jag kom hem kände jag mig helt död, jag har ju inte tagit det lugnt direkt idag även om jag haft kul. Det var väldigt skönt och uppskattat att Limes och hennes vän fixade middagen, tusen gånger tack! Det blev grillning med hemmagjorda ört- och bönbiffar, recept från Jävligt Gott. Yum!
 
 
 
 
 Ni hittar receptet här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är jag jättetrött men ska kolla runt lite på nätet innan jag går och lägger mig. Imorgon är jag tillbaka på Liseberg för en ny jobbvecka. (^   ^,)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Full day in the park

Hi!
Det märktes att det var löning idag och mitt i semestern för många. Parken har varit full av glada gäster och vi har haft att göra ända fram till stängning. Men det har varit roligt! (^    ^,)
 
Det finns inte mycket att berätta om dagen, det har som sagt varit mycket att göra och jag har jobbat på. Jag har inga bilder heller så här kommer bilder på pizzan jag och Limes gjorde igår. Den blev sååå god! 
 
 
 
 
 
 
Min halva med tomatsås, spenat, annanas, banan, curry, No mo smält ost, tofu, Violife pizza ost och jordnötter. Mumms!!! 
 
 
 
Avnjöts still Star Wars The Force Awakens
 
 
 
 
Nu ska det bli skönt att få komma hem och sova. 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
 
Follow on Bloglovin


Pizza for two

Hello!
Jag är ledig idag, så skönt det varit. Som vanligt vaknade jag ändå tidigt och kunde inte somna om. Jag låg ändå kvar och halvsov fram till mitt alarm ringde då jag skulle skypa med mitt hjärta. Det var helt underbart, som alltid, att få se honom och prata. Ju närmare vi kommer datumet han anländer i Sverige desto mer saknar jag honom. Jag antar att det är för att jag snart får vara i hans famn igen, känna doften, kunna röra honom och spendera så mycket tid som möjligt tillsammans. 
 
Annars har jag inte gjort mycket idag. Limes är också ledig men har blivit förkyld, stackarn, så vi båda har tagit det lugnt och inte gjort mycket. Jag har dock bakat en pizza botten från boken Baka Vego av Mekto Ganic så nu står pizzan i ugnen. Den ska avnjutas framför den senaste Star Wars filmen som varken jag eller Limes sett. En perfekt hemma kväll med anadra ord. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Jag har ingen bild från idag så här kommer en video från kaninlandet (Liseberg) i lördags. Detta kaninpartyt kan man se varje dag på eftermiddagen i kaninlandet. Det är så härligt och man blir så glad! (*^▽^*)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu kokar Limes tapica pärlor så till efterrätt blir det bubble tea. Pizzan är klar alldeles strax så jag ska avsluta. Det kommer förmodligen upp bild på pizzan i mitt instagramflöde (@eliinpelin) så håll utkik är om ni är nyfikna. (^ _  -) Det kan hända att det dyker upp på bloggen med, men vi får se. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Early Finish

Hi!
Jag hade ett kortare pass idag och slutade därför redan vid fem. Jag har stått och skopat glass under hela mitt arbetspass och det har varit så roligt! Men ännu roligare var det att efter jobbet kunna gå med Limes på Liseberg lite. Vi kollade lite på kaninshowen och gick sen och åkte Helix, som är såååå rolig!! Jag älskar den!! 
 
 
 
Kaninerna dansar och har kul i solen. 
 
 
 
 
Helix 
 
 
 
 
Efter åkturen gick vi till Jonsborgs Grillen där jag köpte en mjukglass (vegansk såklart). När man säljer glass hela dagarna blir man rätt sugen, hihi! Sen åkte vi hemmåt. Men det var väldigt mysigt att få spendera eftermiddagen tillsammans. (◠‿◠✿)
 
 
Nu ska jag strax krypa ner i sängen då jag ska upp och jobba imorgon. Jag sitter uppe en liten stund till så jag hinner bli trött bara. (^   ^,) 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Work, eat, sleep

Hej!
Rubriken beskriver ungefär de två senaste dagarna för mig. (^    ^) Det har varit två roliga dagar på Liseberg, men rätt lugna dagar. Idag önskade man nästan att det kunde komma lite fler gäster, det är alltid kul när vi har parken full av glada gäster. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag bara hem och sova, vilket ska bli skönt efter en lång dag.
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Limes Vegan Patties

Konnichiwa!
Jag har varit ledig idag med, vilket har varit väldigt skönt. Jag började dagen med att skypa med mitt hjärta. Så underbart det är att få se och höra honom, jag saknar honom verkligen! När jag är med honom känner jag mig hemma, jag är den personen jag vill vara och kan slappna av helt och hållet. Han gör mig hel. 
 
Efter det blev det en lugn frukost med färska bär jag plockade tillsammans med Limes igår. Yum! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag var rätt trött då jag vakna tidigt idag igen så jag tog det bara lugnt sen; kollade runt på nätet, ordnade med lite saker på datorn och lyssnade sedan på ett avsnitt av Vegopodden medan jag åt lunch. Sen kände jag att jag behövde röra på mig och vädret har varit underbart ute så jag tog en promenad på vägarna här runt om. Det var riktigt härligt. (◠‿◠✿) Efter att ha små pysslat med lite hushållssysslor slog jag mig ner i soffan och började återupta mitt Dan & Phil Play: Sims 4 tittande på youtube. Jag har inte sett det på länge och jag har missat en hel del så nu ska jag börja kolla ikapp. Dan och Phil är så härliga, haha!
 
 
Jag gjorde även middag imellan två avsnitt. Det blev enkelt idag då Limes varit underbar och gjort veganska bönbiffar häromdagen och fryst in det som blev över. Så jag bara stekte på dem, kokade quinoa och gjorde en sallad. Det blev vääldigt gott! Tack Limes!
 
 
 
Veganska Bönbiffar (recept hittar ni här) med sallad gjord på quinoa, hemodlad sallad, rivna morötter, alfa alfa groddar, syrade bönor, soltorkade tomater, citronjuice och min hemmagjorda ost till allt det. Det blev så gott!!
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta titta på Dan och Phil tills det är läggdags. Det har varit skönt att vara ledig, men nu är det dags att åka tillbaka till Liseberg igen. (^    ^) Det är tur att jag har ett jobb som jag tycker är roligt!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Can't Live Without Them

Hej!
Jag har varit ledig idag och ändå vaknade jag vid åtta. (- _ -')  Jag var jättetrött så jag låg kvar i sängen till tio, utan att kunna somna om, innan jag lyckades hasa mig upp. Sen vaknade jag till med en härlig lång dusch då jag verkligen tog hand om hela kroppen efteråt. Vad det hjälper när man känner sig ren, mjuk och luktar gått. (^  ^,) 
 
Efter att ha ätit frukost och hängt ut en tvätt på tork åkte jag hem mot Orust för att hälsa på familjen. Eftersom jag inte hann att träffa pappa mycket förra veckan sa jag att jag kunde komma denna veckan med. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vad mysigt det var att se alla, särskillt alla mina små pälsklädda familjemedlemmar.  Jag saknar dem något otroligt ibland!
 
 
 
Lilla söta Tuffsan!
 
 
 
 
Keyla var så glad över att jag kom hem och lämnade inte min sida en sekund! Mitt lilla hjärta!
 
 
 
 
 
Keyla, Tuffsan och Smulan kommer bra överräns nu så vi kan ha dörren öppen till tvättstugan (där kattluckan finns och katterna brukar vara).
 
 
 
 
Mor och Dotter, så fina de är!
 
 
 
 
 
Lunchen blev Lovice Lingon glass med MASSOR av blåbär mamma hade plockat. Yum!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
Det var såklart mysigt att se resten av familjen också, den mänskliga delen. (^ _ -) Min underbara moster fyller år idag så jag ringde henne och gratulerade. Det var sååå länge sedan jag pratade med henne så det var så härligt att få prata. Jag saknar henne, vi har alltid haft en bra relation och hon betyder väldigt mycket för mig. Men tyvärr har hon varit mycket sjuk vilket gjort att vi inte ses så ofta som man kanske hade önskat. Men idag fick jag pratat med henne och det var så härligt! Jag älskar dig moster! ♡
 
 
Sen blev det grillning med familjen. Jag provade Kung Markattas nyaste tofu, "Tofubiff", som redan är smaksatt och redo för grillen. Denna var med rödbetssmak, väldigt god att grilla! Jag använde den som burgare, men skulle även ha kunnat äta den rakt av med goda tillbehör. I looove tofu!
 
 
 
Hemmagjort bröd med recept från Mekto Ganics bok "Baka Vego", Kung Markattas Tofubiff Rödbeta, min hemmagjorda ost, inlagda rödbetor (för man kan aldrig få för mycket rödbetor, hihi), gurka, tomat och alfa alfa groddar. Mumms! 
Vem har sagt att vegansk mat är tråkig? (^   ^,) 
 
 
 
Det var mysigt att få grilla och äta med familjen på altanen. Sen var det dock dags för mig att bege mig hemmåt igen, mot mitt tillfälliga hem i Kungälv. (✿◠‿◠) Hemma mötte jag Limes som kommit hem från jobbet. Vi har pratat lite, plockat bär tillsammans till frukosten och jag har hämtat in kläderna som hängt på tork under dagen. Nu ska jag strax göra mig iordning och lägga mig i sängen och läsa. Jag saknar att läsa under vardagarna då jag jobbar. Men idag och imorgon ska jag passa på att läsa! 
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Ice Cream Girl

Hi!
Jag har haf två roliga dagar på Liseberg. Igår var det regnigt och därför ganska lugnt, men vi hann därför städa och preppa massor. (^   ^,)
 
Idag har vädret varit bättre!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade öppning av Sjöboden (där vi säljer glass) för första gången. Det gick jättebra och var riktigt mysigt. Sen har jag varit där nästan hela dagen. Det har varit såååå roligt!! o(^▽^)o Det är nästan i klass med julboden där jag stod nästan hela julen då jag trivdes bra där. 
 
Nu ska det dock bli skönt att vara ledig i två dagar.
 
 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Sjöboden

Hello!
Idag har jag haft en lång dag på Liseberg. Jag hade öppning och slutade inte förräns vid nio. Men det har gått bra och allt har rullat på. (^   ^,) Det är så roligt att vi har öppnat Sjöboden också! Jag tycker det är jätteroligt att få vara där ute och sälja glass i alla dess former.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska det dock bli skönt att få komma hem och lägga sig. Imorgon har jag öppning igen så det blir en tidig morgon. (^ _ -)
 
 
Kram på er ❤️
 
 
 
Follow on Bloglovin


Homemade Vegan Cheese

Hi!
Jag har varit ledig idag med och inledde dagen med en skype-date. Det var så härligt att få prata med mitt hjärta igen, jag saknar ju honom varje dag hela tiden.  Men nedräkningen är igång och snart är vi tillsammans igen. Det var som han sa; självklart ser man fram imot att resa runt i Sverige, men det jag ser mest fram imot är att få vara tillsammans igen!
 
Resten av dagen har jag tagit det rätt lugnt. Jag gjorde en väldigt enkel vegansk ost som blev jättegod. Den är inte som en hårdost utan mer som en dessert ost. Yum!
 
 
 
 
 
 
Receptet hittar ni här! Jag smaksatte dock lite annorlunda, men det gör man ju som man själv vill. (^   ^,)
 
 
 
 
 
Sen har jag klippt gräset, den halvan av trädgården som Limes inte hunnit med. Det känns skönt att kunna bidra med något. Jag har även tvättat och hängt ut på tork i solen. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av dagen har jag suttit och lyssnat på podcasts (Vegopodden och Veganprat) medan jag först strykt på och sen sytt fast tygmärken på min jeansjacka. Jag hade tre nya tygmärken; Alice i Underlandet och Musse & Mimmi. Nu börjar det likna något, men jag är långt ifrån klar med jackan som ska fyllas med Disney. (◕‿◕✿)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu börjar jag bli trött efter en natt med många konstiga drömmar. Så jag ska kolla om tvätten är torr och sen laga middag. Middagen kommer jag äta framför filmen Okja(✿◠‿◠)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Here to Stay

Hej!
Jag har varit ledig idag, så härligt! Imorse ringde inget alarm men som väntat vaknade jag rätt tidigt ändå. Men jag lyckades sova lite längre än jag brukar så jag var pigg och glad. Morgonen tog jag i lugn takt, först gick jag runt och små-pratade med katterna innan jag tog en dusch. Jag kunde även prata snabbt med Limes innan hen åkte till jobbet. Efter en lugn frukost åkte jag mot Orust för att hälsa på familjen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag passade även på att göra några ärenden påvägen. 
 
Hemma är det som det brukar och det var härligt att få se alla igen. Keyla blev helt överlycklig så hon visste inte vart hon skulle ta vägen, min lilla sötnos. ♡ Något annat som gladde mig något enormt var att Tuffsan är kvar hemma. De andra två kattungarna har flyttat till mormor och morfar. Men Tuffsan kommer så stanna!!! (*⌒ヮ⌒*)Min lilla sötnos, jag tycker så mycket om henne och är därför så glad över att inte behöva skiljas åt. Smulan var lika gosig som vanligt hon med och jag var riktigt glad över att få gosa med henne med. ♡  Vad vore livet utan djur? De är en del av familjen och jag vet inte om jag någonsin skulle kunna leva utan djur i mitt liv. 
 
 
 
 
Fina, söta Tuffsan! 
 
 
 
 
Jag och mamma åkte, strax efter jag kommit, hem till Anna. Det är alltid så roligt att se henne och få prata. Anledningen till varför vi åkte dit var att det var dags att klippa topparna på mitt hår igen. Jag fick en glad överraskning då Anna sa att håret ser bra ut och hon behövde inte klippa mycket alls. Äntligen kommer jag kunna låta det växa ut ordentligt igen! 
 
Efter att sen har varit hemma en stund sa jag hejdå och åkte in till Göteborg. Där var jag förbi Happy Vegan och köpte lite smått och gott och sen blev det middag på Göteburgare Vegan. Jag hade tur för när jag kom fanns det inga sittplatser inne och knappt några ute. Jag frös och ville därför inte sitta ute och frågade dem om de trodde något bord skulle bli ledigt snart. Först såg det inte bra ut, men sen kollade de ett av de reserverade borden och gästerna där var en halvtimma sena så de gav bordet till mig. Yay! Men jag ska komma ihåg att ringa och boka bord nästa gång jag ska äta där. Så roligt att de går bra för dem! (◠‿◠✿)
 
 
 
 
Nyklippt tjej i stan!
 
 
 
De har fortfarande inte fått fram hela menyn utan hade tre burgare att välja på så det fick bli min favorit hittills: Maj-Britt
 
 
 
 
Men milkshaksen har börjat dyka upp på menyn så jag var ju tvungen att ta en "Zetterlund" (glass, mjölk, oreokakor och mint, serveras med oreogrädde och chokladsås) till efterrätt. Så goood!! (๑✧◡✧๑)
 
 
 
 
 
Nu sitter jag mätt och go hemma i soffan. (◡‿◡✿) Jag handlade lite fler matvaror påvägen hem så nu ska vi klara oss några dagar till. Jag är trött och ska krypa ner i sängen strax. Imorgon är jag också ledig(!) så jag ska passa på att få skypa med mitt hjärta. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Home Time

Hi!
Jag står och väntar på bussen påväg hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag hade jag stägning vilket gick bara bra. (^  -  ^) Det finns inte jättemycket att berätta, allt rullar på som vanligt och det märks att vi är mitt i sommaren då parken är fylld av glada gäster. Nu ska det dock bli skönt att få komma hem och sova. 
 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Pink Waves

Moshi Moshi!
Jag var uppe rätt tidigt trotts att jag är ledig. Är det inte typiskt att när man har en sovmorgon så är man tvungen att vakna tidigt, haha! Så jag vek lite tvätt och annat innan jag åt frukost. Limes kom också upp och vi kunde äta tillsammans innan hen åkte till jobbet. Så mysigt!
 
Sen har jag haft en lugn dag. Jag har tvättat, duschat, strykt kläder och bara tagit det lugnt framför datorn en stund. Det har varit väldigt skönt att få gjort sådant man annars inte hinner med. Jag bytte även sängkläder vilket känns väldigt skönt,
så jag kommer nog sova gott inatt. (^  _  -) 
 
 
Jag har inte berättat att jag fick hem min peruk förra veckan så när jag var hemma i måndags kunde jag hämta den. Eftersom jag nu klippte håret kort för att de ska få återhämta sig från alla färgningar köpte jag en peruk att ha när jag saknar mitt långa hår. Det blev en rosa färg så när jag vill färga håret (vilket jag inte får lov till just nu enligt mig själv) tar jag fram peruken istället, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Så idag klippte jag till luggen på den så att det passar mitt ansikte. Det blev jättebra, jag älskar den!
 
 
 
 
 
I wish this was my real hair!
 
 
 
 
 
Till middag stekte jag pannkakor då jag varit sugen på det i flera dagar. Under tiden pratade jag med bästa Caroline, det var så skönt att få prata med henne igen och höra hur det är med henne. Vi pratade även när jag åt så jag hade en middagsgäst, fast i telefonen. (◠‿◠✿)
 
 
 
 
Det här receptet på veganska pannkakor går alltid att lita på!
 
 
 
 
Nu är även diskmaskinen igång och jag ska snart gå ut och plocka ner tvätten som hänger ute på tork. Det är sådant jag tycker om att gå och små pyssla med när jag är ledig och inte har något planerat. (^   ^,) Senare ska jag skypa med mitt hjärta, den här gången blir det han som får gå upp tidigt och jag som får stanna uppe lite längre. Men allt för sent kommer det inte bli då jag ska till Liseberg och jobba imorgon igen. (◕‿◕✿) Det ska i vilket fall som helst bli skönt att få prata med honom, jag saknar honom något fruktansvärt! Men det ska jag inte behöva göra så länge till, yay! 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Helping Hand

Hi!
Jag har jobbat på de här två dagarna. Det flyter på som vanligt och jag har kul! (^   ^) Det var dock skönt att sluta lite tidigare idag så jag kommer i säng i tid eftersom jag har öppning imorgon. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påvägen genom parken nu när jag slutat kom det fram två tjejer, den ena grät, som hade tappat bort sina föräldrar. Jag tog hon som grät i handen och sa att detta löser vi, så gick vi till gästservice där jag kunde lämna över dem i deras händer. Det är inte ovanligt att folk tappar bort varandra, men det brukar alltid lösa sig. Men jag blev rörd och ville nästan stanna kvar hos flickan för att se så hon kom tillrätta. Hon grät iaf mindre när jag gick så då kändes det lite bättre att gå. Den andra flickan var inte alls orolig. 
 
Nu sitter jag på bussen hem. Jag längtar efter sängen. (^ _ ^)
 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Fun with Lisebergare

Hi!
Jag är påväg hem efter en rolig kväll med kollegorna på Liseberg. (^  _  ^) Jag hade öppning på jobbet imorse och var därför uppe tidigt. Dagen har sen flytit på och gått rätt fort. Jag hade med mig ombyte och dusch-grejer så efter jobbet gjorde jag mig iordning för fest hemma hos en kollega tillsammans med resten från Mackasinet, Plättlagat och några från andra fast food enheter. Eftersom jag körde dit erbjöd jag skutts till några vänner så vi i åkte full bil dit. (^   ^)
 
Vi har haft en jättemysig kväll tillsammans! Jag dricker ju inte så när det blev shottar och för mycket dricklekar kände jag att det var dags för mig att dra mig hemmåt så jag får sova gott inatt och orkar jobba imorgon. Men jag har haft jätteroligt! 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var ett riktigt roligt spel vi spelade med mycket skratt!
 
 
 
 
Alla får varsitt kort, sen går det ut på att man ska hitta likadan figur på någon annans kort som på ditt eget och lägga sitt kort på dens kort innan någon lägger ett kort på ditt. Den som tillslut sitter med alla korten förlorar. Stressande och roligt!
 
 
 
 
Nu ska jag hem till Limes, Zeus och Lucius och sova. 
 
 
Kram på er ❤️
 
Follow on Bloglovin