Love Life

Hi!
Jag har precis skypat med min farmor och farfar. Det är roligt att de har skaffat skype så man kan prata med dem, avståndet känns inte lika stort då. (^   ^) De tycker såklart det är väldigt roligt också eftersom de kan se mig och prata med mig. 
 
Caelan har varit i skolan idag så jag har städat hela förmiddagen. När Caelan sen kom hem hjälpte jag honom med lite läxor. Så dagen har varit ganska lugn och skön med strålande solsken. 
 
När Geoff kom hem från jobbet tog vi allihopa en tur med hästarna, några red och några promenerade. Jag fick rida Svans! (●⌒∇⌒●) Han är så härlig att rida, jag verkligen älskar hans personlighet. Även om vi fortfarande håller på att lära känna varndra så har vi kommit en bra bit påvägen. Han gillar att stanna för att äta gräs och ibland är det svårt för mig att få honom att gå igen när han väl fått ner huvudet och börjat äta. Men idag kom jag underfund med hur jag ska göra för att lättare få honom att gå. Som sagt; han är helt underbar att rida! 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kan ju inte klaga på mitt jobb direkt, haha! (^ _ -) 
 
Men nu ska jag tvätta ansiktet och krypa ner i sängen. Imorgon ska vi iväg och hjälpa en vän med mockning (en lång historia som jag inte vill skriva om på bloggen eftersom det är privat). Jag tycker det ska bli rätt roligt, det kan vara skönt att få ta i lite och jobba ibland. Och djurvårdare som jag faktiskt är i grunden så är jag van vid "skit-jobb", haha! (fattar ni ordvitsen, hihi(๑>ᴗ<๑)
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Baking in the making

Halli Hallå!
Jag pratade med mina underbara vänner i Sverige imorse! Det är så härligt att få se dem och prata med dem, avståndet känns inte lika stort då. Än så länge har jag inte fått någon jätte-hemlängtan efter någon (jag saknar alla såklart men inte så att jag blir ledsen eller liknande), bara djuren eftersom jag inte kan prata med dem. 
 
Jag och Caelan satte igång med bakning imorse. Det regnade ute så vi passade på. Först gjorde vi Peach crumb bars, nästan som långpannekaka med smultäcke, och sen bakade vi pepparkakor. Vi gjorde bara några plåtar med pepparkakor vilket vi redan har ätit upp idag, tur att det finns massor av pepparkaksdeg kvar så vi kan baka fler. (^ _ -)
 
 
 
Som sagt; pepparkakorna gick åt!
Jag han inte äns ta kort på den ena plåten innan nästan alla var norpade, haha! 
 
 

Efter allt vårt bakande åkte jag, Anette och Caelan in till Palmerston North och hästbutiken som ligger där. Vi behövde köpa några nya tyglar och det är ju alltid roligt att bara gå och titta. (⁎⁍̴  -⁎) Sen åkte vi in till Feilding där meningen var att vi skulle öppna ett bankkonto till mig och ett till Caelan. Men när vi kom dit sa de att man måste boka tid och de hade tyvärr inga tider så vi får försöka igen en annan dag. (-_-) Men vi åkte inte till Feilding i onödan. Vi gick till en 2 $ butik där jag hittade många roliga scrapbooking saker! Den butiken var verkligen väääldigt rolig, de hade massor av roliga saker! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Efter den butiken gick vi till en annan farligt rolig butik för mig; nämligen en butik som säljer massor av nötter, fröer, gryn, torkad frukt, mjöl av alla dess slag, kryddor, bönor, linser och massa mer i lösvikt!! (((o(*゚▽゚*)o)))  Jag blir som ett barn i en godisaffär när jag går in i en sån butik, frukt och nötter är mitt godis! Och bakgalen som jag är så är det som julafton med så många olika mjölsorter och andra ingredienser!
 
Innan vi åkte hem handlade vi matvaror och gick in en snabbis på theWarehouse (billigt varuhus med lite allt möjligt) där jag hittade lite mer scrapbooking saker. Jag åkte ifrån all min scrapbooking hemma, både för att det tog för mycket plats i resväskan och för att jag trode att jag inte skulle vilja scrapbooka något speciellt. Men jag och Caelan har tagit lite bilder med polaroidkameran och jag vill verkligen få in dem i mitt album vilket betyder att jag behöver scrapbooking saker. (๑>ᴗ<๑) Men nu har jag så jag klarar mig, tror jag hihi!
 
När vi kom hem gick vi ut och tränade hästarna lite. Speights, som jag tränar, var verkligen samarbetsvillig och duktig idag. Han förstod snabbt med target sticken och ville träna! (ᴖ◡ᴖ) Det var verkligen jätteroligt när man ser framsteg. Han blir fortfarande för ivrig ibland och oförsiktig när han tar godiset ur handen, men vi tränar fortfarande på det och han har blivit bättre. 
 
 
Till kvällsmat gjorde Florian franska crêpes! (*ˊૢᵕˋૢ*)  Soo yummie!!!!! Vi hade alla möjliga olika toppings/fyllningar vilket gjorde det ännu godare. 
 
 
Jordnötssmör, nutella, persikosylt, äpple/päron sylt, mullbärssylt, banan, björnbär
och senare tog vi även fram brieost och camembert. 
 
 
 
 
 
 
Vi har fått receptet av Florian och han berättade även hur man gör dem, så förhoppningsvis ska vi kunna göra egna crêpes också. (^  -  ^) Det var verkligen super duper gott!!
 
Men nu ska jag gå och tvätta ansiktet och krypa ner i sängen. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Jam

Hi!
Idag var det dax att göra sylt igen med persikorna, det tar aldrig slut haha! (๑ ◡ ๑) Så jag stog i köket och gjorde sylt fram till lunch. När jag nästan var klar med att skära upp persikor, det fick inte plats mer i kastrullen, så kommer Geoff in och säger att han har två stora spänner till om jag skulle få slut på persikor. Jag gjorde inte äns slut på den spannen jag plockade igår, haha! Så nu få jag försöka komma på mer saker att göra med persikor. Jag tror jag ska försöka skära upp fler och frysa in. Tur att persikor är så goda, blir inte det minsta trött på dem! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Några av burkarna med persikosylt, detta är inte äns hälften. 
 

Det har regnat från och till idag med och när det väl regna var det som himlen öppnade sig. Tjohoo, mer vatten! När det var uppbehåll mitt på dagen passade vi på att gå ner till "scary-cow-paddock" (en av kohagarna här runt omkring där korna är väldigt nyfikna av sig) och plockade björnbär. Vi kommer förmodligen göra björnbärssylt nån dag också, kanske redan imorgon. (^  ^) Vi hann inprincip plocka från alla buskar längs staketet innan det började komma mörka moln och vi gick hem. En liten stund senare öste regnet ner igen. Det är roligt att vädret kan skifta så; ena stunden är det strålande solsken och varmt, nästa stund öser regnet ner och det är kyligare. 
 
Resten av dagen spenderades innomhus. Geoff bakade kanelbullar med tre olika fyllningar: en traditionell kanel och socker, en med choklad och såklart en med persikosylt. (๑ᵕॢ૩ᵕॢ)ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡ Florian, den franska killen (en av wwoofarna) hade aldrig testat svenska kanelbullar förut. (o.O) Därför var ju Geoff tvungen att göra några. Tur var vell det för Florian tyckte verkligen om dem, jag tror han har ätit nästan 10 stycken. (^  -  ^)
 
Jag har gjort en pepparkaksdeg, på Geoffs önskan, så vi ska baka pepparkakor någon dag också. Mycket bakande här, jag verkligen älskar det! Men jag tror jag måste börja gå lite fler promenader eller börja träna på något sätt, haha! Som tur är rör vi mycket på oss under dagarna iaf eftersom det alltid finns jobb att göra och vi tar promenader/ridturer med hästarna rätt ofta. Och vem tackar nej till en dessert? (๑>ᴗ<๑) Man lever bara en gång! 
 
 
Men nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om söta, mjuka persikor! (◠‿ - ✿)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Time Difference

Hello!
Jag och Caelan lekte endel imorse. Vi studsade lite på studsmattan och gick även runt och försökte ta kort på en kereru (en fågel som liknar en duva). Caelan har det som uppgift från skolan, att fota en kereru. Men vi lyckades, och Caelan tog en av de bästa bilderna:
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen gick vi allihopa, inklusive wwoofarna, ut på en tur med hästarna. Okej, Justin var inte med men annars var vi allihopa. (^_-) Jag började med att leda Speights. Han var duktig till en början och vissa stunder var han väldigt bra på att gå vid sidan av mig och stanna när jag stanna. Men efter att vi gått ett tag började han bli lite väl pigg och ville springa framför mig, vilket jag inte tycker är lika roligt. Han började även bli lite mer oförsiktig när han tog godiset ur handen på mig. Men jag märkte att det var bättre att ha pellets i små bitar än morötter i stora bitar, han är försiktigare med att ta mindre bitar ur handen.
 
Mot slutet bytte jag och Geoff häst så jag ledde Hrima sista biten hem. Hon var faktiskt riktigt duktig idag! Hon lyssnade mycket bättre på mig än hon gjorde första gången jag ledde henne. Jag märkte även att om jag använde "tyglarna" mer, lite som man gör när man rider, lyssnade hon väldigt bra på det. Ett exempel är när hon började gå för nära mig, nästan mot mig, så tog jag bara lite mer i tygeln mot motsatt håll och hon gick rakare. Jag fick henne även att börja förstå när hon ska stanna. (^   ^)
 
 
 
 
 
 
Vi gick upp och ner för många branta backar så när vi kom hem var vi alla rätt trötta, även de som ridit. Därför gjorde jag inte speciellt mycket innan det var middag. Det blev cheesecake till efterrätt idag med, den här gången var det Caelan och Geoff som gjort en väldigt god blåbärs-cheesecake. Den var lite fryst så det blev nästan som blandning mellan glass och cheesecake vilket jag tyckte var väldigt gott! ( ❛ڡ❛ )
 
Imorgon är det dax för er i Sverige att flytta fram klockan, det blir sommartid. Här är det fortfarande sommartid fram till 5 april då vi ska dra tillbaka klockan till vintertid istället. Så i en vecka frammåt kommer det vara 11 timmars tidsskillnad och sen blir det 10 timmars tidsskillnad. Virrigt det där när man ska skifta tider, haha! ( ๑ ◡ ๑ )
 
Kram på er <3
 
 
 
Follow on Bloglovin


Lemon Meringue Cheesecake

Kia Ora!
Dagen började med en lugn frukost och sen städning (Caelan var i skolan idag igen). Den här gången var det toaletten och badrummet som behövde städas. Vi har toaletten och handfat i ett litet rum och badkar pluss handfat i ett annat rum. Jag tror att det är rätt normalt att ha det så utomlands, det var likadant när jag var i Japan. (^   ^) 
 
När jag var klar med städningen gick jag ut och gjorde lite träning med Speights. Idag gick det väldigt bra, han var väldigt uppmärksam och ville träna. Jag började även lite försiktigt med en "target-stick" (en pinne med en tom flaska på änden som ett "target") vilket han förstod rätt snabbt. Anledningen till varför jag var försiktig är för att Speights inte ska tro att jag ska slå honom med pinnen, han har nämligen blivit slagen endel i sitt tidigare liv. Men han verkade inte så rädd och det gick väldigt bra! 
 
Efter träningen åkte vi och hämtade Caelan från skolan för att sen åka in till Palmerston North. Vi behövde hämta en av bilarna vi lämnade oss Linda och Geoff när vi var där i onsdags (våffeldagen)Så Caelan och Geoff tog den ena bilen och åkte och handlade mat medans jag och Anette tog den andra bilen och åkte för att hämta upp wwoofarna. 
 
 
 
Väntar på wwoofarnas buss i solen. 
 
 

Wwoofarna den här gången är en svensk tjej och en fransk kille. Det som jag lärt känna dem hitills så verkar de vara jättetrevliga. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi hade en BBQ när vi kom hem, Justin var redan här och väntade på oss. Det vär väldigt gott och avslutades med min lemon meringue cheesecake.
 
 
 
 
Jag använde mig av Manuela Kjeilen recept (finns här). Hon en av mina favoriter när det kommer till att hämta inspiration och recept. Jag modifierade dock detta receptet lite för att minska på sockermängden. Därför gjorde jag en botten på valnötter, madel, kokosolja, lite stevia och några dadlar. Sen använde jag mig av lemon curden jag skrev om igår, den utan socker. Därimot är fyllningen och marängfluffet samma recept som Manuela använder, så det söta från dem väger upp det andra och gör det till en söt dessert ändå. (^ _ -)
 
Men nu ska jag krypa ner i sängen. Vi får se vad som händer imorgon! Det är nästan det bästa här, det planeras inte så mycket utan vi tar dagen lite som den kommer. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Wonderful ride

Moshi Moshi!
Jag började den här dagen med att städa köket, matsalen och vardagsrummet. Det är den delen av huset vi använder mest och det bli smutsigt väldigt fort med oss och hundarna som springer ut och in. Sen gjorde jag en lemon curd a la paleo. Är ni nyfikna på receptet kan ni hitta det här, jag bytta ut honungen mot stevia (mindre mängd än det står att det ska vara houng) vilket gick bra det med. Jag tycker den blev väldigt bra och god! Den ska jag använda till min Lemon Cheesecake som står i ugnen just nu. Det är ca en timma kvar tills jag ska ta ut den, så kommer sitta uppe lite längre ikväll. (^ _ -) Den ska vi har imorgon när det kommer nya "wwoofers" hit och Justin kommer och ska sova över igen. 
 
Wwoofers är folk som reser runt på Nya Zeeland och jobbar gratis på gårdar mot att de får mat och husrum. De kallas wwoofers för att organisationen som sköter kontakten m.m. heter wwoof. Familjen här har tagit imot wwoofers förut men det har inte varit några under den tiden jag har varit här. Det ska bli både spännande och roligt att se hur det är, det är ju alltid roligt att träffa nya människor. (^   -   ^)
 
 
När Anette kom hem, hon har varit med Caelan i skolan, gick jag och hon ut på en ridtur. Hon red Paufi och jag red Svans. Svans är verkligen helt underbar att rida! Till en början med testade han mig lite och ville inte riktigt gå, men efter ett tag förstod han att det gick inte med mig och det var roligare att göra det jag bad om för då fick han morötter. (๑^ں^๑) Så sen var han så lyhörd och frammåt. Jag fick även känna på hans tölt lite vilket inte var speciellt tråkigt! 
 
 
 
Ridvägarna här är ju ite speciellt tråkiga om man säger så. 
  

Vi hade rätt tur med vädret. Det var målnigt men varmt och en stund efter vi kommit hem började det att regna. Det är rätt skönt med regn nu eftersom det varit fint väder i några dagar. Vi säger ju inte nej till mer vatten i våra vattentankar. (^  _  ^)
 
Nu ska jag fixa lite med nya bloggdesignen innan det är dax att ta ut cheesecaken ur ugnen. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Waffle Day

Hej!
Det är våffeldagen idag, men jag är säker på att ni i Sverige inte har missat det. Här på Nya Zeeland å andra sidan har väldigt få hört talas om våffeldagen. Men vi var såklart tvugna att fira och var hembjudna till Linda och Geoff i Palmerston North. (^   ^) Så imorse ställde jag och Anette oss i köket och började göra pumpasoppa, att ta med som middag, och koka persiko kräm, på bara persikor och citron, till att ha på våfflorna. När vi började bli klara med det ställde jag mig och stekte pannkakor till lunch. Kate var här med Leo och Alex så det blev några pannkakor att steka. (^ _ -)  
 
Så på eftermiddagen åkte vi in till Palmerston North där vi mötte upp Geoff, som jobbat idag, och Justin som också följde med hem till Linda och Geoff. Även Kate var inbjuden till vårt "våffeldags-firande" så vi blev några stycken. Jag tycker bara det var trevligt, alla är så snälla och härliga! 
 
 
 
Middag med pumpasoppa, fetaoströra och hembakat bröd. 
 
 
 
Våfllor! Såhär ser det ut när jag försöker lägga upp det någorlunda snyggt.
Linda och Geoff hade en burk med hjortronsylt, yay!! o(*゚▽゚*)o
 
 
 
När jag äter våfflorna ser det mer ut såhär, allt ihopblandat till en enda röra. Hihi!
 
 

Det var verkligen en jättetrevlig kväll med allihopa därför åkte vi inte därifrån förrän strax efter åtta. Det tar ju ca en timma hem och vi stannde till för att handla lite matvaror påvägen hem också så vi var hemma rätt sent. Därför borde jag gå och göra mig iordning för sängen nu, hihi!
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


My new room

Hello!
Jag hade en lugn morgon imorse igen. Caelan och Anette åkte till Caelans skolan och Geoff var mest i sitt arbetsrum och jobbade. Jag gillar när jag kan sitta och äta i lugn och ro på morgonen samtidigt som jag kollar igenom mail, sms och annat som hänt under natten (det brukar vara endel eftersom det är dag i Sverige när jag sover).
 
När jag ätit klart och fixat lite så bakade jag en raw cheesecake (no dairy, no egg, no sugar, no gluten) med persika som smaksättning. Jag hade även i lite citron för att ge den lite mer smak. Den smaskade vi på senare under dagen när några vänner till familjen var på besök. Detta var några jag inte träffat tidigare, men de var jättesnälla och härliga! (^   ^) Cheesecaken var omtyckt av alla och de blev lite förvånade när de hörde att jag inte haft creme cheese i den utan att det var gjort på cashewnötter istället. ( ⋂‿⋂’)
 
 
Jag glömde ta kort på cheesecaken tyvärr (-__-), men jag lekte lite med mitt fisheye objektiv och tog kort på mitt nya rum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det mysigt? Jag har fått packat upp nästan allt ur mina resväskor idag också. Det är bara några små saker som jag ännu inte kommit på någon lämplig plats till. (^_-)
 
 
Efter middagen gjorde de andra sig iordning för att sova. Jag satt uppe lite till och började fixa lite mer på den nya blogg-designen jag har på gång. Den nya headern har jag gjort klart grunden till så jag ska bara lägga till text och lite bilder. När headern är klar är det bara lite små saker kvar att fixa med så är designen klar. o( ⌒ ∇ ⌒ )o
 
Men nu orkar jag inte sitta uppe mer utan ska gå och tvätta ansiktet och krypa ner i sängen. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Horses & Beautiful view

Nihao!
Efter frukosten imorse gick jag och Anette ut på en tur med Svans och Paufi. Geoff hade åkte med Caelan till skolan så det var bara vi två. Det var riktigt mysgt och jag kan inte sluta beundra den helt underbara naturen och landskapet som finns här. Det är verkligen underbart vackert! 
 
 
 
 
 
Jag red Paufi, här ser man iaf hans öron hihi!
Ska försöka få en bra bild på honom nån dag.
 
 
 
 
 
Ridturen blev dock inte så lång som vi hade tänkt och vi red inte lika mycket som var tänkt från början heller. Hästarna var inte alls på humör och Paufi som alltid är så super-duper-snäll och samarbetsvillig ville inte alls gå framåt ibland. Det var alltså något som inte var helt rätt för dem idag, därför ledde jag Paufi en hel del men jag fick ändå rida lite vilket var jättehärligt! Det var en mysig tur i vilket fall som helst tycker jag. (^   ^)
 
 
När Caelan och Geoff kom hem gick jag och Caelan ut och lekte på studsmattan. Det var faktiskt rätt roligt och busa med honom och det var länge sedan jag hoppade på en studsmatta sist. (^ _ ^) Lite senare tog jag, Anette och Caelan en tur med Paufi, Hrima och Pipar. Jag ledde Hrimar, Caelan red Paufi och Anette ledde Pipar. Det var en riktigt mysig tur det med, hästarna är verkligen helt underbara. Jag har lite saker jag behöver träna Hrimar på men det ska bara bli roligt. Det verkar som om jag och Geoff kommer "byta" häst ett tag, jag tränar Hrimar och han tränar Speights. (。^‿^。)
 
 
Fina Hrima
 
 
 
Vackra Pipar!
Vi har börjat träna honom på att samla ihop sig och så småning om gå i form,
självklart är allt klickerträning och utan utrustning. 
 

Innan det var läggdags hann vi kolla klart på Mamma Mia också, den filmen är verkligen bra! Caelan ska till skolan imorgon igen och jag har tänkt ge mig på ett försök till att baka raw cheesecake med persikor. Ska bli roligt att se hur det blir. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Million of Peaches

Hi!
Jag ställde mig och började skära persikor och fylla dehydratorn imorse igen. Vi har så mycket persikor att vi måste göra något med dem varje dag för att de inte ska bli dåliga. Jag gjorde därför en ugnspannkaka med persikor också till lunch vilket var väldigt gott! (๑>ᴗ<๑)
 
 
Million of peaches, peaches for free... ♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪
 
 
 
Jag tror denna bilden är tagen av Caelan.
 
 
En vän till Anette kom idag också och sover över till imorgon. Han har saker, via sitt jobb, han ska göra i Palmerston North och det blir därför mycket närmare för honom om han sover här. (^   ^) Han verkar vara en schysst kille! Jag, Anette och Justin (som han heter) åkte in till Feilding efter lunchen
och köpte lite matvaror. Vi var också väldigt sugna på cheesecake så vi var ju tvugna att köpa
creme cheese, hihi! (^ _ -)
 
Middagen idag blev Geoffs potatispizza medan vi kolla på Big Hero 6 (som är otroligt bra!!!). Potatispizza är en botten gjord på riven potatis (nästan som en hash brown fast utan allt fett och annat) och sen toppar man den som man gör med en vanlig pizza. Det var verkligen jättegott, Geoff är duktig på att laga mat! Till efterrätt blev det cheesecake och ni kanske redan kan gissa smaken? Börjar på P och slutar på ersikor, hihi! ( •ॢ◡-ॢ)
 

Men nu ska jag försöka göra mig iordning och få sova lite. Caelan ska till skolan imorgon så jag och Anette tänkte passa på att ta en ridtur. (⌒▽⌒)
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Sunshine

Moshi Moshi!
Vilken underbar dag detta har varit, solen har skinit hela dagen och det har varit så härligt ute! Jag började dagen med att baka en persikokaka genom att använda ett recept på äpplekaka och bytte ut äpplena mot persikor eftersom vi har så otroligt mycket persikor. Undra vad jag ska hitta på med dem imorgon...
 
Kate var här idag igen med sina två söner och idag hade hon även med sig en kille hon träffat och hans dotter. Kate är verkligen jättetrevlig och det är bara roligt när hon är här. Killen hon träffat verkar också vara en trevlig kille och hans dotter var verkligen jättehärlig. Vi hade en BBQ mitt på dagen tillsammans med dem, så otroligt mysigt!
 
 
Ugnsrostad pumpa, grillade grönsaker, färska bladgrönsaker, lam och salami. ( ❛ڡ❛ )
 

Barnen ville så gärna rida, särskilt dottern till "killen", så efter lunchen tog vi med dem på en ridtur. Barnen red medan jag, Anette och Kate ledde hästarna. Jag fick leda Svans som är en helt underbar häst, så lyhörd och förstår rätt snabbt vad det är jag vill. Jag gillar verkligen den hästen!
 
När vi kom tillbaka var "killen" och hans dotter tvugna att åka, men Kate och hennes söner stannade ett tag till. Vi gick in och svalkade oss med min persikokaka och glass. 
 
 
 
 
 
 
 
Innan Kate och grabbarna bus åkte hem var hon snäll och hjälpte till med att flytta runt alla sängar; Jag flyttade in i huset idag! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Så nu har jag ett mysigt rum inne i huset. Vi lyckades få det riktigt hemtrevligt genom att flytta med byrån jag haft i rummet innan och även flytta in ett skrivbord från Caelans lekrum (han hade två skrivbord så jag fick ett). Jag har ännu inte packat upp allt från resväskorna för det började bli sent när vi var klara. Får se om jag packar upp lite mer imorgon och får lite ordning på alla mina saker, hihi! 
 
Dagen avslutades med en stor brasa där vi eldade upp gammla kvistar och annat. Vi grillade även lite marshmallows innan vi gick in och började kolla på Mamma Mia. Det blev verkligen en jättemysig kväll tillsammans. Vi kollade dock inte klart på Mamma Mia för det blir för sent för Caelan, så vi får se klart imorgon. (^_-)
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag krypa ner i min härliga säng i mitt nya rum. Jag tror nästan jag kommer trivas bättre i detta rummet än i det förra. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Palmerston North

Hej svejs!
Det var riktigt kallt imorse, tillochmed lite frost. (•̪ o •̪) Vi åkte hemifrån rätt tidigt för att åka in till Palmerston North och göra lite olika ärenden vi behövde göra. När solen sen tittade fram blev det varmare och har varit över 20 grader hela dagen tror jag. 
 
Inne i Palmy ansökte jag om ett IRD nummer. Det är ett nummer som fungerar som ID nummer gör i Sverige om jag förstått det rätt. Nummret får man hos "skatteverket" och jag måste ha ett sånt nummer för att kunna öppna ett bankkonto här. (^   ^) Medan jag och Geoff var och gjorde det pluss lite andra ärenden var Anette och Caelan på ett "gymnastik-ställe". Det är en sal full med olika gymnastik saker så som "lijaner", trampolin, ribbstolar, tjockmattor, tunnlar och massor av roligt för barnen att leka med/på. 
 
När jag och Geoff var klar med det mesta köpte vi kaffe och åkte sen för att hämta upp Caelan och Anette. Det hade hunnit bli lunch-tid vid det laget så vi åkte till gallerian och åt. Den här gången testade jag den indiska maten. Det jag valde tror jag heter Mango Chicken och det var jättegott. Men jag tror inte det slår sushi, haha! (≧ڡ≦*)
 
 
Food! Det finns mycket olika sorter att välja mellan,
t.ex. kinesiskt, sushi, McDonald's, Indiskt, Subway, Sallad och flera andra matkedjor.
 
 
 
 
 
 
Jag och Anette var och klippte oss innan maten också, det hade jag nästan glömt. De har en drop in salong där vi skrev upp oss men de hade tid med en gång. Jag ville bara ta topparna så är inte jättenoga med att gå till något proffs. Min klippning var nog den snabbaste jag någonsin gjort, det tog nog inte äns 10 minuter! (o.O) Men jag är nöjd, jag blev av med det slitna utan att hon tog för mycket. 
 
Efter lunchen fortsatte vi göra lite ärenden i olika butiker och vi avslutade allt med att handla mat. Jag gillar deras lösvikt de har här med fröer, nötter och torkad frukt. Det finns godis där också men det är ju inte alls lika gott som naturens egna godis! ॱ॰⋆꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡ 

När vi kom hem och tagit in alla varor tog jag handom disken som jag inte hann med imorse. Sen bakade jag en Peach Pie Crumble helt utan socker, smör eller vanligt mjöl. Istället använde jag vår egna stevia, kokosolja, havregryn, våra egna valnötter, kokosflingor och mandel. Nötterna mixade jag grovt så det fortfarande fanns bitar kvar. Det blev vår kvällsmat, tillsammans med lite glass hihi! (๑˃͈꒵˂͈๑) Jag tog tablett (för laktosen) så jag också kunde få lite glass, mumms....
 
 
Detta blir min sista natt i detta rummet, imorgon flyttar jag in till huset. Rummet jag har nu sitter ihop med garaget så man måste gå ut för att komma hit, men det är typ ett steg mellan dörren från huset till min dörr så det sitter nästan ihop. Det är kallare i det rummet jag har nu och eftersom det börjar bli kallt om nätterna så flyttar jag in. Anledningen till varför jag varit kvar här ute såpass länge är för att det är lite mer privat här och sängen är så himla härlig. Men imorse när det kom på tal att flytta in sa de att vi kommer flytta med dubbelsängen jag sover i nu in till huset. Yay!! ヾ(๑╹ヮ╹๑)ノ”
 
Men nu ska jag sova, alltid lika skönt att krypa ner i sängen efter en lång dag. 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Click

Hi!
Jag kan ju börja med att berätta att jag inte klarade provet igår. (。•́︿•̀。) Men det gör mig inte så mycket eftersom jag pratat med min lärare och hon säjer att jag får läsa om kursen på 50% till hösten (vår i Nya Zeeland), vilket känns bra eftersom jag då får chans att bli mycket säkrare på att använda japanskan. Därför ser jag det bara som en väldigt bra chans att få lära mig mer!
 
Efter frukost imorse städade jag lite i köket, det börjar bli som en morgonrutin att städa i köket när jag ätit, och sen gick jag ut och plockade en stor hink full med persikor. Jag har dock inte hunnit göra så mycket med dem förutom att äta några, hihi! Jag funderar på att försöka göra persikosylt eller något, tycker det låter gott att ha på frukost müslin/wheetabix. (⁎⁍̴ڡ⁍̴⁎)
 
Jag, Anette och Geoff har gjort upp en träningsplan med mål på vad vi vill träna hästarna på och vad de behöver träna på. Jag kommer att få träna Speights en del vilket känns roligt. Jag är ännu inte jättesäker på klickerträningen ännu och behöver mer övning men jag tycker det går frammåt. Idag när jag tränade Speights så gick det inte så bra till en början, gräset var roligare än mig, men att bara ge det lite tid och köra korta sketioner träning gjorde att Speights tillslut riktade uppmärksamheten mot mig. Han har en tendens till att inte vara så försiktig när man ger honom belöning så man måste akta sina fingrar, därför är det något vi ska träna på. Vissa stunder var han faktiskt riktigt duktig och använde läpparna för att ta belöningen (morötter).
 
 
Jag tog en paus mitt upp i och tog lite kort på både hästar och hundar. Det är mysigt att bara sätta sig ner och ibland kommer en häst fram och hälsar eller så kommer en hund och sätter sig bredvid. Kan det bli så mycket bättre? 
 
 
Pipar som Anette tränar.
Han är helt otrolig och verkligen älskar att träna, han vill vara med hela tiden.
 
 
 
Speights
 
 
 
Maini. Jag tyckte dett kortet var så gulligt för det ser verkligen ut som hon ler.
 
 
 
Vali
 
 
Senare hjälpte jag Anette med att plantera ut lite mer grönsaker bl.a. kål av olika slag, broccoli och blomkål. Det är mysigt att gå och pyssla ute när solen skiner. Det blev faktiskt lite varmare på eftermiddagen, som en av de varmare sommarkvällarna man har i Sverige. 
 
 
Men nu ska jag försöka göra mig iordning och sova. Imorgon ska vi åka in till Palmerston North och fixa så jag får ett bankkonto och lite annat. (^_^) 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Final Test Tonight

Konbanwa/Ohayoo gozaimasu!
Ikväll/snart är det dags för sluttestet i japanska för mig. ꒰๑•ॢд •ॢ๑꒱ Jag vet inte rikgit hur det kommer gå om jag ska vara ärlig. Den här dagen har lagts på pluggande, vilket var snällt av familjen att låta mig göra det. Pluggandet har gått väldigt bra och det känns som om det klarnar allt mer och mer, men ändå känns det inte som om jag lärt mig så mycket japanska som jag hade hoppats på under kursens gång. Jag vill bli säkrare på många bitar och kunna använda det mer flytande. Jag har pratat med min lärare så om jag inte klarar testet idag kommer vi se om jag kan få hoppa på 50% kursen som går nu (jag läste ju 100% så 50% kursen har antagligen kommit halvvägs in i kursen) eller om jag kan läsa om hela kursen till hösten i Sverige/våren i NZ. Därför är jag inte jättenervös inför testet idag, det gör inget om jag misslyckas för då kommer jag ändå få en chans att lära mig allt bättre. Även om det kommer innebära att jag fortfarande har något jag måste göra ibland så kommer det inte alls vara lika mycket pluggande som nu eftersom jag läst kursen en gång redan och att det blir ett långsammare tempo. 
 
 
Största delen av dagen har tillbringats här:
 
 
 
 
När man får tråkigt och behöver en paus kan man ju ta lite selfies, haha!
Snack när jag pluggade = torkade persikor 
som jag torkade för några dagar sedan, så goott!!! ῍̻̩✧(´͈ ૢᐜ `͈ૢ)˖῍̻̩ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡
 
 
Kvällens middag blev pizza! Jag minns inte när jag åt pizza senast, men idag kändes som en bra pizza-dag haha! Vi beställde via nätet där man även kunde välja vad man ville ha på eller om man vill ha extra av något, verkligen ett super bra sätt att beställa på för man kan få pizzan precis som man vill ha den. Jag valde en färdig combo med kyckling, tranbärssås och camemberts och valde till annanas och cashewnötter. Det var tranbärssåsen som gjorde mig nyfiken på den här pizzan och jag älskar camembert med har aldrig testat det på pizza. Den var faktiskt riktigt god! (⁎⁍̴ڡ⁍̴⁎)
 
Men nu ska jag läsa igenom det sista inför slut provet och lägga undan alla böcker (no peeking). Sen blir det raka vägen i säng, man bli trött av att plugga en hel dag. 
 
Kram på er (๑ᵕॢ૩ᵕॢ)*౨˚ൗ ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Scream

Halloj!
Jag vaknade runt sex-sju imorse av ett fruktansvärt oljud, jag har aldrig hört något liknande. Min reaktion var att snabbt krypa ner under täcket innan jag förstod vad det var. För det första var inte varelsen som gav ifrån sig ljudet inne i rummet utan i väggen bakom mig (det är ett hål i yttertaket där de tar sig in) och för det andra var det "bara" en pungråtta. Inte visste jag att de kunde låta så fruktansvärt, det var så det skar i en även när man visste vad ljudet kom från. Jag försökte komma på ett bra sätt att beskriva det på, vilket är svårt, men kom fram till att det är nått katt-liknande väsande som övergår i en någon slags blandning mellan väsande, skrik och skall. (๑ △ ๑)
 
Efter att det hände lyckades jag inte somna om utan låg och halvsov fram till runt åtta då jag inte orkade ligga kvar längre. Geoff har varit och jobbat och Caelan och Anette åkte till Caelans skola imorse så jag hade förmiddagen ensam i huset. Jag tillbringade tiden med att äta frukost i lugn och ro, städa i köket och sen rensade jag diskmaskinens filter. Jag är nästan helt klar med städningen av kylskåpet nu också, bara en hylla i dörren kvar som jag ska försöka få gjort imorgon. 
 
 
Innan Caelan och Anette kom hem hann jag slänga in två squash-bröd i ugnen också.
 
 
 
 
 
Det blev rätt gott, inte som vanligt bröd i konsistensen men ändå gott. (^   ^) Man kan inte känna att det är sqaush i det iallafall. 
 
 
Annars har jag lekt en del med Caelan idag. Allt från fotbolls-bord-spel i miniformat till att pärla pärlplattor. Visste ni förresten att pärlor och pärlplattor inte finns över huvudtaget här på Nya Zeeland? Geoff hade inte äns sett det innan Anette visade det för honom. (o . O) De brukar därför passa på att köpa pärlor när de är i Sverige. Jag trode att det var något som fanns överallt, haha!
 
Jag och Caelan har bakat några chokladmuffins också. Vi gjorde bara en liten satts, dels för att vi har nästan slut på kakao så vi kunde inte göra mer och dels för att det inte är så nyttigt att äta massa muffins. Det blev 5 stycken vilket var rätt bra eftersom vi är fyra personer. (^ _ -)
 
Vi har inte gjort så mycket annat idag, det har regnat av och till idag med och blåst kallt ute. Fick plockat lite mullbär innan middagen annars har jag knapt varit ute. Men nu ska jag försöka sova och hoppas på att inta vakna av några nya överraskningar från mina nattliga grannar pungråttorna. (๑>◡<๑)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin