Vintage

Hi!
Äntligen är det lördag! Det betyder att vi kan ha sovmorgon imorgon och vår helg börjar ikväll. Min dag började som den brukar, nästan... Petunia kom såklart in med en fågel som var halvdöd. Hon vägrade döda den utan lekte bara med den så jag fick hämta en plastpåse och få slut på lidandet... Vad jag hatar att göra det, men jag kan inte bara stå där och se på medan hen pinas till dötts. Efteråt fick jag dammsuga upp alla fjädrar som hon plockat från fågeln, och spottat ut, och torka upp blodet som kommit på några ställen. Efter det kunde jag fortsätta med disken innan jag gick till affären. 
 
 
Vi har rester kvar av pajen från igår så middagen blir rätt enkel. Det bli rester, lite mer seitan som jag kommer steka upp och kokta grönsaker. Därför har jag inte behövt förbereda mycket i köket, jag har bara skurit upp grönsakerna och lagt i en kastrull med vatten. Så på eftermiddagen har jag kollat på två avsnitt av Downton Abbey. (✿◠‿◠) Jag verkligen älskar den serien, och det är så kul att se allt från början igen. Jag minns ju vissa saker, men det händer så mycket att jag inte minns allt och det gör det roligt att se det på nytt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag slutar aldrig beundra alla de vackra klänningar och smycken de har på sig. På många sätt önskar jag att jag varit med på den tiden, 1910-talet, för att se allt med egna ögon. Det finns så mycket jag beundrar med det, men samtidigt tror jag det var en tuff tid att leva i. Så jag nöjder mig med att försvinna in i deras värld imellanåt och sen kunna återkomma till nuet. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
På tal om kläder och mode, Liz Lisa har släppt bilder för deras höstkollektion 2018. Vissa plagg är bara för söta!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag verkligen älskar allt på den här bilden! (๑๑) Klänningen är något jag verkligen vill ha! Och både mönstret och färgen på klänningen påminner mig lite och "tweed-ytterkläderna" de använder i Downton Abbey. Här är ett exempel:
 
 
 
 
 
 
 
Vi får se om jag kan få ett jobb i höst så jag kanske kan köpa lite nya kläder senare i år. Inte för att jag inte klarar mig, jag har kläder så det räcker och blir över, men det finns många nya plagg som jag vill ha. Men det får bli när jag fått ett jobb, börjat få pengar igen så jag kan få upp mina besparingar och leta lägenhet. Inanna dess behöver jag inget, mitt hjärta kommer alltid komma i första hand. 
 
 
Nu ska jag kolla runt lite på nätet och youtube som jag brukar innan hjärtat kommer hem. (^    ^,)
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Puffy & Seitan

Kia Ora!
Det är verkligen svårt att ta sig upp ur sängen på mornarna nu när det är frost ute. Jag vill bara stanna under mitt täcke hela dagen, haha! Vi använde den sista veden igår kväll så nu är det tillbaka till kallt... Förhoppningsvis kan vi få tag på mer ved i helgen. Jag älskar att ha brasan igång, det ger en så mysig stämning och otroligt skön värme. (◡‿◡✿)
 
Jag lyckades dock ta mig upp och äta frukost, sköta disken och sätta på en tvätt innan jag hoppade i duschen. (✿◠‿◠) Senare gick jag på min promenad till affären så jag sen kunde förbereda en seitan-paj till middagen. Själva skalet är i färdigköpt smördeg och fyllningen är potatismos med en supergod brunsås jag gjorde, gröna ärtor, grönkål, baby spenat och seitan. Såsen höftade jag ihop men det jag hade i var; redning på smör och vetemjöl, sojamjölk, salt, peppar, vitpeppar, vitlökspulver, lökpulver, sojasås och marmite. Mumms!!
 
När jag var klar hade klockan hunnit bli rätt mycket så jag satte mig och kollade på ett avsnitt av Downton Abbey innan det var dags att lägga ihop pajen och in med den i ugnen. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hjärtat hann komma hem innan pajen var klar, men nu är den ute ur ugnen och vi kan äta vår middag. 
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Seitan Burgers

Hej!
Jag hade en lugn morgon och vaknade i min takt. Efter att ha skött disken gick jag på en promenad till affären. Jag passade på och gick lite längre och besökte båda mataffärena. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Trotts kylan är det alltid skönt att få komma ut och röra på sig. 
 
På eftermiddagen har jag skärt upp seitansteken jag gjorde igår. Den blir alltid lika bra! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade massor av tid kvar att sysselsätta mig med så jag dammsög hela huset. Det var skönt att få det gjort då det började bli lite väl mycket katthår på mattorna, hihi! (◠‿◠) Jag kunde sen sätta mig och kolla på två avsnitt av Downton Abbey. Det är inte svårt att komma in i serien igen, även om jag saknar mina vampyrer. Den tiden de lever i, 1910-talet, verkligen fascinerar mig och det är så roligt att följa alla karaktärena. 
 
Vi har inte mycket ved kvar men jag hade tillräckligt för att få igång en brasa när det blev kallt och mysa under kvällen till hjärtat kom hem. Middagen var enkel då jag bara behövde steka upp några seitan bitar, det blir seitanburgare till middag. Mummms! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Fire

Hi!
Vi åkte aldrig och hämtade ved igår. Jag som inte är van vid att ha en brasa tänkte ju inte alls på att träd som du just sågats ner måste torka ett bra tag först, hihi. Hjärtat hade kört förbi och kollat också, men köpte med en säck ved från ett annat ställe istället. Så vi eldade i brasan igår vilket var så mysigt. Vi åt middag framför brasan i vardagsrummet och jag gjorde senare varm choklad. (✿◠‿◠) Det var verkligen en super mysig kväll!
 
 
Hjärtat såg till att brasan var i full gång med mycket ved när vi gick och la oss så på morgonen kunde han starta den igen ganska lätt. Vad härligt det var att inte behöva gå runt och frysa. Ute var det frost men inne kändes det inte. Det är fortfarande inte lika varmt och skönt som ett svenskt hus, men jag slipper frysa så hemskt.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag sluta lovprisa vår brasa, haha! (๑>ᴗ<๑) Min dag har sett ut som dem brukar. Jag har varit på en promenad till affären och sen har jag gjort en seitan stek. Det är det vanliga receptet på seitan jag gjorde idag så vi kan ha den till middag imorgon. 
 
 
Jag såg sista avsnittet av the Originals säsong 4 igår, vilket är alla avsnitt som finns på Netflix. (T     T) Säsong 5 visas just nu i USA så jag får vänta... Så idag när jag ville sätta mig och kolla på något fick jag bestämma mig för en ny serie. Jag har därför börjat kolla på Downton Abbey från början. Jag minns inte hur många säsonger jag sett men jag har inte sett alla. Därför börjar jag om från början, och för att det var ett tag sen jag såg den. Det är en så mysig serie som jag älskar. Man lever verkligen med familjen Grantham och tjänstefolket på Downton. 
 
Nu har jag dock förflyttat mig från sovrummet och in i vardagsrummet där jag tänt brasan. Det börjar bli kallt ute igen så jag tänker stanna här med min dator tills hjärtat kommer. Jag har flera nya youtube-videos att kolla på, yay! 
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Computer Free Weekend

Hej!
Jag har inte haft igång datorn någonting under helgen. Ibland är det skönt att ta en paus från allt. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag och hjärtat har inte gjort så mycket mer en att umgås och mysa. Det har varit regnigt så vi har hållt oss inomhus. Jag bakade en kladdkaka med oreos i söndags så vi har haft något gott att smaska på hela helgen. Den blev verkligen super god! 
 
 
 
Mys med katterna. Bilden är tagen lördag kväll. Vad jag älskar dem 
 
 
 
Idag tog jag det lugnt imorse. Jag satte på en tvätt som jag fick hängt ut på tork innan jag gick till affären. Jag var tillbaka i lagom tid för att hinna ta hand om disken innan sotaren kom. Vi har tänkt försöka få tag på ved så vi kan elda i brasan då det är billigare än att ha igång elementet. Men hjärtat har inte eldat där på några år så jag tyckte det var en bra idé att ta hit en sotare så det är rent, fint och redo för att användas. (✿◠‿◠) Sotaren var riktigt trevlig och var väldigt nyfiken på Sverige. Han tyckte det lät toppen att man kan ta sig runt med engelska i Sverige så nu funderar han på att resa dit. Och vår kammin och skorsten är nu rena och fina och redo för att eldas i. 
 
 
På eftermiddagen har jag gjort mer bananabread granola. Den går åt, haha! Jag bakade även ett bröd då jag inte behöver göra så mycket till middagen. Det var ett enkelt bröd jag hittade hos Lindas Bakskola; Grovlimpa.  Det blev riktigt bra! Det ända som var synd är att det blev lite bränt på toppen då ugnen inte var på min sida idag. Men det gör inte så mycket, resten av brödet blev så fluffigt och fint. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
Middagen blir baked beans, hashbrowns, toast och stekta champinjoner med babyspenat och grönkål. Enkelt men gott! När hjärtat kommer ska vi först åka till ett hus de har rivit inte långt härifrån. De sågar även ner alla träden som omgav huset och ger bort gratis ved. (◕‿◕✿) När jag gick förbi idag frågade jag hur länge de kommer ha veden där och de sa så länge det finns kvar. Så vi hoppas det finns kvar och att grinden är öppen så vi kan hämta lite ved.
 
Nu ska jag läsa Foki's blogg och kanske se någon youtube video innan jag går och börjar steka grönsakerna till middagen. 
 
 
Kram på er 
Follow on Bloglovin


More Nuggets

Hi!
Jag sitter just nu uppkurad under en filt med elementet på. Det känns som det kommer bli en kall natt. Ändå kändes det något varmare imorse då det inte var frost. Och det var underbart att ha påslakanet på mitt täcke igen, det blir så varmt och mysigt! (◡‿◡✿) Det är nästan farligt då man inte vill lämna sängen på morgonen, hihi!
 
Min dag har sett rätt normal ut. Jag vädrade ur hela huset imorse som fortfarande luktade något av frityroljan sen igår. Det hjälpte även till med att bli av med fukten som bildats under natten. Jag har varit på min promenad till affären mitt på dagen och det var strålande solskén vilket kändes så skönt. (✿◠‿◠) Jag fick den där vårkännslan igen eftersom luften var "krispig/kall" men solens strålar kändes varma och sköna. 
 
Hemma har jag skärt upp grönsaker och resten av seitan-kycklingen till middagen ikväll. Nuggetsen igår blev så goda så jag bara måste göra fler av det som är kvar. (๑✧◡✧๑) Dock gör jag inga pommes frites idag utan vi kokar broccoli och morötter till. Jag köpte även en hummus med soltorkade tomater som vi kan dippa i. Då blir det iaf lite nyttigare, haha! 
 
 
 
Så här ser seitan-kycklingen ut. Det blev några hål i den men det gör inget då den smakar gott ändå. 
Ni kan hitta receptet jag baserade denna på här. Jag experimenterar dock lite med smakerna fortfarande. 
 
 
 
Ikväll ska jag stänga dörren till köket när jag friterar och öppna fönstrena mer än jag gjorde igår för att försöka gå ut så mycket av ångan och lukten som möjligt. Men eftersom det bara är nuggetsen och det blir färre nuggets än igår behöver jag inte fritera lika länge. 
 
Nu ska jag kolla runt lite på internett innan det är dags att gå och börja värma oljan. Jag har redan sett två spännande avsnitt av the Originals, som är såå bra!
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Fry....day

Hej!
Hjärtat var så gullig imorse och satte på elementet åt mig så jag hade det på i sovrummet tills jag ätit frukost och fått på mig kläder. ꒰⁎ᵉ̷͈  ꒵  ᵉ̷͈⁎꒱໊ Det var frost ute igen och så kallt. Jag sätter inte på elementet på mornarna då det kostar så mycket pengar att ha det igång, istället försöker jag stå ut. Det är bara de gånger hjärtat sätter på det som jag har det igång, det är ju ändå han som betalar räkningarna. På kvällarna därimot sätter jag på det så sovrummet är varmt och härligt när hjärtat kommer hem. 
 
Det har varit stora tvätt-dagen idag, haha! (๑>ᴗ<๑) Skämt åsido, det var inte så mycket tvätt men jag satte på två tvättar och har sprungit in och ut till klädlinan under dagen. Jag lyckades få upp första tvätten lagom till när solen började värma vilket var bra för den hann att torka helt innan dagen var slut. Mitt påslakan är nu nytvättat, torrt och härligt så inatt kan jag sova med ett ordentligt täcke igen (ni som läste gårdagens inlägg vet att Jeff kräktes över mitt täcke, därför sov jag utan påslakan inatt), yay! (*^▽^*)
 
 
Förutom att pyssla med tvätten har jag varit på min promenad till affären. (✿◠‿◠) Jag har även förberett de få saker jag kunde förbereda inför middagen. Jag gjorde ju seitan-kyckling i onsdags som jag idag friterade och gjorde Seitan Nuggets. Till det dubbelfriterade jag pommes frites av både vanlig potatis och kumara. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Mumms! Perfekt som fredagsmys.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nuggetsen blev verkligen super goda!! (๑✧◡✧๑) Seitan-kycklingen jag gjorde blev mycket bättre den här gången. Jag hade i överblivna veganska kycklingkryddor till kycklingnudlar, sånna som tar två minuter. Det blev verkligen en god smak då. Så nu ska jag sluta skriva och fortsätta äta. 
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Breathing Smoke

Hej!
Jag fortsätter att klaga på det kalla vädret, haha! (๑>ᴗ<๑) Inatt har jag sovit med huvudet under täcket nästan hela natten och på morgonen var det frost ute. För att ni ska förstå hur kalla husen här blir kan jag säga att det kom rök ur munnen när jag andades innomhus. 
 
 
 
Bild tagen imorse. All kondens ni ser på fönstren är på insidan. Det är därför jag alltid går runt och öppnar alla fönster på morgonen, trotts att det är kallt, så de får en chans att torka.
 
 
 
Trotts kylan på morgonen har det varit en solig och fin dag ute. Jag passade på att tvätta så jag kunde hänga ut det på tork. Man får passa på när solen är framme eftersom allt torkar så mycket bättre då. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Sen har jag duschat. Det är skönt inne i duschen, men efter fryser jag alltid så mycket. Även när jag tagit på mig kläder fortsätter jag att frysa. Men det är värt det för kännslan att vara ren och härlig. (✿◠‿◠) Jag fick upp värmen på min promenad till affären lite senare. 
 
 
När jag kom hem hade jag en mysig överraskning bredvid min kudde i sängen. Jeff hade kräkts över täcket och ner på golvet. (>    <)  Så det var bara att börja torka upp, slänga påslakanet i tvätten och desinficera kablar och sängbordet som det även kommit på. Tur dock att när han kräks har maten oftast inte smällt så det är bara som nerblött kattfoder, rätt lätt att torka upp med andra ord. 
 
Något senare kunde jag sätta mig och kolla på ett avsnitt av the Originals. Vi har rester kvar sen igår så det blir korv stroganoff idag igen, mumms! Så nu tänkte jag kolla runt lite på nätet och även se några youtube-videos. 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Stroganoff

Hello!
Det har blivit mycket kallare igen, men solen har skinit och det var varit rätt okej under dagen. Så det var rätt skönt att få gå på min dagliga promenad till affären. (◠‿◠)
 
När jag kommit hem och ätit lunch satte jag igång i köket. Jag gjorde kyckling-seitan igen men testade att krydda annorlunda denna gången. Jag hoppas det blir bra. Jag förberede även allt för att göra korv stroganoff till middag. Medan jag pysslade med allt detta lyssnade jag på podcasts. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag verkligen älskar att lyssna på det om jag vet att jag kommer stå i köket länge, ungefär i längd med en podcast. De jag brukar lyssna på är Vegopodden eller Veganprat, men nu har jag lyssnat igenom allt och måste ibland vänta på nya avsnitt. Därför hittade jag en ny vegansk-pod som jag börjat lyssna på. Den heter The ChickPeeps och startades av Evanna Lynch som spelar Luna Lovegood i Harry Potter filmerna. Jag visste inte att hon var en sån djurrättsaktivist men det är verkligen intressant att lyssna på henne, Robbie Jarvis, Momoko Hill och Tylor Starr som är medlemmarna i The ChickPeeps. Jag har inte hunnit lyssna på jättemånga avsnitt ännu men de har ett avnsitt, delat i två delar, där de pratar veganism och Harry Potter vilket var väldigt kul att lyssna på. Har ni några favorit podcasts ni tycker om att lyssna på??
 
 
När jag var klar i köket kunde jag sätta mig och kolla på ett avsnitt av the Originals i vanlig ordning. Sen kollade jag runt lite på internett och youtube innan det var dags att börja med middagen. (^     ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
Så enkelt men ändå så gott!
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Take Time

Hi!
Det är tisdag vilket innebär starten på en ny arbetsvecka för hjärtat. Jag hade en lugn morgon där jag även passade på att tvätta då solen tittade fram. Så jag kunde hänga ut allt på tork innan jag gick på min promenad till affären. (๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
Det känns som om jag varit väldigt duktig på att ta allt i lugn och ro idag. När jag åt lunch kom jag på mig själv att jag inte tittat på klockan. Så skönt det kändes! Annars är jag en rutinmänniska som gillar att kunna gå efter klockan, men det är skönt de gånger jag kan koppla bort det. 
 
 
Jag passade på att ta bilder på doughnutsen jag gjorde igår när det fortfarande var ljust ute. Mycket av kanel-sockret har smält eller rammlat av så de ser inte lika sockriga och fina ut. Men goda är de och jag tycker bilderna blev rätt bra ändå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Middagen blir enkel idag så jag behövde inte förbereda så mycket. Jag såg ett recept från Chocolate Covered Katie på instagram som jag blev nyfiken på att testa; Cheesy Ramen Noodle Bowl. Så allt jag föreberedde var att mixa ihop såsen, vilket innebär att när det var dags för middag var det bara att koka nudlar och värma upp allt. (✿◠‿◠) Jag stekte även det som var kvar av seitansteken så vi hade det till. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är verkligen ett recept värt att spara då det är så enkelt och även gott! Jag rev ner lite extra vego-ost i såsen för att få den riktigt ostig och krämig. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Men vill man går det bra med bara näringsjäst som receptet säger. Jag tror även det kan vara gått att blanda i lite spenat i såsen om man vill. 
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Gingerbread Doughnuts

Moshi Moshi!
Vi har haft en riktigt regnig och grå dag här. Men jag tycker ändå vi haft en mysig dag som började med sovmorgon och sen en tur till affären. Jag har sen bakat, yay! (*^▽^*) Jag hade ett paket med pepparkakskryddor kvar i skafferiet så jag var nyfiken på hur pepparkaks-doughnuts kunde bli. Ända sedan jag gjorde doughnuts första gången har min hjärna lekt med olika smakkombinationer, haha! Men detta blev verkligen jättebra! (๑✧◡✧๑)
 
 
 
Det har varit så mörkt idag så jag har bara de här bilderna tagna med mobilen. 
 
 
 
De blev så fluffiga och mycket bättre denna gången!
Jag lyckades lista ut vilket värme jag ska ha spisen på (jag har ju ingen termometer för att kolla temperaturen på oljan).
 
 
 
 
Jag rullade dem i socker och kanel efteråt då jag inte kände för att söla med frosting idag. Det går så mycket snabbare och enklare att bara rulla dem i socker efteråt. (✿◠‿◠) Jag använde mig än en gång av Karolina Tegelaar's recept som ni kan hitta på hennes facebook sida Kakboken utan ägg och mjölk. Jag tillsatte bara pepparkakskrydda i degen, vilket blev så gott!
 
Nu öser det ner igen ute. Jag, hjärtat, Jeff och Petunia myser i sovrummet. Förhoppningsvis håller Stella sig torr någonstans ute den tokan, haha! Hon kan komma in om hon vill men hon väljer alltid att vara ute oavsett väder och kommer bara in för mat. 
 
 
Snart ska jag steka pannkakor till middag. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Mumms! Ett perfekt avslut på den här mysiga dagen.  
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Pledgeme

Hej!
Vi hade en liten sovmorgon imorse, som vanligt vaknade hjärtat rätt tidigt (med tanke på hur sent han är uppe kvällen innan). Men jag fick sova till nio iaf vilket var skönt. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Vi har sen haft en lugn och skön hemmdag. Hjärtat slog sönder den gamla toaletten, vilket såklart var väldigt roligt. Sen har han eldat i tunnan. Vad är det med killar och att elda saker igentligen, haha? Jag skötte disken och tog sen en härlig dusch. (✿◠‿◠) Jag har även gjort med av "bananbröd" granolan. Den var så otroligt god så t.o.m. hjärtat har gått och små-ätit av den, och han äter vanligtvis inte granola. Dock testade jag med dadel-sirap denna gången istället för lönnsirap. Det ser ut att ha blivit bra, men den ska få stelna nu till imorgon. 
 
 
Ni som följer mig vet att jag fattat tycke för ett café, Sweet Release Cake & Treats, i Wellington och dess ägare Kris. Jag har varit på två kurser där hitills och pratat endel med Kris över sociala medier och när vi setts. Hon arbetar på en ny kokbok tillsammans med Lynda Bell (en konstnär jag skrev om för ett tag sen). Lynda Bell gör bilder som man kan färglägga och Kris gör recepten. Det är en kokbok jag (som älskar och sammlar på kokböcker) väldigt gärna vill ha! De har haft en pledgeme kampanj gående ett tag nu där du kan "köpa" olika saker som t.ex. förhandsboka kokboken, få ett porträtt av ditt djur målat i kokboken, köpa en måltid från cafét m.m. De försöker komma upp i en viss summa för att få ihop pengar så de kan få igenom allt och trycka kokboken. Jag som inte har mycket pengar alls kvar har velat förhandsboka boken för att kunna hjälpa dem med kampanjen men inte kunnat. Hjärtat mitt var så snäll idag så nu har vi gjort det, vi har förhandsbokat kokboken via pledgeme! o(*⌒ヮ⌒*)o Nu är det bara att hålla tummarna att de får ihop tillräckligt med pengar. Har man "köpt" något via pledgeme dras inte pengarna förän kampanjen är över och om de nått sitt mål. Når de inte sitt mål kommer de aldrig dra några pengar från dig. Det är ett rätt smart system tycker jag! 
 
 
 
 
 
Sneak Peak
 
 
 
 
 
 
Om kokboken blir av och pledgeme kampanjen når sitt mål kommer kokboken ut i december. Jag har skrivit så de skickar den till hjärtat (om han är här då) så får han (eller någong annan) skicka den till Sverige sen. Jag hoppas verkligen att de når sitt mål, Kris förtjänar det efter allt sitt jobb och kokboken ser ut att bli fantastisk!
 
 
Men nu ska jag sluta skriva om detta, hihi! Det är strax dags för mig att förflytta mig till köket och börja med middagen. Vi har hashbrowns i frysen så vi kommer steka dem och äta med seitan. Vi har även lite grönsaker som vi kan ha till. Hjärtat kommer antagligen bara göra mackor med det. (^     ^,) 
 
 
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Fixed

Kia Ora!
Min morgon flöt på väldigt bra imorse då jag fick gjort mig iordning och hängt ut tvätt på linan innan rörmokaren kom. Medan han grejade i badrummet skötte jag disken. Det tog honom runt en timma att byta toaletten vilket var toppen då jag började bli kissinödig, haha! (๑>ᴗ<๑) Det är så skönt att det är fixat och att det gick så snabbt. Jag kunde sen gå på min promenad till affären och fortsätta dagen i vanlig ordning. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Efter att ha ätit lunch satte jag igång med att tvätta golvet. Det var nog det ända negativa med rörmokaren; han gick in med sina leriga stövlar. De har inte samma kultur här, att man tar av sig skorna när man kommer in, och många går in med skor. Han var dock snäll och flyttade undan mattan så han " bara" gick på golvet. Men nu är iaf golvet rent och fint igen. (✿◠‿◠) Jag passade även på att dammsuga efteråt. 
 
När jag var klar satte jag mig och kollade på Thor Ragnarok. Den var bra, men inte lika bra som de andra Thor filmerna enligt min åsikt. Jag tyckte det var för mycket skämt i den, det kändes inte riktigt lika spännande när det inte var så mycket allvar i det hela. Det blev lixom för mycket så att det var scener då jag tyckte det var näst intill fjantigt.  Men den var bra, precis som alla andra Marvel-filmerna. (◍•ᴗ•◍) Så jag tycker ändå den är sevärd. 
 
Ikväll blir det pizza!! Jag gjorde min favorit deg, recept från Zeinas Kitchen och ni hittar det här, igår så den har fått stå i kylen över natten. Sen toppar jag den med grönsaker som blev över från gårdagens middag, mer grönsaker och seitan. Mumms!!  (๑✧◡✧๑)
 
 
 
 
 
 
 
Så nu sitter jag och mummsar på pizza och vår helg har börjat. Så skönt att vi inte har något planerat denna helgen, jag känner för att bara vara hemma med mitt hjärta. 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Leaking

Hej!
Då var det äntligen fredag. Imorgon kväll börjar våran helg (hjärtat jobbar ju tisdag-lördag). Min dag har flytit på som vanligt. Jag tog min promenad till affären då det var soligt och härligt ute. (✿◠‿◠) Senare under eftermiddagen började det regna och har regnat sen dess. 
 
 
Jag har skrubbat rent duschen under eftermiddagen. Det ska komma en rörmokare imorgon och förhoppningsvis byta vår toalett då den läcker. När han ändå är här bad hjärtat honom att kolla på handfatet och duschen som också läcker. Har jag nämnt att jag älskar standarden på Nya Zeeländska hus, haha? (๑>ᴗ<๑) Skämt åsido, detta huset har några år på nacken. Förutom att scrubba rent duschen så den ser ok ut för imorgon har jag skärt upp seitan-steken jag gjorde igår och den ser jättefin ut. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Konsistensen var jättebra! Vi äter den till middag idag tillsammans med ugnsrostade grönsaker. Jag stekte även lök, champinjoner och spenat då jag var sugen på det. 
 
När jag var klar med alla förberedelser inför middagen kunde jag sätta mig och kolla på the Originals. Jag ligger i fas med de youtube-kanaler jag följer så det finns inte mycket nytt för mig där, därför kollade jag på två avsnitt idag. (^    ^,) Har jag nämnt att den serien är såååå bra??!
 
 
Men nu ska jag hugga in på denna goda middagen tillsammans med mitt hjärta. Jag är så lycklig över att ha honom i mitt liv, jag älskar honom!  
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Flowers in Winter

Hello!
Jag har haft ännu en rätt lugn dag. Men jag har varit på min promenad till affären, vilket var riktigt härligt. Det har varit rätt varmt idag med och solen tittade fram imellanåt. Något som känns konstigt är att det fortfarande finns endel blommor, även om det är vinter. (✿◠‿◠) Som Rhododendronen som blommar vackert just nu. 
 
 
 
 
 
 
 
Det är en av mina favoritblommor, det finns så otroligt många olika sorter och alla är så vackra! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag älskar hur många olika färger det finns och hur stora buskarna kan bli. Om jag någonsin kommer ha en trädgård ska jag ha minst två olika rhododendronbuskar. 
 
 
På eftermiddagen har jag gjort en ny seitan stek. Det är det vanliga favorit-receptet men denna gången provade jag att använda lite andra kryddningar och experimentera lite. Vi får se om det blir gott och hur konsistensen blev imorgon. Nu ska den få vila. 
 
Nu har jag precis kollat på en avsnitt av the Originals och tänkte kolla lite på youtube. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag har en gröt på spisen gjord på 4 kornskross som blir min middag ikväll. Gröt till middag kanske låter udda, men ibland är det vad jag är sugen på. Jag älskar frukost-mat, hihi! Det finns lite lasagne kvar i kylen som räcker till hjärtat och sen får han äta smörgåsar om han fortfarande är hungrig. I sann kiwi anda äter han mackor nästan jämt ändå, haha! 
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin