With the children

Hello!
Jag har varit tillbaka på dagis idag och jobbat. Det har varit jätteroligt att se alla igen, och vad stora de blivit. Många har blivit äldre och börjat på den avdelningen jag var på idag, vilket var så kul! (*^▽^*) Jag har fått många kramar, har sparkat boll, lekt att vi åkte på en motorbåt, gjort sandkakor och mycket mer. Vad jag älskar dessa underbara ungar. 
 
 
 
 
 
 
 
Det är väldigt roligt också när de blir glada över att se mig igen, och vad förvånade de blev när jag mindes alla deras namn. Det har verkligen varit en mysig dag!
 
 
Nu ska jag ta det lugnt, för trotts att det är kul så är jag väldigt trött. Nu börjar sista helgen på Liseberg för denna säsongen, vilket är kul! Inte långt kvar till Halloween. ヾ(*⌒ヮ⌒*)ゞ
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Brownie & Salted Caramel

Hi!
Jag hade en lång sovmorgon imorse eftersom ingen ringde mig för att jobba. Så det blev ännu en ledig dag hemma. (^   ^) Det blev en morgon där jag vaknade i min takt och åt inte frukost förrän runt tolv, hihi! Det blev en lång frukost också, en sådan där härlig morgon med andra ord. 
 
Jag har haft ett sådant sug efter att baka väldigt länge nu men har knappt hunnit med då jag jobbat och haft annat på gång. Det är så jag knappt minns då jag bakade något senast, och då menar jag sötsaker så burgarbröden jag gjorde häromdagen räknas inte. (๑>ᴗ<๑)  Så jag plockade fram en av mina favorit veganska bak-böcker; Pure Decadence av Johanna Ståhl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag köpte den på vegomässan och fick den även signerad. Johanna var jättegullig som person, precis som hennes bok återspeglar. Den är afternoon tea inspirerad och har massor av härliga recept. Jag valde att baka James Brownie, men istället för att göra glazyren från receptet så tog jag Mattias Kristianssons recept på kokoskålasås ur boken Vegomenyer. Jag tillsatte även lite flingsalt för att få en salted caramel. Vad gott det blev!! (๑✧◡✧๑)
 
 
 
 
 
 
 
Ni får ursäkta den dåliga uppläggningen. Jag hade lagt upp den och tog ett kort, men tydligen sparades inte kortet av någon anledning så jag hade redan börjat äta när jag tog den här bilen hihi! Yum!
 
 
 
 
 
Nu ska jag gå och packa ner några saker i väskan inför morgondagen då jag är tillbaka på dagis igen. Det ska bli så roligt att träffa alla underbara barn igen och se om det börjat några nya denna terminen. (◠‿◠✿)
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Lingon-chutney

Moshi Moshi!
Det har inte ringt någon efter mig idag så jag har varit hemma idag med. (^  ^,) Men det gör inget för det gjorde att jag kunde skypa med mitt hjärta. Det var väldigt härligt att få prata med honom och se att han var piggare än sisst gång vi skypade. Han har äntligen börjat komma tillbaka i dygnsrytmen på Nya Zeeland. Jag saknar honom verkligen. 
 
Efter frukost gick jag och Keyla ut i skogen och plockade lingon. Eller rättare sagt; jag plockade och Keyla åt upp dem jag inte hann plocka, haha! (๑>ᴗ<๑) Men det var mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick ihop så mycket lingon som jag hoppats på så jag kunde testa ytterliggare ett recept ur boken Gröna Burgare av Martin Nordin. Denna gången var det en lingonchutney som ska vara till en kantarellburgare. Jag vill göra kantarellburgaren någon dag men tänkte därför börja med de små beståndsdelarna först. Igår var det brödet, som jag även gjorde mer av för att kunna testa flera burgare, och idag gjorde jag lingonchutney. Den blev riktigt god!
 
 
 
Alla ingredienser innan de kokade ihop till en krämig chutney.
 
 
 
 
Jag har inte gjort så jättemycket mer idag. Jag och Keyla har varit på en till promenad i eftermiddagssolen, och annars har jag tagit det lugnt. (✿◠‿◠) Jag smakade även på brödet jag gjorde igår och det blev så gott! Fluffigt och fint och neutral smak som passar perfekt till burgarbröd. Mitt nya favorit recept för burgarbröd tror jag!
 
 
Nu ska jag sätta på en kopp te och mysa i soffan en stund innan läggdags. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Buns

Hi!
Jag vaknade rätt tidigt imorse och kunde inte somna om. Jag låg ändå kvar och drog mig i några timmar, vilket var skönt. (◠‿◠✿) Sen hade jag en lugn morgon med en härlig promenad med Keyla och frukost. Resten av dagen har fortsatt lite i samma stil, jag har tagit det lugnt mest.
 
Men lite har jag hunnit med då jag bakat burgarbröd från min nya bok Gröna Burgare av Martin Nordin. Boken fick jag av mitt underbara hjärta när han var här, han är världens bästa. Jag hade kollat på boken när vi var i Malmö och sa att den hamnar nog på önskelistan till jul. Men dagen innan han åkte hem, när vi var på Torp, smög han iväg och köpte den till mig. Han är för gullig! ♡ Jag har velat ha den boken länge nu då jag sett endel recept från den i tidningen Vego. De har även haft intervjuer med Martin Nordin. Så nu har jag testat första receptet på bröd till burgare, de ligger just nu och jäser en andra gång innan de ska in i ugnen. (^   ^,)
 
 
 
 
Boken är Lakto-ovo Vegetarisk men det är enkelt att bara byta ut ägg, ost och mjölk mot växtbaserade alternativ.
I bröden bytte jag ut ägget mot aquafaba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har också varit i Stenungsund idag för att göra lite ärenden. Allt gick bara bra, det är skönt att få sådanna där små saker gjorda. 
 
Nu ska jag sätta på ugnen och förbereda bröden för gräddning. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Autumn

Hello!
Det har varit en hel del att göra hela helgen på Liseberg, men det har varit väldigt roligt och tiden har gått snabbt. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det har varit så kul att träffa alla underbara arbetskamrater igen, och tråkigt att säga hejdå till fler som slutar. Men nu är det ju bara en helg kvar av sommarsäsongen, det har gått så fort! Jag längtar efter Halloween som öppnar den 13 Oktober. Parken är underbar under Halloween- och Julsäsongen.
 
Jag var uppe i tid imorse, även om jag är ledig, för att duscha innan jag skypade med mitt hjärta. Stackarn är fortfarande jättetrött (jetlagged) och fick kämpa för att hålla sig vaken. ♡ Men det var ändå härligt att se honom och få prata lite. Vi ska försöka skypa igen under veckan när han förhoppningsvis kommit in mer i den Nya Zeeländska dygnsrytmen. De har förresten ställt om till sommartid nu så det är 11 timmars tidskillnad, fram till vi ställer om till vintertid (då blir det 12 timmars skillnad). Jag hade totalt missat det, hihi!
 
 
Resten av dagen har jag tagit det rätt lugn och små pysslat med lite av varje. Jag och Keyla har tagit några längre promenader vilket var så mysigt. Man får passa på när det är fina höst dagar som denna, det har varit underbart ute! Inte så varmt, men soligt. (^    ^) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi rotfrukter i ugnen inför middagen och jag ska snart steka lite pulled oumph! Det har varit skönt att ha en lugn dag hemma. Vi får vell se om jag får något jobb innan helgen, jag är ju fortfarande vikarie på dagis och jobbar extra på Café Oasen när de behöver mig. Därför vet jag inte hur det blir ännu, tar det som det kommer helt enkelt. (◕‿◕✿)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Back at Work

Hi!
Jag hade en ganska lugn morgon hemma innan det var dags för mig att åka till jobbet igen. Det kändes underligt att vara tillbaka efter att ha haft semester i två veckor, men det var samtidigt kul. (^   ^,) På fredagar öppnar ju parken senare nu under eftersäsongen därför började jag inte förrän fyra. Det blev därför en härlig mjukstart för mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag jobbar hela helgen nu, vilket ska bli kul. Det är skönt att ha något att syssla med under dagarna som får tiden att gå. (^  _  -)
 
 
Nu väntar jag på färgan som snart är här, det ska bli skönt att få komma hem och sova. 
 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Back on track

Hello!
Jag har sovit väldigt bra inatt, så härligt! Jag saknar fortfarande mitt hjärta såklart, men igår var dagen jag tillät mig själv att vara ledsen och processa allt. Idag har det kännts bättre och jag blickar frammåt med mitt mål i sikte: Nya Zeeland. Jag börjar nästan bli förväntansfull istället, det ska bli så härligt! Det ända som kan få allt att ändra sig är om mit visum inte blir godkännt. Men jag tänker inte gå runt och oroa mig för det utan istället tänka på att jag snart få se min underbara pojkvän igen!
 
Efter en lång frukost tog jag en lång härlig dusch och passade på att klippa luggen som blivit för lång igen. Sen har jag tagit upp det sista från husvagnen och slängt in sängkläderna i tvätten. Annat jag gjort är att hänga in rena kläder i garderoben och fixa med små saker. (✿◠‿◠) Keyla och jag har också varit ute på några promenader under dagen vilket varit skönt. Det känns att det verkligen blivit höst ute då det är rått och kallt. Men det gör mig inget då jag snart får sommar igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av kvällen ska jag ta det lugnt och fortsätta pyssla med lite små saker. Imorgon är jag tillbaka på jobbet igen vilket ska bli kul! Glöm inte att säga hej om ni ska till Liseberg! (^  _  -) Jag är kvar där säsongen ut och jobbar även under Halloween vilket ska bli så roligt! (*^▽^*)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Where is home

Hej!
Resan hem från Stockholm gick bara bra i söndags. Vi stannade vid ett köpcentrum för att äta en enkel lunch och köpa solglasögon till mig då mina gamla gått sönder. Jag har dock haft dem hur länge som helst och använt dem flitit så de hade gjort sitt. (^ _ -) Vi kom hem rätt sent så vi gjorde inte så mycket mer än att äta, packa upp det vi behövde och lägga oss i sängen. Det var mysigt att komma tillbaka till vårt lilla krypin i husvagnen, vi har trivts så bra där. 
 
 
I måndags gjorde vi några små ärenden i Uddevalla och förberedde inför hjärtats hemresa. Jag fick ordnat med det sista till min ansökan om visum också vilket kändes skönt. Han har fått med sig det och kommer posta det från Nya Zeeland. På eftermiddagen kom moster, Håkan och Vanessa förbi. Det var så härligt att se dem igen och de fick träffa Tim. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi åt senare en god middag hela familjen samlad och Tim fick testa en riktig halv special med västkustsallad, vegansk såklart. (✿◠‿◠) Det var populärt!
 
 
 
Och igår kom dagen som ingen av oss igentligen ville skulle komma, men vi visste ju att den skulle det; det var dags för Tim att åka hem. Vi har haft det så bra och det har varit underbart att få vara tillsammans igen. Båda två har älskat det och jag har kunnat slappna av mer än jag gjort på länge. Med honom är jag hemma och han är den som kan få all stress att bara försvinna. ♡ Jag älskar honom verkligen!
 
Vi hade en mysig dag i Göteborg innan vi åkte till flygplatsen. Vi åt middag på Göteburgare Vegan en sista gång, så gott! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det jobbigare. Jag hatar att behöva säga hejdå till den mannen jag vill leva mitt liv med. Men vår sittuation för tillfället gör ju att vi måste. Det var lika tufft den här gången och jag kämpade med tårarna. Han hade det lika tufft, han har verkligen tyckt om Sverige och kan tänka sig flytta hit. Men första steget är att jag får mitt visum godkännt och flyttar till Nya Zeeland den 8 November. Det känns bra att ha ett datum när vi vet att vi ses igen, och det är inte allt för långt borta. Vi har klarat oss så här långt så mindre än två månader till ska vi allt klara. Så länge man älskar varandra är det värt att kämpa för. ♡♡♡
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har varit tufft också. Jag har vaknat några gånger inatt och nästan börjat gråta igen. Imorse när jag gick ner till husvagnen för att hämta upp frukosten kunde jag inte hålla tårarna borta längre. Där finns alla minnen och det låg ett kort på oss mitt på bordet. Samtidigt blir jag glad av att tänka på att jag har världens mest underbaraste människa i mitt liv och att kunna se tillbaka på alla minnen får mig alltid att le. Jag saknar honom... Med honom är jag hemma, det spelar ingen roll vart i världen det är så länge jag har honom vid min sida. Därför känner jag mig aldrig helt hemma när han inte är här. Det är märkligt för detta är ju hemma på ett sätt, men ändå inte. 
 
Jag har iaf fått gjort en hel del idag; städat, tvättat, packat upp, städat undan lite i husvagnen och sorterat upp en hel del bilder och annat på datorn. Det känns skönt att ha det gjort. 
 
Nu ska jag snart börja med maten, som bli enkel "comfort food" idag: korv (som jag köpte med från Goodstore i Stockholm) och pasta. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Comic Con

Moshi Moshi!
Så idag kom dagen som både jag och mitt hjärta väntat på; vi har varit på Comic Con! (*^▽^*) Vi kom dit i ganska god tid och har varit där nästan hela dagen. Där har vi strosat runt bland alla roliga stånd och kollat på massor av roliga saker. Vi har även provat nya spel och jag måste säga att båda blev smått förälskade i nya Nintendo Switch (självklart klådde jag Tim i Mario Kart i vanlig ordning, hihi). Grafiken är så bra och skärmen är lagom storlek. Man kan även koppla in den i TV:n om man vill ha större skärm. Vi såg lite senare första smygtitten på det nya Wolfenstein II: The New Colossus. Det var första gången på ett tag som någon antog mig för att vara yngre; när vi skulle gå in i salen för förhandsvisningen stoppade de mig och frågade vem jag var där med. Sen frågade de Tim hur gammal jag var, det är nämligen 18 årsgräns för spelet. Haha!! 
 
 
Här kommer bilder från vår magiska dag på Comic Con. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iain Glen, från bland annat Game of Thrones. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
@alicianilssoncreatures
 
 
 
 
Lilla jag idag i ett sett från Liz Lisa. 
 
 
 
 
Några av de saker jag köpte på mässan; Ny plånbok (då min gamla faller i bitar), Cinnamoroll och Little Twin Stars  pins och hjärtat var gullig och köpte en rosett till mig som jag tittat på. 
 
 
 
 
 
När vi kände oss klara tog vi oss tillbaka till hotellet för att bara ta det lugnt. Vi båda var trötta i benen, men väldigt glada, efter att ha gått runt hela dagen. Det var riktigt skönt att få av sig skorna och sträcka ut sig i sängen! Jag passade på att smaka på bakverken jag köpte från STHL Raw häromdagen, bakade av Unbakery som jag hört så mycket gott om. Jag kan säga att de lever upp till rykterna, jag har nog aldrig smakat så krämiga och goda raw food bakverk förut. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
Snickers och en Pitaya & Passionsfrukt.
 
 
 
 
 
Middagen blev enkel, vi gick över gatan till ICA och köpte med sallad från PicaDeli. Ingen av oss var jättehungriga så det var perfekt. Nu ligger vi i sängen och kollar på Harry Potter and the Chambers of Secrets. Man kan ju aldrig få nog av Harry Potter. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Mall of Scandinavia

Hej!
Efter en god frukost imorse gjorde vi oss iordning och styrde färden mot Mall of Scandinavia. (^   -   ^) Vad stort det är!! Vi kollade inte i jättemånga butiker då det är mycket märkeskläder, vilket vi inte avänder (bortsett från Japanska märken så som Liz Lisa & Ank Rouge, hihi), men vi hade mysigt ändå med att strosa runt där. Och jag blev super glad över att äntligen få besöka Disney butiken, yay!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var klara åkte vi tillbaka in mot centrum. Vi började med lunch/fika på Femtopia. Det blev våfflor med grädde och sylt. Jag åt bara en våffla så jag kunde äta en äpplepaj med vaniljkräm också efteråt, så otroligt god den var!! (๑✧◡✧๑) Jag kan verkligen rekomendera Femtopia som är ett mysigt veganskt café. Efter att ha strosat runt lite tog vi oss bort till Gamla Stan för att gå runt där ett tag. Det var jättemysigt, jag verkligen älskar det här med att bara gå runt planlöst med mitt hjärta. 
 
 
 
 
 
Jag glömde ta kort på våfflorna tyvärr, men pajen fick jag ett kort på. Den var otroligt god!
 
 
 
 
 
 
Jag idag i ny Ank Rouge top och Ank Rouge kjol. 
 
 
 
 
Två nya figurer jag köpte i Disney store, Alice och Jack.
Man får dem i små paket så man vet inte vilken man får, men jag är nöjd med mina! (◕‿◕✿)
 
 
 
 
 
På eftermiddagen tog vi en paus på rummet, vilket var skönt. Sen tog vi oss ut på gatan igen för att köpa middag. Det ligger en pizzeria, Pizzeria Penguin, inte långt härifrån med veganska alternativ. De kunde göra vilken pizza man vill vegansk, yay! Jag tog min favorit med banan, curry, sk*nka och ost. Tim tog en med sal*mi, ost och annat gott på. Pizzorna var verkligen super goda! 
 
 
 
 
Pizza i sängen på hotellrummet, så spenderar man en fredagkväll. (^  _  -)
 
 
 
 
Vi glömde be dem skära pizzorna åt oss och hade inga bestick på rummet så det blev att bryta loss och äta med händerna. Kletigt, men gott och mysigt på något sätt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi bara ta det lugnt och snart sova. Imorgon ska vi till Comic Con, yay!!!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


On the Streets

Kia Ora!
Vilken härlig sömn jag haft inatt. sängen här är så bekväm. Jag och hjärtat började dagen med en riktigt god frukost på hotellet. De har en superbra buffé med riktigt bra veganskt utbud (bland annat många olika växtmjölker, växtyoghurt och vegansk ost). Jag fick min yoghurt med müsli, fröer och nötter så jag är nöjd. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
När vi sedan gjort oss klara gick vi ut på Stockholms gator för att strosa runt och se oss omkring. Vi började med att köpa buss/tåg/tunnelbane-kort för tre dagar, sen tog vi oss till centralstationen och började med den delen av centrala Stockholm. Efter att ha promenerat runt där ett tag och kollat i olika butiken tog vi oss ner till gamla stan. Där strosade vi runt tills vi nått andra sidan och tog oss över till Södermalm. Vi har gått och sett mycket av fina Stockholm, jag älskar att kunna strosa runt med mannen jag älskar vid min sida. Det bästa är att han tycker om det minst lika mycket som jag. ( ◠‿◠ )
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunch på Bagel Street. Min är med bland annat hummus, soltorkade tomater och avokado. Tim tog såklart den med burgare och mayo i. Så gott!
 
 
 
 
 
Gamla Stan
 
 
 
 
 
 
Vi avslutade med fika på Mahalo. Detta är en raw raspberry cheese cacke. Yummy!
 
 
 
 
 
Vi tog en paus på hotellet under eftermiddagen, vilket var skönt. Sen tog vi oss över gatan för att äta middag. Det blev burgare hos The Plant, som jag redan viste har goda veganska burgare då jag åt en på vegomässan i början av sommaren. (^   ^,) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi mätta och belåtna tillbaka på rummet. Det blir nog inte så sent idag heller då vi vill vara uppe i tid för morgondagens planer. Jag verkligen älskar att vara på resande fot och njuter av varje minut jag och hjärtat spenderar tillsammans. Jag älskar honom!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Malmö - Stockholm

Halloj!
Nu är vi i huvudstaden, Stockholm! Vi gjorde oss iordning imorse, packade och checkade ut. Vi parkerade sedan om bilen för att göra några sista ärenden innan vi började den långa bilfärden. Allt har gått bra och vi är nu in-checkade på vårt nya hotell uppe i Stockholm. Än så länge ser allt bara bra ut och jag tror vi kommer stormtrivas här. ( ^    ^ )
 
 
 
 
Jag idag i ny top från Bik Bok och kjol från Liz Lisa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi ha en lugn kväll och snart lägga oss för kvällen. Imorgon ska vi vara fyllda av energi så vi kan utforska Stockholms gator. 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Copenhagen

Hej!
Jag vaknade tidigt imorse och kunde inte somna om, men låg ändå kvar till strax innan mitt alarm skulle ringt. Mitt hjärta och jag gjorde oss sedan iordning i vår egna takt och drog oss bort mot centralstationen för att åka med tåget till Köpenhamn. Allt gick bara bra och vi anlände i ett soligt Danmark. Där har vi spenderat hela dagen med att gå omkring och upptäcka staden. Det känns i både ben och fötter kan jag säga, men vi har sett så mycket och haft en härlig dag!
 
 
Här kommer dagen i bilder.
 
 
 
 
 
 
Efter att ha vandrat runt en tag i centrala Köpenhamn var det dags för lunch.
Vi tog oss till 42 Raw (100% Veganskt) som jag verkigen kan rekomendera!
 
 
 
 
Pannkakor till mig med äpple, banan, blåbär, chokladsirap, kokosflingor, gojibär och någon form av glass (jag tror den var kokos-baserad). Yum!!
 
 
 
 
Och en Raw Burgare till Tim, såklart. (^  _  -)
 
 
 
 
Sen styrde färden mot Nyhavn som jag velat se så länge. Det är verkligen så charmigt som jag föreställt mig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började sen ta oss bort mot ett område med många statyer av gudar (det ligger vid Kastellet).
Först möttes vi av Poseidon.
 
 
 
 
 
 
Gefionfontänen
 
 
 
 
 
 
 
Vårt mål: Den lilla sjöjungfrun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa mål blev Papirøen, Köpenhamns Street Food Market. Där hade vi en paus med kaffe och öl. 
 
 
Middag åt vi senare på Green Burger. Båda beställde varsin burgare med fejkon och extra ost och omg vad de var goda!!! (๑๑) Det är det bästa bejkon-substitutet jag ätit, så gott!
 
 
 
Vi åkte med ett tidigare tåg en vi först planerat tillbaka till Malmö. Vi kände oss klara med Köpenhamn och har haft en riktigt bra dag där vi hunnit se jättemycket och kunnat njuta av varandras sällskap. Vi köpte med oss några sötsaker och från Naturbageriet som jag kan rekomendera om man vill ha veganska danska bakvärk. Yum! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
Nu ska jag göra som min underbara pojkvän redan gjort; lägga mig i sängen och sova. Han är så trött så det tog inte lång tid innan han somnade. ( ◠‿◠ )
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


More of Malmö

Hej!
Jag och hjärtat har varit ute på gatorna i Malmö idag med. Jag var uppe ganska tidigt för att flytta bilen till garaget som hotellet sammarbetar med. Sen gjorde vi oss iordning och gick ner för en god frukostbuffé. De hade ett rätt bra veganskt utbud med två olika sorters yoghurt (havre och soja baserade) och både havre- och sojamjölk. (^   ^,) Så jag var mätt och belåten. 
 
Dagens första mål blev köpcentrummet Emporia. Det var minst lika häftigt som på bilderna vi sett. Vi strosade runt där i många olika butiker och hittade lite smått och gott. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var helt klart värt besöket, även om det ligger en bit från centrum. Själva köpcentrummet är så häftigt gjort och de har så många butiker! 
 
 
 
 
Emporia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi spenderade en hel del tid i denna butiken (Sweet Love Sugar), så mycket kul! 
 
 
 
 
Utsikten från taket av Emporia.
 
 
 
 
 
Vi tog sen tåget tillbaka till centrum och promenerade till Scandwish för lunch. Jag har hört om det förut från Vegomagasinet och sett när de var där och filmade för sin youtube-kanal. Äntligen fick jag testa en av deras mackor, tillsammans med hjärtat. Vi båda älskade det! 
 
 
 
 
Jag lovar att det är en macka, stekt, under all topping. Yum!
 
 
 
 
 
Vi fortsatte sen med att strosa runt på gatorna i centrala Malmö och tittade i butiker innan vi tog oss tillbaka till hotellet för en paus. (◠‿◠✿) Ännu en super härlig dag med mitt hjärta!
 
 
 
 
 
 
Hjärtat skämmer bort mig! Väskan är ny från Ullared, Pop Tingeling-nyckelringen från Sweet Love Sugar (Emporia) och ett nummer av Popteen September 2016 från Science Fiction bokhandeln. ♡ 
 
 
 
 
 
Efter att ha vilat upp oss en stund tog vi oss ut på jakt efter middag. Vi gick till ett ställe vi sett tidigare idag som såg bra ut; Vegan Bar. Där åt vi varsin jättegod burgare innan vi sen promenerade tillbaka igen. Vi var tvugna att stanna och ta kort på några jättefin katt-statyer som vi sett varje dag nu vid kanalen. De är så söta! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yum!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi tillbaka på rummet och tar det lugnt. Jag ska snart lägga mig och sova, jag börjar bli riktigt trött. Imorgon lämnar vi Sverige för några timmar. Vi tar en tur över till Köpenhamn, vilket ska bli så roligt!!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Hello Malmö

Moshi Moshi!
Oj vad jag har sovit gott inatt (och tydligen pratat i sömnen också, haha)! Därför var det inga problem att gå upp halv åtta imorse, duscha och göra sig iordning. Vi åt en god frukost på hotellet som varit gulliga och köpt både min favorit soja-yoghurt (osötad från Alpro)och sojamjölk. (◕‿◕✿) Sen kunde vi checka ut och styra färden mot Malmö, som bara var ca 25 minuter från hotellet. Vi kom därför tidigt till vårt nya hotell. Dock var det gratis parkering längs gatan på söndagar så vi kunde bara parkera bilen där och börja vandra runt i Malmö medan vi väntade på att få checka in.

 

Vi hade en jättemysig förmiddag då vi bara vandrade omkring planlöst. Vi hittade bland annat ett köpcentrum som vi gick igenom och massor av mysiga små gator. Jag har verkligen njutit av dagen, som varit solig och härlig! Lunch blev en ostig vegansk pizza (tre sorters ost heter den). Yum! (◠‿◠ )

 

 

 
 
 
 
 
 
Vi betställde en stor att dela på, och den var verkligen STOR!
 
 
 
 
Denna, och flera andra veganska pizzor, finns att få på New York Pizza i Malmö. 
 
 
 
 
 
Sen började klockan närma sig in-checkningstid så vi drog oss tillbaka till hotellet. Vi var fortfarande lite tidiga men det gick bra ändå. Så vi fick upp all packning till hotellrummet, som är jättemysigt. Sen tog vi det lugnt en stund och bara vilade benen lite. 
 
På eftermiddagen begav vi oss ut på Malmös gator igen. Hotellet ligger så centralt, helt perfekt! Vi började med något att dricka på en bar. Där satt vi och bara hade det bra en stund. När vi kände oss klara promenerade vi vidare till ett gatukök där vi köpte med oss burgare. Vi promenerade runt lite till innan vi sen tog oss tillbaka till hotellet och åt vår middag som vi brukar, i sängen haha! (๑>ᴗ<๑)
 
 
 
 
 
Jag provade kombucha för första gången. Det var ok, men jag gillar ju inte kolsyra speciellt mycket så jag klarade inte av att dricka allt.
Men nu har jag provat. 
 
 
 
 
 
Stadsbiblioteket
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen och njuta. Vi kommer stanna här i tre nätter så det känns skönt att inte behöva packa ihop något, vi kan bre ut oss hur mycket vi vill. (๑ᴖ◡ᴖ๑)

 

Kram på er ❤

 

 

Follow on Bloglovin