Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

On new grounds

Kia Ora!
Allt gick bra med lastningen av hästar imorse. Jag tränade Svans lite på att gå in i transporten igen och hade en paus innan vi skulle ta in honom och Páfi för att åka. När jag gick iväg för att förbereda (när vi hade pausat träningen) gick Svans in i transporten självmant utan mig, haha! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Han är så duktig så! Så sen när vi väl åkte gick allt jättebra. 
 
Vi åkte som sagt till busschaffören som kör skolbussen till Caelans skola. När vi kom dit lastade vi av hästarna och lät dem ha en paus medan vi gick in och tog en kopp kaffe med henne och hennes man. De är verkligen ett jättegulligt par! De har den där härliga, breda, lantliga dialekten när de pratar och pratar de gör de mycket. (^    ^) Huset de bor i är ett gammalt postkontor. Det är speciellt eftersom det är ett gammalt Nya Zeeländskt hus, vilket det inte finns så jättemånga av. Det var verkligen fint och hade den där härliga lantliga känslan. 
 
Ridturen sen gick jättebra. Jag gick en hel del med Svans eftersom han inte är van vid att åka till nya ställen. Men han var väldigt duktig och inte det minsta rädd eller nervös utan snarare uppspelt och glad. (^  -  ^) Jag red därför några bitar, vilket gick jättebra. Men när han blev lite väl uppspelt igen lyssnade han inte lika bra så jag tyckte det var bättre att hoppa av och promenera. Då kunde jag få honom till att konsentrera sig mer på mig. Men jag är verkligen jättenöjd, han var så duktig så! Páfi var som han brukar; en lugn, säker och trygghäst som älskar att gå på nya äventyr. (^ _ -)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka hade mannen lagat soppa till oss. De är verkligen jättesnälla av dem. Jag tyckte det var mysigt att sedan få sitta och höra om saker de upplevt (de är närmare 70 år båda två så samtalen har en tendens till att handla om vad de upplevt/gjort under sitt liv). De plockade t.o.m. fram ett gammalt fotoalbum och visade gamla bilder. Jag tycker sådant är jättemysigt, de är verkligen ett otroligt härligt och mysigt par. (^   ^)
 
Lastningen av hästar för att åka hem gick också problemfritt. Så vi kom alla hem efter en underbar förmiddag på nya marker! 
 
Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Vi kollade på en film och jag har bakat bullar igen. Denna gången blev det kanelbullar så långt smöret räckte (vilket inte var mycket), chokladbullar och några där jag testade med hemmagjord sylt och kanel. De ser rätt okej ut, men de blev inte klara förrän väldigt sent så jag har inte hunnit smaka ännu. (^ _ ^) Men jag tror de ska gå ner, hihi!
 
Nu måste jag dock sluta skriva och gå och lägga mig. Imorgon måste jag upp och duscha innan vi ska åka in till stan då det är kalas för Alex som fyllde 6 år i onsdags. ( ◕‿◕ ) Det ska bli roligt!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Bad to Good

Hi!
Meningen var att vi skulle åka skidor idag med Kate, Alex och Leo för att fira att Alex fyllde 6 år igår. Anette har haft problem med pollen från en växt (liguster, man har dem ofta som häckar) som börjat blomma nu och imorse var hennes öga alldeles svullet. Jag fick stanna hemma med henne så vi kunde åka till doktorn, det är inte så lätt att ta sig dit på egen hand med ett svullet öga/nedsatt syn. Hon fick medicin och ögondroppar så svullnaden gick ner under morgonen och hon blev mycket bättre, som tur var! (^    ^,)
 
Solen skén från klarblå himmel så vi passade på att gå ut på en ridtur. Det var otroligt härligt! Svans, som jag red, var pigg och glad över att få komma ut. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi testade en ny väg som var jättemysig med många härliga galoppbackar och mjuka tölt-sträckor. Det kändes som Svans kunde tölta på i samma takt hur länge som helst, så häärligt!!(*⌒ヮ⌒*)Vi stannade även till på ett ställe för en paus med kaka och äpple som vi tagit med oss. Hästarna fick äta lite gräs och pusta ut efter några långa backar. 
 
 
 
 
Anette och Páfi
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite sällskap från korna.
Tur att man har så snälla hästar som inte bryr sig det minsta lilla om kor. (^ _ -)
 
 
Det var verkligen en helt underbar ridtur med två fantastiska hästar! Vi var borta i närmare tre timmar, men det kändes inte som så länge. Tiden går verkligen fort när man har roligt, jag hade kunnat fortsätta rida haha!
 
När vi kommit in, haft en paus och fått mat i magen gick jag ut och tränade Svans lite mer på att gå in i transporten. Idag gick han hela vägen in! o(*^▽^*)o Precis i tid också för premiärturen blir imorgon då jag och Anette ska ta med oss hästarna och rida hos busschaffören som kör skolbussen till Caelans skola. Det ska bli roligt att få testa lite nya vägar på ett nytt ställe. Därför blev jag också så glad att Svans gick in självmant i transporten idag så jag inte behöver "tvinga" in honom med att dra i ett grimskaft imorgon. 
 
 
Senare på kvällen har jag sedan matat hästar, hundar, höns och människor, hihi! Jag lagade middagen idag så den var klar till Caelan, Geoff och Fiat kom hem från sin dag i skidbackarna. Det blev fisk som har legat i citronsaft ett dygn och på så sätt blivit tillagad av syran från citronen. Saften silar man sen av och häller kokosmjölk över fisken, som en sås. Till det kokade jag potatis och kumara som jag mosade ihop = mosad potatis. Jag bakade även tunnbrödet jag brukar göra som är så populärt, det som gräddas i stekpannan. (^  -  ^) Det blev en väldigt god middag!
 
Så alla har haft en bra dag trotts allt, även om den inte blev som vi hade tänkt. Se saker från den ljusa sidan och gör det bästa av situationen. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Choklad- & Kanelbullar

Hi!
Jag har stått i köket och bakat idag. (^ - ^) Det har blivit bullar, hälften vanliga kanelbullar och hälften med chokladfyllning, och ett surdegsbröd. Jag behöver träna på att baka bullar med torrjäst, vilket var första gången för mig idag. Jag tycker ändå det gick hyfsat bra. Det är långt ifrån de bästa bullarna jag bakat, men jag vet vad jag kan göra bättre nästa gång. (^  _  -) Övning ger färdighet!

 

 

 
 
 
 
Chokladbullar
 
 
 
 
Kanelbullar
 
 

Jag var lite för ivrig med första omgången bullar och satte in dem i ugnen lite för tidigt. Jag tror de hade blivit bättre om jag låtit dem jäsa lite till. Sen ska jag har mer fyllning nästa gång så blir det förhoppningsvis bättre. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Annars tycker jag bullarna blev godkända, och det verkar som de andra tycker likadant haha! 
 
Brödet kom in väldigt sent då jag hade lite problem med ugnen. Ibland vill den inte värma upp sig, utan det kommer bara kalluft. Man får därför stänga av och sätta på den tills den fungerar igen. Men därför har jag inte smakat eller skärt i brödet ännu, men jag tror det blev okej. (^   ^,)
 
Det är vad jag har gjort idag, hihi! Nu har jag fixat med lite saker på datorn som jag behöver göra, men börjar bli trött så ska snart lägga mig och sova. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Rubbish & Blackberries

Hello!
Idag började jag med att plocka ur diskmaskinen och plocka undan lite disk på diskbänken. Jag och Fiat skulle mata hästarna. Om jag vet att jag ska mata något/några djur på morgonen vill jag göra det innan jag själv äter frukost, annars kan jag inte äta i lugn och ro utan tänker bara på att jag måste ut och ge djuren mat. Fiat satt och åt när jag kom ut i köket och jag ville inte stressa honom, därför plockade jag med disken tills han var klar och vi kunde gå ut och mata hästarna. (^ _ ^) 
 
Efter en frukost (i lugn och ro, hihi) gick vi allihopa, förutom Caelan som var i skolan, ut och började göra klart för och sätta upp en ny grind till en av hagarna. Geoff och Fiat fixade med grinden, Anette grejade med staketet och jag rensade undan gammalt skräp från tidigare ägare. Det ligger mycket gammal plåt och plast in under jorden längs med staketet så jag fick gräva, rycka och slita för att få bort det mesta. Jag tror det finns mer plast där under som vi inte kan se, men det får vänta för det är rätt djupt man kommer behöva gräva för att komma åt den. I mitt "städande" råkade jag på två björnbärsbuskar också som slagit rot så jag var tvungen att gräva upp dem med, vilket inte är det lättaste. Men jag segrade, mohaha! Inga björnbärsbuskar kommer undan mig och min envishet. (๑>ᴗ<๑)
 
När jag rensat bort det mesta av skräpet gick jag in och kokade mannagrynsgröt till lunch. Vet ni förresten det engelska namnet för mannagryn? Jag tycker det är jättevackert; Semolina. Om det inte vore för att det betyder mannagryn tror jag att jag skulle kunna döpa någon (djur eller barn) till Semolina. I Sverige hade det nog varit okej men i engelsktalande länder hade det bara blivit konstigt, haha!
 
Efter lunchen gick jag och Anette ut och tränade hästar. Ni kan nog gissa vid det här laget vem jag tränade, hihi! Svans var lika duktig idag som han brukar, om inte bättre med tanke på framstegen han gör för varje dag. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Idag gick han nästan hela vägen in i transporten, den är bara en liten bit till som fattas. Men vi tar det som sagt i små steg i lugn och ro så jag är super nöjd. För varje dag som går kommer vi närmare och närmare målet; gå hela vägen in i transporten. Han har även börjat bli bättre på att stå stilla när jag ställer upp honom vid en stubbe eller liknande. Idag lyckades vi t.o.m. att han stod stilla medan jag ställde mig på stubben bredvid honom, som om jag gjorde mig redo för att hoppa upp på honom! (⌒▽⌒)Han är inriden och jag har ridit på honom flera gånger, men man brukar behöva ha någon som håller honom när man hoppar upp eller bli "uppslängd". Därför är det väldigt roligt att jag börjar få honom att förstå att han ska stå still när jag ställer mig vid sidan och att det inte är något farligt. 
 
 
 
Jag har inga bra bilder från idag så jag tänkte lägga upp en bild på Anette och Pipar från igår
 
 
 
 
 
 
Jag och Fiat stog för middagen ikväll. Han verkar inte kunna så mycket om att laga mat så jag berättade hur han skulle skära grönsaker och lät honom göra det. (^ _ -) Det blev en pumpa, morot och kumara soppa med några egenodlade potatisar i. Vi gjorde två varianter; en utan kryddning för Caelan som inte tycker om för mycket kryddor och en med surimi och starkare kryddor. Jag tycker det blev väldigt gott! (^  -  ^)
 
 
Nu ska jag strax lägga mig och sova, men först ska jag fixa med lite saker på internett. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Pic in the reserve

Hej på er!
När jag precis släpat mig upp ur sängen imorse och börjat bädda knackade Anette på min dörr och sa att vi skulle åka till stan om en stund. Så jag gjorde mig iordning snabbt, åt frukost och åkte sedan med Caelan och Anette till Feilding och Palmerston North. Vi hade lite olika ärenden behövde göras, vilket tog hela förmiddagen. (^_^)
 
När vi väl kom hem och fick landat gick vi ut och tränade hästarna. Jag tränade Svans idag igen och han var minst lika duktig som igår. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Han kommer och möter mig i hagen och han gick längre in i transporten idag än vad han gjorde igår. Vi går sakta men säkert frammåt! När vi hade tränat en stund gick jag och Anette och bytte om till finare kläder. Sen tog jag med kameran och vi tog med hästarna och hundarna ner till reservatet vid floden. Vi hade en lite fotosession med hästarna, hihi! (^   -   ^) Vi fick många bra bilder, så detta är något jag definitivt vill göra om vid ett annat tillfälle längre fram. 
 
 
 
Ronnie
 
 
 
 
 
 
Vali
 
 
 
 
Mione (utalas Mainie, som Hermione i Harry Potter)
 
 
 
 
Nero
 
 
 
 
Jag och Páfi
 
 
 
 
 
Klänning: Liz Lisa köpt från Peachy Amo
 
 
 
Vi var kvar i reservatet tills det började skymma, sen tog vi med alla hästarna tillbaka och gav dem kvällsmat. Medan Geoff började laga middag kollade vi igenom bilderna vi tagit. Vi fick oss några härliga skratt åt vissa bilder där vi eller hästarna gör roliga miner, haha! Efter middagen gick jag och tog en dusch och nu sitter jag här och bloggar, thihi! (๑>◡<๑) Livet är bra härligt ibland! 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Apples & Sourdough

Kia Ora!
Ännu en dag på Nya Zeeland har passerat. (๑◕ฺ‿◕๑) Det känns som om det inte var så längesedan jag lämnade Sverige, men samtidigt känns det som jag har varit här längre. Jag trivs så bra och kom verkligen in i vardagen snabbt. Tiden går fort när man har roligt, och det stämmer verkligen! 
 
Idag började jag med att mata hästarna, tillsammans med Fiat, och sedan städa undan i köket. När jag var klar påbörjade jag lunchen; rispudding på ris som var kvar från middagen igår. (^_^) Jag slängde även ihop en bröd-deg med surdeg, som sedan fick ligga och jäsa i lugn och ro. 
 
När tröttheten, som alltid kommer mitt på dagen efter lunch, kom åkte jag och Anette en sväng med bilen för att se om vi kunde hitta några nya roliga vägar att rida på. Eftersom det har regnat så mycket är marken i hagarna och ängarna väldigt ostadig och inte bra att rida på, man kan inte lita på att den håller. Fåren på farmarna runt omkring har även börjat lamma så vi ska helst inte rida i de hagarna heller. Det bästa är att rida på vägar, därför försökte vi se om vi kunde hitta fler för att få variation. (^ _ -) Vi hittade ingen jättebra så vi åkte hem och tränade hästar istället. Jag tränade Svans som var väldigt sammarbetsvillig och rolig att träna idag. Ingen grimma behövdes här inte, han kom och mötte mig i hagen och följde så snällt med. Sen följde han mig jättefint på gårdsplanen och lyssnade super bra. Han såg ut att tycka det var väldigt roligt! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi tränade bland annat på att gå in i transporten vilket gick bättre än jag förväntat mig. Han gick inte hela vägen in, men alla fyra benen på rampen var inga problem. Jag ville inte pressa honom för mycket så vi nöjde oss med det och tränade på annant sen. (◠‿◠)
 
 
När jag var klar och kom in var det dags att slänga in brödet i ugnen. Under tiden rörde jag ihop en äpplekaka, sockerfri såklart. Den blev väldigt god!
 
 
 
 
 
Recept hittar ni HÄR
Jag la till kanel i receptet och
istället för att hacka äpplet i bitar och röra ner i smeten skärde jag det i klyftor och la ovanpå.
 
 
 
 
Surdegsbrödet blev inte så dumt det heller. 
 
 
 
Som sagt; ännu en härlig dag har passerat! Nu ska jag kolla upp lite fler recept inför några beställningar jag fått till ett barnkalas. (๑^ں^๑)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Plants on golden grass

Moshi Moshi!
Efter frukost idag hjälpte jag till med att flytta häst-transporten och ställa upp den på ett lite mer "permanent" ställe. Vi vill kunna träna hästarna på att gå ut och in i den utan att behöva koppla den till bilen hela tiden. Så nu står den uppställd med hjälp av stubbar och den har mellanväggen isatt. (^     ^) Jag tror det kommer bli jättebra! 
 
Mitt på dagen hade vi alla en ordentlig lunch-rast. Jag behövde det så jag inte kände mig helt 100% på förmiddagen. Jag var rätt trött, inte bara i huvudet utan i hela kroppen. Men efter en paus mitt på dagen (och en extra kopp kaffe) blev det bättre så jag gick ut och planterade ut växter i ett av växthusen. (^_^) 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker alltid det ser så fint ut när det är helt nyplanterat. Ärt-halmen (peastraw) är en fin kontrast till jorden och sen de gröna plantorna. Det är som att göra en vacker bädd åt växterna. (๑ᴖ◡ᴖ๑) ✿  Det är verkligen roligt att plantera när det blir fint och man känner sig nöjd efteråt. Ännu roligare är det eftersom allting är ätbart och man vet att man kommer få sin belöning när plantorna växt sig större. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Vi är inte helt säkra på vad det var jag planterade idag, men vi tror att det bland annat är kolhuvuden. Det kan också vara en och annan blomkål, men vi vet som sagt inte exakt haha! 
 
Senare på eftermiddagen åkte jag och Anette in till Feilding för att handla matvaror. Det var rätt tomt i kylen och skafferiet så det behövdes verkligen. Är man måga i ett hushåll så går maten åt. (^ _ -) 
 
Vi kollade alla på en film senare på kvällen medan vi åt middag. Det blev Big Hero 6 igen, men den är verkligen bra så jag har inget emot att se den fler gånger. (^ - ^)
 
 
Nu börjar det närma sig läggdags för mig. Så jag säger God Natt/ha en fortsatt bra dag!
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Fun in the Garden

Hi!
Jag har varit ute i trädgården och jobbat idag tillsammans med Fiat. Vi började med att vattna växthusen och "kittla" potatis, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Med "kittla" menas att gräva in under plantan, utan att dra upp den, och leta efter potatisar. Vi hittade tillräckligt många för att kunna ha det till middag nu på kvällen. ॱ॰⋆ (◠ ◡ ◠) ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡
 
Sen gick vi ner till hagen och plockade bajs för att kunna plantera ut nya växter. Det var rätt längesedan jag mockade i hagen nu, det kändes både skönt och roligt att få göra det igen. När man är två och man bara ska fylla en skottkärra tycker jag det är rätt roligt att mocka. (^ _ ^) När vi var klara var det redan lunch-tid så vi gick in och åt. Under tiden anlände en lastbil med ett flak fullt av hö. Han som körde lånade sen en bil för att kunna åka och hämta sin traktor för att kunna lasta av alla balar. Så när vi hade ätit klart fick vi gå ut och hjälpa till att ordna i hö-skjulet och se till så alla höbalar fick plats, lagom tills han kom tillbaka med traktorn. Nu har vi dock hö så vi ska klara oss ett bra tag. 
 
När allt var klart återgick jag och Fiat till vårt planterande. Vi rensade ut ogräs och gjorde iordning i ett av nät-växthusen. Sen flyttade vi en rabarber-planta från ett av de andra växthusen in till den nya platsen vi gjort iordning. Vi separerade plantan också, då den var rätt stor, så det nu är tre plantor istället. (^   ^) Tanken är att vi ska flytta in alla jordgubbar och plantera där också. Jordgubbar och rabarber trivs bra ihop så förhoppningsvis kommer vi få många jordgubbar och mycket rabarber. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Här är en skylt från Hamilton Garden (27Juni) om "companion planting":
 
 
 
 
 
 
Vi blev inte klara förrän fram på eftermiddagen så vi gjorde inget mer sen utan gick in. 
 
Sen har jag inte gjort så mycket mer förutom att tagit det lugnt. (^  -  ^) Vi kollade på Happy Feet 2 medan vi åt middag; mosad egenodlad potatis med makrill och lök från trädgården. 
 
 
Nu fick jag precis ett medelande från mamma, så jag ska skypa med dem innan jag lägger mig i sängen. (^ _ -)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


White in Sunshine

Hej! 
Jag har haft en helt underbar dag på Mount Ruapehu! Vi gick som sagt upp tidigt idag igen för att åka mot Turoa. Resan gick snabbt och smidigt, även om vi annlände något senare än förra gången. Vi lyckades ändå få en rätt bra parkering och vädret såg lovande ut! (^    ^) Ända problemet vi hade var att de inte hade skidorna klara till oss, igen. Denna gången var det även lite strul då de inte trodde på att vi faktisgt hyr för hela säsongen och de ville vi skulle betala för en dagshyra. Men det löste sig tillslut och vi fick våra skidor. 
 
Vädret har varit helt underbart hela dagen och utsikten har varit fantastisk!(⌒▽⌒)
 
 
 
 
 
 
 
Mount Taranaki (Mount Egmont) i fjärran. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har haft så roligt och vi har alla fått åka många riktigt härliga åk i backen. Fiat hyrde en snowboard och spenderade dagen i nybörjar-backen. Jag har därför inte sett mycket av honom idag, men det verkar som han har börjat kunna stå rätt okej på snowboarden. Han tyckte iaf det var väldigt roligt. (^  -  ^)
 
Stackars Anette mådde dåligt efter lunchen, så hon åkte inte mer. Medan hon vilade och tog det lugnt fortsatte jag, Geoff och Caelan att åka några timmar till. Vi har tillbringat hela dagen uppe på berget och solen har skinit från klarblå himmel hela dagen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det har inte varit allt för mycket folk heller, så vi kunde åka direkt från backen raka vägen in i liften hela tiden. Den här dagen har verkligen varit underbar. Anette höll med om att det var en bra dag då hon fick många bra åk innan lunch, även om det var tråkigt att hon skulle må dåligt på eftermiddagen. Men hon blev bättre så hon slapp må dåligt hela bilfärden hem senare. 
 
Vi kom hem när solen precis gått ner och vi är alla trötta och möra i benen. (^   ^) Men det hör till, det tyder bara på att vi alla har haft roligt. Geoff har filmat lite i backen, vilket var väldigt roligt att titta på. Jag har aldrig sett mig själv åka skidor, det kändes rätt konstigt haha! 
 
 
Men nu känner jag hur ögonen blir tyngre och tyngre så jag ska krypa ner i min varma och sköna säng för att få sova ut. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Food Prep

Hi!
Idag har jag stått i köket igen och förberett mat till imorgon, för då ska vi åka till skidbacken igen! o(*⌒∇⌒*)o Så denna gången har jag gjort gifflar fyllda med salami, ost och bladgrönsaker. Jag har även slängt ihop en kaka med äpple och björnbär som vi kan mumsa på. Det ska bli så roligt, jag älskar våra små utflykter till Ruapehu!
 
 
 
Bild från Turoa i måndags.
 
 

Jag har också städat och bäddat i wwoofer-rummet, för nu på kvällen kom en ny wwoofer. (^_^) Denna gången är det en thailändsk kille vid namn Fiat. Han kommer följa med imorgon, men jag tror inte han kommer åka skidor. Men det blir nog roligt ändå, jag brukar se många personer som bara åker liften upp och går runt på området (fast de håller sig oftast borta från skid-backarna som tur är). Naturen är ju fantastisk och utsikten är inte så dålig, när det inte är molnigt, så han ska nog hitta något att göra. 
 
 
Vi kommer åka lika tidigt imorgon som vi gjorde förra gången, klockan ringer 05:00 imorgon. Jag borde därför lägga mig och sova så jag får några timmars sömn. Tur att jag sov närmare 11 timmar natten till idag, haha! (^ _ -)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Sleepyhead

Hej!
Caelan och Anette åkte till skolan imorse och Geoff var på jobbet. Jag gick därför upp själv och åt frukost i lugn och ro. Det tog längre tid att vakna till idag, jag är fortfarande trött efter gårdagen. Mitt på dagen kom Anette hem, hon kände också av tröttheten från gårdagen.
 
Det blev en städ-dag för mig. Jag har städat undan och dammsugit i kök, allrum och vardagsrum. (^   ^,) Det har tagit hela dagen och jag har därför inte gjort så mycket annat. Nu har jag precis duschat och myser i min björn kigurumi. 
 
 
Jag har ingen färsk bild så det får bli en från den 25 Juni när jag, Sandra och Sven var i Mountain Valley. 
 
 
 
Campingen är så mysig när den är helt omgiven av berg. 
 
 
 

Jag kommer inte på så mycket mer att skriva just nu, hihi! (๑>ᴗ<๑) Därför tror jag att jag avslutar för idag. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Turoa

Kia Ora!
Det gick att kravla sig ur sängen imorse (klockan fem), även om det var iskallt i rummet eftersom det var frost ute. Det var bara att hoppa i de tjocka kläderna, göra sig iordning och gå till köket för att dricka en värmande kopp kaffe och äta en snabb frukost innan vi begav oss iväg mot Mount Ruapehu för ännu en dag i skidbacken. Denna gånge åkte vi till en annan del av berget som kallas Turoa. (^_^) 
 
Vi kom dit precis när skiduthyrningen och allt öppnade, så vi fick en bra parkering och det var inte mycket folk. Allt gick smidigt och vi kom snabbt upp i backen. Dagen började bra med klarblå himmel, -3 grader och vi kunde åka raka vägen från backen in i liften igen. (^    ^,) Jag tycker Turoa är mycket mysigare än Whakapapa, som vi åkte skidor på förra gången. Turoa är mindre men känns inte lika "turistigt" och backen vi åkte i idag var roligare att åka i en de jag testade i Whakapapa. Men jag har ju inte provat alla backar i någon av skidområdena ännu, så vi får vell se vad de mer har att erbjuda. (^ _ -) 
 
 
Mobilen var med idag igen så här kommer några bilder. 
 
 
 
Utsikten var inte lika spektakulär som vid Whakapapa, men det var mysigt med alla dalgångar.
 
 
 
 
Ett litet vattenfall mitt i snön, haha!
 
 
 
 
Jag såg denna skylten vid toaletterna och tyckte det var lite roligt och häftigt. 
Man brukar inte direkt se detta i Sverige, haha!
 
 

När det började närma sig mitt på dagen rullade några moln in och det blev väldigt dimmigt. Det började även blåsa mer och snöade lite smått. Vi gick in och satte oss i cafét och åt lunch för att se om vädret lättade eller inte. Det blev inte bättre, men efter ett tag tog vi oss ändå ut i backen för ett försök. Det var inte lätt då vi knapt kunde se två meter framför oss. Man fick försöka hålla utkik efter personer framför som man kunde använda som riktlinje och åka väldigt sakta. Det fanns även orangea stolpar som man kunde försöka hålla utkik efter, men de hade väldigt stora mellanrum mellan varje stolpe så det var inte till jättestor hjälp. Det hela blev som ett litet äventyr att hitta vägen ner för backen, haha! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag tycker det var roligt, men den sortens roligt som räcker med att göra en gång. När vi kom ner lämnade vi därför in skidorna, plockade ihop och åkte hemmåt. Vi alla var ändå väldigt nöjda med dagen eftersom vi har fått åkt en hel del och det var väldigt roligt!! (*⌒∇⌒*)
 
 
Påvägen hem stannade vi och handlade matvaror och gjorde några andra ärenden, så vi kom inte hem förren sent på eftermiddagen. Jag kan med säkerhet säga att vi alla var trötta efter en rolig dag i backen och vi gick ju alla upp tidigt imorse. Därför tog vi det rätt lugnt och kollade på film som avslut på dagen. Vilken film passar vell inte bättre än Frozen, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Nu är jag dock väldigt trött och vill bara krypa ner i sängen. Det känns härligt att veta att klockan inte ringer lika tidigt imorgon, hihi!
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Preparing

Hello!
Vad det är härligt att sova! Jag hade svårt att ta mig upp ur sängen imorse igen, det är så varmt och mysigt under täcket och sängen är så mjuk och skön. (^   ^) Men jag lyckas ändå alltid, på något mirakulöst sätt, ta mig upp och göra mig iordning. 
 
Efter frukost gick jag och Caelan ut och hjälpte Geoff med att flytta staketet i en ny hage så vi kunde flytta över "non-faties" (vi har två små "flockar" med hästar; non-faties och faties). Det var kallt ute men solen började leta sig fram på himlen så det var ändå rätt okej väder. (^_^) Hästarna såg glada ut att komma in i den nya hagen med massor av mer gräs. 
 
När jag kom in igen plockade jag undan lite disk i köket och började göra våfflor. Imorgon ska vi åka skidor igen, så jag förberedde massor av våfflor idag som vi kan ta med oss. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
Vanliga belgiska våfflor och paleo choklad-våfflor.
 
 

Mitt på dagen, när de andra började planera att gå med hästarna ner till reservatet och rida, började jag dock bli darrig och kände en trötthet i hela kroppen. Jag stannade därför inne och bara tog det lugnt medan de andra red iväg. Jag ville verkligen följa med, men kände att jag behövde få sitta ner en stund och bara ta det lugnt. Det är konstigt eftersom jag inte har gjort så mycket ansträngande, men det kan ha att göra med att det är den tiden i månaden för mig. Det gick iaf över så jag kunde göra klart sista sattsen med våfflor och städa undan efter mig i köket. (^ _ -)
 
 
Resten av kvällen har vi fortsatt förbereda så vi ska kunna komma iväg snabbare imorgon bitti. Jag borde därför krypa ner i sängen nu, klockan ringer vid fem imorgon. (๑>ᴗ<๑)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Another day in Palmy

Hi!
Imorse vid frukostbordet fortsatte diskussioner om en ny dator. Caelan skulle få spela lite på Geoffs dator, men den hade andra planer. Hans dator är rätt gammal och har varit väldigt seg det sista så vi visste att den inte skulle hålla så länge till. Idag ville den inte alls, så vi gjorde oss iordning och åkte in till Palmerston North igen för ännu en dag bland datorer. Efter många timmars letande och många affärer senare hittade vi tillslut en dator till Geoff och en skärm till Anette. (^_^) Det är lite roligt för den affären som vi tillslut köpte dem från är den affären vi började att leta datorer i igår, haha! 
 
Det tog hela dagen så vi var inte hemma fören sent på eftermiddagen. Jag plockade undan lite i köket och bakade sen en sockerfri mjuk bananpepparkaka med chokladbitar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det låter kanske som en konstig kombination, men det var väldigt gott! Receptet kommer från Marja som bedriver bak-bloggen Baka Sockerfritt
 
 
 
Receptet hittar ni här
 
 
 
Kakan mummsade vi sen på medan vi kollade på Björn Bröder. (^  -  ^) Det var väldigt länge sedan jag såg den, men det är verkligen en mysig film! Jag tycker om den, vilket kanske inte är så konstigt då jag är ett Disney-fan hihi! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Nu har jag precis pratat med mamma och pappa på skype. Det var ett bra tag sen jag pratade med dem båda så det var härligt att få se dem och höra deras röster igen. Att se Keyla är dock det svåraste för mig, jag saknar henne verkligen! Men jag vet att hon har det bra i Sverige, och jag kommer inte vara borta för alltid. 
 
Men nu ska jag sluta skriva och bege mig till drömmarnas land. (^_^) Jag är inne i en period när jag drömmer mycket så det är alltid lika spännande att se vad jag drömmer om varje natt. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Computers, training and rugby

Halli Hallå!
Det blev en tripp till Palmy idag igen. Anette har problem med sina händer, hon får ont i dem när hon avänder dem för mycket, och hennes laptop gör det inte bättre. Därför åkte vi till olika elektronik-affärer och letade efter en bra stationär dator till henne, så hon inte kan frestas att sitta med datorn i knät utan måste sitta vid skrivbordet. Inne i Palmy mötte vi upp Geoff som har haft olika möten att gå på. Det blev ingen ny dator idag, men jag tycker ändå det var spännande att se hur långt utvecklingen har kommit. Det var längesedan jag kollade på stationära datorer, men oj vad tekniska de har blivit. Du kan ha en smal stor skärm och behöver inte ha en "låda" brevid, och nästan alla har touchscreen (pekskärm) med otroligt skarp och bra bild. (o . O) Det är nästan läskigt vad snabbt utvecklingen går, det känns som det inte var längesedan jag satt med en stor jättelåda till dator-skärm och inte förstod vad internett var bra för, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Vi åt lunch inne i the Plaza (shopping centrat. Jag åt väldigt god sushi) innan jag, Anette och Caelan åkte vidare till Feilding. Anette hade en tid hos en physioterapeut. Caelan hade med sig sin skateboard, som han fått av Sven, så han och jag gick runt i kvarteret så han fick åka med skateboarden på trottoarerna. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag tycker det var mysigt och Caelan hade jätteroligt! Han tar sig fram genom att sitta på knä på skateboarden och sparkar sig fram. 
 
När vi kom hem och fått hämtat lite energi, i form att kaffe för min del, började vi göra oss iordning och skära äpplen. När Geoff kom hem tog vi sen med hästar och alla hundarna ner till reservatet vid floden igen för träning och lek. ( ◠‿◠ ) Det är verkligen jättemysigt där nere när hundarna och hästarna kan gå fria. Vi passar en hund åt några vänner nu också så vi har en extra. Han är verkligen jättesöt!
 
Jag tog med mig mobilen idag så jag kunde ta några bilder. (^    ^) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi tagit alla hästar tillbaka till hagen och hundarna till gården gick vi in och kollade på Sällskapsresan 2 - Snowroller. Det var roligt att få se lite svensk humor igen, haha! När filmen var slut började rugby på TV. Rugby är en väldigt stor sport här, ungefär som fotboll i Sverige. När du åker runt på Nya Zeeland ser du ofta rugbyplaner i samhällen, istället för fotbollsplaner som man är van vid i Sverige. Geoff ville gärna kolla och jag tittade lite grann. Det ända jag tycker om är när de nya zeeländska spelarna gör sin haka (en maori dans som ofta beskrivs som "krigsdans"). Sen blev jag uttråkad av spelet och trött, jag är inget stort fan av att kolla på sport på TV, så nu sitter jag här och bloggar istället. (^ _ ^) Jag har några små saker jag ska göra på daorn och sen ska jag lägga mig och sova. Ha det bäst!
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin