Turoa

Kia Ora!
Det gick att kravla sig ur sängen imorse (klockan fem), även om det var iskallt i rummet eftersom det var frost ute. Det var bara att hoppa i de tjocka kläderna, göra sig iordning och gå till köket för att dricka en värmande kopp kaffe och äta en snabb frukost innan vi begav oss iväg mot Mount Ruapehu för ännu en dag i skidbacken. Denna gånge åkte vi till en annan del av berget som kallas Turoa. (^_^) 
 
Vi kom dit precis när skiduthyrningen och allt öppnade, så vi fick en bra parkering och det var inte mycket folk. Allt gick smidigt och vi kom snabbt upp i backen. Dagen började bra med klarblå himmel, -3 grader och vi kunde åka raka vägen från backen in i liften igen. (^    ^,) Jag tycker Turoa är mycket mysigare än Whakapapa, som vi åkte skidor på förra gången. Turoa är mindre men känns inte lika "turistigt" och backen vi åkte i idag var roligare att åka i en de jag testade i Whakapapa. Men jag har ju inte provat alla backar i någon av skidområdena ännu, så vi får vell se vad de mer har att erbjuda. (^ _ -) 
 
 
Mobilen var med idag igen så här kommer några bilder. 
 
 
 
Utsikten var inte lika spektakulär som vid Whakapapa, men det var mysigt med alla dalgångar.
 
 
 
 
Ett litet vattenfall mitt i snön, haha!
 
 
 
 
Jag såg denna skylten vid toaletterna och tyckte det var lite roligt och häftigt. 
Man brukar inte direkt se detta i Sverige, haha!
 
 

När det började närma sig mitt på dagen rullade några moln in och det blev väldigt dimmigt. Det började även blåsa mer och snöade lite smått. Vi gick in och satte oss i cafét och åt lunch för att se om vädret lättade eller inte. Det blev inte bättre, men efter ett tag tog vi oss ändå ut i backen för ett försök. Det var inte lätt då vi knapt kunde se två meter framför oss. Man fick försöka hålla utkik efter personer framför som man kunde använda som riktlinje och åka väldigt sakta. Det fanns även orangea stolpar som man kunde försöka hålla utkik efter, men de hade väldigt stora mellanrum mellan varje stolpe så det var inte till jättestor hjälp. Det hela blev som ett litet äventyr att hitta vägen ner för backen, haha! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag tycker det var roligt, men den sortens roligt som räcker med att göra en gång. När vi kom ner lämnade vi därför in skidorna, plockade ihop och åkte hemmåt. Vi alla var ändå väldigt nöjda med dagen eftersom vi har fått åkt en hel del och det var väldigt roligt!! (*⌒∇⌒*)
 
 
Påvägen hem stannade vi och handlade matvaror och gjorde några andra ärenden, så vi kom inte hem förren sent på eftermiddagen. Jag kan med säkerhet säga att vi alla var trötta efter en rolig dag i backen och vi gick ju alla upp tidigt imorse. Därför tog vi det rätt lugnt och kollade på film som avslut på dagen. Vilken film passar vell inte bättre än Frozen, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Nu är jag dock väldigt trött och vill bara krypa ner i sängen. Det känns härligt att veta att klockan inte ringer lika tidigt imorgon, hihi!
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer
Postat av: Sanna

Fantastisk utsikt! :D

2015-07-20 @ 16:47:49
URL: http://dreamspo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback