Snowy Vulcano

Hi!
Klockan ringde fem i fem tidigt imorse. Jag ska inte ljuga, det var svårt att ta sig upp ur sängen. Men det gick ändå eftersom jag hade en rolig och spännande dag framför mig; första dagen i skidbacken för säsongen! (^  -  ^)
 
Kate kom hit med Alex och Leo strax efter sex. När vi packat deras saker i vår bil gav vi oss allihopa iväg: Jag, Anette, Geoff, Caelan, Kate, Leo och Alex. Påvägen fick vi se en vacker soluppgång som en början på en strålande dag med klarblå himmel. Vädret har verkligen varit helt fantastiskt idag. 
 
 
 
Whakapapa, berget vi åkte till idag. 
 
 

Denna veckan är det skol-lov så det var redan mycket folk när vi kom dit och det bara fortsatte att välla in folk under dagen. Det var lite synd eftersom vi inte kunde åka lika mycket, mesta delen stod vi i lift-köer. När man åkte nedför var backarna rätt smala så när det var mycket folk fick man verkligen koncentrera sig. Det var många nybörjare som ramlade och var man inte försiktig blev man påkörd bakifrån av någon som åkte alldeles för snabbt för att kunna stanna. Men jag tycker ändå det har varit en rolig och spännande dag. Jag har fått lära känna två av backarna, anläggningen och solen har skinit hela dagen! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag lyckades ta mig igenom dagen utan att ramla, vilket också är ett pluss med tanke på alla människor haha! 
 
 
Här är bilder från dagen tagna med mobilen: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt över Mount Ngauruhoe 
(Mount Doom i Sagan om Ringen)
 
 
 
 
 
 
I bakgrunden kunde man även se Mount Taranaki (Engelska: Mount Egmont)
 
 
Landskapet är verkligen otroligt vackert och det är inte alla som kan säga att de åkt skidor på en vulkan, haha! (^ _ -) Jag hade dock räknat med att det skulle vara kallare, precis som i Sverige när man åker skidor. Idag var det bara -3 grader på berget och nästan ingen vind alls så jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Men det är bättre det än att frysa, hihi!
 
Fram mot eftermiddagen blev vi alla trötta efter att ha stått i köer (det är rätt jobbigt att stå still i pjäxor) så vi packade ihop och åkte hem. Vi kom dock inte hem förrän det var mörkt ute. Sandra och Sven har varit snälla och matat hästarna och påbörjat middagen. Det var härligt att komma hem till ett varmt och skönt hus.
 
Nu har jag, Sandra och Sven precis kollat på en sista film ihop. Imorgon åker de vidare. Jag kommer verkligen sakna dem, men de kan ju inte stanna här för alltid. Jag är glad för den tiden vi haft tillsammans och att jag hade turen att få träffa dem och följa med dem på äventyr runt om Nya Zeelands Nordö. Tack!
 
 
Nu är jag väldigt trött och ska krypa ner i sängen. Jag har verkligen längtat efter att få sova, haha! (^    ^)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback