Apples & Sourdough

Kia Ora!
Ännu en dag på Nya Zeeland har passerat. (๑◕ฺ‿◕๑) Det känns som om det inte var så längesedan jag lämnade Sverige, men samtidigt känns det som jag har varit här längre. Jag trivs så bra och kom verkligen in i vardagen snabbt. Tiden går fort när man har roligt, och det stämmer verkligen! 
 
Idag började jag med att mata hästarna, tillsammans med Fiat, och sedan städa undan i köket. När jag var klar påbörjade jag lunchen; rispudding på ris som var kvar från middagen igår. (^_^) Jag slängde även ihop en bröd-deg med surdeg, som sedan fick ligga och jäsa i lugn och ro. 
 
När tröttheten, som alltid kommer mitt på dagen efter lunch, kom åkte jag och Anette en sväng med bilen för att se om vi kunde hitta några nya roliga vägar att rida på. Eftersom det har regnat så mycket är marken i hagarna och ängarna väldigt ostadig och inte bra att rida på, man kan inte lita på att den håller. Fåren på farmarna runt omkring har även börjat lamma så vi ska helst inte rida i de hagarna heller. Det bästa är att rida på vägar, därför försökte vi se om vi kunde hitta fler för att få variation. (^ _ -) Vi hittade ingen jättebra så vi åkte hem och tränade hästar istället. Jag tränade Svans som var väldigt sammarbetsvillig och rolig att träna idag. Ingen grimma behövdes här inte, han kom och mötte mig i hagen och följde så snällt med. Sen följde han mig jättefint på gårdsplanen och lyssnade super bra. Han såg ut att tycka det var väldigt roligt! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi tränade bland annat på att gå in i transporten vilket gick bättre än jag förväntat mig. Han gick inte hela vägen in, men alla fyra benen på rampen var inga problem. Jag ville inte pressa honom för mycket så vi nöjde oss med det och tränade på annant sen. (◠‿◠)
 
 
När jag var klar och kom in var det dags att slänga in brödet i ugnen. Under tiden rörde jag ihop en äpplekaka, sockerfri såklart. Den blev väldigt god!
 
 
 
 
 
Recept hittar ni HÄR
Jag la till kanel i receptet och
istället för att hacka äpplet i bitar och röra ner i smeten skärde jag det i klyftor och la ovanpå.
 
 
 
 
Surdegsbrödet blev inte så dumt det heller. 
 
 
 
Som sagt; ännu en härlig dag har passerat! Nu ska jag kolla upp lite fler recept inför några beställningar jag fått till ett barnkalas. (๑^ں^๑)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback