Juligt Mys

Hello!
Jag har jobbat hela helgen på underbara Liseberg. Fredag var jag där på eftermiddagen/kvällen med både lördag och söndag var jag där i princip hela dagarna. Man bli trött när det är sena kvällar, men det är så roligt! Julstämningen har varit på topp och vi hade fullt av härliga gäster i parken, särskilt i lördags. (◕‿◕ ) Det är verkligen sååå kul att jobba på Liseberg! 
 
 
 
 
Kort taget efter stägning, därför är gatorna tomma. 
 
 
 
 
 
 
Lördag morgon var jag förbi Happy Vegan innan jobbet då de hade sitt månadsevent. Månadseventen innebär 10% på allt i butiken, smakprover och annat roligt (följ dem på facebook för mer information om roliga event). Jag missade tyvärr när smakproven och det mesta drog igång (jag började jobba då), men jag fick köpt lite roligt och fick även en gratis chokladkalender på köpet!(*⌒ヮ⌒*)
Killarna på Happy Vegan är verkligen bäst! 
 
 
 
Imorse var hovslagaren här och vi behövde värka hovarna på båda småttingarna. Jag var med nere en stund och gosade med hästarna. Först fick jag hämta Sòley i hagen, vilket inte är så svårt. (^   ^) Jag går bara ut i hagen, möter henne och sen följer hon snällt med som en liten hund utan att jag har grimskaft eller håller i henne. Solfaxi och Dottla växer och är så söta nu i sina fluffiga vinterpälsar. Solfaxi är nog en av de coolaste och härligaste små hästar jag mött. Han är inte rädd för det minsta lilla och han är så lugn. Han älskar att gosa och pussade mig idag så som Vinur, hästen jag tränade med och blev förälskad i på Nya Zeeland, brukade pussa mig. ♡ Den lilla hästen har lyckats leta sig in i mitt hjärta, det ska bli spännande att se honom växa upp. 
 
 
Nu på kvällen har jag bakat lite och griljerat en julsk*nka, en av varona jag köpte på Happy Vegan. Det var spännande att testa!
 
 
 
 
Recept på griljering & tillagning fanns på sidan av paketet, vilket jag tycker var toppen! 
 
 
 
 
 
 
Utan griljering och med griljering innan ugnen. 
 
 
 
 
 
 
Efter ugnen, klar att skivas upp och ätas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker den smakade ok men det påminner inte alls om en "vanlig julskinka", förutom griljeringen som jag tycker är det godaste. Jag har tänkt testa mig fram till bästa veganska substituet för julskinka. Astrid och Apornas julsk*nka kommer inte bli min favorit så här näst ska jag prova griljerad kålrot som verkar vara populärt på det veganska julbordet. Jag vill även prova att göra min egan seitanskinka. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Ni kommer få höra om hur det går. 
 
 
Förutom att prova rumpfri julsk*nka har jag bakat lite bollar. ( ◠‿◠ ) Det blev inga vanliga chokladbollar, istället blev det saffransbollar och pepparkaksbollar. Vi ska ha lite glöggmys senare då jag känner att jag aldrig fick firat första advent ordentligt igår eftersom jag jobbade. Men man kan ha adventsmys mitt i veckan också tycker jag. (^  _  -)
 
 
 
 
Veganska såklart!
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax värma upp glöggen och börja förberda. (^   ^) Hoppas ni har en minst lika bra start på veckan som jag har!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback