Vegan Mediterranean Gratin

Hi!
Jag började dagen rätt bra med att ligga och dra mig i sängen lääänge innan jag gick ut i snön med hundarna för vår morgonpromenad. Tyvärr fortsatte inte morgonen lika bra...
 
Jag stod och gjorde frukost till mig när jag hörde hundarna skälla och stolen på altanen skaka. Jag sprang ut (ända sedan mamma var hade sitt krampanfall förra gången har jag varit mer lyhörd och rädd att det ska hända igen) och mycket riktigt halvlåg mamma i stolen och krampade. Denna gången kom det inte bara fradga/saliv ur munnen utan även blod (som de senare förklarade var för att hon förmodligen bet sig själv i tungan unden krampanfallet). Jag sprang in och ringde 112 och under tiden slutar kramperna. Mamma andas och jag blir något lugnare, men jag skakar som ett asplöv när jag pratar med SOS alarm. Ambulansen var inte långt borta som tur var och det tog inte jättelång tid innan de kom, mamma vaknade precis innan. Hon var dock borta längre den här gången vilket var lite läskigt och hon tittade på mig några gånger utan att jag kunde få kontakt med henne, innan hon försvann igen. 
 
Ambulansmännen gav mig lugn och att mamma var vaken gjorde mig även lugnare. Jag slutade skaka och kunde vara med och prata med dem, vilket jag inte kunde förra gången. Men denna gången var det bara jag hemma med mamma så jag var ju tvungen att ta det lugnt. Hon åkte med dem in till sjukhuset för att ta prover, även om hon mådde bra när de åkte. Jag gick och åt frukost innan jag tog en lång, varm dusch som var otroligt skönt. Det är som att tvätta bort all oro. 
 
 
 
Under dagen har jag sen kollat på film; Finding Dory (Hitta Doris). Den var faktiskt väldigt bra och det var kul att få återse både Doris, Marvin och Nemo igen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) De lyckades att göra en uppföljare till Hitta Nemo utan att det blev för mycket. Jag rekomenderar den! 
 
Sen satte jag igång med middagen, till hela famlijen idag. Det blev en vegansk medelhavsgratäng med havre, recept från senaste numret av tidningen Vego. Middagen var klar precis när mamma och pappa kom hem, perfekt! Den blev såååå god och var omtyckt av nästan alla i familjen (Elias är fortfarande svårövertalad när det gäller grönsaker). Det var roligt att se att nästan allt blev uppätet, det blev bara lite kvar som jag kunde lägga i en lunchlåda till mig att stoppa i frysen. ( ◠‿◠ )
 
 
 
 
 
 
 
Yammy!
 
 
 
 
 
Nu sitter vi och myser i soffan med smaksatta salmiak popcorn från Liseberg, mumms! Doobidoo började precis vilket betyder fredagsmys! Jag är så glad att mamma mår bra igen och hoppas verkligen att de hittar vad som är fel för jag vill inte vara med om några fler krampanfall. Men just nu är allt bara bra!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback