Lemon Meringue Cheesecake

Kia Ora!
Dagen började med en lugn frukost och sen städning (Caelan var i skolan idag igen). Den här gången var det toaletten och badrummet som behövde städas. Vi har toaletten och handfat i ett litet rum och badkar pluss handfat i ett annat rum. Jag tror att det är rätt normalt att ha det så utomlands, det var likadant när jag var i Japan. (^   ^) 
 
När jag var klar med städningen gick jag ut och gjorde lite träning med Speights. Idag gick det väldigt bra, han var väldigt uppmärksam och ville träna. Jag började även lite försiktigt med en "target-stick" (en pinne med en tom flaska på änden som ett "target") vilket han förstod rätt snabbt. Anledningen till varför jag var försiktig är för att Speights inte ska tro att jag ska slå honom med pinnen, han har nämligen blivit slagen endel i sitt tidigare liv. Men han verkade inte så rädd och det gick väldigt bra! 
 
Efter träningen åkte vi och hämtade Caelan från skolan för att sen åka in till Palmerston North. Vi behövde hämta en av bilarna vi lämnade oss Linda och Geoff när vi var där i onsdags (våffeldagen)Så Caelan och Geoff tog den ena bilen och åkte och handlade mat medans jag och Anette tog den andra bilen och åkte för att hämta upp wwoofarna. 
 
 
 
Väntar på wwoofarnas buss i solen. 
 
 

Wwoofarna den här gången är en svensk tjej och en fransk kille. Det som jag lärt känna dem hitills så verkar de vara jättetrevliga. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi hade en BBQ när vi kom hem, Justin var redan här och väntade på oss. Det vär väldigt gott och avslutades med min lemon meringue cheesecake.
 
 
 
 
Jag använde mig av Manuela Kjeilen recept (finns här). Hon en av mina favoriter när det kommer till att hämta inspiration och recept. Jag modifierade dock detta receptet lite för att minska på sockermängden. Därför gjorde jag en botten på valnötter, madel, kokosolja, lite stevia och några dadlar. Sen använde jag mig av lemon curden jag skrev om igår, den utan socker. Därimot är fyllningen och marängfluffet samma recept som Manuela använder, så det söta från dem väger upp det andra och gör det till en söt dessert ändå. (^ _ -)
 
Men nu ska jag krypa ner i sängen. Vi får se vad som händer imorgon! Det är nästan det bästa här, det planeras inte så mycket utan vi tar dagen lite som den kommer. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer
Postat av: Oslofru

Mmm såg gott ut det där :)

Svar: Tack! Det var väldigt gott också. (^ ^)
Elin Larsson Verta

2015-03-27 @ 10:12:55
URL: http://www.oslofru.com

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback