Earth Day

Hello!
Idag är det Earth day, jordens dag. Det är viktigt att vi tar vara på vår natur och vår planet, det är den enda vi har. Det är verkligen en helt underbar värld vi lever i, vi behöver bara öppna våra ögon och se vad som händer och sker runt omkring oss. I Sverige vet jag att blommorna börjat titta fram och allt vaknar till liv efter att ha vilat hela vintern. Här har löven precis börjat ändra färg. Naturen är verkligen fantastisk!
 
 
 
 
 
 
Jag har firat denna dagen ute i trädgården i solskenet. (。◕‿◕。)  Till att börja med rensade jag ur ett av växthusen vi har. Två pumpor skördades och några pumpaplantor åkte ur för att göra plats så vi kan plantera potatisar. Jag tog även bort lite ogräs, luckrade upp och jämnade ut jorden.
 
 
Såhär ser det hemmagjorda växthuset ut. Väldigt smart! 
 
 

Sen rensade jag ogräs runt våra hasselnötsträd, ja vi har hasselnötsträd också! o(⌒▽⌒)o Tyvärr så är de nerklippta och bär därför ingen frukt. Det är därför jag rensade undan ogräs och gav dem lite kärlek i form av häsbajs och halm gjort på restprodukterna när man skördar ärtor (det innhåller massor av näring som är bra för växter). 
 
 
De två träden jag tog hand om idag. 
 
 

Resten av dagen tillbringade jag med att rena bort ogräset i en av rabatterna på framsidan. Nu kan man se våra fina plantor igen! Imorgon ska jag ta hand om dem ännu mer genom att bland annat klippa ner rosbusken så passionsfrukten får mer plats att växa på. (✿◠‿◠)
 
Det känns i benen att jag arbetat hela dagen, mina knän är rätt ömma efter att jag har suttit på huk eller knä hela dagen i olika rabatter/trädgårdsland. Men det har varit roligt! Jag tycker det var det perfekta sättet att fira Earth day på; genom att ta hand om våra växter som sen kommer ge oss mat att äta utan att behöva fraktas eller besprutas. 
 
Ta hand om varandra och vår natur, inte bara på denna dag utan varje dag, så hjälps vi år att göra världen till en bättre plats!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback