Loquat

Hi!
Dagens uppgift; koka sylt på loquats (Japansk mispel). Men först gick jag ut och fyllde igen hål runt staketet till hönsgården (råttorna försöker fortfarande ta sig in) och vingklippte de yngsta eftersom de börjat flyga rätt högt nu. Det gick bara bra och jag passade på att gosa lite med hönsen. Vem hade trott att jag skulle bli en sådan hönsmamma, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Sen gick jag ner till fruktträdgården och plockade loquats. Jag fick till och med klättra lite för att komma åt de som växer högre upp, yay! o(*⌒ヮ⌒*)o Det var längesedan jag klättrade upp i något träd, och när det är ett fruktträd är det dubbelt så roligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det bara till att ställa sig och rensa och kärna ur dem. Sylten kokade jag med loquats och lite äpplen för att få det att stabilisera sig bättre. Istället för socker använde jag som vanligt stevia. (^ _ -) Jag tycker det blev jättegott, loquats är otroligt goda! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Senare gick jag ut och pratade lite med en pumpa som växte helt fel; rakt över potatisarna. Jag pratade även med en annan planta som behövde rättas till och visade vägen vart den ska växa. (^  ^,) Sen gick jag ner och plockade fler loquats för att göra en paj senare med loquats, rabarber och blåbär. Medan jag hämtade rabarber såg jag att det fanns några jordgubbar färdiga och vita smultron. Så jag gick in och hämtade en skål och plockade det med. De vita smultronen fick också komma med i pajen. 
 
 
 
 
 
 
 
Pajdeg gjord på nötmjöl, mestadels valnötter eftersom vi fortfarande har massor av valnötter kvar. 
Fyllning gjord på rabarber och loquats, som fått koka ihop försiktigt med vanilj och sötning,
blåbär och vita smultron.
 
 
 
 
Pajen var inte klar förräns nu på sent på kvällen. Anette hjälpte mig färga mitt hår in imellan så pajdegen fick vila i kylen under tiden. Nu är håret oranget igen, precis som jag vill ha det. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Imorgon ska Anette göra sin tatuering så jag kommer åka med och sen stanna hos ♡ i några dagar. Jag kommer även träffa Josefin imorgon!! o(*^▽^*)o Därför ska jag gå och lägga mig nu så jag är pigg inför morgondagen.
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback