Blueberries all day long

Hi!
Jag har varit med Caelan mesta delen av idag. Anette har jobbat hemifrån och Geoff har varit i stan och jobbat. Första jag och Caelan gjorde var att gå ut och mata hästarna och sen gå ner till hönsen för att vingklippa mellankycklingarna. Snövit, som en av dem heter, flög över staketet imorse så det var dags att vingklippa dem. När vi ändå var där nere gosade vi lite extra med dem, de är så söta allihopa! 
 
 
 
 
Snövit och Dumbina.
Hon kallades Dumbo från början då hon hade problem med att gå, men då viste vi inte vilket kön hen var ännu.
Så när jag könsbestämde dem fick vi döpa henne till Dumbina istället. (^   ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Caelan hjälptes sen åt med att flytta in en bokhylla på hans rum och ta kort på hans gamla säng som ska säljas. Vi redigerade sen korten tillsammans och gjorde ett collage för annonsen. Caelan var väldigt hjälpsam och tog flera bra bilder. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När vi var klara satte vi oss och gjorde scrapbooking. Det var allt för längesedan vi gjorde scrapbooking tillsammans så det var verkligen roligt! 
 
 
Nu glömde jag att vi hade ju "morning tea"/förmiddagsfika också in imellan. Då fick vi smaka rabarber- och blåbärspajen jag gjorde igår. Den var jättegod och inte så onyttig eftersom den inte innehåller något socker (sötade med stevia) och istället för vetemjöl malde jag ner havregryn och använde som mjöl. Jag bytte även ut hälften av oljan (vi hade slut på olja så det var inte planerat utan fick bli en nödlösning) mot äpplemos vilket fungerade toppen bra.
 
 
 
 
Mumms...
Jag har ätit fler än bara en bit av denna idag, hihi!
Och när man har massor av blåbär i kylen kan man ju inte låta bli att lägga på några nävar extra. 
 
 
 
 
 
Resten av dagen har varit ganska lugn. Det regnade så det vi planerat att göra ute gjorde vi aldrig. Jag hjälpte Caelan att skriva ett nytt blogginlägg på sin svenska blogg och sen började jag förbereda för att baka med en av våra jätte-courgetter. Caelan ville göra en chokladkaka. Geoff kom hem mitt i allt så han och Caelan gick och satte sig för att bygga med lego. Därför slutade det med att jag bakade själv; en vegansk chokladkaka som jag ändrade om lite och gjorde till veganska chokladmuffins istället. De blev väldigt goda! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är roligt hur man kan baka med vissa grönsaker utan att det märks på slutressultatet. Innan jag kom hit hade jag nog aldrig kommit på tanken att ha courgette (zucchini) i kakor eller muffins. Men det blir verkligen saftigt och gott.
 
 
Klockan visar på läggdags nu för mig så jag ska göra mig iordning och lägga mig. Konstigt nog piggnade jag till nu på kvällen, hihi! Men jag tror ändå jag kommer somna gott när jag väl lägger mig på huvudkudden.
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback