Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Almost no colours

Hi!
Den här dagen har bara flytit på. Jag började med att städa undan i köket och gick sen ut för att mocka i trädgården. Innan jag började mocka gjorde jag iordning med tidiningspapper inne i ett av växthusen. När jag sen mockar kommer jag tömma det på tidningspappret där inne så vi kan plantera ur några pumpor där. (^ _ ^) Jag hann dock inte mocka klart innan Anette kom ut och ville ha hjälp med att fixa iordning hönäten till höskjulet. Vi flätade ju ihop hönät som vi satte framför höt vilket gör det lite svårare för hästarna att komma åt när de äter. Nu behövde vi flytta näten närmare höbalarna igen eftersom balarna som låg närmast nätet redan är uppätna. Anette fick väldiga problem med sin hösnuva i kombination med pollen. Därför gick hon in sen och jag gjorde klart jobbet. (^ _ -)
 
Efter lunch började jag göra valnötsmjölk som jag inte gjort på väldigt länge nu. Det har bara inte blivit av. Varje gång jag börjar få slut på mandelmjölk kommer jag på att jag inte gjort någon valnötsmjölk så vi behöver köpa mer mandelmjölk. Men nu har jag fått gjort endel och även fryst in så nu kommer jag klara mig ett tag. Jag måste verkligen få rutin på att göra valnötsmjölken igen, vi har ju ingen brist på valnötter direkt! (๑>ᴗ<๑)
 
 
 
Rubriken syftar på bilden, hihi!
Jag kom inte på någon bättre rubrik idag. 
 
 
 
När jag var klar var det dags för mig och Anette att åka för att hämta upp Caelan. Geoff har varit på jobbet idag, han fick skjutts av Justin, så vi behövde åka in till Palmerston North för att hämta honom och göra lite shopping. Därför hämtade vi Caelan lite tidigare från skolan, vilket inte var populärt. Caelan verkligen älskar skolan och att lära sig. Han började därför gråta när Anette ville hämta honom tidigare. Men han kom tillslut med och vi åkte in till Palmy. (^    ^,)
 
Vi kom inte hem förrän rätt sent, därför var det skönt att vi hade rester i kylskåpet så vi behövde inte laga någon middag. När vi ätit plockade jag ur diskmaskinen och fyllde sen på den igen. Efter jag var klar var det dags att förbereda sig för att gå och lägga sig. Jag brukar förbereda mig (ta ut linser, borsta tänder och tvätta ansiktet) innan jag går in på rummet, så jag bara behöver byta om till nattlinne och gå på toaletten när jag vill lägga mig. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det låter väldigt lockande nu så jag tror jag avlsutar och kryper ner i sängen, hihi!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Hello Little Flower

Kia Ora!
Idag har vi fortsatt fylla på i det nya växthuset. Geoff har åkt till floden och hämtat mer sand och små stenar att fylla upp diket runt växthuset med medans jag och Anette har kört gamla block och tegelstenar till växthuset. Med dem har vi sedan börjat bygga upp en mittgång och fylla på med häst-bajs på sidorna där vi ska plantera. Jag hämtade bajset och Anette gjorde iordning för plantorna. Två pumpaplantor har fått flytta ur sina krukor och hoppa i växthuset. (^ _ ^) Allting växer så de knakar just nu, så det är många fler växter som har fått flytta ut i växthusen. Men de sitter fortfarande i sina krukor för att få vänja sig vid temperaturen innan de planteras om. 
 
På förmiddagsrasten blockade kaffemaskinen upp sig så vi satte igång med en rengöring. Rasten blev därför inte lika lång och man var inte lika kaffesugen efter att ha stått och grejat med maskinen så länge, hihi! (๑>ᴗ<๑) Sen gick vi ut och började så nya frön. Jag hämtade hästbajs från gödselstacken som vi fyllde krukorna med, sen sådde Caelan och Anette de nya fröerna. När det var klart började det regna och det var dags för mig att få något i magen. (^ _ -)
 
Annat jag sysslat med idag är att mixa bananskal och kaffesump som jag spritt ut under fruktträden och de ny-utplanterade växterna. Jag strödde även lite magnesiumsulfat, som är ett slags salt, runt plantorna och träden. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När jag gjorde det såg jag att mandelträden snart kommer blomma och ett av plommonträden blommar redan!
 
 
 
Mandelträd
 
 
 
Plommonträd
 
 
 
 

Jag gick sen in och testade göra lemon curd, med egenodlade citroner såklart, utan socker och smör. Det gick jättebra och lemon curden blev väldigt citronig och god! (^  -  ^) Senare bakade jag en blåbärskaka sötad med stevia som vi åt som efterrätt, tillsammans med lemon curden, när vi tittade på the Great British Bake off finalen (2012). Justin kom under kvällen så han var också med. 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag se om mamma och pappa är vakna så de kan skypa en stund. (^    ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


the Amazing Bailing Twine

Hej!
Det blev en snabb frukost för mig imorse då Anette berätta att hon skulle till stan och jag fick följa med om jag ville. Jag tycker det är roligt att följa med så jag åt snabbt, bytte om och åkte med henne och Caelan till Feilding. (^   ^,) Vi hade lite olika ärenden vi behövde göra, därför kom vi inte hem förrän vid lunchtid.
 
Efter att ha ätit lunch och städat undan lite i köket gick jag ut och hjälpte till med att sätta upp skydd runt alla små/unga fruktträd. Många av dem är på gränsen till att blomma och eftersom hästarna går på gräsmattan under natten är vi rädda att de ska börja äta på träden. Därför satte vi upp nät och balsnören runt om varje träd. Balsnören kan man använda till mycket, därför slänger vi dem aldrig utan samlar dem på hög tills vi behöver dem. (^   ^) Idag gick det åt en hel del för att omringa alla träden, hihi!

 
 
 
 
 
 
Nu dröjer det nog inte länga innan blommorna slår ut. 
 
 
 
Ja, våren är verkligen påväg. När man åker till Feilding ser man lamm, som inte är gamla,  i varje hage och många träd står i blom. Det har varit soligt och varmt på förmiddagen idag med, bilen visade på 15 grader när vi var i Feilding. 
 
På kvällen bröt vi lite mot vår "screen free weekend". Vi hade alla hjälpts åt att jobba under dagen och ingen har använt någon skärm alls, så vi kollade på en film efter vi ätit middag. Ikväll blev det Harry Potter och halvblodsprinsen. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag tycker vi var värda det. Under dagarna kan jag förstå om vi inte ska sitta framför någon skärm, vilket vi oftast inte gör. Men på kvällen när det är mörkt ute och vi har varit ute och jobbat hela dagen tycker jag inte det är så farligt om man kollar på en film. 
 
 
Nu börjar jag bli rätt trött så jag tänker avlsuta för idag och gå och lägga mig. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Screen Free

Hi!
Det var skönt att kunna gå upp den vanliga tiden idag, vid åtta, och inte tidigare som jag gjort de två senaste dagarna. (^   ^,)
 
När jag hade ätit frukost och druckit en andra kopp kaffe gick jag ut i solen och började vattna växthusen. Sen släppte jag in hästarna, som går i trädgården under natten, i hagen igen. När jag var klar med alla småsysslor gick jag och började mocka i trädgården. Det har inte blivit mockat på några dagar nu eftersom det inte har hunnits med, så det tog lite längre tid idag eftersom det fanns mer som behövde mockas. Men jag tycker det är roligt, så det gör igenting. När jag höll på tänkte jag för mig själv "Jag måste vara väldigt konstig som tycker det är roligt, nästan mysigt, att gå runt och plocka hästbajs". Haha! (๑>ᴗ<๑) Men det fina vädret idag bidrog nog till varför jag tyckte det var roligt. Det finns såklart dagar då jag inte alls vill mocka, tillexempel om regnet öser ner. Men det är på något sätt nästan som terapi att gå runt och plocka. Man tänker på allt möjligt och har ett mål man jobbar mot: bajsfritt och rent. Har man då ingen tidspress är det rätt avslappnande. ( ◠‿◠  ) I trädgården är det mycket enklare också eftersom det inte är någon lera jag behöver gå genom och skottkärran är mycket lättare att köra runt.
 
 
 
Bild från baksidan av huset. 
Den gröna plasten är det nya växthuset. 
 
 
 
 
Men nog om skit-snack nu, haha. (^ _ -) När jag var nästan klar, bara fruktträdgården var kvar att mocka, tog jag en paus och gick för att hämta plast-stolpar som man brukar använda till staket. Vi har gjort en liten cirkel mitt på gräsmattan som tanken är att hästarna ska springa runt. Det är lite som en "round pen" bara att vi går på insidan istället och hästarna på utsidan. Vi kommer träna på att vi ska kunna ta oss mer in mot mitten men hästarna ska förstå att det ska fortsätta gå runt. Tillslut ska vi kunna träna dem på att springa och stanna på kommando, utan att vi behöver springa bredvid eftersom vi ska kunna stå i mitten av cirkeln. (^    ^) Stolparna jag hämtade var för att Anette ville göra cirkeln större, så vi förstorade den och gick sen in för att äta lunch. 
 
Anette fick sen rusha iväg för att hämta Caelan och jag gick ut för att mocka det sista. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Nu höll jag nästan på att glömma berätta att vi har fått en ny familjemedlem. Några vänner till familjen ska flytta och kan inte ta med sig hunden. Därför flyttar han in här. Duke, som han heter, har varit här förut då vi passade honom när familjen kollade runt på hus. Han är jättehärlig och har mängder med energi! Jag tror han kommer trivas bra här med de andra hundarna som han kan leka med. 
 
På kvällen gick jag och Anette ut och skördade lite grönsaker som Geoff sen hade på pizzan han gjorde till middag. Vi hade bland annat rödbetor, kålrot, majrova, kålrabbi,  blad grönsaker och lila brocooli/blomkål. Det blev vääldigt gott! Jag verkligen älskar grönsaker, och det smakar ännu bättre när man odlat dem själv. (*⌒∇⌒*)
 
På kvällen bestämmde Anette att vi ska ha en "screen free weekend". Vi ska alltså inte använda våra surfplattor, mobiler, datorer eller kolla på TV fram tills på måndag. Undantag är om man behövder ringa ett samtal eller något viktigt sms. Jag har tillåtelse men det är bara om jag gör det när Caelan inte ser, så t.ex. i mitt rum går det bra. Jag har ändå tänkt försöka hålla mig borta så mycket som möjligt. Det ända jag ska göra är att blogga (såklart), kolla mailen och hålla kontakt med vänner och familj. Så skriver de ett meddelande kommer jag såklart att svara och vill de skypa kommer jag göra det. Men jag tänkte försöka hålla mig bort från facebook, som jag är inne på rätt mycket nu för tiden då det är roligt att se vad som händer i Sverige. Så man kan vell mer säga att det blir en facebook-fri och google-fri helg för mig. (^  -  ^) Från början var planen att jag skulle försöka använda helgen till att kolla lite mer om video- och bildredigering på youtube för att förbereda mig om jag följer med Caelan till skolan nästa vecka. Men nu har jag en ursäkt till att låta bli, hihi! ꒰⁎ᴖ ᴗ ᵒ̴̶̷̤̀⁎꒱໊  
 
Justin kom nu på kvällen och ska bara spendera natten här. Han kommer åka upp mot Hamilton imorgon bitti då han ska hälsa på en släkting. På söndag kommer han komma tillbaka och spendera natten här igen. Anledningen är för att han ska slippa köra så långt på en dag, vilket är helt förståligt. (^  _  ^) 
 
Jag tror jag har fått med allt från idag nu, så jag tänker avsluta och krypa ner i sängen. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Horses on the Beach

Moshi Moshi!
Allting gick bra imorse med att lasta hästarna och komma iväg. Vi lämnade av Caelan på skolan och pratade med Mary (rektorn/läraren vars farm vi skulle rida på). Hon sa att vi skulle vara extra försiktiga eftersom flera får har börjat lamma. Lammsäsongen är i full gång och man vill helst inte störa tackorna och deras lamm. Därför ändrade vi planerna och åkte till Foxton Beach istället. Det kändes onödigt att rida på hennes farm om vi kanske skrämmer tackorna och lammen, det är bättre att vänta till ett bättre tillfälle. (^ _ -)
 
Vädret har varit otroligt härligt; runt 13-14 grader hela dagen och strålande solskén från klarblå himmel vilket gjorde det till en perfekt dag att åka till stranden på. (^    ^) Påvägen dit sms:ade vi Kerre, som var här och red Hrima för ett tag sedan. Hon bor i Foxton så vi sa att hon gärna fick komma och umgås på stranden om hon ville. Det ville hon så hon kom lite senare med sina två hundar. (^  _  ^)
 
 
 
 
 
Anette med Svans och Páfi.
 
 
 
Svans har aldrig varit på stranden så han var rätt uppspelt när vi kom dit. Han gillade stranden men samtidigt var allting nytt så han var lite otålig/energisk. Det var även en hel del människor som blev glada när de fick se hästarna och kom fram för att klappa. Både Páfi och Svans var jättesnälla och duktiga och lät alla hälsa och klappa på dem. Jag började sen med att promenera lite med Svans för att få honom att fokusera på mig och lyssna. Han var väldigt pigg vilket gjorde att jag inte hoppade upp och red med en gång. Anette töltade lite på Páfi och det såg så härligt ut så tillslut kunde jag inte låta bli att hoppa upp på Svans jag med. Vi töltade en bit men när jag skulle sakta ner ville han inte riktigt lyssna. Vi fick tillslut stopp och jag tänkte vända honom och tölta tillbaka, men han ville inte alls vända. Därför hoppade jag av istället och fortsatte träningen från marken. Vi gjorde mycket gå-stanna och sen sprang jag med honom och stannade. Han lyssnade jättebra så därför tänkte jag göra ett nytt försök med att hoppa upp och bara skritta den här gången. Vi gick, stannade, gick, stannade och allting gick bra. Men när jag skulle vända honom igen och gå tillbaka ville han inte alls och ruskade på sig som om han inte var riktigt bekväm med mig idag. Jag hoppade därför av igen och gjorde ingen mer träning från ryggen. Han behöver lära känna stranden bättre och vara lugnare för att kunna fokusera på mig och lyssna när jag ber honom om något. 
 
Vi lät sen hästarna gå runt lite och utforska. Det såg nästan ut som Svans ville rulla sig flera gånger så vi sa att vi tar av tränsen på båda hästarna så de kan rulla sig om de vill. Han fortsatte följa efter mig, men vi tänkte att både Páfi och Svans skulle få utforska lite mer så vi bara lät dem strosa runt. De hade både en hel del energi så de fick för sig att ta en tur längs stranden. De satte full fart längs stranden och vi började promenera efter. Både jag och Anette var lugna för vi vet att de alltid kommer tillbaka. Ända kruxet idag var att vi behövde åka för att lämna en present till Caelan som skulle på kalas efter skolan. Vi såg hästarna bli mindre och mindre längs stranden och de verkade inte vilja stanna. Anette gick därför och hämtade bilen medans jag och Kerre fortsatte promenera mot hästarna. Anette hann sen ifatt oss så vi kunde åka med i bilen den sista biten fram till hästarna som äntligen hade stannat. De kom lunkandes fram till oss, som om de sa "Där är ni! Nu är vi klara, ska vi gå tillbaka?". Båda var blöta och fulla av sand så de hade antagligen rullat sig vid vattenbrynet, haha! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Vi promenderade tillbaka, Svans och jag, medan Kerre och Anette turades om att köra bilen och rida Páfi. Nu kunde vi dock se att det vi trott var uppspelthet hos Svans var även till en stor del nervositet/rädsla eftersom det är ett helt nytt ställe. Jag tror det blev för mycket för honom idag med alla nya människor som ville klappa, en lång transportfärd och ett helt nytt ställe. Jag kände mig lite dum eftersom jag märkte ju att något var fel när jag red honom så jag borde ha förstått och inte pressat honom mer. Men det är lätt att vara efterklok, ingen är perfekt och vi lever och lär hela tiden. Dagens lärdom är att lyssna mer på hästarna och vi skulle ha tagit det lite mer lugnt när vi var på ett nytt ställe. Men hästarna har iaf varit jätteduktiga!
 
 
 
 
 
 
När vi lastade för att åka hem igen var det absolut inga problem alls och hela bilfärden hem gick jättebra. Vi stannade till några gånger då vi behövde tanka, köpa kaffe och såklart köpa lite salt lakrits från den Holländska butiken som ligger i Foxton. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Hästarna tog det väldigt bra och stod lugnt och fint i transporten. 
 
När vi kom hem lastade vi ut, vilket inte heller är några som helst problem. Sen gick jag in, bytte om och slog in en present till tjejen vars kalas Caelan skulle till. Anette åkte strax därefter för att hämta Caelan och lämna presenten. Jag mockade ur transporten, fixade lite med en cirkel vi satt upp på gräsmattan för träning och släppte ut de andra islandshästarna (pluss Toie) på gräsmattan. Sen gick jag in och bara tog det lugnt. Jag la mig på ena soffan och bara blundade ett tag. Det var så skönr då jag var trött efter en lång dag iväg med massor av äventyr och annat. Anette skrev ett medelande om att hon fastnade vid kalaset så hon skulle inte komma hem än på en stund. Geoff har varit i Wellington och jobbat idag och var därför inte heller hemma. Jag började därför mata hundarna och hönsen. När jag sedan började mata hästarna kom Anette och Caelan hem. 
 
 
Resten av kvällen har vi inte orkat göra någonting, haha! Det har varit en väldigt rolig dag, men det har hännt mycket vilket gjorde oss väldigt trötta. Därför ska det bli vääldigt skönt att få krypa ner i sängen nu och veta att klockan inte ringer lika tidigt imorgon. (^  ^,)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Back to School

Kia Ora!
Jag åkte med Caelan till skolan imorse, som jag nämnde igår att jag skulle. (^ _ ^) Jag har fått hjälpa till med att sätta ihop en video till Caelans tal han höll för någon vecka sedan. Tyvärr fungerade inte alla videoklippen att spela upp i deras dator så jag kommer få följa med någon mer gång och hjälpa till. De har även en hel del andra saker de vill ha hjälp med gällande design och grafik på dator. Därför kommer jag försöka hjälpa till så gott jag kan. (^   ^,) Det som jag är osäker på kan jag ju alltid kolla upp på youtube, haha! 
 
 
 
 
 
 
Anette kom och "räddade" mig vid lunch-tid. Jag var inte riktigt förberedd på allt de ville ha hjälp med och jag trodde jag skulle använda en mac men det visade sig vara en vanlig PC. Därför kändes det bättre att göra en halv dag idag, åka hem och förbereda mig mer och istället komma tillbaka en annan dag. (^  -  ^)
 
Solen skén och det har varit runt 15 grader så det var skönt på så sätt också att få komma bort från datorskärmen och kunna träna hästarna lite istället. Svans är lika fantastisk som alltid och tycker verkligen om att träna. Han följer mig vart jag än går, han försöker till och med följa in i huset hihi! Han har även börjat bli väldigt duktig på att ställa upp vid stubbar och vid stolen så jag kan hoppa upp. Speciellt en av sidorna är han bra på, men den andra sidan tycker han inte lika mycket om. Därför har vi fått träna lite extra på det, men efter ett tag går det lika bra att hoppa upp från den sidan med. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Transport-träningen går bra den med och det är inga problem att få Svans att följa med in i transporten. Idag hjälptes jag och Anette åt då Anette ledde in Páfi och jag ställde sen Svans bredvid och höll koll på dem och gav dem massor av godis medans Anette stängde lemmen. Sen öppnade hon lemmen igen och vi kunde lasta ur hästarna. Det är inga problem alls! 
 
 
Imorgon ska vi åka en kort sväng med Páfi och Svans då jag och Anette ska rida på en av lärarnas gård. Det ska bli kul att komma till nya ridvägar och jättebra träning för Svans då han kommer få åka i transporten igen. 
 
Jag borde därför gå och lägga mig nu eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Vi ska lämna av Caelan på skolan innan vi åker till gården så det blir en tidig morgon. Anledningen till varför jag inte ligger i sängen redan är för att jag pratat en bra stund med mamma på skype,
vilket var härligt! ( ◠‿◠  ) När jag var klar hade jag en tvätt som behövde hängas upp, hehe. Men nu ska jag avsluta och krypa ner i sängen. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


the Last Pumpkin

Konnichiwa!
Dagens väder; regn med lite mer regn och sen kommer ösregn. Ja, det har verkligen varit grått och regnigt idag. Morgonen började i lugn och ro som vanligt. Caelan var i skolan så jag, Geoff och Anette satt och pratade om olika saker. Geoff ringde också efter en mekaniker som kom och kollade på hybrid-bilen som det är något fel på. Ni kan nog inte gissa vad felet var …ᘛ⁐̤ᕐᐷ råttor eller möss har gnagt hål på några kablar. Jag kan inte låta bli att tycka det är lite roligt, även om det absolut inte är bra, eftersom man trode verkligen inte att felet berodde på råtter eller möss. (๑>ᴗ<๑) Det slutade iaf med att Geoff fick ringa efter en bergningsbil som tog med bilen in till Palmerston North där de ska laga den. 
 
Mitt i alltihopa åkte jag och Anette in till Feilding. Jag hade städat i köket och hade inte jättemycket annat att göra och Anette var uttråkad. Vi behövde köpa lite matvaror och annat så vi passade på att åka eftersom vädret inte var det bästa för att vara ute.
 
När vi senare kom hem slängde jag in ett bananbröd i ugnen och började sen skära upp vår sista pumpa för att göra pumpasoppa. Jag och Anette köpte godis (söt lakrits, en sur konfekt och choklad) i Feilding som vi åt påvägen hem (det blev våran mindre nyttigare lunch, hihi) så vi villle ha något lättare, och kalorisnålt, till middag. Hihi... ( •ॢ◡-ॢ) Vi har haft en pumpa kvar, från vår trädgård, som vi har sparat på för att kunna göra pumpasoppa vid det rätta tillfället. Vi har inte riktigt varit redo att använda den ännu då vi verkligen inte vill slösa tillfället att kunna få pumpasoppa. Men idag var den perfekta dagen! Våren är påväg, pumpaplantorna växer och nya pumpafrön är sådda så förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge innan vi kan äta pumpa igen. (^ _ -)
 
 
 
 
Arkiv bild på Caelans skola, från 10 maj.
 
 

Anledningen till varför jag valde denna bilden idag är för att imorgon ska jag gå till skolan, haha! (^    ^) Anette råkade nämna för en av lärarna att jag kan lite om att redigera filmer. Just denna läraren (som också är rektor) ska man inte nämna sådant för eftersom hon är expert på att övertala folk att hjälpa till med olika saker helt gratis. Så imorgon ska jag med Caelan till skolan och hjälpa till med att göra filmer till eleverna. Vi får vell se hur det går, men jag tror det kommer gå bra. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Anette är hemma imorgon, som tur är, så behöver jag bli räddad innan dagen är slut kan jag alltid ringa henne haha! Även om det känns lite halft nervöst ska det ändå bli lite roligt också. 
 
Nu ska jag kolla upp lite mer om video redigering på nätet (för säkerhets-skull så jag är förberedd) och sen ska jag lägga mig och sova så jag orkar med morgondagen i skolan. (^_^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Training Naked

Hi!
Dagens första uppdrag blev att mocka bajs på gårdsplanen och runt om i trädgården. (^ _ ^) Självklart efter att jag haft min frukost och plockat undan lite i köket. (^ _ -) Efter att ha mockat det hästarna bajsat under natten gick jag ner till fruktträdgården. Det är ett av de områdena där vi inte har mockat de senaste dagarna så det var en hel del bajs som behövde tas undan. Men i fruktträdgården behöver man inte plocka med skottkärra utan där slänger vi bara in bajset runt träden. (^    ^) Det är jättebra näring för träden och vi slipper gå till gödselstacken/komposten (vår kompost är hästbajs, bananskal och kaffesump) för att hämta gödsel och sprida ut under träden. Det tog hela förmiddagen så när jag var klar gick jag in och åt lunch. 
 
Senare gick jag, Anette och Geoff (Caelan var i skolan) ut och tränade hästarna. Jag tränade såklart Svans. Vi två fortsatte vår träning med att han ska stå still vid något där jag kan hoppa upp. Det gick superbra idag! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Först var det lite motvilligt som det brukar och han ville gärna backa så jag stod framme vid hans huvud istället för vid sidan av honom. Men han förstod snabbt vad det var jag ville. Efter att jag kommit upp en gång på varje sida gick det sen lättare och han stod mer och mer stilla för varje gång. Tillslut flyttade han sig inte alls när jag hoppade upp så jag kunde sen glida av ner på stubben (som jag använde att stå på för att hoppa upp) igen när jag hoppade av. Jag fick honom även att flytta sig och ställa upp bredvid stubben medans jag stod på stubben. Han är så duktig! ꒰ ◕▽◕ ꒱໊ Jag tränade också lite med en stol, som han inte är lika bekväm med som stubben. Men tillslut kunde jag hoppa upp med stolen med och han stod still. Hela tiden när vi tränar är han "naken" som det heter på engelska (naked riding), jag har ingen grimma eller någonting på honom. Han följer mig så bra så det finns inget behov av att ha något på honom när vi är på gårdsplanen. Går vi därimot ut vill jag ha något på honom utifall det skulle hända något. 
 
Jag tänkte vi skulle avsluta med lite transportträning men Hrima stod utanför transporten. Hon gillar att komma fram för att se om man har något godis och brukar ofta jaga bort de andra hästarna. Men jag tänkte att jag försöker gå till transporten med Svans iaf och hoppas hon flyttar på sig. När vi närmade oss började hon komma mot mig, som jag trode hon skulle. Men denna gången gick Svans imellan och jagade iväg Hrima, haha! Det var som han försökte säga; Jag tränar här nu med denna tjejen så håll dig undan! Han är för söt! ( ◠‿◠ ) Tranportträningen blev sen inte så långvarig då Svans gick raka vägen med mig in i transporten med en gång. Klicker träning är verkligen helt fantastiskt! 
 
När Anette åkte för att hämta Caelan började jag skära upp lite mer morötter och små plockade med lite olika saker. Senare gick vi allihopa ut på en liten grästräningstur upp längs vägen. Jag hade Svans, Anette hade Pipar och Geoff ledde Páfi som hade Caelan på ryggen. Alla hästarna var jätteduktiga! Jag hade bare ett grimmskaft runt halsen på svans (vi hade ingen mer halsrem) utifall jag behövde leda honom något, men det behövdes aldrig. Han var jätteduktig och jag lyckades få honom från gräset flera gånger bara genom att gå fram och säga hans namn. Jag fick honom även att motstå gräset på de ställen där vi inte vill att de ska äta! (^ _ ^) Det har varit en toppen dag med otroligt rolig träning med hästarna! 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick några jättesöta suddgummin av Caelan när han kom hem. 
Han sa att han valde dem till mig för jag älskar Hello Kitty! Han är så gullig! 
 
 
 
Sen har vi bara tagit det lugnt resten av kvällen. Det har verkligen varit en härlig dag, även om det inte har varit något speciellt är det ändå en sån där dag man känner sig otroligt nöjd med! (^  -  ^) Mycket är nog tack vare de fantastiska hästarna. Med klickerträningen binder man starkare band och lär verkligen känna varandra, man blir vänner med ömsesidig respekt och man lär sig lita på varandra. Det gör att det hela blir så roligt!
 
 
Imorgon ska vi fortsätta med det nya växthuset och lägga ut en mittgång så jag kan börja fylla på med hästbajs varje gång jag mockar. (^  ^,) Det är så härligt nu när våren börjar komma och man fixar iordning allt i trädgården! 
 
Men nu är det dags för mig att säga God Natt!
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Something different

Hej!
Det första jag gjorde när jag kom ut i köket imorse var att skölja av valnötterna som legat i blöt och slänga in dem i ugnen för att torkas på låg temperatur i fyra timmar. (^   ^,) Sen kunde jag äta min frukost och dricka mitt morgonkaffe. Ibland känner jag mig väldigt seg när jag gör och äter frukost på morgonen här. Jag kan vara snabb om jag behöver det, men frukosten känns som min lilla stund att vakna i lugn och ro. Helgerna i Sverige gjorde jag likadant, lagade en god frukost som jag sen satt och njöt av. Frukosten är nog det bästa målet på dagen! 
 
Efter min lilla frukost-stund gick jag ut och började mocka på gårdsplanen. Anette kom strax därefter och hjälpte till. Dagens bajs gick till att plantera ut några kålplantor då vi behövde deras krukor för att så nya frön. (^   ^) Det som var kvar av bajset grävde Anette ett hål till i det nya växthuset och fyllde upp. Vi kommer plantera ut några pumpor i veckan så hon förberedde en plats för dem. När hon gjorde det rensade jag lite ogräs och gick sen och hjälpte till med att dra grenar som Geoff sågat ner. Han har trimmat träden ännu mer för att få mer sol till det nya växthuset, så idag har vi dragit mängder av mer grenar till de enorma högarna. Det kommer bli några riktigt stora brasor när vi tänder på dem. (^  -  ^)
 
Efter lunch började jag göra en raw snickerskaka som jag hört så mycket om och var därför nyfiken. Den höll jag sedan på med under hela eftermiddagen (det regnade ute så det kändes okej att stå inne i köket) och inimellan damsög jag också allrumet, badrummet och toaletten. När snickerskakan var i frysen för att stelna slängde jag ihop ett experiment på nyttigare mums mums jag och Anette har diskuterat fram. Det är med bara lite socker och annars sötat med stevia. Jag har inte testat dem ännu så jag vet inte vad hur de blev. Imorgon ska jag skära upp dem och doppa i chokolad-kokos. (^ _ -) Snickerskakan åt vi på kvällen medan vi kollade på Great British Bake of.
 
 
 
 
 
 
Jag skulle nog hällre vilja kalla det för en raw chocolate nut cake eller något liknande då ingen av oss tyckte den smakade snickers. Det var även alldeles för stark kakao smak så om jag skulle göra om den någon gång skulle jag ha mer av den ljusa fyllningen och mindre kakao i de övriga lagren. Annars tyckte jag den var god. Jag har ju inte bakat jättemycket raw food så jag lär fortfarande, därför bli det ibland några mindre goda saker. Men det gör att jag vet vad jag kan förbättra till nästa gång! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi lever och lär. 
 
 
Nu ska jag strax lägga mig och sova, något mer i tid idag än igår haha! Men först ska jag se om min kära mamma vill skypa med mig. (^  _  ^)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Go Bananas

Hello!
Jag har haft ännu en härlig dag med solskén. Våren har verkligen bestämmt sig för att komma tidigt. (๑>ᴗ<๑) Jag kollade hallonbuskarna och de har redan börjat få blad. 
 
Efter frukost, och lite städning i köket, gick jag med Anette ut och mockade på gårdsplanen. Idag fick vi mockat bort allt så vi har kommit ikapp med mockningen vi missat när vi var sjuka. Nu gäller det bara att fortsätta mocka varje dag eftersom hästarna går ute på nätterna. (^ _ ^)  Vi använde allt bajs idag också då vi fortsatte plantera ut de sista jordgubbsplantorna och flyttade över fler plantor som vi hittade i den gamla jordgubbsträdgården. Det är verkligen helt knökfullt inne i den nya jordgubb- och rabarberträdgården nu. Varje gång jag skulle plantera ut en ny jordgubbsplanta fick jag verkligen leta för att hitta en plats till den. Vi vill inte sätta dem för nära varandra eftersom de ska ha plats att kunna sprida ut sig på. Förhoppningsvis får vi mycket jordgubbar nu i sommar! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
När vi hade förmiddagsfikat (morning tea-break) var det så härligt väder så vi satt ute. När solen låg på var det på gränsen till att jag ville ta av mig munkjackan och sitta i bara t-shirt. Det är lite udda eftersom augusti månad här är som februari i Sverige, det borde fortfarande vara vinter (även om vi har mildare vinter). Men våren har som sagt bestämmt sig för att komma tidigt. 
 
 
På eftermiddagen gick jag in och bakade en banankaka, utan sötning. Jag hackade upp lite hasselnötter som jag hade i och även lite chocolate chips bara för att det är gott, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Den blev väldigt god!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När kakan var klar gick jag och tog en härlig dusch. Det var skönt efter att ha jobbat med skit hela dagen, hihi! 
 
Caelan och Geoff hade åkt in till stan under eftermiddagen så när de kom hem senare på kvällen satte vi på en film. Idag blev det Bortspolad då varken Anette eller Geoff hade sett den. Jag tycker den är rolig, särskilt sniglarna haha! Innan vi gick och gjorde oss iordning för sängen tog vi ett ryck och knäckte valnötter framför brasan. Det var längesedan vi knäckte valnötter nu, men vi behöver försöka få rutin på att göra det igen. Nu har vi iaf en hel del eftersom vi alla hjälptes åt i några minuter och bara knäckte. Jag har lagt dem i blöt och ska rosta dem i ugnen imorgon. Mumms! (^   ^)
 
Klockan börjar bli väldigt mycket här nu (23:20) så jag borde krypa ner i sängen. Jag har pratat med mamma och pappa i nästan en timma, det är svårt att avsluta då det finns så mycket att prata om. Jag saknar dem verkligen och det är härligt att se att allt är som det ska där hemma med familjen och alla djuren. Ikväll var det så jag fick försöka slita mig då jag såg att klockan började bli mycket, haha! Så nu ska jag lägga mig och sova. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Not always as planned

Nihao!
Vad fort kroppen vänjer sig vid att inte röra sig mycket. Eftersom jag jobbade på som vanligt igår, utan att tänka på att jag varit stilla den senaste veckan, kändes det i kroppen på kvällen. Även under natten kändes det då det värkte i hela kroppen. Därför kände jag mig halft drågad när jag vaknade. Men det gick över efter att ha fått en kopp kaffe och frukost i magen. (^   ^,)
 
Jag ställde mig sen och började skära morötter då det var fint väder ute och jag och Anette planerade att ta en ridtur. Vi ville gå till en härlig backe där man kan galoppera och det finns många bra tölt-sträckor. Anette tog Hrima idag och jag Svans, som vanligt hihi! (^ _ -) De var båda pigga och glada över att få komma ut och väldigt lyhörda. De lyssnade väldigt bra på oss! Svans och jag är inte riktigt klara med upphoppningsträningen så jag började med att promenera en liten bit. När vi sen var vid ett av våra gräsställen (ställen vi stannar på och låter hästarna få äta lite gräs) hjälpte Anette till med att slänga upp mig. (^   -   ^) Svans var som sagt väldigt pigg och otroligt härlig idag. Men gräset är rätt gott längs vägkanten så när vi började närma oss nästa gräsställe där de brukar få äta kunde han inte vänta längre och började äta gräs. Han ville inte gå därifrån, gräset var ju så gott, så jag hoppade istället av för att få hans uppmärksamhet och ledde honom därifrån. Därför förvanlades ridturen till en promenad med grästräning istället. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Vi behöver träna hästarna på att lyssna på oss när de inte ska äta gräs och få dem att förstå att de kommer få gräs när vi säger att det är okej. Det blev därför ett väldigt bra tillfälle idag att träna Svans på det och han var jätteduktig. Han hade det ombyggda tränset (utan bett eller onödiga remmar) och tyglar på sig men jag använde dem inprincip aldrig, bara vid ytterst få tillfällen som när det kom en bil eller när han verkligen inte ville lämna gräs. Annars följer han mig utan att jag behöver hålla honom i någonting. Vissa gånger när han började gå mot gräset räckte det med att jag sa hans namn så kom han tillbaka till mig. (⌒▽⌒)Hrima var väldigt duktig med Anette också. Anette red Hrima men använde bara en halsrem och annars ord eller händer för att visa vad hon ville. Hrima lyssnade väldigt bra på det och såg verkligen ut att njuta av ridturen. Så ridturen/promenaden blev inte som vi hade planerat men vi kom alla hem glada och otroligt nöjda med ändå. Hästarna har varit otroligt duktiga!
 
 
 
 
 
Vi avslutade med att ta med dem till floden innan vi gick hem.
Där fick de springa runt lite, rulla sig och dricka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha fått lite mat i magen och vilat en stund (och överöst Geoff med detaljer om hur fantastiskt duktiga hästarna är, haha!) gick jag och Anette ut och mockade lite på gårdsplanen. När Anette sen åkte för att hämta Caelan i skolan fortsatte jag mocka lite till och gick sen in för att plocka ur diskmaskinen och städa undan disk i köket. Sen började jag skära upp mer morötter för att kunna träna Pipar och Páfi när Anette och Caelan kom hem. Vi gjorde en kortare grästräning, Anette med Pipar och jag & Caelan med Páfi. Caelan red Páfi och sa klick varje gång Páfi var duktig medan jag gick brevid och gav morötter. Även Páfi och Pipar var jätteduktiga idag, Páfi kom fram till mig och lämnade gräset frivilligt flera gånger. ( ◕▿◕ )
 
Det började redan närma sig kvällen när vi kom tillbaka så jag började vattna växthusen och mata hönsen. Sen plockade jag och Anette lite grönsaker som vi kunde ha till middagen. Dagens skörd blev några potatisar, broccoli, kålrabbi, mangold (hör till växtarten beta men man äter bladen) och majrovor. Vi förberedde sen allt, sköljde och skärde i skivor så Geoff kunde göra potatis pizza genom att bara lägga ihop allts. (^   ^) Det blev en väääääldig god pizza! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Allt smakar verkligen bättre när det kommer från ens egen trädgård. 
 
Vi avslutade denna fredag kväll med att kolla på filmen Planes (Flygplan) från Pixar. Jag tyckte den var rolig, men liknar Bilar väldigt mycket så det var rätt förutsägbart. Annars var det en underhållande film och den var ungefär som jag hade tänkt mig. (^  -  ^) Nu är jag dock trött efter en härlig dag och längtar efter att få sova så jag har nya krafter inför morgondagen.
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Planting and Harvesting

Moshi Moshi!
Äntligen, första dagen jag gått utan att ta några tabletter och känt mig bra igen! o(^  -  ^)o  Jag har därför kunnat hjälpa till med mer arbeten idag. Jag började med att mocka bajs på gårdsplanen och köra upp till det nya växthuset. Det var några frön som har växt lite väl mycket innomhus så vi har redan satt ut dem i det nya växthuset. Därför behövdes det massor av bajs att plantera i. (^   ^) Sen fick vi skyffla ner mer jord i diket på sidan av växthuset för att hålla nere plastduken. Det ska fyllas upp helt igentligen bara att vi inte har haft krafter eller tid att göra det. Idag fick jag och Anette, med lite hjälp från Caelan (som tyckte det var roligare att bygga jord-slott, haha), iaf fyllt i lite så plasten hålls nere. 
 
Vi höll på med detta hela förmiddagen. Efter lunch hade var jag rätt trött så jag tog det lite lugnt en stund. Sen gick jag ut och plockade bladgrönsaker och lila blomkål/broccoli (vi vet fortfarande inte vilken sort det är) till middagen senare. (^ _ ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag hade sköljt dem och gjort iordning började jag mixa bananskal och och kaffesump till träden. Bananskal och kaffesump är fyllt av bra näringsämnen för växter så vi slänger det vanligtvis på komposten. Men den senaste tiden har vi ibland mixat allt till en ända sörja och sen gått ut och spritt ut det runt träd som behöver lite extra. Idag gav jag det de nya träden, som vi planterade ut i höstas, och till ett avokadoträd. Avokadoträdet har aldrig haft avokado och Anette upptäckte att det är ett avokadoträd rätt nyligen. Därför har vi försökt ge det extra mycket näring för att se om det är brist på något som gjort att det inte har givit frukt. Men det kan bero på en mängd andra saker också så vi är inte helt säkra. Fast det hade varit fantastiskt om vi kunde få det att ge frukt, jag ääälskar avokado! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Senare gick jag in och började med middagen. Först gjorde jag en sallad med rivna morötter och gröna äpplen som jag pressade några citroner över och ställde in i kylen. Det fick sen stå där och dra sig medan jag gjorde resten. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det blev en slags fiskpudding med bland annat rökt lax på burk, tonfisk, mos (av kumara, potatis och morötter) och bladgrönsakerna jag plockat tidigare. Det åt vi senare tillsammans med salladen och broccoli/blomkålen. Det var väldigt gott tycker jag! ( ・◡・ )
 
 
Nu känner jag mig härligt trött efter en dag med arbete. (^  ^,) Det var skönt att kunna få göra saker igen och inte bara sitta inne och göra ingen nytta. Men det känns i kroppen att det är första dagen jag är bättre för jag blir fortfarande lätt trött och behöver jobba upp kroppen igen. Men det ska snart årdnas, haha! (^_-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Fly free little bird

Hej!
Det här viruset går verkligen upp och ner som i en berg-och-dalbana. Imorse kände jag mig sämre igen. (- _ -) Efter att ha matat hästarna gick jag in och åt frukost i lugn och ro, vilket hjälpte endel. Sen har jag försökt hjälpa till så gott jag kan. Jag började med att städa undan i köket, som jag brukar. Sen gick jag ut och hjälpte till med att binda ihop hönät som vi senare under dagen satte upp framför alla höbalar så det blir svårare för "non-fatties" att nå höet. De börjar bli lite väl runda om magarna så detta är ett sätt så de får jobba mer för maten och inte kan äta lika mycket. (^   ^,) 
 
Geoff ropade på mig när jag höll på att binda ihop två hönät, han hade hittat en skadad fågel. Ena benet var av, det hängde fortfarande kvar på fågeln men var helt ledlöst och blodigt. Det fanns tyvärr inte mycket att göra så jag fick försöka komma på bästa sätt att avliva den på. ꒰๑•̥﹏•̥๑꒱ Jag har varit med vid avlivningar av möss i skolan, det var endel av min utbildning, men jag har aldrig avlivat ett djur själv. Detta blev första gången, vilket jag hoppas jag inte kommer behöva göra fler gånger. Den dog iaf snabbt då jag la den i en plastpåse och svingade kraftigt mot en trädstam. Jag kände mig hemsk! (๑˃̥̩̥̥̥̥̆ಐ˂̩̩̥̥̩̥̆৭) Men samtidigt var det bra att jag kunde hjälpa den så den slapp lida. ( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ )  Jag önskar bara att jag hade kunnat hjälpa den på annat sätt... Men det är naturens gång, hade vi inte hittat den hade den förmodligen dött efter lidande. 
 
Det började regna mitt på dagen så vi gick in och fortsatte binda ihop hönät innomhus. Senare, efter att ha pausat med kaffe, tog vi oss ut till höskjulet och satte dit hönäten. Det ser ut att bli rätt bra, så nu återstår det bara att se hur det funkar. (^_^) 
 
 
 
 
Bild från i förrgår då jag lekte med fisheye objektivet på olika knoppar. 
 
 
 
På eftermiddagen har jag inte gjort så mycket mer. Jag har hållt ordning hyfsat i köket så disk åkte in i maskinen och torkat av bänkarna så de hölls rena. Mest för att jag har varit uttråkad men inte haft mycket energi för att göra mycket. Tillslut hämtade jag datorn och fick gjort lite saker som jag skulle gjort för längesedan. Men nu är det gjort vilket känns väldigt bra! (^  -  ^)
 
Det kommer nog bli tidigt i säng idag, mina förhoppningar om att vakna upp frisk (eller iaf piggare) finns fortfarande kvar. (^ _ -)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Mums...

Hi!
Det verkar som den här febern aldrig vill gå över. Imorse kände jag mig något bättre, men laddade ändå upp med tabletter. Det var bra för sen mådde jag bra hela förmiddagen. Caelan var med Geoff på jobbet så jag och Anette var ensamma hemma. Vi passade på att ta en tur med hästarna. (^ _ ^) Först då kände jag av igen att jag fortfarande inte är frisk. Mitt tålamod var inte det bästa vilket gjorde att jag promenerade nästan hela vägen. Svans tyckte gräset smakade väldigt gott idag så istället för att jag ska sitta på ryggen och bli irriterad när han stannar för gräs och jag inte kan få honom att gå så tyckte jag det var bättre att gå med honom. (^ _ -) På så sätt kunde vi få en härlig tur ändå i solen.
 
Tålamod är det viktigaste när man tränar djur, eftersom det ibland tar tid för att få dem att förstå vad man vill eller menar. Tappar man tålamodet blir man oftast arg eller irriterad vilket bara straffar djuret, när de inte gjort något fel, och gör att allt tar längre tid. Jag försöker därför alltid undvika att sätta mig i sådanna situationer, som idag när jag promenerade istället. 
 
Men det kändes att jag verkligen inte är helt bra då jag blev helt slut efter den promenaden. Jag brukar kunna promendera mycket längre, men idag gick det bara inte. När vi kom tillbaka fick jag därför sätta mig och ta det lugnt en stund medan jag åt lunch. Efter att ha hämtat lite nya krafet slängde jag ihop en satts med mumsmums med recept från Tidningen Hembakat. (๑ᴖ◡ᴖ๑) 
 
 
 
 
Recept hittar ni här.
 
 
 
 
 
 
När mumsmumsen stog i kylen för att stelna var det dags för mig att vila igen. Tråkigt nog har jag känt mig hela paff resten av dagen efter ridturen/promenaden. Jag lyckades ändå få ihop en middag senare, lagom till Caelan och Geoff kom hem. Det blev fiskplättar gjorda på bland annat varmrökt lax på burk, tonfisk och rester från moset vi hade igår. Det blev väldigt gott och gick verkligen åt. Det var en kvar men den åt Caelan upp lite senare, haha! (^  -  ^) Det är roligt när maten man lagar uppskattas! 
 
 
Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon, efter en god natts sömn. ꒰◡‿◡ ꒱
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Knoppisar

Kia Ora!
Jag har mått bättre idag, även om jag har haft huvudvärk från och till under förmiddagen. Tabletterna hjälpte dock bättre än de gjorde igår så jag gick runt och plockade lite i köket, allrumet och vardagsrummet. Det blev ingen storstädning, men något bättre blev det. (^  -  ^)
 
Det har varit väldigt härligt väder ute idag, riktigt vårväder. Därför satt vi ute och åt lunch. Sen hjälpte jag Anette med att inhägna alla vinrankor och små träd så hästarna inte ska kunna komma åt dem när de är i trädgården. Det var lagom med arbete för mig idag! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Även om jag mådde bättre och det kändes som jag kunde arbeta på som vanligt var det bättre att ta det lugnt idag. Igår slutade det ju inte jättebra när jag trode jag kunde arbeta på, hehe! Så bättre att ta det lugnt och bli frisk. 
 
 
 
 
Alla träden har små knoppar nu och vissa träd har börjat blomma.
 
 
 
 
En lila broccoli eller blomkål (vi är inte helt säkra på vad det är, hihi) som snart är redo att ätas.
 
 
 

Jag stod för middagen idag. Caelan kom hem från skolan med en Bonniers Kokbok för ett par veckor sedan. Det var en mamma till någon av eleverna som har kunnat läsa svenska tidigare men glömt bort, så därför fick vi boken. o(^▽^)o Idag lagade jag köttfärslimpa med recept från boken och till det ett mos av kumara, potatis, morötter och purjolök. Jag gjorde även en brunsås och stekt lök. Det var bara lingonsylten som fattades, haha, men man kan tyvärr inte få tag på det här. 
 
 
 
 
 
 
Det var första gången jag gjorde köttfärslimpa, men det blev väldigt gott! Caelan tillochmed skrapade ut det sista ur formen så det var ett väldigt bra betyg! Nästa gång får jag nog göra en dubbel sats. (^ _ -)
 
 
 
Nu börjar klockan närma sig läggdags så jag avslutar här.
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin