Hello Little Flower

Kia Ora!
Idag har vi fortsatt fylla på i det nya växthuset. Geoff har åkt till floden och hämtat mer sand och små stenar att fylla upp diket runt växthuset med medans jag och Anette har kört gamla block och tegelstenar till växthuset. Med dem har vi sedan börjat bygga upp en mittgång och fylla på med häst-bajs på sidorna där vi ska plantera. Jag hämtade bajset och Anette gjorde iordning för plantorna. Två pumpaplantor har fått flytta ur sina krukor och hoppa i växthuset. (^ _ ^) Allting växer så de knakar just nu, så det är många fler växter som har fått flytta ut i växthusen. Men de sitter fortfarande i sina krukor för att få vänja sig vid temperaturen innan de planteras om. 
 
På förmiddagsrasten blockade kaffemaskinen upp sig så vi satte igång med en rengöring. Rasten blev därför inte lika lång och man var inte lika kaffesugen efter att ha stått och grejat med maskinen så länge, hihi! (๑>ᴗ<๑) Sen gick vi ut och började så nya frön. Jag hämtade hästbajs från gödselstacken som vi fyllde krukorna med, sen sådde Caelan och Anette de nya fröerna. När det var klart började det regna och det var dags för mig att få något i magen. (^ _ -)
 
Annat jag sysslat med idag är att mixa bananskal och kaffesump som jag spritt ut under fruktträden och de ny-utplanterade växterna. Jag strödde även lite magnesiumsulfat, som är ett slags salt, runt plantorna och träden. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När jag gjorde det såg jag att mandelträden snart kommer blomma och ett av plommonträden blommar redan!
 
 
 
Mandelträd
 
 
 
Plommonträd
 
 
 
 

Jag gick sen in och testade göra lemon curd, med egenodlade citroner såklart, utan socker och smör. Det gick jättebra och lemon curden blev väldigt citronig och god! (^  -  ^) Senare bakade jag en blåbärskaka sötad med stevia som vi åt som efterrätt, tillsammans med lemon curden, när vi tittade på the Great British Bake off finalen (2012). Justin kom under kvällen så han var också med. 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag se om mamma och pappa är vakna så de kan skypa en stund. (^    ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback