Planting and Harvesting

Moshi Moshi!
Äntligen, första dagen jag gått utan att ta några tabletter och känt mig bra igen! o(^  -  ^)o  Jag har därför kunnat hjälpa till med mer arbeten idag. Jag började med att mocka bajs på gårdsplanen och köra upp till det nya växthuset. Det var några frön som har växt lite väl mycket innomhus så vi har redan satt ut dem i det nya växthuset. Därför behövdes det massor av bajs att plantera i. (^   ^) Sen fick vi skyffla ner mer jord i diket på sidan av växthuset för att hålla nere plastduken. Det ska fyllas upp helt igentligen bara att vi inte har haft krafter eller tid att göra det. Idag fick jag och Anette, med lite hjälp från Caelan (som tyckte det var roligare att bygga jord-slott, haha), iaf fyllt i lite så plasten hålls nere. 
 
Vi höll på med detta hela förmiddagen. Efter lunch hade var jag rätt trött så jag tog det lite lugnt en stund. Sen gick jag ut och plockade bladgrönsaker och lila blomkål/broccoli (vi vet fortfarande inte vilken sort det är) till middagen senare. (^ _ ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag hade sköljt dem och gjort iordning började jag mixa bananskal och och kaffesump till träden. Bananskal och kaffesump är fyllt av bra näringsämnen för växter så vi slänger det vanligtvis på komposten. Men den senaste tiden har vi ibland mixat allt till en ända sörja och sen gått ut och spritt ut det runt träd som behöver lite extra. Idag gav jag det de nya träden, som vi planterade ut i höstas, och till ett avokadoträd. Avokadoträdet har aldrig haft avokado och Anette upptäckte att det är ett avokadoträd rätt nyligen. Därför har vi försökt ge det extra mycket näring för att se om det är brist på något som gjort att det inte har givit frukt. Men det kan bero på en mängd andra saker också så vi är inte helt säkra. Fast det hade varit fantastiskt om vi kunde få det att ge frukt, jag ääälskar avokado! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Senare gick jag in och började med middagen. Först gjorde jag en sallad med rivna morötter och gröna äpplen som jag pressade några citroner över och ställde in i kylen. Det fick sen stå där och dra sig medan jag gjorde resten. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det blev en slags fiskpudding med bland annat rökt lax på burk, tonfisk, mos (av kumara, potatis och morötter) och bladgrönsakerna jag plockat tidigare. Det åt vi senare tillsammans med salladen och broccoli/blomkålen. Det var väldigt gott tycker jag! ( ・◡・ )
 
 
Nu känner jag mig härligt trött efter en dag med arbete. (^  ^,) Det var skönt att kunna få göra saker igen och inte bara sitta inne och göra ingen nytta. Men det känns i kroppen att det är första dagen jag är bättre för jag blir fortfarande lätt trött och behöver jobba upp kroppen igen. Men det ska snart årdnas, haha! (^_-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback