Painting with Beethoven

Hi!
Jag har varit och jobbat en stund idag, jag skulle ju till "min-avdelning" (den avdelning jag började vara vikarie på och som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta). Jag trivs på de flesta ställen, men barnen här är helt underbara. När jag kommer möts jag alltid av massor av kramar och glada ansikten när de hör att jag ska var hos dem. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag fick till och med höra ett "neeeej" när jag berättade att jag kommer vara borta lite längre eftersom jag ska åka till Nya Zeeland. Men jag förklarade att jag kommer tillbaka till dem och då tyckte de att det kändes bättre. Härliga ungar! ♡
 
 
De äldre barnen hade idrott på förmiddagen så vi hade inte så många kvar. Vi passade på att måla lite med både händer och penslar medan vi lyssnade till Beethoven. Barnen var så duktiga och blev lugna, lyssnade på musiken och hade roligt med färgen. ( ◠‿◠ ) Det var så jag blev sugen på att kladda lite jag med, hihi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det roligt att tvätta av all färgen från händerna också, de var så duktiga och nogranna så! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var verkligen en mysig morgon. Tyvärr har dock min förkylning blivit värre och efter lunch kände jag att jag inte skulle fixa hela dagen (de hade skickat sms på morgonen och bett mig stanna längre, annars hade jag ju haft kort dag). Så jag fick medela avdelningen där jag skulle vara imorgon att jag inte kommer då heller och åka hem. Så jag blir hemma i två dagar nu och ska kurera mig, sen får vi se hur det blir resten av veckan. Det var tråkigt eftersom jag var så glad över att jobba på "min-avdelning", men det kommer ju fler tillfällen och dagar. De har redan bokat mig för när jag kommer hem i mars och april. (^  _  -) 
 
Hemma har jag tagit det lugnt på soffan. Jag fick äntligen sett klart Star Wars VI så nu kan jag börja med I, II och III. (^   ^,) Men jag blir lätt uttråkad så när filmen var klar satte jag mig och dammade av min handbaggage-väska och har ställt iordning den och packat ner lite små saker. Jag har även fått sorterat upp mina smycken och packat ner de jag ska ha med mig. Efter det var jag slut och la mig på soffan igen. (๑>ᴗ<๑)
 
 
Jag ska se till och verkligen sova ut inatt så jag kan bli av med denna förkylningen, jag vill ju tillbaka till förskolan och jobba innan jag åker. Det blir örtte och ingefära för mig!
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Play Doh Cake

Hejsan!
Jag gick upp tidigare imorse för att hinna känna efter hur jag mådde och kunna ringa jobbet i god tid ifall jag inte skulle må bra (jag mådde inget vidare igår kväll). Förkyld är jag fortfarande men jag kände mig ändå rätt pigg imorse så jag bestämmde mig för att prova och se hur det gick, det var ju ändå bara ett fem timmars pass idag. (^  _  ^) Det har gått jättebra och jag har lekt med alla härliga barnen! 
 
 
 
 
Det satt några söta sago-troll utanför staketet idag. 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen satt jag och lekte med play doh tillsammans med flera av barnen. 
En kille och jag gjorde denna tårtan tillsammans. (◠‿◠)
 
 
 
 
 
 
Men fem timmar var ungefär vad jag orkade med idag. När jag kom hem hade näsan börjat tätna ordentligt och rösten börjat ge med sig. (๑>ᴗ<๑) Men jag lever, även om jag är rätt rejält trött. Dagen har ändå varit rolig och det var super mysigt att sitta och leka med play doh under eftermiddagen. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
Hemma har jag suttit och kollat igenom recept i mina kok- & bakböcker och tagit kort på recept jag vill ha med till Nya Zeeland (jag kan ju inte ta med en hel trave kokböcker, hihi). Jag har även sorterat och skrivit ner recept i mina egna samlingar. Så nu är det ännu en sak som jag kan bocka av från listan med saker som ska vara gjorda innan jag åker.
 
Imorgon är det också en rätt kort dag (om jag är såpass pigg att jag klarar av att jobba) så då kan jag nog försöka hinna med några fler små saker och packning. Det känns ändå som jag har koll på allting och ligger bra till inför nästa måndag, då mitt flyg går. Jag kan knappt vänta!! 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Easy

Hi!
Vad skönt det var med sovmorgon. Det behövdes kan jag säga efter en orolig natt. Förkylningen blev värre så näsan tätna och jag kan inte sova med tät näsa utan vaknade och var tvungen att gå upp och ta nässpray, sen var det svårt att somna om... Men jag fick sova ut på morgonen vilket var härligt. (^   -   ^)
 
Annars har jag tagit det lugnt idag. Jag har sytt fast spetsen på klänningen jag ordnade med tidigare i veckan, lagat lite kläder och strykit det sista jag ska ha med mig till Nya Zeeland. Jag har sett över allt och packat det mer ordentligt och fint i resväskan. (^ _ ^) Eftersom jag har mycket att göra kommande vecka är det skönt att ha det mesta klart, det är bara lite små saker kvar som jag ändå inte kan packa ännu. 
 
 
I brist på bild kommer här en bild på min lunch idag. Det fick bli en smoothie-bowl full med massa gott för att försöka hjälpa kroppen lite på traven nu med förkylningen så det inte blir så jättefarligt och långvarigt. 
 
 
 
 
Smoothie gjord på jordgubbar, hallon, blåbär, lingon, spenat, grönkål och nyponpulver.
Toppat med kiwi, chia frön, linfrön och Kung Markattas groddade bär-müsli. Yum!
 
 
 
 
 
Mer än så har jag inte åstadkommit idag, men vad gör vell det. När man är ledig får man passa på att ta det lugnt och vila så man orkar med veckorna. (^ _ -) Imorgon börjar min sista vecka i Sverige innan jag åker till mitt andra hem; Nya Zeeland!
 
 
Kram på er 💖
 
 
 
Follow on Bloglovin


Buns, almond & whipped cream

Hello!
Jag har varit iväg och jobbat på Café Oasen idag vilket har varit så roligt! Jag verkligen trivs där, mer och mer för varje gång eftersom jag lär mig mer och bli snabbare på att paketera till dem som köper med sig bakverk. (^ _ ^) Vi säljer mååånga semlor nu kan jag säga, jag har märkt att det är nog min favorit att sälja. Jag tycker såklart om att sälja allt på ett café, men semlorna är enkla och roliga! Har ni ätit någon/några semlor ännu? Jag har faktiskt inte ätit en enda ännu, hihi. Jag får försöka hinna äta en innan jag åker till Nya Zealand för när jag kommer hem är semle-säsongen slut. (^  _  -) Jag har sett flera ställen i Göteborg som säljer veganska semlor om jag inte orkar baka egna. 
 
 
 
 
Fin solnedgång påvägen hem.
 
 
 
 
Nu sitter jag hemma i soffan med en kopp kaffe. Jag är såå trött, det verkar som jag är påväg att råka ut för ännu en förkylning då min hals varit lite konstig sen igår kväll och näsan rinner. Det blir LR's örte och vila, för imorgon är jag ledig! (^   -   ^)
 
 
 
Kram på er 💖
 
 
 
Follow on Bloglovin


Mom, Dad, Child

Hej!
Idag var jag tillbaka på Ängås förskola och en av avdeliningarna jag varit på mycket. Jag trivs verkligen där så det var skönt att vara tillbaka där man vet hur dagen kommer se ut och hur det mesta funkar. (^  _  ^) Det var även härligt att se barnen igen. Jag har både pusslat, sett en teater (framförd av barnen) "Rödluvan och Vargen", spelat Fia med knuff, läst och gjort många andra saker. Båda gångerna vi varit ute har jag fått vara med och leka "mamma-pappa-barn". (^    ^) Första gången var jag mamma, men sista gången jag var ute och lekte med en liten kille ville han vara mamma så jag fick vara pappa. Barn är för härliga!
 
 
 
Här är lite sandkakor som är gjorda idag av några barn:
 
 
 
 
Här är en med ljus i då vi firade födelsedagskalas i familjen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit roligt, men jag är så trött nu efter denna veckan. Jag har haft fullt upp kan man säga, haha! ( ◠‿◠ ) Men än kan jag inte pusta ut och ta helg. Imorgon ska jag till Café Osen och jobba ett tag. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det ska bli jätteroligt att få komma dit igen! Och jag får en liten sovmorgon iaf, om man jämför hur jag gått upp denna veckan. Och vila kan jag göra på söndag. 
 
Nu ska jag ta det lugnt resten av denna fredagskvällen. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


LR Fitness Night

Hej på er!
Jo, jag hade ju en fullspäckad dag igår. Jag var uppe vid fem för att hinna duscha och göra mig iordning för att senare åka på intervju på Tjörn om att jobba som vikarie. (^  -  ^) Allt gick bra och de intervjuer jag varit på denna veckan (Stenungsund och Tjörn) har mer varit information eftersom man blir inskriven efter mötet. Dock tar det ett tag innan man får en inloggning och är med i systemet, de använder sig av ett datorsystem som verkar väldigt bra bara att det tar tid innan man är inne. Så jag kommer inte vara klar för jobb innan jag åker till Nya Zeeland, men det ska vara klart när jag kommer hem så jag kan börja jobba direkt om jag vill. Toppen! 
 
Efter intervjun bar det direkt av till förskolan för att jobba resten av eftermiddagen, vilket var roligt! Dagen gick rätt fort och det var rätt lugnt. 
 
 
Hemma på kvällen hade jag super kul med en LR Fitness Kväll. ☆ Jocke, han som ligger över mig och har hjälpt både mig och mamma sen vi började med LR, kom hem och hjälpte till. Det var många härliga gäster och vi hade en rolig kväll tillsammans allihop där det bjöds på provsmak av bland annat Mind Master, Aloe Vera Drinking Gel, Vitaminer, Bars och Shakes. Detta är bara lite av vad LR har att erbjuda inom hälsa och fitness och vi fick även pratat en hel del om våra underbara Aloe Vera produkter efteråt med några som var nyfikna på och andra satt och provade lite parfymer och smink. En toppen kväll med andra ord! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
✧ Många härliga skratt, intressanta konversationer och mysigt tillsammans! ✧
 
 
 
 
Jag kan säga att jag sovit gott inatt efter denna långa, men roliga, onsdagen. (◡‿◡ ) Idag var det dock ingen sovmorgon; jag har varit i Henån och jobbat som vikarie på förskolan där. Det har gått jättebra och har varit roligt att vara på ett helt nytt ställe med många nya ansikten och personligheter. ( ◠‿◠ )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag resten av kvällen ledigt och kommer nog lägga mig tidigt för att kunna läsa lite innan jag släcker lampan. Imorgon är det fredag och jag ska tillbaka till Ängås och jobba på den avdelningen jag varit nu det sista. Det är kul att vara på nya ställen, men också skönt att åka till ett välkänt ställe där man vet vad man har att förvänta sig. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Put a lace on it

Hi!
Det var inget jobb för mig idag (även om de ringt från flera ställen) eftersom jag varit på intervju om att vara vikarie i
Stenungsunds kommun. (^  _  ^) Allting gick bara bra förutom att de sa att vi måste även gå på en introduktion/utbildning en dag där då några utbildade barnskötare berättar om hur jobbet ser ut (ingen har blivit informerad om detta innan vilket jag tycker var lite dumt). Eftersom jag i princip redan är uppbokad tills jag åker till Nya Zeeland så fanns det ingen tid som funkade för mig. Jag fick helt enkelt meddela att jag är hemma igen 1 Mars. Man kan säga att jag har jobb så det räcker och blir över just nu och det verkar inte som det kommer bli några som helst problem när jag kommer hem heller. (^    ^) Lyx problem!
 
 
Efter intervjun hade jag äntligen tid att gå lite ärenden som behövde göras. När jag sen kom hem satte jag mig och nålade fast en spetskant på en klänning jag fått av mammas kompis. Den blir jättesöt, spetsen ger den det där lilla extra som blir precis i min stil. 
 
 
 
 
 
Tänk att något så enkelt kan lyfta fram ett plagg så mycket.
Ni kommer få se bilder på hur det blir när jag använder klänningen.
 
 
 
 
 
Sen har jag inte gjort så mycket mer än att laga middag och ta det lugnt. Mamma kom hem ganska sent med symaskinen, som vi turas om att ha tillsammans med mormor och morfar, därför sydde jag inte fast spetsen idag.
 
Nu är jag redan jättetrött men ska hålla mig vaken ett tag till innan jag kryper ner i sängen. Imorgon blir det en lååång dag med fullspäckat schema, men det ska nog gå bra. Mer om det får ni höra antingen imorgon eller på torsdag beroende på om jag hinner
blogga något imorgon. (^  _  -)
 
 
 
Kram på er 💖
 
 
Follow on Bloglovin


Maja & Bobbo

Hello!
Det är måndag och ny vecka. (✿◠‿◠) Det är också exakt två veckor kvar tills jag lämnar Sverige! Min hjärna har därför hållt mig vaken några timmar mitt i natten och börjat tänka på vad jag ska packa för kläder. (๑>ᴗ<๑) Så när jag kom hem från förskolan idag dammade jag av resväskan och började lägga i kläder som jag vill ha med mig. Den kommer få stå i mitt rum så jag kan lägga dit kläder jag kommer att tänka på. Dagarna innan jag åker får jag titta igenom allt och rensa så det inte blir för mycket. På så sätt kanske min hjärna låter mig få sova, hihi!
 
 
På förskolan idag har vi varit på teater. Det var en söt dockteater som heter Maja & Bobbo. Maja fyller år och får hunden Bobbo i födelsedagspresent. De håller sen på och leker massor av roliga lekar och visar hur man ska vara en bra kompis. Den var gullig och mycket uppskattad av barnen. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var dock skönt att sluta tidigt idag, så jag fick gjort något när jag kom hem (packningen av resväskan). Jag har även strykt en hel del kläder som jag vill ha med mig så det är gjort det med. (^   ^,) 
 
Nu ska jag dock bara ta det lugnt då tröttheten har hunnit ifatt mig. Imorgon ska jag iväg på en intervju för att jobba som vikarie inom förskola i Stenungsunds kommun. Jag sökte ju till flera kommuner samtidigt då jag inte visste hur mycket jobb jag skulle kunna få. Om jag hade vetat hur mycket jag skulle få på Ängås hade jag inte sökt Tjörn och Stenungsund också. Men jag ska gå på intervjun och se hur det känns. På Ängås är jag redan bokad nästan ända fram tills jag åker, det är bara några få dagar som är tomma än så länge. Men det dröjer nog inte länge innan de bokar mig de dagarna med, haha! Ibland är det skönt när livet bara löser sig så enkelt. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan Brownie Strawberry Dream

Moshi Moshi!
Jag var uppe lite tidigare idag så jag kunde skypa med mitt hjärta på andra sidan jorden. Det var så härligt att se honom igen, det var ett tag sedan vi skypade sisst. Imorgon är det bara två veckor kvar innan jag börjar min resa, så snart får jag vara i hans armar igen. Jag saknar honom verkligen, han är endel av mig och mitt liv. ♡ Efter att ha träffat honom förtstår jag innebörden när man säger "min andra hälft" för det är precis så det känns. 
 
Efter en sån bra start på dagen tog jag en lugn frukost samtidigt som jag hade kokosolja i håret. Senare blev det en lång härlig dusch innan jag gjorde den sista frostingen till Eriks tårta. Eftersom jag redigerat orginalreceptet så mycket försökte jag komma på ett nytt namn till kakan och det bästa jag kan kommar på är Vegan Brownie Strawberry Dream. ( ◠‿◠ ) Den var uppskattad nu på kvällen när farmor, farfar, min farbror Leif, hans fru Cissi och min kusin Victor kom på fika. Och Erik, födelsedagsbarnet, tyckte om den vilket är det viktigaste!
 
 
♡ Grattis, i efterskott, min älskade lillebror. Om du visste hur mycket du betyder för mig, även om jag kanske inte alltid säger det. Jag älskar dig och hur stor du än blir kommer du alltid vara min lilla lillebror. ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
Botten är en brownie liknande kaka, fyllning jordgubbs cream cheese frosting
och det hela är toppat med marängsmörkräm. Yum!
 
 
 
 
Nu har alla gått hem och jag hör Erik som sitter uppe på rummet, spelar gitarr och sjunger. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag ska gå in och lägga in lite tvätt i garderoben och sen ska jag slå mig ner i soffan med mamma. Imorgon är det ny vecka och tillbaka till förskolan. (^    ^)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Chocolate, strawberry & veggies

Hej!
Det var helt underbart att få sova ut imorse, jag låg och drog mig läääänge. När jag väl lyckades ta mig upp ur sängen tog jag en härlig promenad med Keyla innan en lugn frukost. Bästa starten på en bra lördag! 
 
Resten av dagen har jag fixat och donat i köket. (^  _  ^) Jag har bakat inför fikat vi ska ha imorgon då Erik fyllde 19 år igår. Han har bestämt tårtan och jag har veganiserat den. Vi får vell se hur det blir! Sen har jag städat och grejat, det blir ofta så när jag bakat att jag sen fortsätter att städa hela köket. På eftermiddagen blev det handling och tankning av bilen innan jag gav hästarna kvällsmat. Det har varit rätt mysigt att gå runt och småpyssla med sådana saker idag. 
 
 
 
Kvällens middag blev lite av varje som vi hade i kylen och skafferiet. 
 
 
 
 
Till vänster: stekta champinjoner, stekt okra och stekt savoy- och rödkål.
Till höger: hemmagjord hummus, rödbetschips och ugnsrostad blomkål.
 
 
 
 
 
Det var väldigt gott, men jag orkade knappt med hälften. Därför la jag undan lite i en matlåda så kan jag ha det imorgon. (^ _ -)
 
Nu ska jag sätta mig ner i soffan och titta på nästa Star Wars film, episode 5. 
 
 
 
Kram på er 💖
 
Follow on Bloglovin


Colourful Jewelry

Hej!
Då var det äntligen fredag. Jag bytte pass med en ordinarie så hon kunde sluta tidigare, därför kom jag hem för bara en kort stund sedan. Jag gick samtidigt som de sista barnens mamma kom. (^   -   ^) Annars har dagen flytit på som alla andra. Jag har varit på min "vanliga" avdelning, vilket har varit så roligt! Att mötas av kramar och glada barn är verkligen underbart. 
 
 
 
 
 
Ännu mera lek med lera och sand, det är ju så roligt!
 
 
 
 
 
Jag fick ett fint armband från en söt lite kille. De är alldeles för söta alla barnen!
 
 
 
 
Nu ska det bli skönt med en helg då jag är ledig. Imorgon ska jag sova, så länge jag vill, utan något alarm som ringer. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Mamma och pappa har åkt till husvagnen och Erik ska strax iväg på fest så det är bara jag och Elias hemma. 
 
Jag ska sätta på lite te och krypa upp i soffan tänkte jag och titta på Star Wars. Jag har aldrig sett alla filmer från början så jag började förra helgen med episode 4, den filmen som kom ut först. Dock såg jag aldrig klart den då både jag och mamma blev så trötta att vi fick pausa och gå och lägga oss. Men idag tänker jag se klart den innan jag kryper ner i sängen och läser. 
 
Jag hoppas ni har en mysig fredagskväll och bra start på er helg!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Café Sand

Hi!
Vilken härlig dag det varit idag med mycket energi på barnen på förskolan. (^   ^,) De har sprungit omkring och haft jätteroligt. Det har blivit mycket sandkakor bakade ute på gården, mumms haha! Ute på gården får jag ju även träffa alla barnen från avdelningen jag brukar vara på, de är för härliga allihopa. Mot slutet lekte jag med en liten kille och vi hade ett litet café. När kakorna stod i ugnen tyckte han att jag skulle leka så jag har fått studsa på djuren som sitter fast i marken med fjädrar (vet inte vad de kallas, hihi) och åkt rutschkana. Det tyckte barnen var roligt, att fröken lekte, så sen kom det fler barn och var med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är jag lika trött som vanligt, haha! Men en skön dusch piggade upp lite. Ett paket med kläder jag beställde (jag fick ju ett presentkort av min fina pojkvän  i julklapp) hade kommit så det var roligt att få öppna det. Allt passade perfekt, nu har jag några nya klänningar till Nya Zeeland. ヾ(*⌒ヮ⌒*)ゞ
 
Jag ska jobba imorgon igen så det blir ingen sen kväll idag heller. Men det är rätt skönt att krypa ner i sängen tidigt, läsa en stund och sen sova gott hela natten. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Clay Bath

Moshi Moshi!
Idag har jag varit på en annan avdelning på förskolan. Min gamla avdelning där jag gick när jag var liten. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det är ju en del som förrändrats sedan dess, men det var ändå mysigt att vara i de gamla lokalerna. Vi har haft fullt upp hela dagen med härliga barn. Mycket spring i benen och energi, då är det bra att kunna vara ute. Tyvärr har snön regnat bort under natten så nu blev det lerbad istället. Men barnen tycker iaf det var jätteroligt. (^  _  -)
 
 
 
 
 
 
De gamla kojorna jag lekte i när jag var liten står fortfarande kvar. 
 
 
 
 
Jag har blivit bokad för imorgon också vilket känns skönt eftersom hela denna veckan då är fixad. Varför har jag aldrig satt upp mig som vikarie någon gång förut när jag varit arbetslös, det finns ju hur mycket jobb som helst att få! Det är toppen bra!
 
Nu sitter jag hemma och är lika trött som vanligt efter en lång dag. Så det blir nog tidigt isäng ikväll igen. (◡‿◡✿) Det är på något sätt alltid så mycket skönare att sova när man jobbar, hihi.
 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Crystal Clear

Hej!
Jag jobbade från tidig morgon igår vilket var mysigt. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag föredrar de tidiga mornarna på dagis då barnen droppar in, man äter frukost och sen får man sluta lite tidigare. Men just den där morgonstunden från det att man börjar fram till frukost är väldigt lugn och mysig. 
 
Det var skönt att vara hemma lite tidigare också eftersom jag hade möte inbokat fram mot kvällen om LR tillsammans med andra LR konsulenter. Därför hade jag gott om tid att komma hem, duscha och göra mig iordning innan jag, mamma och Erik åkte iväg. Det var ett väldigt roligt och inspirerande möte, som alltid! LR är verkligen så roligt att jobba med och har så många fantastiska produkter som jag bara längtar efter att få prata om och visa för folk. Inom en snar framtid kommer jag ha igång min egen webb-shop så då får ni chans att se mer av allt det roliga jag har att erbjuda. Spännande!
 
 
 
 
Snön kan verkigen se ut som tusentals kristaller ibland. Särskilt på kvällen när temperaturen sjunker och frosten kommer. 
 
 
 
 
 
Idag har jag varit på dagis igen, samma avdelning som alltid. (✿◠‿◠) Barnen är verkligen för härliga. Det snöade på förmiddagen så efter att vi dansat ut julen (vi hade en julgran, av plast, kvar) gick vi ut och hade roligt. Stjärtlapp är väldigt populärt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen fick jag göra något som jag älskar. Det kom en tjej och frågade om hon och jag kunde leka och hon ville att jag läste en saga. Jag älskar att läsa böcker för barnen och jag hade missat lässtunden då jag hade rast. Så när hon kom och fråga blev jag så glad. Det slutade med att jag satt i en ring med tre-fyra barn, varav en i knät, och läste fyra rätt långa sagor. Det var så mysigt!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱ Barnsagor är så roliga att läsa och när barnen är sådär gosiga är det underbart. Och jag slutade dagen på ett bra sätt också, genom att leka lite med en av de yngsta från en av de andra avdelningarna när vi var ute (när vi är ute hjälps vi åt mellan avdelningarna).
 
 
Nu är jag dock så trött efter en lång dag. Men det har varit roligt och rätt lugnt idag. (^    ^) Imorgon ska jag till en annan avdelning och vara där hela dagen. En liten sovmorgon blir det också vilket ska bli härligt! Nu ska jag gå och kollapsa på soffan innan det är dags att ta sig in till sängen. Jag tror jag kommer att få sova gott inatt. ☆
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Vegan "Fish"-soup

Hello!
Vilket underbart väder vi har haft idag. Massor av snö och klarblå himmel.(*⌒ヮ⌒*)Jag började dagen med en sovmorgon och sen en härlig promenad med Keyla innan frukost. Sen satte jag igång med att koka bönor som legat i blöt under natten. Visst är det smidigt med bönor på burk/tetra men det är billigare och bättre att köpa torkade bönor. Dem ska man sen lägga i blöt i minst 10 timmar och sen koka. Koktid och blötläggningstid varierar beroende på vilka bönor det är, men man kan googla sig fram till det eller läsa på förpackningen. (^  ^,) Jag hittade massor av bra tips på nätet så jag har nu gjort en egen tabell och skrivit ner allt i ett anteckningsblock. 
 
 
 
 
Bönorna har jag portionerat upp i zip-påsar och fryst in.
Så när jag vill ha bönor är det bara att ta fram en påse ur frysen. 
 
 
 
 
 
Eftersom det var så fint väder kunde jag inte hålla mig inne länge utan tog en lång promenad genom skogen med Keyla. Det var så härligt! Och det är ju otroligt vackert ute, jag verkligen älskar när vi får snö!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kommit tillbaka och hunnit få upp värmen så fick Keyla en dusch. Hon var lite kletig i baken så jag passade på att duscha hela henne. Nu är hon så fluffig, ren och fin!
 
 
Sen var det dags för mig att börja med maten som idag blev Vegansk Fisk- & Skaldjurssoppa. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag har haft veganska räkor och vegansk torsk i frysen (köpt hos Happy Vegan) ett tag nu för att jag velat testa denna fisksoppan, men jag har inte riktigt haft tiden eller funnit rätt tillfälle. Men idag blev det fisksoppa och oj vad good den var!!! (๑♡◡♡๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vegansk Skagenröra att toppa soppan med. Yum!
 
 
 
 
 
 
Soppan puttrar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var verkligen otroligt gott!  Den veganska torsken kunde jag inte låta bli att äta lite på när den var rå, den var super god! Även de veganska räkorna var goda. Receptet på soppan hittar ni på Happy Vegans Matinspiration sida eller klicka här
 
Nu har jag ännu mer mat att frysa in. Jag tror inte jag kommer behöva laga mer mat under hela Januari, haha! (๑>ᴗ<๑) Fast jag kommer nog inte kunna hålla mig borta, det finns så otroligt många roliga recept jag vill prova. Att laga vegansk mat är verkligen så roligt och gott!
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin