Furry Seals

Moshi Moshi!
Den här dagen började med en lång frukost och sen tog vi det bara lugnt ett tag. Det regnad så vi hade inte så mycket att göra. Men någon timma senare kom det en spricka i molnen så vi klädde oss varmt och gjorde oss redo för en ny vandringsled. o(^▽^)o
 
Den här gången behövde vi inte köra någon stans för att komma till vandringsleden, utan den ligger precis vid campingen (som förresten kallas freedom camping. Det är ett bättre namn eftersom det bara är en parkering och toaletter). Längs stranden och bergen ligger Te Kopahou reservat. Vi följde en led längs med stranden nästan ända ut till änden av "udden". Vi hade turen och fick se många sälar (fur seals) och även några söta säl-ungar. (^  -  ^)
 
 
 
 
 
Första sälen vi såg låg och guppade med vågorna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Red Rocks (Pariwhero). 
De röda klipporna är runt 200 miljoner år gamla.
Vulkanisk lava (som är de lila stenarna) låg inbäddad i de yngre röda, gröna och gråa stenarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kunde även skymta den Södra ön (South Island) i horistonten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en härlig promenad, men blåsigt! Ibland kändes det som jag kunde lägga mig rakt på vinden och den skulle hålla mig uppe för den var så stark. Då var jag glad att jag hade mitt skidställ som höll mig varm hela tiden så jag kunde njuta av promenaden och utsikten. (^   ^,) Vi var borta i strax över tre timmar så när vi kom tillbaka lagade vi lunch och tog det lugnt i bilen. 
 
Några timmar senare bytte jag om och vi gjorde oss alla iordning och åkte in till Wellington för nattmarknaden. (^ _ ^) 
 
 
 
Utsikt påväg ner, från parkeringen, mot Wellington city.
 
 
 
Nattmarknaden var inte så imponerande tyvärr. Det fanns massor av olika stånd med mat, men inte så mycket mer. Jag tyckte den i Rotorua var mysigare. Även om de också bara hade mat så hade de även saker man kunde köpa med hem så som bröd, bakelser och godis. Här hade de bara mat som de tillagade på plats och som är till för att ätas med en gång. Men det var ändå mysigt att vandra runt på cuba street på kvällen med alla dofter, musik och människor. Det är som om staden vaknat till liv. (^  ^) Jag var lycklig över att hitta ett japansk stånd som sålde Takoyaki! Det var så gott!! Jag har inte ätit det sen Japan.
 
 
 




Takoyaki in the making.
 
 
 
 
Happy Elin!
 
 
 
Yummie!
 
 
 
Sven och Sandra hittade inget de ville äta på marknaden så vi letade reda på en mysig restaurang/café där de beställde lasagne. De hade bara pasta och pizza på menyn vilket inte riktigt är min typ av mat så jag beställde en moccachino och åt en god choklad- och pecannötspaj. (≧∇≦)Påvägen tillbaka köpte jag sen en våffla med banan och chokladsås på marknaden, hihi! Vad kan jag säga, livet är för kort för att inte unna sig ibland. (^ _ -)
 
Nu är vi tillbaka i bilen på freedom campingen igen. Klockan börjar bli mycket så jag ska gå på toa en sista gång och sen krypa ner i sängen. 
 
 
Kram på er ❤️


 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback