Bubble Tea

Hello!
Jag åkte in till Göteborg idag igen, men den här gången var det med Caroline som jag inte träffat på evigheter! Tur att vi är såpas bra kompisar att det inte spelar någon roll hur länge sen det var vi sågs, vi finns ändå alltid där för varandra och är nästan som systrar. ❤
 
Vi har strosat omkring i Nordstan, Linnégatan och Haga. Självklart blev det paus med god mat också, den här gången en japansk resturang, Yokohama
 
 
Min lunch, Yaki Meshi.
(stekt ris med räkor, bläckfisk och crabfish)
 

Innan vi skulle promenera tillbaka till centralstationen slank vi in i den asiatiska livsmedelsbutiken som öppnat i femman-huset, där jag var i måndags. Jag behövde kolla efter några ingredienser som jag behöver till en japansk middag jag tänkt laga.
 
Påvägen ut la jag märke till att juice baren (som man går igenom för att ta rulltrapporna ner till affären) hade stora sugrör och en bild med bubble tea. Stannade därför till och läste menyn, och jag hade inte sätt fel; de har bubble tea! o(≧◡≦)o  Jag var såklart tvungen att köpa och testa. Det blev en med banansmak, smakade nästan som bananmjölk med gelé-godis i botten. Det var verkligen jättegott, jag förstår varför det blivit så populärt! 
 
 
 
Yummie! (^   ^)
 
 
Bubble tea är te med tapioca pärlor i botten. Tapioca pärlorna har sugit åt sig vatten så de är som géle-aktiga i konsistensen. Innan man serverar tapioca pärlorna lägger man dem i en sirap för att de ska bli söta. Teet är oftast kallt och består mest av mjölk och valfri smak. 
 
Jag har små tapioca pärlor hemma och försökte mig på att göra bubble tea själv för första gången igår, men jag fick inte till någon god smak på teet. Nu vet jag dock hur jag ska göra, efter att ha smakat riktikt bubble tea en gång. Jag tror jag ska skippa teet och göra smoothie liknande drinkar istället att lägga "bubblorna" i. (^_-) Kommer lägga upp recept om jag lyckas! 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback