Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Shopping again

Hi!
Vilken härlig Påsk vi hade igår inne på Ullared. Det var inte allt för mycket folk och jag fick köpt en hel del som behövdes, bland annat nya nagellack, nagelfilar, toffsar, lösögonfransar och mycket mer små plock! (^ - ^)

Tro det eller ej men kläder till mina lillebröder tog längst tid, Erik stog i omklädningsrummet i minst en halvtimme. Därför hann inte jag och mamma titta på riktigt allt vi hade önskat. Cissi behöver byta några saker så därför sitter jag i bilen just nu påväg in till Ullared igen, hihi! Fast jag ska inte köpa så specielt mycket mer det är mest för att vi tjejer ska få strosa runt lite i lugn och ro och titta pluss att vi kan plocka åt oss det vi inte hann med igår. (^_-)

Gårdagen avslutades med sill, ägg och annat gott i husvagnen. Sen blev det lite godis och mys medans vi tittade på lite fyrverkerier. Lyckad dag med andra ord!


Två snabba mobilbilder från Gekås kommer här.

Follow on Bloglovin


Påskigt på Ullared

Glad Påsk allihopa!
Jag sitter i bilen påväg till Ullared. (^ ^) Ja ni hörde rätt, vi är lite "tokiga" och tänker åka till Gekås och shoppa på Påsk Afton! Jag själv tycker det låter som en hel kul idé, det är roligt att göra något annorlunda. Vi får se om resturangen kanske har någon god Påsk-Lunch att bjuda på under dagen, annars blir det ju Påsk-mys ikväll i husvagnen. (^_-)

Hur ska ni fira er Påskafton iår??


Här kommer två bilder från morgonpromenaden med hundarna. Jag gick upp lite tidigare än alla andra och tog en lite längre promenad innan frukost i den härliga morgonluften. När man väl kommer sig ut är det ett helt underbart sätt att börja dagen på.

Follow on Bloglovin


Långfredag i Husvagnen

Hello!
Nu är vi framme och har gjort oss hemmastada. (^ - ^) Campingen är inte den mysigaste jag varit på, men jag tror det beror på vädret. På sommaren är den nog jättefin för den har en stor härlig sandstrand.

Själva Varberg verkar vara jättemysigt med många små söta hus med olika butiker. Jag tror nog vi ska kunna trivas här över helgen.


Just nu sitter vi och fikar med kakorna kag bakde förra helgen och en skål med påsk godis. Dock äter jag inget godis eftersom jag har ett nyårslöfte att hålla, lite choklad går dock bra! (^_-) Något måste man ju få unna sig själv ibland.


Follow on Bloglovin


Påväg till Varberg

God morgon!
Farfar var snäll och hämtade mig på Nordens Ark igår så det tog bara halva tiden att komma hem. Anledning var att jag skulle packa ner mina saker till husvagnen för nu är vi påväg till Varberg för att tillbringa Påskhelgen där med Leif (min farbror), hand tjej Cissi och hennes son Victor. (^ ^)
Det ska bli riktigt härligt, första husvagnsturen för iår!


Jag hade iaf så fullt upp med att förbereda igår kväll att jag glömde bort att blogga, hihi! Vi gjorde rutinerna hos rovdjuren som vi brukar och den här gången fick jag följa med till Manvargarna. De är otroligt fiina och kommer rätt så nära när man går in till dem, så man får vara lite på sin vakt. (^_-)

Efter frukosten hade djurvårdarna ett djurmöte som de har minst en gång i månaden. Vi praktikanter fick inte vara med på det så vi fick hjälpa till hos de Vitryggade Hackspättarna och fylla däras burbotten med ny bark.

Jag lärde mig en hel del nytt om just den vitryggade hackspätten som det nästan inte finns några i vilt tillstånd kvar av i Sverige. De hotas för att den biotop som de lever i, gammla skogar med mörknande och ihåliga träd, håller på att försvinna p.g.a skogsbruken. Tyvärr finns det bara några fåtal (1-4) häckande par i det vilda kvar i Sverige, vilket är synd! En bra nyhet är iaf att Nordens Ark gör ett jättebra jobb med att föda upp ungar som de sen plaserar ut i naturen. Vi får hoppas att arten kan återhämta sig.


När vi djurmötet var klart återgick vi till rovdjuren. Vår handledare berättade också kortfattat vad som hade sagts på mötet. Det händer mycket nu och det är många ungar på gång. (^ - ^) Sen fick jag följa med till Tigrarna. Vi gav honan, som snart ska ha ungar, en stor bit kött och sen gick vi till hanarna. De fick lite små köttbitar i slussarna (burar man stänger in dem i medans man går in i hägnet) sen gick vi in i hägnen och spred ut lite kaninbajs som aktivering. Det luktar väldigt intressant tycker tigrarna, haha! Det är en helt otrolig kännsla att stå så nära en tiger! Jag var så nära att om jag sträkt ut handen hade jag kunnat ta på dem, men självklart var det ju ett stängsel imellan för man går ju inte in till en vild tiger. De är otroligt vackra och så smidiga trots den stora kroppen. Som ni kanske förstår är jag väldigt förtjust i tigrar, hihi! (a)

Sen belv det eftermiddagsrutiner innan vi slutade vår sista praktikdag på Nordens Ark. Jag kommer verkligen att sakna det, men kanske var det inte för sista gången jag fick vara där. Man får se vad framtiden har att erbjuda kanske jag kan lyckas få ett jobb där.

Här är två bilder från gårdagen, en på hackspättarnas hägn och en på manvargarna. (^ ^)

Follow on Bloglovin


Aktivering hos rovdjuren

Moshi Moshi!
Jag är påväg hem efter ännu en roligt dag på Nordens Ark, även om jag mer än gärna hade stannat längre. Ibland är det svårt att slita sig. (^ ^)

Idag slängde vi inte bara in maten till djuren, vi gjorde det lite svårare för dem. Jag fick bland annat knyta fast kycklingar på rep som vi sen hängde upp inne hos de Europeiska vildkatterna. Vi gjorde även lådor som vi la kött i och sen hänge upp eller knöt fast på svår-åtkomliga platser inne hos amurleoparderna, snöleoparderna och lodjuren. Det var väldigt roligt att se när de skulle försöka få ut innehållet ut lådorna, vissa var snabbare än andra. (^ - ^)

Det har varit mycket matande och aktivering idag, men självklart har vi städat lite också. Jag har krattat skit inne hos järvarna som var väldigt nyfikna av sig och puttsat rutorna och krattat löv hos Pallas katterna.

Innan ni får bilder från idag vill jag bara be om utsäkt för den dåliga kvaliten det varit nu under praktiken. Det beror på att jag tar alla kort med mobilen och bloggar sen när jag sitter rastlös på bussen. (^_-) Men jag tycker ändå det är hyfsat bra bilder för att vara tagna med en mobil.

Follow on Bloglovin


Back to the wild

Hejsan svejsan!
Äntligen! o(^▽^)o Jag har varit på Nordens Ark idag, vad jag har saknat det. Så otroligt roligt att vara tillbaka, men sorgligt att det är sista veckan och dessutom röd dag på fredag. Men bättre sent än aldrig.

Denna vecka är det som sagt rovdjuren så morgoens rutiner var att kolla elen i stängslen, titta så alla djuren mår bra (vissa gömmer sig rätt bra så det blev mycket letande, särskilt hos Lodjuren) och mata de djur som skulle ha mat. På menyn fanns bland annat små döda kycklingar, råttor, möss och fisk. Vissa firar påsk med att gos med små söta kycklingar, vi djurvårdare kastar döda kycklingar till katterna och uttrarna istället. Hihi! (^ - ^)

Frukosten var med kombinerat informationsmöte för personalen. Det var mycket prat om ett möte som har varit för djurparker i Sverige vilket jag tycker var jätteintresant. Man blir mycket mer insatt i hur en djurpark fubgerar och vad det finns för fler jobb än de som "syns" på en djurpark. (^_^)

Sen var det tillbaka till arbetet igen. Även om vi är på rovdjur så fick vi hjälpa till hos renarna idag. Det kom en stor konteiner med trä-flis som vi fick hjälpa till att sprida ut i renarnas hägn. Vad härligt det var att få ta i lite och jobba, även om det var tufft. Sen var det eftermiddagsrutiner där vi tog fram kött ur fysen inför torsdag och åkte sen och matade järvarna och städade lite i deras hägn. Vi slängde även till de Europeiska katterna och Pallad katterna lite eftermiddags kyckling. Sen var det dax för mig att kila iväg till bussen.

Det är inte klokt vad tiden går fort när man har roligt, jag läängtar redan till imorgon! Här är två mobil-bilder från dagens flis-kratts och en sööt Snö leopards hane som hade en riktig valp blick när vi kom. (^ ^) Då vill man bara gosa med honom, men man gör det självklart inte. Det är ju ändå ett vilt djur.

Follow on Bloglovin


Frisk med solsken

God kväll!
Jag har mått mycket bättre idag, tillochmed klarat mig utan några tabletter mot feber. Det betyder att jag ska till Nordens Ark imorgon, tjohoo!! o(^  ^)o 
 
 
Två mobil-bilder från första veckans praktik på Nordens Ark:
 
Praktiserande djurvårdare Elin, (^ ^)
För att kunna hålla reda på oss praktikanter fick vi namnlappar första dagen.
 
 
Jag saknar de söta Röda Pandorna, men denna veckan ska jag vara hos rovdjuren.
Pandorna sköts tillsammans med hovdjuren på Nordens Ark som vi var oss första veckan.
 
 
Det har varit riktigt härligt vårväder idag och för att få tillbaka mina krafter efter en vecka på soffan har jag tagit många små promenader med hundarna. (^ - ^) Det har varit riktigt härligt i solen, inga minusgrader. Kanske våren äntligen är påväg!
 
Follow on Bloglovin


Påsk bakning

Nihao!
Vips så var denna veckan förbi och jag har legat i influensan en hel vecka. (- _ -) Trotts det så är jag inte helt frisk ännu och kommer få vara hemma imorgon också. Jag hoppas dock på att kunna prepparera mig såpas att jag klarar av att åka till Nordens Ark på tisdag, det är ju sista veckan! Det känns verkligen hemskt att jag har missat nästan halva min praktik, men jag kan ju inte göra så mycket åt det. Hoppas på att skolan kanske kan komma med en lösning som inte infattar fler praktikveckor under sommarlovet. 
 
Jag är iaf mycket bättre nu och har faktisgt lyckats baka endel i helgen (med extra god hygien förståss).
På fredag åker vi iväg med husvagnen så jag kommer inte hinna baka något påsk-godis, flämt! Därför har jag bakat så mycket jag kan denna helgen och ska se om jag hinner baka något mer under veckan. Hitills har jag bakat bondkakor, påskkakor, drömmar och syltgrottor. För att det ska hålla sig så har jag fyllt frysen, hihi! (^  ^) 
 
Här kommer några Instagram bilder:
 
Bondkakor
 
 
Syltgrottor
 
 

4 sorter allt som allt, några kakor kvar att baka om jag ska nå mitt mål med 7 sorters kakor. (^  -  ^) Det ska bakas mördegskakor som ska stansas ut i roliga former och dekoreras, en engelsk fruktkaka och sen blir det nog något roligt med jordnötsmör också. Det är så roligt att baka!
 
Follow on Bloglovin


Glassigt 2013

Hi!
Jag har lyckats ta mig in i duschen idag, tjohoo! Elin 1 poäng, influensan 0 poäng. Fast efter det har jag känt mig halft död, men jag är ren igen iaf. (^  ^)
 
 
De flesta har nog redan sett GB glass nyheter 2013, särskilt de läskande 5 kisses från Magnum
 

Klicka på bilden så kommer ni till GB-sida med mer smak info.
 
 
 
Jag som är laktosintolerant blev väldigt glad när jag såg att två av glass nyheterna är laktosfria, en blåbärsstrut och en choklad pinne. 
 
 
 
Andra glassiga nyheter från GB.
 
 

Men här kommer några andra glass nyheter, från SIA och Triumfglass som ni kanske inte har hört om. 
 
 

 
 
 
Jag är extra nyfiken på Triumfglass nya Salmiakki eftersom den chokladen är bland mina favoriter,
jag älskar laktrits.
Vilken glass är ni mest sugen på att smaka?
 
Follow on Bloglovin


Sover på soffan

Hej!
Jag har inte uppdaterat på ett tag nu för jag har blivit sämre. Nu går jag omkring med kroniskt illamående under dagarna p.g.a slem-hostan. (- . -) Mamma var och köpte ett gäng med olika drops, så som Läkerol och Extra (jag mår mindre illa om jag har något som smakar gott i munnen), och slemlösande medicin så nu hoppas jag att jag ska slippa illamåendet snart. Men tills dess sover jag på soffan, det känns på något sätt bättre än att sova i sin egna säng när man mår illa. 
 
 
 
Jag tänkte bara titta in för att berätta att jag lever, även om jag har mått bättre. Nu ska jag göra mig iårdning, krypa ner på soffan och leta reda på någon bra film att somna till. Det är också ett bra sätt för mig att få sova på, ljudet från TV:n känns lugnande när jag är sjuk. Annars är jag inte en sån person som somnar till filmer. 
 
Har ni lätt för att somna till filmer eller än ni som jag vanligtvis är, kan inte somna hur många gånger ni än sätt filmen?
 
Follow on Bloglovin


In med våren

Hello!
Jag tror äntligen febern börjar ge med sig, men tyvärr kan jag inte säja det samma om hostan och värken i bröstet. Så jag kommer inte kunna åka till Nordens Ark imorgon, men förhoppningsvis lär jag inte missa så många dagar. (^  ^)
 
 
Michelle Phan, som jag hämtar mycket insperation från, la upp en video på sin youtube-kanal i måndags där hon visar hur man på ett bra och enkelt sätt kan rensa ur sin garderob och få in våren. Jag blev väldigt inspererad och vill själv börja få in mer färg i mina outfits, trotts att det fortfarande är kallt här (snöade inatt). Men jag ger inte upp hoppet om en varm vår. Det kanske ändå är dax för en vårrensning snart för att hjälpa våren på traven! (^_-)
 
 
 
 
 
I videon visar hon även en kampanj som hon skapat tillsammans med H&M där man kan lämna in sina gamla kläder till välgörenhet och få rabatt hos H&M i utbyte. Jag hittar ingen info om de kommer ha det i Sverige men man kan ju hoppas. Fast å andra sidan kan man ju alltid lämna in sina kläder till välgörenhet i vilket fall som hällst, det brukar jag göra om jag inte säljer dem second hand. Släng aldrig era kläder, någon annan kan få glädje av dem istället!
 
Follow on Bloglovin


Ingen förändring

Hi!
Jag är tyvärr varken bättre eller sämre idag så det är svårt att avgöra hur länge jag kommer behöva stå ut med den här influensan. (- . -) Jag vill verkligen tillbaka till Nordens Ark på måndag, som ska vara fågelvecka (inte rovdjursvecka som de sa först). Det är bara att hålla tummarna och hoppas på att jag mår bättre imorgon. 
 
Förutom att ta det lugnt och sovit så har jag även hunnit med endel läxor idag. Fast jag skulle vilja kunna göra mer men det finns inte så mycket att göra åt saken när huvudet inte hänger med.
Därför piggade jag upp mig själv med att logga in på internettbanken med min nya dosa för första gången.
 
I torsdags åkte nämligen jag och mamma en sväng till banken så jag kunde uppgradera mitt kort nu när jag är 18. Det betyder att jag kan shoppa själv ifrån internett, tjohoo! 8(^ - ^)8 Så jag har lagt en vår-beställning från DreamV via Rakuten (ni hittar sidan HÄR).
 
 
 
Här kommer en smygtitt på ett par hängslebyxor jag beställt, de rosa såklart (^_-)
 
 
 
Jag beställde ett par likadana i min förra beställning men de visade sig vara för små. Tur då att Tradera finns så jag kunde sälja de där och fick "pengarna tillbaka". Nu beställer jag en storlek större som borde passa, och de hade även sjunkit i pris. (^ - ^) Ibland ska man ha lite tur. 
 
Follow on Bloglovin


Influensan

Hej!
Jag har drabbats av influensan. (T_T) Mamma, Erik och Elias har legat sen förra veckan så jag har vitamin-boostat mig varje dag med massor av frukt, vitaminer och tänkt på hygienen. Jag trode faktisgt att jag hade klarat mig men igår kväll började jag känna mig varm och yr. Jag tänkte att jag bara behövde en natts sömn så skulle det vara bättre till morgonen. Ack så fel jag hade! Jag sov jättedåligt och mådde ännu värre när jag vaknade. 
 
Det är så typiskt att jag ska bli sjuk nu när jag har min APL! Jag vill till Nordens Ark och alla djuren! Jag längtar dit varje dag och har verkligen jätteroligt tillsammans med djuren, skötarna och mina goa klasskamrater. För varje dag jag är där trivs jag bättre och bättre och känner mer och mer att jag går rätt utbildning och att det är som djurvårdare jag vill jobba. 
 
 
Jag hittade några bilder från i höstas när vi var där med klassen som jag tänkte bjuda på eftersom jag inte har några andra bilder för tillfället. 
 
Det var en sån här stork jag fick hjälpa till att flytta i onsdags.
Jag vet inte om det är just denna storken, kanske. 
(^  ^)
 
 
Vildhästarna som vi har gjort rutiner hos varje dag.
De är verkligen jättehärliga djur som jag har fattat tycke för.
 
 
 
En av Puduarna, de är så små och söta (cirka 30 cm i mankhöjd)
 
 

Nu fortsätter jag att proppa i mig vitaminer (och lite glass, hihi) och sova ordentligt. Jag hoppas på att få komma lindrigt undan och att jag kan vara tillbaka på Nordens Ark redan på måndag. 
 
Follow on Bloglovin


Pudu morgon

Moshi Moshi!
Imorse fick vi jobba självständigt och göra rutiner hos varsitt djur. Jag var hos Pudu och det gick jättebra! (^ ^) Roligt var det att få göra något själv och visa att man kan.

När alla hade gjort rutiner hos "sina" djur åkte vi alla och hjälptes åt med morgonrutinerna hos vildhästarna. Sen var det frukost. (^_-)
Dagens "projekt" var hos renarna. Vi städade undan gammalt sly, krattade i hagen och flyttade stockar. För att kunna flytta stockarna var vi först tvugna att bända och hacka loss dem från isen, sen la vi den i en hög där man ska kunna sätta in nytt sly in imellan stockarna.

Innan vi gick på lunch förberedde vi eftermiddagsrutinerna och idag gjorde vi lite aktivering. Vi gjorde hål i äpplen och morötter som vi trädde på ett snöre. Så istället för att bara ge dem i sina krubbor hängde vi upp snörena. (^ - ^) Hästarna fick inget snöre, vi fyllde en stock med äpplen och morötter istället så de bli tvugna att knuffa och rulla stocken för att få ut något.


Som ni hör har det varit ännu en händelserik och roligt dag! Varje dag på Nordens Ark känns som att vara på utflykt, man vet aldrig vad man ska få hitta på härnäst.

Här kommer mobil-bilder på pudu-huset, renar, eftermiddagsmat och ett snabb kort från kärran efter fyrhjulingarna vi förflyttar oss runt i parken med.


Follow on Bloglovin


Stork

Nihao!
Ni kan säkert gissa var jag är nu, just det ja på bussen. (^_-)

Ännu en rolig dag på Nordens Ark har passerat. Idag gjorde jag morgonrutinerna hos renar, getter och vildhästarna. (^ ^) Efter frukosten har vi dragit granar till både hästar och tiger-hägnet. Det tog sin lilla tid och var riktigt kallt. Jag stod och hoppa upp och ner för att hålla värmen. Men att få värma sig vid lunchen gjorde gott, sen höll jag värmen resten av dagen.

Granriset som vi drog till tigrarna började vi sen inreda ett av husen med. En tiger hona är dräktig och ska förhoppningsvis snart få ungar. Så vi har täckt huset med granarna för att hon ska ha en undangömd plats där hon vill föda sina ungar. (^ ^) Det var verkligen värt allt slit.

Dagen slutade med lite eftermiddagsrutiner och flytt av storkar. Jag fick hjälpa till med att hålla en av storkarna vilket var jättespännande, jag har aldrig hållt en fågel som är större än en anka eller höna. Men det gick bra, jag tappade den inte. (^ - ^)


Här kommer några bilder på granris, tigerhuset före och efter vi "dekorerat" det, vildhästarna och storkarna.


Follow on Bloglovin