Påväg till Varberg

God morgon!
Farfar var snäll och hämtade mig på Nordens Ark igår så det tog bara halva tiden att komma hem. Anledning var att jag skulle packa ner mina saker till husvagnen för nu är vi påväg till Varberg för att tillbringa Påskhelgen där med Leif (min farbror), hand tjej Cissi och hennes son Victor. (^ ^)
Det ska bli riktigt härligt, första husvagnsturen för iår!


Jag hade iaf så fullt upp med att förbereda igår kväll att jag glömde bort att blogga, hihi! Vi gjorde rutinerna hos rovdjuren som vi brukar och den här gången fick jag följa med till Manvargarna. De är otroligt fiina och kommer rätt så nära när man går in till dem, så man får vara lite på sin vakt. (^_-)

Efter frukosten hade djurvårdarna ett djurmöte som de har minst en gång i månaden. Vi praktikanter fick inte vara med på det så vi fick hjälpa till hos de Vitryggade Hackspättarna och fylla däras burbotten med ny bark.

Jag lärde mig en hel del nytt om just den vitryggade hackspätten som det nästan inte finns några i vilt tillstånd kvar av i Sverige. De hotas för att den biotop som de lever i, gammla skogar med mörknande och ihåliga träd, håller på att försvinna p.g.a skogsbruken. Tyvärr finns det bara några fåtal (1-4) häckande par i det vilda kvar i Sverige, vilket är synd! En bra nyhet är iaf att Nordens Ark gör ett jättebra jobb med att föda upp ungar som de sen plaserar ut i naturen. Vi får hoppas att arten kan återhämta sig.


När vi djurmötet var klart återgick vi till rovdjuren. Vår handledare berättade också kortfattat vad som hade sagts på mötet. Det händer mycket nu och det är många ungar på gång. (^ - ^) Sen fick jag följa med till Tigrarna. Vi gav honan, som snart ska ha ungar, en stor bit kött och sen gick vi till hanarna. De fick lite små köttbitar i slussarna (burar man stänger in dem i medans man går in i hägnet) sen gick vi in i hägnen och spred ut lite kaninbajs som aktivering. Det luktar väldigt intressant tycker tigrarna, haha! Det är en helt otrolig kännsla att stå så nära en tiger! Jag var så nära att om jag sträkt ut handen hade jag kunnat ta på dem, men självklart var det ju ett stängsel imellan för man går ju inte in till en vild tiger. De är otroligt vackra och så smidiga trots den stora kroppen. Som ni kanske förstår är jag väldigt förtjust i tigrar, hihi! (a)

Sen belv det eftermiddagsrutiner innan vi slutade vår sista praktikdag på Nordens Ark. Jag kommer verkligen att sakna det, men kanske var det inte för sista gången jag fick vara där. Man får se vad framtiden har att erbjuda kanske jag kan lyckas få ett jobb där.

Här är två bilder från gårdagen, en på hackspättarnas hägn och en på manvargarna. (^ ^)

Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback