Pudu morgon

Moshi Moshi!
Imorse fick vi jobba självständigt och göra rutiner hos varsitt djur. Jag var hos Pudu och det gick jättebra! (^ ^) Roligt var det att få göra något själv och visa att man kan.

När alla hade gjort rutiner hos "sina" djur åkte vi alla och hjälptes åt med morgonrutinerna hos vildhästarna. Sen var det frukost. (^_-)
Dagens "projekt" var hos renarna. Vi städade undan gammalt sly, krattade i hagen och flyttade stockar. För att kunna flytta stockarna var vi först tvugna att bända och hacka loss dem från isen, sen la vi den i en hög där man ska kunna sätta in nytt sly in imellan stockarna.

Innan vi gick på lunch förberedde vi eftermiddagsrutinerna och idag gjorde vi lite aktivering. Vi gjorde hål i äpplen och morötter som vi trädde på ett snöre. Så istället för att bara ge dem i sina krubbor hängde vi upp snörena. (^ - ^) Hästarna fick inget snöre, vi fyllde en stock med äpplen och morötter istället så de bli tvugna att knuffa och rulla stocken för att få ut något.


Som ni hör har det varit ännu en händelserik och roligt dag! Varje dag på Nordens Ark känns som att vara på utflykt, man vet aldrig vad man ska få hitta på härnäst.

Här kommer mobil-bilder på pudu-huset, renar, eftermiddagsmat och ett snabb kort från kärran efter fyrhjulingarna vi förflyttar oss runt i parken med.


Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback