Dagarna flyger iväg

Hej på er! 
Det känns som dagarna bara flyger iväg just nu, kanske för att det är lov. (^  ^)  
 
Igår var jag med hela familjen på bio och såg Hobbit en oväntad resa. Den var verkligen jättebra, men jag tycker fortfarande inget kan slå de gamla filmerna! Jag ska inte säja mer om det för ni ska själva få bilda en uppfattning och jag vill inte avslöja något om filmen. (^_-)
 
31 December står det i min almenacka idag, hur kunde 2012 gå så fort? Detta är sista dagen innan vi påbörjar 2013 och vad det nya året har att erbjuda! (^ - ^)  Jag ska fira det nya året i Svanesund tillsammans med familjen och Leif (min farbror) med hans familj. Jag ska även passa på att umgås med bästa vännen Caroline som inte kommer vara långt därifrån. 
 
Här kommer några opublicerade bilder från när vi fotade tidigare i veckan.
 
 
Med Dokka och Magni
 
 
 
 
Jag och min fiina Sóley
 
 
Världens bästa Caroline, med Sóley i bakgrunden
 
 

Jag ser verkligen fram imot det nya året, det kommer hända så mycket för mig. Sommaren och våren 2013 innehåller två resor, en med familjen till Spanien och en språkresa till Kina. o(^  ^)o  Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det. Sen får man ju inte glömma att jag ska till Oslo i April och se Justin Bieber live!
 
Ja, som det ser ut nu kommer 2013 bli ett toppen år, kanske bjuder det på mer överraskningar!?
 
Follow on Bloglovin


Born to shop

Hello!
Jag är på torp med mammis och kollar in mellandagsrean. Kläderna är ju inte riktigt min stil, jag föredrar att beställa från Asien, men jag har hittat lite söta accesoarer. (^ ^)

Nu sitter vi och tar en fika paus, det hör till att fika när man är och shoppar. (^_-)

Follow on Bloglovin


Mellandagar

Hi!
Ops, där gick några dagar till utan att jag hunnit blogga.

På annandagen åkte jag och familjen till Hönö och hällsa på gammelmormor. (^ ^) Det var jättehärligt att träffa henne igen, det var ett tag sen sisst och hon börjar ju bli till åren. Jag har alltid haft en bra relation till min gammelmormor så jag tycker alltid det är lika roligt att hällsa på henne.

Igår kom Carro hem till mig och sov över tills idag. Vi har haft mys kväll med film och idag har vi varit ute och fotat varandra i hästhagen. Min lilla Sóley var lite nyfiken på vad vi höll på med. (^ - ^)

Nu har Carro åkt hem och jag, mamma, pappa och Elias har åkt till några kompisar på middag. Men innan vi ska äta tänkte jag bjuda på två bilder från dagens fotografering.

 

 

Follow on Bloglovin


Elins Jul

Moshi Moshi!
Då var julen över för den här gången, hade ni en bra jul? 
Det hade iaf jag! (^  ^)
 
 
Tomten hade varit här under natten och fyllt min strumpa! 
 
 
 
 
Min jul började hemma med familjen och mormor och morfar. Det blev en lättare jul-lunch och sen "lite" hembakat jul-godis. 
 
                                                                    Made by me
 
 
                           Marsipantryfflar med konjak och Pepparkakstryfflar doppade i vit choklad,
                                                      Självklart även dem gjorda av mig. (^_-)
 
 
                                                            Julklappar som jag gjort.
                                     Jag tycker om att göra egna julklappar, gärna något ätbart.
 
 
                         En annan julklapp jag gjort. Egengjord marsipan formad till tomtar och grisar.
 
 
Mormor och Morfars hund, Cindy som är Maggdas (vår första hund) dotter, fick självklar också följa med och fira jul med storebror Alfred, som tyvärr inte syns på bilden, och Keyla.
 
 
 
 
 
Strax innan Kalle Anka åkte mormor, morfar och Cindy hem till sig. Vi kollade klart på Kalle och gick sen ner till farmor och farfar. Där firade vi jul resten av kvällen tillsammans med Leif (min farbror), hans tjej Cissi och hennes son Victor och Cissis föräldrar. 
 
Julbord
 
 
 
Ingen jul utan äggost.
 
 
 
 
Tomten och hens hjälpreda.
 
 
Fler egengjorda julklappar:
 Engelsk fruktkaka.
 
 
Dammsugar-klubbor
 
 
Detta var bara små ögonblick ifrån min Julafton, mycket smått och gott och många glada ansikten blev det. Jag tänkte sluta detta inlägget med en bild på lite av det jag fick i julklapp.
 
 
 
Follow on Bloglovin


It's Christmas time

Hello!
Jag sitter nere hos farmor och farfar och läser ur en av mina julklappar. (^ ^) Farmor gav mig en Köksalmanacka som tillhörde mig gammelmormor. Den är full utav roliga recept + några som min gammelmormor själv har skrivit ner. En sak som jag blev lite förvånad över är att de åt efterrätt varje dag förr. Även om det ofta var lite lättare efterrätter så som frukt eller kräm med mjölk.

Här kommer två bilder från min instagram, en på boken och en på min sminkning idag. (^ - ^)
God Jul på er allihopa!

Follow on Bloglovin


Koka kola

Hej på er!
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med att umgås med familjen och även hinna fixa iårdning de sista julklapparna. Idag blev det en heldag i köket med bland annat marsiparn, choklad, mandelmassa och mycket mer. Men jag ska inte avslöja för mycket för det blev endel julklappar gjorda också. (^  ^)
 
En sak som jag haft lite roligt över de senaste dagarna är att varje gång jag säjer att jag ska "koka kola" kollar folk konstigt på mig. Sen kommer jag själv på hur konstigt det låter, det låter som jag säjer att jag ska göra Coca Cola. Haha! (^ - ^) Men det är alltså kola, som i godis kola, som jag har kokat själv. Mummms....
 
Självklart kommer det komma bilder, om inte imorgon så i övermorgon, på allt jag bakat! Men, som sagt, är det endel julklappar därför vill jag inte lägga upp några bilder ännu. Det får bli en bild på min tomma julstrumpa sålänge. (^  ^)
 
 
 
 
 
 
Imorgon hoppas jag en figur i rött och med ett stort vitt skägg har varit och stoppat något i strumpan. Sov så gott!
 
Follow on Bloglovin


Puppies

Tjosan!
Det blev ingen sovmorgon idag, trotts att jullovet har börjat för mig. Jag åkte med mamma till Henån där hon var på massage och sen åkte vi vidare till Göksäter. (^  ^)  En mysig förmiddag med mammis med andra ord. 
 
Påvägen hem stannade vi till hos en kompis och bjöd in oss själva på fika. Jag passade på att gosa med hennes valpar som jag inte sett på länge. De har blivit så stora och så socker-sööta! 
 
 
 
 
 
 
En valpis sommnade i mitt knä medans vi fika. 
 
 
Det värsta är ju att man blir helt socker sjuk av dem och vill bara sno med sig en hem. (^ - ^)
 
 
 
Kanske jag ska para Keyla om något år med samma pappa som till dessa sötnosar, Messi. Minns ni honom från i våras då han och Keyla lekte?
 
Nu ska jag klippa ihop det sista i ett svenska arbete och skicka in. (^ ^) 
 
Follow on Bloglovin


Christmas Vacation

Home sweet Home!
Jag är hemma på Orust igen, och den här gången tänker jag stanna ett bra tag! (^ - ^)  Jullovet har äntligen börjat, det är så härligt. 
 
Jag missade tyvärr tåget hem, men mamma kunde som tur var komma och hämta mig. Vi åkte hem med packningen och sen åkte vi vidare till Stenungsund och fixade med lite julklappar. 
 
Så här valde jag att klä mig idag, varmt och mysigt. 
 
 
 
 
Hoddie från Prinsessan Kawaii
Toffsar från Cocoo
 
Follow on Bloglovin


Last Day

Nihao!
Sista skoldagen 2012 är slut! 8(^  ^)8  Jag har städat rummet, börjat packa och är inprincip klar med alla inlämnings-uppgiftet. Julen står på glänt och det börjat kännas på riktigt! Särskilt just nu när jag sitter och äter russin och mandlar samtidigt som jag har på min "Christmas-spellista" på iTunes. (^ ^)
 
 
 
 
Imorgon ska jag bara packa det sista och tar sen tåget hem mot Orust. Det ska verkligen bli skönt med ett välbehövt jullov.
 
När slutar ni skolan?
Follow on Bloglovin


Vill ha mat

Hi!
Då var sista skol-måndagen avklarad för iår, vad roligt och skönt det känns att säja så. (^ ^)  Imorgon har jag sista provet, så ikväll är sista läxläsar kvällen. Tjoho!!  o(^ - ^)o  Visserligen har jag ett arbete att skriva lite till på, men det har jag tillräckligt med håltimmar till att skriva klart denna veckan. Imorgon har jag ijäntligen mina sista lektioner. Onsdag och torsdag består utav håltimmar, hihi! 
 
Visst är det skönt så här sista veckan innan jul när man har hela ledigheten framför sig och läxorna bara blir färre och färre utan att det kommer nya??
 
 
                        Bild från i morse. Marsvinen bli alltid lika glada när man kommer med maten. 
 
 
Nu ska jag se på Jul med Ernst som jag lyckades missa igår. (o.O)  Julpyssel och julgodis är så mysigt, inte bara att göra själv men även att se på när andra gör i ett mysigt TV-program. (^_-)
 
Follow on Bloglovin


Pluss gradigt

Glad måndag!
Jag har precis avslutat min sista tur i djurhuset för iår. Det är rätt skönt om jag säjer så, även om jag självklart kommer sakna djuren. (^ - ^)
 
Igår blev det pluss grader under dagen så snön började smälta, idag har nästan all snö smält bort. Jag hoppas det inte kommer frysa igen för då får vi en isgata här. (>.<) Jag saknar snön, den som var så perfekt mjuk och fluffig!
 
 
 
 
 
Nu får jag sluta, mentorstimmen börjar snart. Det är dax för en ny vecka, bara en vecka kvar till Julafton! (^  ^)
Follow on Bloglovin


Tredje advent med mjölmask

Moshi Moshi!
Det drog över en hel del på tiden idag nere i djurhuset. Jag har fått städa hos mjölmaskarna, som kanske inte låter så farligt men det tar evigheter. Man ska sitta och sila igenom hela lådan med mjölmask och rensa bort all skit och alla döda maskar. De levande ska man sen lägga i en ny ren låda med grismjöl. (^  ^) Ett lite annorlunda sett att fira tredje advent på men det går det också.  
 
 
Men nu till något helt annat som jag tror jag aldrig har visat eller nämnt förut. När jag har tråkigt sätter jag mig ofta med mobilen och redigerar bilder på mitt egna lilla vis. Ni som har sett min instagram har nog sett det förut. Resultatet brukar bli något i den här stilen:
 
 
 
 
Det är roligt när man hittar appar som man kan dekorera fotona med, lite som i ett purikura bås i Japan. (^ - ^) En dag ska jag åka till Japan och då ska jag se till att få prova på purikura på riktigt, det verkar så roligt!
 
 
Men nu ska jag ha lite adventsmys för mig själv på rummet. Jag har förberett med lite glögg, russin och mandel. Detta ska avnjutas till gårdagens avsnitt av Downton Abbey.
 
Follow on Bloglovin


Julig rabatt

Hej Hej!
Det är fortfarande en vecka + en dag kvar till jul och vissa kanske börjar känna lite stress inför julklapparna. Här kommer en fin rabatt från fina cocoo som kanske kan hjälpa till. Jag är säker på att ni kan hitta något fint i hennes butik till era nära och kära eller kanske en fin julklapp till dig själv?  (^  ^) 
 
 
 
 
 
 
Passa på!
 
Follow on Bloglovin


Saturday Night

Halloj!
Jag sitter hemma hos Annie och myser. För att slippa vara ensam på skolan ikväll kunde jag åka med henne hem och sova här, hon har ju också jouren. (^ - ^)

Det har snöat en hel del idag så vi har fått skotta och plumsa fram i snön. Som tur är har vi haft endel att göra i akvariet vilket gjorde att vi har kunnat vara inne endel och inte bara vara ute. Men självklart blev det en del vändor till alla djuren där ute, bland annat fåren, för att se till så deras vatten inte fryser.

Två mobil-bilder från dagen kommer här. Så hörs vi mer imorgon för nu ska vi snart äta och ha film-mys. (^ ^)

Follow on Bloglovin


Helg med djuren

Hej svejs!
Detta får bli ett snabbt inlägg för jag ska alldeles snart byta om och gå ner till djurhuset för att kolla till djuren innan natten. (^  ^)  Äntligen är det fredag, även om jag inte får åka hem och kommer vara i djurhuset hela helgen känns det skönt. Det är ju inga lektioner mitt upp i allt, nu kan man konsentrera sig på djuren och nästa veckas prov. Sen är det jullov! 
 
Jag glömde ju som sagt kameran hemma och få klara mig med mobilkameran (inte lika roliga bilder, men en bild med dålig kvalite är bättre än ingen bild tycke jag). Här kommer en bild från igår.
 
 
 
De satte upp ljus längs vägarna inför julmarknaden så att besökarna skulle hitta mellan alla husen. (^ - ^)
 
 
Men nu får jag gå och byta om. Ha en forsatt trevlig fredag!
Follow on Bloglovin