Äntligen ny hylla

Hello!
Jag har länge hållt koll på blocket.se efter en hylla till mitt rum och varje gång jag hittat någon har någon annan hunnit före och köpt den. Men idag fick jag äntligen tag på en sån hylla jag ville ha, en vit expedit hylla från IKEA.
Anledningen till att jag så gärna ville ha en begagnad är för att det känns bättre med tanke på miljön och det blir billigare för mig. (^_-)

Är jättenöjd med ressultatet.










Vad tycker ni? (^ ^)
Nu har jag äntligen fått en ledig hylla i vitrinskåpet också där jag kan förvara min kamerautrustning (även om den inte innehåller så jättemycket ännu). Mitt fotointresse blir bara starkare, särskilt efter att ha läst Shoot magazine. Jättebra tidning med bra fototips så jag kunde inte låta bli att köpa en prenumeration. (a)

Follow on Bloglovin


Superzoom

Nihao!
Jag sitter och kollar runt på lite olika objektiv. Snart ska jag införskaffa ett superzoom och är rätt sugen på ett Tamron AF Di II 18-200mm 3.5-6.3 Canon.
Är det någon som har testat det? :P







Vi får vell se vad det blir för ett objektiv, men ett superzoom ska det iaf bli.
Nu blir det lite vampire diaries med en kopp kaffe och lite Marabou Sensation. (^ ^)


UPPDATERING: Hittat ett annat objektiv som jag är helt förälskad i, Tamron AF Di II VC 18-270mm 3.5-6.3 LD Canon. Det kommer bli det objektivet istället, så nu blir det till att spara. ;)

Follow on Bloglovin


Efterrätt

Hi!
Sitter och äter en good efterrätt. (^ ^) Jag testade att göra jordgubbs semifreddo, som är en halv fryst glass. Den blev super god, måste göras fler gånger i sommar! (^_-)

Follow on Bloglovin


Sol på min himmel

Halloj!
Vilket fantastisgt underbart väder det är! (^ ^) Solen skiner från en klarblå himmel, det fläktar skönt från den vidöppna altandörren och luktar gott av grill. Snart kommer min farbror och hans tjej hit och ska grilla. (^_^)

Tidigare idag tog hela familjen (utom Elias som hade en kompis här) en promenad över skogen och hämtade bilen hos Carro och dem från igår. Hundarna stormtrivdes i det härliga vädret!

Follow on Bloglovin


Old friends

Hi!
Jag är hemma hos världens bästa Caroline! (^_^) Hennes pappa har fyllt år så vi är här på middag.

Om ni undrar på rubriken så står den för att jag och Carro alltid har kännt varandra. Våra föräldrar var bästisar när de var små, vilket har gjort att våra familjer alltid umgås under alla högtider med mera. Jag och Carro har varit bästisar så länge jag kan minnas. Älskar dig vännen, du betyder allt! <3

Follow on Bloglovin


Academy

Hej svejs!
Nu är jag påväg hem igen efter en super bra dag på med LR, det är alltid lika kul!! (^_^) Jag blir alltid lika motiverad och positiv efter att ha varit där, om folk bara visste vad de går miste om.

Ikväll ska vi iväg till några kompisar på middag, så nu blir det hem och byta om. (^_-)

Follow on Bloglovin


Bracelet

Hej Hej!
Jag sitter i bilen på väg mot LR-kontoret i göteborg. Idag är det ännu en roligt utbildning som jag ska gå på. (^ ^)

Tyvärr gick det inte med linserna, de satt inte bra för jag har tydligen för kupiga ögon. Haha! Men de ska beställa hem några andra sorter som jag kommer få prova sen. Men till dess får jag ha mina glasögon. (^_-)

Här kommer en bild på ett nytt armband jag köpte på Cubus igår.

Follow on Bloglovin


No glasses

Hi!
Jag har varit hos optikern, kom hem för en stund sen. Idag fick jag mina linser som jag ska ha nu och prova hur det känns. (^ ^) Än så länge känns det bra, ovant utan glasögonen men bra.

Om en liten stund ska jag åka igen för min lillebror Erik ska också prova linser och då ska de samtidigt kolla igen hur mina linser sitter, så de är säkra på att de sitter bra. (^_-)

Follow on Bloglovin


Bakning i mitt hjärta

Moshi Moshi!
Vad härligt det är att vakna upp i sin egna säng och veta att man har en lång helg hemma framför sig. (^ ^)

Det var ett tag sen jag bakade sisst och jag börjar känna det där suget efter att baka. Så jag får se till att komma på något roligt att baka i helgen. Cupcakes kanske? Jag har en lite roligt idé som jag vill testa, hihi!


Bakning är verkligen någonting som jag älskar! Jag blir lugn och glad av det på något sätt. Det får mig att koppla av och må bra.

Det var rätt roligt när jag klippte mig för något år sedan.
Mammas kompis har haft en frisörsalong och har alltid varit den som klippt mig, även efter att ha stängt ner frisörsalongen fortsatte hon att komma hem till oss om jag behövde klippas. Såklart bakade jag en kladdkaka när hon skulle komma och klippa mig den här gången. När hon fick syn på den säjer hon:

"åh, dina kladdkakor som alltid är så goda. Jag minns att du var väldigt liten när du redan kunde baka så goda kladdkakor helt själv."

Jag började då fundera på när jag verkligen började få intresse för att baka, men jag minns inte. Det känns som jag alltid har bakat, haha!

Här kommer några bilder på sånt jag bakat de senaste åren:



Jordgubbs-cheesecake



Prinsesstårta till pappa.



Pannkakstårta till Erik




Chokladtårta till mig



Banan-choklad cheese cake



Blåbärsrutor



Chokladkaka



Banankaka med kokos



Kaffe och Choklad-cupcake



Cupcake (minns inte smaken, hihi)



Kärleksmums med pärlsocker (vi hade slut på kokos)


image description
Mandel- och chokladtårta till pappa



Snickers



Cheese cake



chokladpraliner



Mini-cupcakes



Lussekatter



Kola- och Bananpaj med kanderade mandlar.




Chokladfyllda muffins




Surdegsbröd




Tårta till Erik



Chokladcupcakes



Tårta till Erik



Brownies



Kokos-cupcakes



Min födelsedags-tårta



Choklad- och apelsintårta



Påsktårtan



Macarons



och sisst men inte minst....


negerbollar med kokos
massor med chokladbollar!
(^ ^)




Det har blivit en hel del de, haha! Ändå har jag inte fotat varenda sak jag bakat. (^_-)
Men nu ska jag gå och ta på mig, sitter fortfarande i pyjamas. (a)

Follow on Bloglovin


HK Hörlurar

Nihao!
Det är alltid lika roligt när man kommer hem och det ligger ett paket till mig. Mina nya hörlurar har kommit! (^ ^) Super sööta, mjuka och har bra ljud så jag är jättenöjd.

Follow on Bloglovin


Toppen av världen

Hi!
Nu sitter jag äntligen på tåget påväg hemmåt! (^ ^) Baken upp till tågstationen i Dingle är verkligen hemsk. Det känns som man ska bestiga toppen av världen när man ska upp dit, vem kom äns på tanken att bygga en tågstation där. (>.<)

Men nu är iaf jag och all packning på tåget och jag kan pussta ut en stund innan nästa utmaning, komma in i bussen med allt och hitta en platts. Haha! (^_^)

Follow on Bloglovin


What a mess

Halli Hallå!
Jag sitter i röran på mitt rum och funderar på hur jag ska lyckas få med mig allt, haha! (^ ^) Men på något sätt lyckas jag ju alltid så det ska nog gå bra denna gången också.

Jag har haft ett prov nu på morgonen son kändes okej, jag tror det gick bra. Nu ska jag strax ha andra nationella provet i svenska, skrivdelen. När jag är klar med den är det äntligen helg, treorna tar ju studenten imorgon så då är vi lediga. :D

Follow on Bloglovin


Vårbal

Hej!
Sitter med några kompisar på rummet och väntar på att discot ska börja. Vi har redan ätit en jättegod middag med kladdkaka till efterrätt! (^ ^)

Lite bilder:














Lång kö till maten, alla var hungriga!






Follow on Bloglovin


Snabbis

Hello!
Här är en snabb bild på mig idag, innan jag sticker vidare till lektionen. (^ ^)

Follow on Bloglovin


Cabaret/musikal

Hej svejs!
Jag kom precis tillbaka efter att ha kollat på cabaren, som var mer av en mini-musikal. Den var bra, men de kunde ha tränat in texterna lite bättre. (^ ^) Men, som sagt, det roligt när det händer något på kvällen.











Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, det blir nog en bra bok i sängen om ett tag. (^_-)

Follow on Bloglovin