Aged Vegan Cheese

Kia Ora!
Det blev inget jobb idag heller så jag hade en sovmorgon. Det var ritkigt skönt. Sen blev det en lugn morgon  med en lång frukost. Jag pysslade med lite av varje, bland annat kolla vilka örhängen som ska med till Nya Zeeland, tills pappa kom hem med mamma mitt på dagen. Hon är hemma från sjukhuset igen. (^   ^)  Vi fikade tillsammans och hade det mysigt. Sen trottsade jag vädret och gick ut med Keyla i regnet. 
 
Jag har glömt skriva om en ost jag började med i söndags (eller igentligen lördagskväll då jag blötläggde nötterna). Det är en lagrad macadamianöts-ost från ett recept ur boken "the Naked Vegan" som jag fick av Bex när jag fyllde år. I lördags kväll blötläggde jag nötterna då de ska ligga i blöt i 12 timmar. I söndags mixade jag alla ingredienser och la det i en sil med kaffefilter för att droppa av onödig vätska och fermentera i 24 timmar. Igår var det dags för torkningsmomentet som kan göras i en torkugn i 24 timmar. Men jag äger ingen sådan så då kan man istället göra det i ugnen på låg värme i två timmar med luckan på glänt. När jag förde över osten igår var den lite fuktig under så imorse torkade jag den i ugnen igen i två timmar, men på andra hållet. Så nu är den klar! Den är lite sur, kanske ingen ny favorit. Men det är kul att testa och den är inte äcklig. (^  ^,) Med lite marmelad på mackan är den riktigt god. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är nöjd, detta är första gången jag bakat med probiotika. Jag har varit så nyfiken på det! Nästa gång vill jag testa att göra egen yoghurt. (◠‿◠✿) Och jag vill även prova mer recept på nöt-ostar. 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback