Cruelty Free Burgers
Hello!
Jag började dagen med att skypa med min föräldrar. Vad det var härligt att se dem och få prata med dem. Det är snö hemma nu, vilket jag faktiskt kan sakna lite. Jag har inget imot värmen och sommaren här, men jag saknar julkännslan. Just runt jul vill jag ha kyla och snö. Men det får bli nästa år, jag spenderar hällre en jul med mitt hjärta än att ha snö och befinna sig på varsin sida jorden. (^ ^,)
Efter frukosten tog jag en dusch och begav mig sedan av till affären. Det var inte så mycket som behövde handlas idag, vi har det mesta hemma. När jag kom hem kunde jag börja förbereda inför middagen som idag blev egengjorda kikärts- och grillad paprikaburgare från boken Gröna Burgare av Martin Nordin. Till det gjorde jag dillslungad gurksallad, som i receptet ur boken, men även en hummus på gröna ärtor då vi hade kvar ärtor från gårdagens middag. Det blev väldigt gott, men tyvärr höll inte burgarna ihop så bra då jag använde kikärtor på burk. Det är bättre att använda trokade ärtor eller bönor och blötlägga för att sen bara koka väldigt snabbt. Då får man en burgare som håller ihop bättre.
Detta brödet är verkligen det bästa! Recept från samma bok som burgaren; Gröna Burgare.
När hjärtat kom hem åt vi ute i kvällsolen och satte sedan upp polen. Det tog sin lilla tid, men nu är den uppe. Så imorgon ska jag roa mig med att tvätta den invändigt och fylla den. (◠‿◠✿) Sen är den redo för helgen, yay!
Nu ska jag gå och ta ut mina linser och göra mig iordning så jag kan krypa ner i sängen.
Kram på er ❤
Kommentarer
Postat av: Maggie Bergius
Underbar burgare, den ser verkligen jättegod ut! Håller med om att kikärtor från burk/ förpackning är lite svårare att få att hålla ihop. Jag har testat att blanda ned lite maizena eller mjöl ibland och då blir det bättre. Ha en fin dag!
Svar:
Elin Larsson Verta
Trackback