Maple Syrup, Pecan & Salted Caramel
Både jag och hjärtat var jättetrötta igår kväll. Jag vet inte vad som hänt med oss, haha! (๑>ᴗ<๑) Vid åtta kändes det som jag skulle somna så vi satte på en film; Rise of the Guardians. Sen somnade vi rätt snabbt efter filmen.
Vegan Maple syrup & Pecan muffins
with Salted Caramel Frosting
Maple syrup & Pecan Muffins:
ca 16 st
Ingredienser:
· 2 dl Vetemjöl
· 2 dl Mandel mjöl
· 1 dl Strösocker
· 1 dl Kakao
· 2 tsk Bakpulver
· 2 tsk Vaniljsocker
· 2 dl Mjölk
· ¾ dl Lönnsirap
· 50 g smält Margarin
· ca 140 g hackade Pekannötter + ca 16 stycken hela att dekorera med
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 0C. Rör ihop alla torra ingredienser.
2. Tillsätt mjölken, lönnsirapen och det smälta smöret, vispa ordentligt tills du fåt en slät smet. Vänd sedan ner
de hackade pekannötterna.
3. Fördela smeten i muffinsformar utställda på en plåt. Fyll ungefär halva formarna då muffinsen växer i ugnen.
4. Lägg en hel pekannöt på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, kolla med en provsticka för att se om de är klara. Låt dem
svalna.
Salted Caramel Frosting
Ingredienser:
· ½ dl Margarin
· 1 dl Muscovadosocker
· ¼ dl Mandelmjölk
· ⅛ tsp Salt
· ¾ tsp Äkta Vaniljpulver
· 3 dl Florsocker
Gör så här:
1. I en mellanstor kastrull på medel temperatur, smält margarinet.
2. Rör i muscovadosockret, mandelmjölken och saltet. Rör samman allt är blandat och sänk värmen. Låt det
sjuda i 3-4 minuter, tills sockret löst upp sig. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljen. Rör om och
häll smeten i en stor skål. Låt sedan svalna till rumstemperatur.
3. När smeten har svalnat är det dags att röra i florsockret lite i taget. Blir det klumpigt, använd en mixer på låg
volym. Fortsätt tillsätta florsocker tills du fått önskad konsistens.
Dekorera cupcakesen, ät och njut! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
Kram på er ❤
De låter riktigt goda!
Låter riktigt gott!