Pre-Christmas

Hej!
Vi fortsatte med de sista förberedelserna imorse inför "pre-christmas" festen som vi skulle ha senare på dagen. (^_^) Efter att jag matat kycklingarna gick jag in och började koka kola och täcka daimen med choklad. Josefin silade glöggen och alla hjälptes åt med att städa och göra fint. När vi var klara tog vi det bara lugnt och drack te, både jag och Josefin har åkt på en förkylning, innan gästerna kom. 
 
Det var roligt att se alla igen. De som var här var Linda, Jeff och Lucas som jag inte sett på jättelänge och självklart Kate, Alex och Leo. Alla hade något att bidra med så vi fick till ett litet svensk-inspirerat julbord. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Efter att ha ätit lite av varje började jag dock må dåligt igen och allt bara snurrade för mig. Därför åt jag inte speciellt mycket, utan bara satt och lyssnade när de andra pratade. Men det var trevligt att se alla igen och höra hur det var med dem. 
 
 
 
 
Sill, köttbullar, snaps, gravad lax och sås.
 
 
 
 
 
Jansons Frestelse
 
 
 
 
 
 Saftglögg
 
 
 
 
 
Chokladkola
 
 
 
 
 
Daim med både mörk och vit choklad
 
 
 
 
 
Lussekatter
 
 
 
 
 
 
Pepparkakor
 
 
 
 
 
 
Jordgubbar från Jeff och Lindas trädgård.
Inte så svensk jul dirket, men väldigt gott haha! 
 
 
 
 
 
Josefin och Jag
 
 
 
 
Caelan och Jag
 
 
 
 
 
 
På kvällen hände därimot något väldigt tråkigt. Geoff kom in och sa att vi hade en höna på rymmen så jag och Josefin gick och bytte om för att fånga in den. När vi kom ut märkte vi att det var två hönor som saknades i hönsgården. Den ena fångade jag enkelt och släppte in igen, sen hör jag Josefin ropa att hon hittat den andra men jag måste komma för hen ser knappt levande ut. Hen (vi är osäkra på om det är en tjej eller kille. Jag tyckte det kändes som en kille men efter att vi hittade ett konstigt ägg i hönshuset har vi börjat tvivla) låg på marken med fjädrar spridda runt om och andades väldigt häftigt. Jag började kolla över hen för att se om hen bara var i chock eller skadad. Tyvärr fann jag flera stora köttsår och djupa bitmärken, en av hundarna måste har gjort det, så det fanns inte så mycket att göra. Det är så hemskt att se ett djur lida så och inte kunna göra något, jag känner mig så hemsk och hjälplös. Jag tror inte jag skulle kunna klara av att avliva en höna, men Geoff gick och hämtade yxan för att göra det själv. Jag vet att han inte tycker om att göra det heller, men jag klarar det verkligen inte. Så det ända jag kunde göra var att sitta vid hönan och klappa hen medan jag pratade för att försöka få hen lugn. Stackarn, jag hoppas hen inte legat där länge! Nu lider hen iaf inte mer och hen har haft ett bra liv här på gården.
 
När jag lämnat över till Geoff gick jag och Josefin för att mata kycklingarna. Jag behövde verkligen tänka på annat och vad är vell inte bättre med små fluffiga kycklingar. När jag kom in pratade jag med en vän som också fick mig att må bättre, tack! 
 
 
 
Nu är jag verkligen super trött efter en lång dag. Det ska bli skönt att få krypa ner i sängen och förhoppningsvis få sova ut. (^   ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback