Vegan Pie Class

Kia Ora!
Vi hade en hel dag i Wellington igår hjärtat, jag och Dave. Jag hade min kurs i att göra två olika pajer hos Sweet Release Cake & Treats vilket var så roligt! o(*^▽^*)o  Det roligaste var att få träffa Kris igen, ägaren och hon som håller i kurserna. Hon bjöd mig på chickwheat innan vi började då hon var nyfiken på vad jag tyckte eftersom jag gjort en del seitan innan. Det var såå gott! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Tyvärr kan jag inte göra det här då jag inte har någon matberedare eller köksassistent. Men när jag är tillbaka i Sverige måste jag testa! 
 
 
 
 
 
 
Vi fick alla vår obligatoriska varma dryck också innan vi började. Det ingår i kurs-priset. 
Jag valde en Moccachino på mandelmjölk, så gott! De gör verkligen bra kaffe där!
 
 
 
 
Till kaffet ställde Kris fram syltgrottorna jag bakat. Det var uppskattat! Jag tycker det är så kul att kunna bjuda på något. Sen började själva klassen. Vi började med att göra "Potato Top Pies" (potatis top paj), som liknar en engelsk cottage pie med potatismos som lock. Det var verkligen ett enkelt recept med jag lärde mig ändå något nytt. Jag kommer definitivt göra detta så fort de mailar ut hela receptet. 
 
Efter det visade hon hur de gör sin Hershey's inspired pie. Det är med en oreo botten toppat med chokladmousse och spritsad kokosgrädde på sidorna. Jag lärde mig även här några nya knep för att lyckas med moussen och en riktigt bra kokosgrädde. (◠‿◠✿)
 
 
 
När vi var klara tackade jag för mig och promenerade till Cuba Street för att leta reda på hjärtat mitt och Dave. De var såklart på en pub och spelade biljard, haha! Vi stannade där en stund, pratade och umgicks.
 
 
 
Utsikt över Cuba Street.
 
 
 
 
Sen promenerade vi till V1 Vegan för att införskaffa några ingredienser. Efter det slog vi oss ner på ett café och bara umgicks. Annledningen till varför vi stannade kvar i Wellington var för att jag fått reda på att en djurrättsaktivist från Animal Liberation skulle komma till Sweet Release Cake & Treats under kvällen och prata. Det skulle även vara en vegansk putluck (knytkalas). Eftersom jag fått reda på det så sent hann jag inte göra något att ta med. Så vi gick till en mataffär och köpte kex och hummus som vi tog med. 
 
Killen som pratade heter Joshua Entis. Han jobbar som heltidsaktivist och reser världen runt där han hjälper till och även håller föredrag. Det var intressant att lyssna på och gott att få lite mat i magen, hihi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi stannade dock inte till efterrätten då det började bli sent. Vi var inte hemma förrän runt nio på kvällen. Så jag gjorde mig iordning och varvade ner lite innan jag la mig för att sova. Hjärtat spelade lite Xbox innan han la sig. Det var en riktigt rolig, men lång dag. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
---
 
 
 
Idag hade vi en skön sovmorgon och vaknade först efter tio. Sen har vi bara tagit det lugnt. Jag har skött disken och kommit ikapp med tvätten. Jag kunde även smaka pajerna jag fick med hem från gårdagens kurs. Båda två var jättegoda, särskilt "Potato Top" -pajen. (๑✧◡✧๑) Hjärtat tyckte också om den. Den Hershey's inspirerade pajen var god, men väldigt mäktig. Jag tror jag kommer göra den med en ljusare choklad om jag gör den och gärna med en annan grädde. Jag är kännslig mot för mycket feta kokos-produkter som t.ex. kokosyoghurt. Jag kände samma illamående, dock inte lika starkt, efter kokosgrädden på pajen. Men det var ändå gott, särskilt oreo bottnen. 
 
 
 
 
 
Min Potato Top Pie klarade inte hela vägen hem utan att bli lite missbildad. Den var så fint sprittsad innan. 
Men den smakade fortfarande väldigt gott! 
 
 
 
 
Nu ska vi fortsätta vår lugna kväll. Det känns skönt efter gårdagen, jag är rätt trött efter en hel dag i stan. (^   ^,)
 
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback