Seitan Pie

Hello!
Jag har sovit sådär djupt inatt och drömt massor. Därför kände jag min helt borta när jag vaknade imorse. Men med lite kaffe blir allt bättre, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Annars finns det inte så mycket roligt att berätta. Min dag har sett ut som den brukar med promenad till affären och matlagning under eftermiddagen. Börjar ni bli trötta på att läsa om samma vardag om och om igen, haha? (๑>◡<๑) Men det är en rätt skön rutin jag kommit in i som får dagarna att gå. Och jag får ju prova så många nya recept! Vi hade en smördegsplatta i frysen så jag bestämmde mig för att göra paj idag. Jag har hört så många som använder silkestofu som äggstanning så jag provade det. Jag smaksatte stanningen med marmite, soja sås, peppar och lite tranbärssylt. När jag mixade ihop allt mixade jag även i den gula löken som var i buljongen när jag gjorde seitan igår. Det blev så gott! (๑✧◡✧๑) Själva fyllningen i pajen är stammen från en broccoli som jag skivade tunnt och stekte, stekta champinjoner, baby spenat, grönkål och seitanbitar. Pajen täckte jag sen med potatismos gjort på kumara (NZ sötpotatis) som jag smaksatte med näringsjäst (för näringsjäst gör allt bättre, hihi). För att få lite krispig yta, som mitt hjärta önskat, strödde jag även över lite ströbröd. Här har ni ressultatet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den blev riktigt god, alla smaker kom tillsammans såå bra! Det är roligt när man kommit på allt själv (förutom seitanreceptet) och experimenterat med de smaker man tror skulle fungera bra tillsammans och det blir så bra. Jag är långt ifrån någon mästerkock men jag tycker om att göra min egna mat från grunden och sen kunna njuta av en riktigt god middag. (◠‿◠)
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback