Vegan Anko Matcha Buns

Hej!
Dagen kunde vell börjat något bättre kan man säga. Jag gick upp och gjorde mig iordning i vanlig ordning, men sen kom pappa hem och det var då jag anade att något var fel. Mamma (som satt i soffan i vardagsrummet, som hon brukar) tampades med ångest igen. Det är så illa igen att hon ringde pappa och sen åkte de tillsammans till psyket, efter att ha pratat med mobilateamet. Mamma är kvar och vi vet inte hur länge det blir den här gången. 
 
Jag har försökt tänka på annat under dagen och började med att städa köket. Sen kunde jag sätta igång med bullbaket som jag och mamma hade tänkt göra tillsammans idag. Det fick bli bullbak för mig själv med poden Veganprat i bakgrunden. (◠‿◠✿) Det var ändå lite mysigt med lite egentid, även om jag hällre hade bakat med mamma. 
 
Bullarna jag bakade är mitt traditionella recept med surdeg. Som vätska använde jag soja- vaniljmjölk och istället för kardemumma hade jag matcha pulver i. Som fyllning använde jag anko som jag gjorde häromdagen. Idén till detta fick jag från Etsuko Ogura som bedriver bloggen Muku Vegan, samma blogg som jag fick receptet på anko från. Jag gjorde både snurror och släta bullar med anko-fyllning. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De blev väääldigt goda och saftiga! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Men nästa gång tror jag att jag inte behöver vara så rädd för att använda mer matcha pulver. (^ _  -) Detta är helt klart ett nytt favorit recept på bullar som kommer bakas fler gånger. 
 
 
 
Jag måste ju lägga upp några bilder på våra fina kattungar idag med. Både Smulan och ungarna mår så bra så! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har inte gjort så mycket mer idag. Jag och Keyla tog en lite längre promenad när jag var klar med bullarna och sen var det dags att göra middag. Det fick bli något enkelt och jag har haft sånt sug efter burgare så det fick det bli. 
 
 
 
Egengjort bröd från boken Baka Vego av Mekto Ganic.
Pulled vegme, stekt steklök, Coop's ärtpuckar med soltorkade tomater, stekt marinerad aubergine, Violife ost för pizza, inlagd gurka, ketchup, senap och massor av alfa alfa groddar. Yum!
 
 
 
Nu sitter jag och dricker kaffe och har precis ätit upp den första bullen medan jag skrivit. Mumms! Så resten av kvällen kommer bli lugn, jag har varit igång hela dagen så nu ska det bli skönt att sitta ner och ta det lugnt.
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback