Maple Syrup, Pecan & Salted Caramel

Hej på er!
Både jag och hjärtat var jättetrötta igår kväll. Jag vet inte vad som hänt med oss, haha! (๑>ᴗ<๑) Vid åtta kändes det som jag skulle somna så vi satte på en film; Rise of the Guardians. Sen somnade vi rätt snabbt efter filmen. 
 
Därför vaknade jag samtidigt som hjärtat idag och kände mig helt utvilad. Vi drack kaffe tillsammans i sängen som vi brukar innan han åkte till jobbet. Jag satt kvar i sängen en liten stund till innan jag gick upp, gjorde mig iordning och gjorde frukost. Sen begav jag mig till sängen igen, hihi! (^   ^) Jag satt och kollade runt lite på nätet, recept, sociala medier och annat medan jag åt. 
 
Senare satte jag igång med att städa ur de sista skåpen i köket. Det tog sin lilla tid, men det blev jättebra! Nu har vi mer plats och det är lättare att se vad vi har hemma. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När jag var klar och ätit lunch tog jag på mig regnjackan och promenerade till affären. Det duggade lite ute, men var inte så farligt då det fortfarande var varmt ute. 
 
När jag kom tillbaka började jag baka ett surdegsbröd med frukt och nötter. Medan det jäste tog jag det lugnt en stund. När brödet sen stod i ugnen började jag med middagen som idag blev en fruktig kokosmjölkgryta med bland annat curry, kikärtor, banan och mango. Det var klart lagom till hjärtat kom hem från jobbet så vi kunde äta. Både tyckte det var jättegott! Brödet blev lite bränt då jag fortfarande försöker lära mig ugnen (man kan inte se vilken temperatur den är på), men det blev gott. Så nästa gång kan jag förbättra det. ( ◠‿◠  )
 
 
 
Jag har helt glömt att ta bilder idag så jag tänkte bjuda på receptet på de veganska cupcakesen jag gjorde i helgen. (◕‿◕✿)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vegan Maple syrup & Pecan muffins

with Salted Caramel Frosting

 

 

Maple syrup & Pecan Muffins:

ca 16 st

 

Ingredienser:

·      2 dl Vetemjöl

·      2 dl Mandel mjöl

·      1 dl Strösocker

·      1 dl Kakao

·      2 tsk Bakpulver

·      2 tsk Vaniljsocker

·      2 dl Mjölk

·      ¾ dl Lönnsirap

·      50 g smält Margarin

·      ca 140 g hackade Pekannötter + ca 16 stycken hela att dekorera med

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 175 0C. Rör ihop alla torra ingredienser.

2.     Tillsätt mjölken, lönnsirapen och det smälta smöret, vispa ordentligt tills du fåt en slät smet. Vänd sedan ner
        de hackade pekannötterna.

3.     Fördela smeten i muffinsformar utställda på en plåt. Fyll ungefär halva formarna då muffinsen växer i ugnen.

4.     Lägg en hel pekannöt på varje muffins.

5.     Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, kolla med en provsticka för att se om de är klara. Låt dem
        svalna. 

 

 

Salted Caramel Frosting

Ingredienser:

·      ½ dl Margarin

·      1 dl Muscovadosocker

·      ¼ dl Mandelmjölk

·      ⅛ tsp Salt 

·      ¾ tsp Äkta Vaniljpulver

·      3 dl Florsocker

  

Gör så här:

1.     I en mellanstor kastrull på medel temperatur, smält margarinet.

2.     Rör i muscovadosockret, mandelmjölken och saltet. Rör samman allt är blandat och sänk värmen. Låt det
        sjuda i 3-4 minuter, tills sockret löst upp sig. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljen. Rör om och
        häll smeten i en stor skål. Låt sedan svalna till rumstemperatur.

3.     När smeten har svalnat är det dags att röra i florsockret lite i taget. Blir det klumpigt, använd en mixer på låg
        volym. Fortsätt tillsätta florsocker tills du fått önskad konsistens. 

 

Dekorera cupcakesen, ät och njut! (๑ᴖ◡ᴖ๑)

 

 

Kram på er ❤

 

Follow on Bloglovin


Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

De låter riktigt goda!

2016-03-08 @ 09:42:59
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Veronica Wallgren

Låter riktigt gott!

2016-03-08 @ 10:34:13
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback