Zucchini Brownie Recipe

Moshi Moshi!
Jag vaknade innan alarmet ringde idag. Min hjärna har den senaste månaden varit inställd på att gå upp vid sju så vanligtvis vaknar jag då. Jag somnade om i några minuter till, men vaknade igen innan alarmet så jag gick upp. (๑>ᴗ<๑)
 
Även denna dagen började med ösregn. Jag städade undan i köket som jag brukar, matade hönsen och tvättade några av kökslådorna. Sen gick jag ut och plockade mullbär i regnet. Park kom och hjälpte till efter en stund. Efter att jag fyllt en skål med mullbär väntade nästa uppgift; gräva ut björnbär och dock i hagen. Så det var bara att hämta handskar och ta med Park ner och visa hur vi gör. Det verkligen öste ner med regn så framot lunch-tid var HELA jag dyngsur. Jag hade stövlar men det hade regnat in i dem så jag kunde bokstavligt talat krama ur mina strumpor. Eftersom vi grävt ut björnbär var man härligt lerig också, haha! (>  .  <) Så det var skönt att komma in och få på sig torra kläder och sen äta lunch samtidigt som man fick upp värmen igen. 
 
Efter lunch gick jag runt och små-plockade lite, hängde tvätt och städade undan lite disk. Sen tog jag det lugnt en stund innan jag åkte för att hämta Caelan från skolan. När vi kom hem gick jag ner i hagen, där Geoff sågade upp stora grenar som fallit till ved, och hjälpte Park med att få upp veden till vedskjulet. Det är vid sånna tillfällen jag får visa att jag är starkare än jag ser ut, hihi! ( ◠ ‿ - )
 
När vi var klara satt jag och bara pustade ut en stund innan jag och Park gick ut för att plocka grönsaker till middagen. Familjen var ute och red så jag och Park förberedde för att kunnda göra en potatis pizza. Men idag blev det en botten på potatis (kumara), squash och pumpa. Det blev väldigt gott! 
 
Jag har fått en förfrågan på recept till det jag bakade igår. Därför har jag skrivit ner hur jag gjorde zucchini/courgette/marrow brownien (jag hittar oftast ett recept och gör sedan om det) och tänkte bjuda på det innan jag avslutar för idag. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Choklad Zucchini Brownie

 

 

Ingredienser:

-       2 ägg (jag använde linfrö-ägg istället; 2 msk krossade linfrön blandat med 6 msk vatten)
-       1 msk vaniljextrakt
-       1 msk kokossocker (går också bra med 1 msk muscovadosocker eller stevia efter smak)
-       2 msk honung
-       60 ml äpplemos
-       125 g nöt mjöl (jag hade hälften valnötsmjöl, hälften havregryn mixade till mjöl)
-       45 g kakao
-       1 ½ tsk bikarbonat
-       1 nypa salt
-       300-320 g skalad och riven zucchini
-       175 g mörka chokladbitar (jag använde mjölkfri/vegansk) + 1 dl till att strö över toppen.

  

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 175oC och förbered en form genom att klä den med bakplåtspapper (eller använd en
        silikonform)
2.     I en stor skål; blanda ägg (eller linfrö-äggen om du gör den veganska versionen), vaniljextrakt, kokossocker,
        honung och äpplemos och låt det stå i ca 5 minuter så sockret löser upp sig.
3.     I en annan skål; blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Är det mycket klumpar så sila det några gånger.
4.     Blanda ner mjölmixen med de blöta ingredienserna.
5.     Vänd sedan ner zucchinin och chokladbitarna.
6.     Häll över smeten i formen och sprinkla med mer chokladbitar.
7.     Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med en sticka för att se om den är klar, den ska
        vara lite kladdig i mitten. 

 

Serveras som bäst när den fortfarande är varm!
När jag ätit den idag (dagen efter) har jag värmt en bit i micron, jag tycker den är som godast då. (^  -  ^)

 

 

Kram på er 

 

 

Follow on Bloglovin


Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Låter gott :)

2016-02-19 @ 10:29:14
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback