Peanut Curry Banana

Hej!
Första uppgiften idag blev att mata hästarna tillsammans med Josefin. Det går så enkelt när man är två! (^  _  ^) Sen kunde vi gå in och äta frukost. Tanken var att vi skulle gå ner och hjälpa Geoff med att flytta stockar direkt efter frukosten, men han var inte klar med att såga upp dem. Därför gick Josefin och Jakob ner i hagen och grävde ut bjönrbärsbuskar medan jag gick och vattnade alla växthusen. Sen satte jag mig på framsidan och började rensa bort ogräs från rabatterna. Innan vintern planterade jag vita jordgubbar där, nu hade det växt upp så mycket ogräs så man kunde knappt se dem. Eftersom vädret är så fint tyckte jag att de var dags att rensa undan allt och ge jordgubbsplantorna lite solljus. ( ◠‿◠ ) Jag hann inte klar med alla fyra rabatterna idag, men tre stycken är gjorda och det är bara hälften kvar på den sista. 
 
Efter lunchen var det dags att flytta upp alla stumpar/stockar från hagen till en plats vi gjort iordning i trädgården. (^   ^,) Det är inga små stumpar; ni kan tänka er en stor tall som man sågar upp i bitar utan att dela stammen mitt itu, det blir stora runda "stumpar". Jag, Geoff, Josefin och Jakob fick alla hjälpas åt för att först rulla in dem i hästtransporten, som Geoff sen körde upp till gräsmattan, och sen rulla ut dem och flytta upp dem på lastpallar som vi lagt ut på marken under valnötsträdet. Det var ett tungt jobb, men ändå lite roligt att få ta i. Man mår alltid så bra efteråt och känner sig nöjd med vad man åstadkommit. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Efter en härlig dusch gjorde jag sen middag. Mamma hade skickat ett recept som jag bett henne om efter att jag upptäckt att alla ingredienser finns att få tag på här. Det är en av mina favoriter där man gör fisk i ugnen med banan och curry och serverar sedan med jordnötter. *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* Det är sååå gott och jag är så glad med att jag lyckades göra det, smakade som mammas! (*⌒ヮ⌒*)
 
 
 
 
Serverades med ris och en sallad bestående av bladgrönsaker, broccoli och paprika. 
Jag hade lite surimi till också, hihi!
 
 
 
 
Om jag vill så kan jag laga rätt god mat, men jag behöver oftast ett recept att gå efter. Jag har därimot blivit bättre efter att jag kom hit och fått träna mer på att laga mat. (^  -  ^) Nu kan jag slänga ihop enklare saker genom att bara se vad vi har hemma, men det bli inte lika bra som när jag får planera och använda recept.
 
 
Nu ska jag lägga mig och sova. Vi tittade på Hook innan, vilket är en väldigt bra film med några av mina absoluta favoritskådespelare! Kanske jag kan få drömma mig bort till landet ingenstans. ☆*°
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback