Matariki

Kia Ora!
Jag och Sandra har hjälpts åt att plantera ut fler betor och blomkålsplantor idag. Vi har många skott som börjar växa sig stora. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Caelan och Anetta åkte till skolan tidigt imorse, men mitt på dagen kom Anette hem. Jag, Anette, Sandra och Sven åkte sen till en gård för att hämta höbalar vi köpt till hästarna. Det var inte så långt härifrån fågelvägen, men det tog nog runt en halvtimma att åka dit. Påvägen hem tog vi en annan väg för att få se mer natur och vacker utsikt, det var längre men värt det med tanke på hur vackert det är häromkring med alla dalar och kullar. 
 
När vi väl kom hem var det tid att börja byta om och göra sig iordning för senare åkte vi till Palmerston North för att fira MatarikiMāoriskt nyår. Matariki är också ett namn för en viss stjärnbild.
 
 
 
 
 
 
Själva firandet hölls i biblioteket. Där serverades små tilltugg med bland annat kex, olika seafood-pastejer, seafood-soppa, små laxsnittar och annat. (^     ^) Flera olika personer höll tal och berättade om sina relationer till Māori och till Matariki. De pratade även om vad de jobbade med. In imellan talarna blev det en kort paus där vi fick efterrätt; citronmousse och en väldigt god liten tartelett med vaniljkräm, kola och rostade macadamianötter. ( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )
 
 
 
 
 
 
När sista mannen hade talat var det slut. Man kunde gå ut och titta på Saturnus genom ett teleskop om man ville, men vi hade inga jackor och det var kallt ute. Geoff och Caelan gick dock ut och tog en titt, men Geoff säger att det såg mest ut som en väldigt liten rund boll med en ring runt. Så jag missade inte så mycket. (^ _ -)
 
Klockan var rätt mycket när vi kom hem. Jag, Sandra och Sven kollade som vi brukar på en film iaf. (๑>ᴗ<๑) Den här gången valde vi en med Rubert Grint; Wild Target. Den var väldigt rolig och annorlunda, haha! 
 
 
Men nu ska jag krypa ner i min varma sköna säng och sova. Det ska bli riktigt härligt! (◡‿◡✿)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback